PDA

View Full Version : Kamera Kena Curi



narutet
8th April 2010, 03:50 PM
salam kepada semua, baru tadi rumah saya dipecah masuk, dan banyak barang barang yang telah pon berjaya dirembat. antara nya 3 bijik laptop,henpon dan jugak barang kamera saya. so saya memohon jasa baik rakan rakan sekelian sekiranya ternampak barang barang ni atau ade org nk jual kepada anda, sila inform kepada saya.

1) nikon d80 serial number 6116792 ( kamera xde rubber eyecup,dgn battery grip phottix,dgn dua bijik batery,strap ade sulam "haziq d80")

2) tamron 70-200 f2.8 serial number 005141 (lens ni tanpe tripod colar,sbb mase die rembat tripod colar ade dalam laci.)

3) nikkor 50mm f1.8 serial number 0929122 (lens ni bersma dgn rear cap tamron)

4) bagman L size warne coklat.

lokasi hilang : kat rumah saya,area Masai, Pasir Gudang. pencurik buat kerja siang hari.

saya ni tak berduit sangat, tapi insya Allah,kalau ada sesiapa yang tolong pulangkan,saya akan kerah segala keringat saya utk beri sedikit saguhati.
kamera set ni adalah punca pendapatan sampingan saya, dah hilang ni macam saya rasa dunia ni xde makne.
terima kasih kepada semua rakan rakan,tolong sampai sampaikan ye.

fazzrea
8th April 2010, 03:53 PM
Takziah bro... wat report polis dulu apa-apa hal pun.. insyaaallah kalau ada rezeki x ke mana....

narutet
8th April 2010, 03:56 PM
thanks bro.laporan dah pon dibuat. ape ape pon thanks.

azmizi
8th April 2010, 04:01 PM
salam..sorang lagi sahabat kita mengalami benda yang sama..rase bru awal ujung bulan lepas sorang sahabt kita hilang gak..

panduan : pencuri sebenarnya orang sekeliling kita jugak..maybe sahabat or sedara kita, atau jiran yg kita kenal..dia dah target samada kita ader kat rumah or tak..dia mmg selalu nampak kita bawak barang2 kita lalu lalang depan dia..sebb tuh dia tau..

maybe yang hilang barang2 camnih jer kan..duit or barang kemas ader ilang gak tak??

takziah diucapkan

narutet
8th April 2010, 04:05 PM
ade jugak barang lain.laptop 3 bijik, henfon sebijik dengan ade sedikit cash money duit sewa rumah. mmg rumah kene geladah n
mangga solex tu kene umpil.ape ape pon thanks n moga jadi pengajran utk diri saya n yg lain2...

mherizat
8th April 2010, 04:10 PM
ni kes mat pet la..
kalau ada kesempatan cuba tgk2 kat agen jualan online..mana tau ia membantu.

salam takziah

msmacsp
8th April 2010, 04:52 PM
kes curi kamera nie dah makin berleluasa nampaknya... kena ambil langkah berjaga rasanya

xhizamx
8th April 2010, 05:31 PM
alamak,masai tuh..dekat gak..ko try carik kat pasar karat or bazar JB malam nihh ke malam minggu.. aku turut simpati

afman7903
8th April 2010, 06:09 PM
sekarang dah ramai orang pakai dslr, maka banyak lah pencuri yang ambil kesempatan.. kalau jumpa jual 2nd dengan harga murah, berhati-hati lah..

hackerzx
8th April 2010, 10:48 PM
uiks narutet..apecer..takziah bro..

alangmada
8th April 2010, 11:33 PM
takziah bro ...
zaman aku stdy dlu pn dkt PJB, sewa umah dkt area tu kena pecah siang hari ...
budak umah sewa aku plak semua satu kelas, so pagi semua pi kelas ...
balik dari kelas tengahari tgk dlm umah dh bersepah ...
kamera aku juga kena curi, masa tu pakai kamera digital jer cap kodak ...
beli tak sampai sebulan dh kena rembat ...
selain kamera aku, duit tabung member aku, laptop semua dia ambik ..
dkt johor nie diaorg berani curi time siang hari lah ...

Speed_Light
8th April 2010, 11:36 PM
sabo ye narutet..kami semua turut bersimpati di atas ape yg berlaku..masai tinggal kat mane

narutet
9th April 2010, 12:11 AM
uiks narutet..apecer..takziah bro..

kamera kene rembat bro...dalam umah...


takziah bro ...
zaman aku stdy dlu pn dkt PJB, sewa umah dkt area tu kena pecah siang hari ...
budak umah sewa aku plak semua satu kelas, so pagi semua pi kelas ...
balik dari kelas tengahari tgk dlm umah dh bersepah ...
kamera aku juga kena curi, masa tu pakai kamera digital jer cap kodak ...
beli tak sampai sebulan dh kena rembat ...
selain kamera aku, duit tabung member aku, laptop semua dia ambik ..
dkt johor nie diaorg berani curi time siang hari lah ...

ntahla..xkan kite nk angkut barang berharge setiap masa...johor ni mmg kurang selamat la...



sabo ye narutet..kami semua turut bersimpati di atas ape yg berlaku..masai tinggal kat mane

masai btol btol blakang tesco seri alam tu...huhu...

cikaris
9th April 2010, 03:56 PM
tak kira mana pun. penyamun la ni makin berani. time berenti kat trapik lite pun org berani rembat barang, lagi plak tinggal kat umah....

