PDA

View Full Version : Syahruddin dari JB | Penipu Lagi



Trek2
20th July 2010, 12:31 PM
Dia advertise dalam FTZ




17 Jul 2010

Nikon

SELL
D90 with standard 18-104 vr kitlens for sale at only RM2500.00 negotiable. 9/10 outlook. Shutter-count less than 10K. Full accessories. Fast deal needed. RFS : need to use quick cash urgently. Call or text at 017-7042502 if interest. Thanks. - Din (syahruddin20@yahoo.com) syahruddin20@yahoo.com (syahruddin20@yahoo.com)
203.82.82.66

Bank in RM200 pada 17.7.2010, lepas tu lesap. Pakai akaun Maybank 101124209119 siti norfazlina m nasir. Akaun org rumah. Sy syahruddin mohd ramli. Ic 780923-01-5221. Alamat 38 jln camar 5 tmn perling. 90200 johor bahru johor. Petang ni buat report polis.. biar penyangak ni masuk penjara...

SunnySakura
20th July 2010, 01:27 PM
laaaaaaarrrr....sabar2...jd kan pengajaran...kalu nk bli brg kut on9 ng org pastikan COD jek...kalu die xnk COD boo layan je...x rugi pe2 pon

akuss15
20th July 2010, 02:45 PM
Dia advertise dalam FTZ




17 Jul 2010
Nikon
SELL
D90 with standard 18-104 vr kitlens for sale at only RM2500.00 negotiable. 9/10 outlook. Shutter-count less than 10K. Full accessories. Fast deal needed. RFS : need to use quick cash urgently. Call or text at 017-7042502 if interest. Thanks. - Din (syahruddin20@yahoo.com) syahruddin20@yahoo.com (syahruddin20@yahoo.com)
203.82.82.66

Bank in RM200 pada 17.7.2010, lepas tu lesap. Pakai akaun Maybank 101124209119 siti norfazlina m nasir. Akaun org rumah. Sy syahruddin mohd ramli. Ic 780923-01-5221. Alamat 38 jln camar 5 tmn perling. 90200 johor bahru johor. Petang ni buat report polis.. biar penyangak ni masuk penjara...

konpem ke details ni sume genuine, atau nama nama diatas adalah kambin itam?? bek bekkk bekkkkkkkkk....

IP mamat ni terletak kat Selangor. http://www.ip-adress.com/ip_tracer/203.82.82.66

atau lebih detail lagi.. di shah alam. http://www.ip-adress.com/map/Map_of_Shah_Alam_in_Selangor_in_Malaysia/74079078eccb0dbcd183d2bf86f69e08

ape lg.. hunting le..... area area stadium tu......

kleo28
20th July 2010, 03:03 PM
IP tracer ni betul ka? atau still bleh tipu?
Bkn apa...kalau dia guna PC kt cc je...payah jugak la kn nk tau betul atau tak tu..
Apapn, gudluck utk si mangsa...report, jgn x report...

akuss15
20th July 2010, 03:11 PM
IP tracer ni betul ka? atau still bleh tipu?
Bkn apa...kalau dia guna PC kt cc je...payah jugak la kn nk tau betul atau tak tu..
Apapn, gudluck utk si mangsa...report, jgn x report...

die tak bleh tahu exzactly rumah/premis mana, tp area situ la.... base on router mana dia guna la...... kalau dpt tahu mana rumah dgn tepat, mmg lunyai la mamat tu kena lanyak....

so might be rumah, might be CC, might be offis.. atau wifi mamak.....

azmizi
20th July 2010, 03:14 PM
area stadium shah alam ke ..seksyen 13 kan..kedai mamak sebelah GIANT ni... :) keberangkalian jugak student area situ..tapi student takde masa nk wat benda2 nih..exam pecah kelapa..eh kepala...

kleo28
20th July 2010, 03:19 PM
ha'ah....area section 13 tu mmg ramai student...
tp mcm Akuss cakap la...tah2 kambin..

sunan9
20th July 2010, 03:30 PM
tgk mcm area rumah je... dari info akuss.... buke gune google maps.. x tau betu ke x... area rumah kelab golf

akuss15
20th July 2010, 04:20 PM
tak tentu lg dia asal / duduk situ. cume lokasi die mengepost iklan adalah dr area sana....

kleo28
20th July 2010, 08:52 PM
TS dh buat report polis ke?
Address dh ada...xmo ke pi umah dia? kasi gegar dia...

mdfadle
20th July 2010, 10:36 PM
apsal la penyagak maya ni asik dari johor aje??? paiseyyy btol

leed
21st July 2010, 09:39 PM
apsal la penyagak maya ni asik dari johor aje??? paiseyyy btol
mungkin training centre dia kat situ kot

Trek2
21st July 2010, 11:45 PM
Saya dah buat report kat MyCert..

