PDA

View Full Version : TERBARU..berhati-hati..=)



Panorama Lensa
14th July 2010, 01:15 PM
sekadar nk mengingatkan seblom terkene..

post kat mudah nh yg juga berkemungkinan besar penipu!.

http://www.mudah.my/Nikon+D700+w+Nikkor+24+70mm+f2+8G+ED+AF+S+Lens+Kit-6608325.htm

http://www.mudah.my/Nikon+D700+plus+NIKKOR+300mm+F2+8+G+ED+VR+II+Lens-6609926.htm

arm_audioslave
14th July 2010, 01:17 PM
ni bukan kemungkinan, ni mmg penyangak besar.

Panorama Lensa
14th July 2010, 01:19 PM
ni bukan kemungkinan, ni mmg penyangak besar.

mmg pon!
harge d90 ley dpt d700..
FF tows!
hahaa

JemeyPhoto
14th July 2010, 01:24 PM
memang bodoh betul la orang yang advertise tu. dia ingat orang nak beli kamera ni tak reti ke ape?

arm_audioslave
14th July 2010, 02:25 PM
tp jemey, ade jek mangsa yang terperangkap, bla dh terlalu taksub, tak pikiq dah diri nk kne kelentong....

kleo28
14th July 2010, 02:26 PM
cuba try email/call dia...buat2 nk beli...then ajak jumpa nk COD...tgk reaksi dia cmna

izzamk
14th July 2010, 02:28 PM
huh? den maw 2!! hahaha

azmizi
14th July 2010, 02:29 PM
memang bodoh betul la orang yang advertise tu. dia ingat orang nak beli kamera ni tak reti ke ape?

mey..wak selalu kena tipo nih kebanyakkannya newbie, tu yg susah..tak leh kate gak..maybe dia tak berpengalaman lg dalam sistem belian secara online nih..hehehe

Panorama Lensa
14th July 2010, 02:33 PM
btol2..
takleh ckp jgk..
may b yg da phm belian secare on9 nh,sbb tuh kite ley pikir..
tp yg taksub nk upgrade gear ngan budget yg kurang cne?
mesti ade jgk yg tekene..
so thread nh ley bg rujukan kat dorg..
hope dpt bg bantuan cket tak byk la..
=)

Panorama Lensa
14th July 2010, 02:54 PM
nama: SHAFINAZ BINTI MD ISMAIL
no akaun cimb :07140141666526
no telefon :0124683290
email :sasha9h@gmail.com

maklumat tekini,budak nh bukak acc kat johor..
akak sedare br je cll td bgtau..
tp klu nk alamat,tggu esok..
esok br dyer keje..
adoii!asek2 area johor je..
da r aku nh study kat johor..
=/

junkgoot
14th July 2010, 05:07 PM
Price: RM 3 000

The Nikon D700 12.1 MP SLR Digital Camera IS original and it comes with its complete accessories with 1 year international warranty

Item Includes:
-1 set Nikon D700
-1 Nikkor 24-70mm f2.8G ED AF-S Lens Kit
-1 Speedlite with pouch & stand
-1 DSLR bag for D700
-2 SD Memory Card (2gb/4gb)
-2 Lens Filter
-1 Set Macro Tube Lens Converter
-1 King Best Tripod

serious buyer needed and the price is firm,do not sell separately..

faizan:0135478601

Persoalan :

1) Nikkor 24-70mm f2.8G ED AF-S Lens Kit Adalah kit lens ke?
2) FF pakai SD Card?

Rasa mcm lawak pun ada nih.

Panorama Lensa
14th July 2010, 05:09 PM
Price: RM 3 000

The Nikon D700 12.1 MP SLR Digital Camera IS original and it comes with its complete accessories with 1 year international warranty

Item Includes:
-1 set Nikon D700
-1 Nikkor 24-70mm f2.8G ED AF-S Lens Kit
-1 Speedlite with pouch & stand
-1 DSLR bag for D700
-2 SD Memory Card (2gb/4gb)
-2 Lens Filter
-1 Set Macro Tube Lens Converter
-1 King Best Tripod

serious buyer needed and the price is firm,do not sell separately..

faizan:0135478601

Persoalan :

1) Nikkor 24-70mm f2.8G ED AF-S Lens Kit Adalah kit lens ke?
2) FF pakai SD Card?