KambengPuteh
9th April 2010, 04:08 PM
salam kepada semua, baru tadi rumah saya dipecah masuk, dan banyak barang barang yang telah pon berjaya dirembat. antara nya 3 bijik laptop,henpon dan jugak barang kamera saya. so saya memohon jasa baik rakan rakan sekelian sekiranya ternampak barang barang ni atau ade org nk jual kepada anda, sila inform kepada saya.

1) nikon d80 serial number 6116792 ( kamera xde rubber eyecup,dgn battery grip phottix,dgn dua bijik batery,strap ade sulam "haziq d80")

2) tamron 70-200 f2.8 serial number 005141 (lens ni tanpe tripod colar,sbb mase die rembat tripod colar ade dalam laci.)

3) nikkor 50mm f1.8 serial number 0929122 (lens ni bersma dgn rear cap tamron)

4) bagman L size warne coklat.

lokasi hilang : kat rumah saya,area Masai, Pasir Gudang. pencurik buat kerja siang hari.

saya ni tak berduit sangat, tapi insya Allah,kalau ada sesiapa yang tolong pulangkan,saya akan kerah segala keringat saya utk beri sedikit saguhati.
kamera set ni adalah punca pendapatan sampingan saya, dah hilang ni macam saya rasa dunia ni xde makne.
terima kasih kepada semua rakan rakan,tolong sampai sampaikan ye.
salam..
mak ai... tempat aku tu.. tapi jauh sket la.
aku kat kota masai.
takziah bro...
hmm...polis dah dtg umah check cap jari pencuri?
penting tu...

narutet
9th April 2010, 05:16 PM
polis da datang da,tapi x dapat carik...aku agak kesal gak ar dengan polis yg datang aritu, die membebel bebel marahkan kitorg sbb kitorg terpegang mangga yang ade cap jari penyamun tu, yela dah panik,pastu nak komfomkan betul betul yg benda tu dikopek,tu yg kitorg pegang.padahal banyak lagi tempat yg penyamun tu usik,meja kawan aku, pintu die kuar, almari aku, even ade satu tapak kaki kat atas, die bole buat lawak lagi 'eeeh besarnye tapak kaki,macam godzila"

cuba kalau aku ni umah banglo ke,anak anak org kenamaan ke, x yah suruh satu umah die carik...ni carik satu tempat,x dapat die membebel lagi...teruk ar cani...

....bayangkanla perasaan kitorg,dala barang hilang,kene bebel lagi...cek pon sambil lewa je..kami tau kitorg ni student so rumah xde la macam hotel, tapi x yahla nak tambah kan sedih dalam hati lagi...kat mane eh kite leh hire PI ke,suh die tolong carikkan cap jari?

zammie
9th April 2010, 05:39 PM
tumpang simpati...
dah dekat area aku tu..
aku kat air biru...
riki2 kat public bank masai..
aku penah jumpe mat pet nk tolak slr..

izzat3114
9th April 2010, 11:35 PM
takziah atas kehilangan..
doa harap2 boleh dapat balik walaupun peluang tipis..

Speed_Light
10th April 2010, 06:45 AM
tumpang simpati...
dah dekat area aku tu..
aku kat air biru...
riki2 kat public bank masai..
aku penah jumpe mat pet nk tolak slr..
betol2..cube try usha kat public bank. aku byk kali dh mat pet ofer hp kat ctu. aku lyn kan je tp tiap kali aku g ctu, mesti ade.kat maybank pun same.patutnye ko bebel blk polis tu, ngalah kan pompuan je..hulur duit senyap

samwise
19th April 2010, 08:55 PM
tumpang sedih la bro... tak selamat hidup si pencuri tu dunia akhirat....baca yasin 40 kali... doa agar si pencuri pulang balik barang2 tu..

ravern7552
20th April 2010, 01:06 AM
rasa simpati....sekarang nie org dah aim dslr lak sebab derang tau benda tu leh bg duit....nak nasihat skit..tang ayat polis tak tahan tu die bole buat lawak lagi 'eeeh besarnye tapak kaki,macam godzila....kalau i kat tempat u, i akan cakap ..kalau saya tau kaki dia godzilla sah2 saya panggil otomen...tak yah la nak cakap or bebel...buat kerja laa encik ooiii...sakit ati dgr polis cakap cam tuh...