- ----------------------------------+--------------------------------------
Malaysia Computer Emergency | E-mail: cyber999@cybersecurity.my
Response Team | mycert@mycert.org.my
(MyCERT) | Cyber999 Hotline: 1 300 88 2999
CyberSecurity Malaysia | Fax: (603) 8945 3442
Level 7, Sapura@Mines | Office hour: 0900-1800 MYT (Mon-Fri)
7, Jln Tasik, The Mines | 24x7 Phone: 019-266 5850
Resort City, 43300 Seri Kembangan | SMS: CYBER999 REPORT <EMAIL>
Selangor. MALAYSIA | <COMPLAINT> to 15888
| URL: http://mycert.org.my/
- ----------------------------------+--------------------------------------

Dia ada bagi jalan dan akan ambil tindakan, kalau ada sesiapa yang kena macam ni hubungi,

Bukit Aman Police Station
Technology Crime Investigation Branch,
Commercial Crime Division, Criminal Investigation Department,
Royal Malaysia Police, Government Complex Bukit Perdana,
Dato' Onn Road, 50502,
Kuala Lumpur, Malaysia.
Tel : 03-26163843
Fax : 03-2693-0595
Contact person: DSP Victor
HP: 016-3044669/018-3651808

Dia ingat main-main. Kali ni sure kena. Biar dia tak senang hidup. RM 200 tu apalah sangat tapi sikap penipu tu sampai mati pun kita buat kambing ni tak senang duduk. Silap2 salah sorang dari member group kita. eloklah tu...

adieo
22nd July 2010, 12:09 AM
aik fazlina m nasir ni lagi? bnyk dh report psal dea ni...

mataku
22nd July 2010, 12:44 AM
Biar padan dgn sipenipu ni.......report bro......kita tak nak ada geng penipu kat sini.....apa2 pun syabas bro sebab ambil tindakan...

kleo28
22nd July 2010, 10:06 AM
Haa...elok la kalau dh ambik tindakkan sewajarnya..lepas ni apa2 update kt sini...thanks for sharing the info pasai MyCert tu...

narutet
20th November 2010, 03:08 PM
Saya dah buat report kat MyCert..

- ----------------------------------+--------------------------------------
Malaysia Computer Emergency | E-mail: cyber999@cybersecurity.my
Response Team | mycert@mycert.org.my
(MyCERT) | Cyber999 Hotline: 1 300 88 2999
CyberSecurity Malaysia | Fax: (603) 8945 3442
Level 7, Sapura@Mines | Office hour: 0900-1800 MYT (Mon-Fri)
7, Jln Tasik, The Mines | 24x7 Phone: 019-266 5850
Resort City, 43300 Seri Kembangan | SMS: CYBER999 REPORT <EMAIL>
Selangor. MALAYSIA | <COMPLAINT> to 15888
| URL: http://mycert.org.my/
- ----------------------------------+--------------------------------------

Dia ada bagi jalan dan akan ambil tindakan, kalau ada sesiapa yang kena macam ni hubungi,

Bukit Aman Police Station
Technology Crime Investigation Branch,
Commercial Crime Division, Criminal Investigation Department,
Royal Malaysia Police, Government Complex Bukit Perdana,
Dato' Onn Road, 50502,
Kuala Lumpur, Malaysia.
Tel : 03-26163843
Fax : 03-2693-0595
Contact person: DSP Victor
HP: 016-3044669/018-3651808

Dia ingat main-main. Kali ni sure kena. Biar dia tak senang hidup. RM 200 tu apalah sangat tapi sikap penipu tu sampai mati pun kita buat kambing ni tak senang duduk. Silap2 salah sorang dari member group kita. eloklah tu...


salam, kalau kite dah ade police report,kite forward kat Bukit aman / My cert tu boleh ke? sekadar follow up,saya pon kene con jugak ni..

N.Afif
20th November 2010, 05:33 PM
Saya dah buat report kat MyCert..

