PDA

View Full Version : kereta kawan ku dipecah org....barang2 aku semua di kebas org....



hairull85
5th August 2010, 11:31 PM
semekom kepada kengkawan2 Forum.....saya ingin kongsi nasip yg menimpa saya ini...:-(

kehilangan barang2 camera di depan kedai makan.....nasip camera n assesori len saye bawak....

barang yg hilang...dalam bag camping saya...

tripod
Battery Grip
MMC 8gb

izzamk
5th August 2010, 11:35 PM
semekom kepada kengkawan2 Forum.....saya ingin kongsi nasip yg menimpa saya ini...:-(

kehilangan barang2 camera di depan kedai makan.....nasip camera n assesori len saye bawak....

barang yg hilang...dalam bag camping saya...

tripod
Battery Grip
MMC 8gb

takziah... tp nasib baek juga body kamera x ditinggalkan skali...

hairull85
5th August 2010, 11:40 PM
beg camera sentiasa di blakang saye bro....emmm abis baju2 n barang2 camera 2 ilang kene rembat sekali..baru nak g putrajaya n Jb utk photo d sana

izzamk
5th August 2010, 11:45 PM
beg camera sentiasa di blakang saye bro....emmm abis baju2 n barang2 camera 2 ilang kene rembat sekali..baru nak g putrajaya n Jb utk photo d sana

tu la.. cume kene bringat la sesama kita... jgn letak brg2 yg nmpak berharga d tmpat yg die bleh tgk dgn mudah...

gwack
5th August 2010, 11:49 PM
takziah bro.. kalau bleh bagitau skali lokasi kejadian.. bleh gak kawan2 tgk in case ader aktiviti mengcurigakan kat area tu..

hairull85
5th August 2010, 11:50 PM
maybe xda rezeki saya.....

battry grip n mmc 8gb baru beli xsampai 2week

hairull85
5th August 2010, 11:51 PM
bro gwack......dekat Area Kg Atap... kl

mangkor
5th August 2010, 11:54 PM
adusss... takpe la bro, anggap saja itu dugaan Tuhan, takde rezeki. bersabarlah, moga-moga tuan dilimpahi rahmat dan beroleh hikmah dari musibah tersebut...

hairull85
6th August 2010, 12:26 AM
yea bro....saye redha ape yg belaku

zamrizaza
6th August 2010, 12:50 AM
takziah bro..pencuri ni pantang dapat peluang wlupun ckit...klu dah nk menyamun benda ada kat badan kita pun dia sapu bersih.... kisah yg bole jd iktibar untuk smua...

Acik
6th August 2010, 02:28 AM
adus kesiannye bro.mmg xde keje lain penyangak n pencuri ni.duk sangap brg org je..pape pn ambik peringatan la bnde2 cmni.jge molek2 brg kita.pencuri ni tggu mse je.at least letak la kat tmpat yg xnmpak.wlaupun dlm kete jgn disangka selamat..

metaroyal
6th August 2010, 05:10 AM
sadis..belum tentu apa yg diusahakan itu menjadi milik kita,sempitnya dunia sekarang.

shearazi
6th August 2010, 08:33 AM
takziah..bersabarlah atas ujian Allah...

red
6th August 2010, 08:52 AM
mari kita semua jadikan pengalaman bro sebagai peringatan. saya pun kadang2 alpa gak.

mozakim
6th August 2010, 09:25 AM
takziah sedara ... sebagai peringatan pada kita semua agar lebih berhati-hati ...

azmizi
6th August 2010, 09:32 AM
takziah sahabat..saya pon tak berani sebenarnya nk tinggal dlm kareta ..even dpn kdai makn...nasib baik body tak tinggal..jgn pandang rendah pencuri punya skill sebb dpn kedai makan pon dia leh ambik jugak..takziah sekali lagi


betul tuh..saya paling takut nk bawak kamera sebenarnya..kita mengundang mata2 nakal yg tunggu masa je..even kt rumah pon rasa tak selamat diperhatikan..klu boleh elakkan dari menjadi perhatian..klu naik motor letaklah dlm box belakang (yg dipasang asing), klu naik kete saya selalu letak dekat kaki saya..tak percaya pada bonet belakang n pintu penumpang dpn dan pintu belakang..klu takde box belakang tuk motosikal..balutlah nga jaket supaya orang tak perasan..key words dia buatla ape2 pon asalkan orang tak perasan...
++sekadar berkongsi <-- dari tread .."Snatch thieves now targeting photographers" (http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=12142)