narutet
20th April 2010, 07:47 AM
huhu..thanks saudara...tu la..dah dua minggu still xde berita..nampaknye..kene la mencarik senapang baru lepas ni huhu...d90 pon macam mamanggil manggil je semenjak dua menjak ni huhu...

macho_siot
23rd May 2010, 08:24 AM
huhu,,
ak pon skrang duk masai...
kat cendana...
takziah bro...

zamrizaza
23rd May 2010, 11:59 AM
btol tu bro narutet... simpati dgn kwn2 yg jd mangsa kecurian ni. penat2 kumpul duit bli dslr. org snang2 jer rembat.. klu ada bget lbih leh la angkat d90 baru. smg bjaya caiyuk...

kamalfaiz91
16th June 2010, 04:51 AM
takziah bro.
simpati ngn ko.
aritu pn umah aku kne pecah.
tp pncuri xsmpt rembat pape.
coz satu fmly holiday.
btw, pencuri zmn skrg mmg hardcore.
dh xmaen umpil2 mgga.
tros dr bumbung.
huhu.

Saviour_89
16th June 2010, 08:13 AM
fuh..gerun3

CgSir
16th June 2010, 11:34 AM
Takziah sdr. Saya pun hujung tahun 2008 lepas umah kena pecah masuk siang hari waktu semua takder di umah. Penyamun tu masuk ikut bumbung rumah. Kamera dan aksesori(lens) melambak jelas kelihatan dalam dry box dan bersepah diluar dry box dalam bilik tapi satu pun dia tak sentuh langsung. Agaknya dia tengok semua tu pakai filem punyer, tak der nilai. Nikon D40x dia tak perasan terselit gak sama kat situ. Tapi barang kemas yang tersembunyi semua habis lesap, licin termasuk cincin kawin aku dia sapu sekali. Aduhai...... Agaknya semua barang kemas aku dia jual buat beli Nikon D2x complete kot. Paling dikesalkan cincin kawin dan rantai emas ibu mertua yang di beli di Singapura ngan harga lebih SG3000/=(rantai sahaja).

Berdoa sajalah. Semoga Allah yang membalasnya.

kerol_aza
16th June 2010, 12:49 PM
takziah dr aku gk bro...
dslr skrng ni mcm goreng pisang panas...mesti mau...
aku punye concern kat kamera aku sampai terbawak2 dalam mimpi...
papehal pun report pulis....cap jari penting..pastu tawakkal..

che_am
16th June 2010, 05:34 PM
takziah bro...
same kes cam time aku study dlu...
rumah kena pecah msuk siang2 hari...
smpai skrg kwsan tu pnas lg....
aku dlu duk flat seksyen 7 shah alam...

mangkor
16th June 2010, 05:43 PM
tu pasal la hukum hudud saje... tapi negara kita tak amalkan...

cuma kalu dapat cekup penyamun tu, kasi hancurkan aja tapak tangan dia biar bila diserahkan pada polis, takleh nak buat apa dah ngan tangan tu melainkan dipotong oleh pihak spital...

metaroyal
24th June 2010, 05:41 PM
salam bro.
item ko ni mcm sama yg kt mudah jek d80 no lens,no eye cup
aq ada try deal ngan dia dan tnya kenapa dia tak jual set lengkap.
dia kata rumah dia kena pecah masuk,jd brg2 len kena curi kecuali body ngan some acc je yg selamat..
aq cancelled deal sbb cm ada yg x kena jek mamat ni.. nnti aq try crik cntc no dia..

narutet
25th June 2010, 03:29 AM
ade link tak bro? leh gak cek cek...

metaroyal
25th June 2010, 03:36 AM
ade link tak bro? leh gak cek cek...

aq bukak mudah ptg td
dah takde item tu,mgkin dh jual:-(
cuba usha2 dlu,mybe mmg dia punya brg@ sebaliknya
jgn emo..kalau aq silap,mtk maaf bebanyak
ko bg no tel ko kt email aq (e5nynd@streamyx.com)
nnti aq bg details mamat nih.

narutet
25th June 2010, 03:40 AM
owh...ok ok...thanks for ur concern btw...huhu masih merindui peralatan yang hilang tu huhu..

metaroyal
25th June 2010, 03:58 AM
sabo je la bro...jodoh tak pnjg,mgkin ko nak dpt yg lebih baik..

fazzrea
25th June 2010, 08:26 AM
kesian aku dgr narutet... aku paham mcm mana perasaaan tuhhh tp apa pon bersabar yek bro & kalau nk jejak mamat tuh jgn gopoh.. gud luk

narutet
26th June 2010, 03:50 AM
saya takde la syak pape,mungkin betul die punye.sekadar nak tau n tgk je kot link tu.takpe its ok,thanks kepada metaroyal :)