- ----------------------------------+--------------------------------------
Malaysia Computer Emergency | E-mail: cyber999@cybersecurity.my
Response Team | mycert@mycert.org.my
(MyCERT) | Cyber999 Hotline: 1 300 88 2999
CyberSecurity Malaysia | Fax: (603) 8945 3442
Level 7, Sapura@Mines | Office hour: 0900-1800 MYT (Mon-Fri)
7, Jln Tasik, The Mines | 24x7 Phone: 019-266 5850
Resort City, 43300 Seri Kembangan | SMS: CYBER999 REPORT <EMAIL>
Selangor. MALAYSIA | <COMPLAINT> to 15888
| URL: http://mycert.org.my/
- ----------------------------------+--------------------------------------

Dia ada bagi jalan dan akan ambil tindakan, kalau ada sesiapa yang kena macam ni hubungi,

Bukit Aman Police Station
Technology Crime Investigation Branch,
Commercial Crime Division, Criminal Investigation Department,
Royal Malaysia Police, Government Complex Bukit Perdana,
Dato' Onn Road, 50502,
Kuala Lumpur, Malaysia.
Tel : 03-26163843
Fax : 03-2693-0595
Contact person: DSP Victor
HP: 016-3044669/018-3651808


admin.moderater boleh sticky benda ni...setidak2 nya mereka yg ditipu taw nak bwak report kat mana ...

POLIS n' PIHAK BKUASA AKAN BTINDAK BDASARKAN REPORT..

zainzubir
20th November 2010, 05:38 PM
very informative thread..thank you big big..:-)

CanonDSLR
30th December 2010, 11:16 AM
Dia advertise dalam FTZ




17 Jul 2010
Nikon
SELL
D90 with standard 18-104 vr kitlens for sale at only RM2500.00 negotiable. 9/10 outlook. Shutter-count less than 10K. Full accessories. Fast deal needed. RFS : need to use quick cash urgently. Call or text at 017-7042502 if interest. Thanks. - Din (syahruddin20@yahoo.com) syahruddin20@yahoo.com (syahruddin20@yahoo.com)
203.82.82.66

Bank in RM200 pada 17.7.2010, lepas tu lesap. Pakai akaun Maybank 101124209119 siti norfazlina m nasir. Akaun org rumah. Sy syahruddin mohd ramli. Ic 780923-01-5221. Alamat 38 jln camar 5 tmn perling. 90200 johor bahru johor. Petang ni buat report polis.. biar penyangak ni masuk penjara...

aku rasa itu bukan nama sebenar....

yuen_ix
30th December 2010, 03:34 PM
Dia advertise dalam FTZ




17 Jul 2010
Nikon
SELL
D90 with standard 18-104 vr kitlens for sale at only RM2500.00 negotiable. 9/10 outlook. Shutter-count less than 10K. Full accessories. Fast deal needed. RFS : need to use quick cash urgently. Call or text at 017-7042502 if interest. Thanks. - Din (syahruddin20@yahoo.com) syahruddin20@yahoo.com (syahruddin20@yahoo.com)
203.82.82.66

Bank in RM200 pada 17.7.2010, lepas tu lesap. Pakai akaun Maybank 101124209119 siti norfazlina m nasir. Akaun org rumah. Sy syahruddin mohd ramli. Ic 780923-01-5221. Alamat 38 jln camar 5 tmn perling. 90200 johor bahru johor. Petang ni buat report polis.. biar penyangak ni masuk penjara...

x leh ker pihak polis mencari pemegang no akaun 2. kalau ikut nama atau no ic 2 mgkin xleh d percayai sngat.

p/s: pihak polis x brapa layan sngat kes2 yg brprofile rndah cm ni kot..huhuhuhu

rimau_malaya
19th October 2011, 03:08 PM
mcm penah tgk jer nama nie... hmmmm

farish
19th October 2011, 04:38 PM
FTZ punya laman web kena hati2..sy pernah kena sekali..walaupun nak buat urusniaga COD
mereka buat dajal dgn kita..last2 minit dia naikkan harga..dah la kita tunggu dia berjam2 kat lokasi di janjikan..lps tu ugut..kalau x nak dgn harga baru..kira pertemuan tu batal...mcm tu pn boleh...takut nak face to face...asal janji harga lain..lps tu last minit naik kan harga...

rimau_malaya
31st October 2011, 04:35 PM
biase la tu...alasan jer tu