Rasa mcm lawak pun ada nih.

hahaa..
da r arge murah gler..
body pon tak dpt harge nh..
bg speedlite lg..
aduhh!!
tokeh kilang pon bankrupt cmnh!
=D

Acik
14th July 2010, 06:51 PM
aduhai..kesiannya kalu ade gak orang bank in duit kat advertiser ni..
aku rasa dia ni ada target n target dia dah tentu tinggi.dia msukkan semua model kamera yang top.cntohnya D90,D700,D300s,7D etc..
dahsyatnya penyangak ni...
kalo dpt kita tembak ramai2 mata dia ngn flash..

zamrizaza
14th July 2010, 07:03 PM
bro, x silap aku dia adv dlm kul 10 td. aku cal dia kul 11. mula2 angkat phone dia gelak2 je ckp dgn aku. ckp mcm slang indon... aku tnya dia btol ke apa yg dia jual ni. dia ckp btol. bla aku tnya speedlight ada skali x dh dia nganga2 nk jwb. lpas tu klu jd dia ajak jmp kat sentul utama. aku pun bt bodo je sbb rs x logik ssangat dgn rege dia kasi ni. kang x psl2 dia dh psg gengster nk mskkan aku dlm guni...hahaha

Panorama Lensa
14th July 2010, 07:06 PM
bro, x silap aku dia adv dlm kul 10 td. aku cal dia kul 11. mula2 angkat phone dia gelak2 je ckp dgn aku. ckp mcm slang indon... aku tnya dia btol ke apa yg dia jual ni. dia ckp btol. bla aku tnya speedlight ada skali x dh dia nganga2 nk jwb. lpas tu klu jd dia ajak jmp kat sentul utama. aku pun bt bodo je sbb rs x logik ssangat dgn rege dia kasi ni. kang x psl2 dia dh psg gengster nk mskkan aku dlm guni...hahaha

cam indon?
wah..
da maju nh..
klu btol indon,brani plak dyer wat keje2 cmnh kat cni..
adoiii!
skt klu cmnh..
free2 dpt duet..
bukan skey2,mkn ribu gak la..
sebulan gaji br dapat..

kerol_aza
14th July 2010, 07:14 PM
aku da try bukak link tu pada jam 7.15pm..await xdapat??die da move kuar ke?cuak kot?

Panorama Lensa
14th July 2010, 07:16 PM
da takde da link 2..
may b dorg da delete kot..
tp tgk esok kat mudah..
mesti ade lg yg terbaru..
spe2 nmpk kat mudah..
paste la kat cni tuk rujukan dan peringatan..
=))

zamrizaza
14th July 2010, 07:52 PM
ntah la bro, tp klu dgr ckp dia mcm org sberang la... ckp mcm x serius je...cuma dia ckp klu btul2 nk bli bleh jmp dia... cuma tu la bila dia ckp aku ssh nk paham bhs dia.kna minta repeat 2 3 kali. hihi

Acik
14th July 2010, 08:31 PM
cam indon?
bukan skey2,mkn ribu gak la..
sebulan gaji br dapat..
kalo takat sebulan gaji ok lg.tp kalo dah ribu2 ni mau 3,4 bulan gaji haku ni...:-o:-o:-o

Panorama Lensa
14th July 2010, 08:33 PM
klu tuh yg tak thn tuh bro..
adoii!
skt gak kepale camtu..
harap2 la jgn ade yg kne tpu lg ngan shopping on9 nh..
=)

kleo28
14th July 2010, 08:53 PM
Indon skang ni mmg berani...scam sms yg kononnya dpt cabutan bertuah Petronas puluh2 ribu tu keja diorg jugak la...kwn aku dpt sms tu...bila dia call no tu...yg reply indon jugak...

Panorama Lensa
14th July 2010, 09:00 PM
semakin berleluase..
=(

kayhebat
15th July 2010, 12:27 AM
aku rase...diorg dah delete dah iklan tuh...sbb td aku dok ushar mudah ade gak yg nk jual d700 rm3k...huhuhu

zamrizaza
15th July 2010, 01:26 PM
aku rase...diorg dah delete dah iklan tuh...sbb td aku dok ushar mudah ade gak yg nk jual d700 rm3k...huhuhu

yang ni xde no phone bro..yg smlm nye best siap letak no phone lagi. seb baik x paste gmbr muka dia sama dlm adv. tu

rfzhonaq
17th July 2010, 03:15 PM
sek 420kk neh....erm deal nak beli barang n panggil polis kali..hheehheeh penipu besar..