PDA

View Full Version : Penipu melalui fb



qimie-C
10th November 2010, 03:05 PM
perhatian kepada rakan2..yg tk berapa tahu dgn harga2 lens ni...jgn mudah terpengaruh dgn PEREMPUAN NI..................................

http://www.facebook.com/profile.php?id=1035175750#!/profile.php?id=100001815521950

dia ni................................

SCAMMER NAK MAMPUS>>>>NK ....kencing dgn orang main dslr memang tk ah jawabnya.....

ada patut lens tokina rm3k 11-16mm NEW ehh ...dia jual rm700...deposit rm200....tahun depan sampai...memang order kt alamat...bapak dia la...ngok....

jobberscroppers
10th November 2010, 05:50 PM
memg penipu nih... tp bro tokina 11-16 f2.8 new set rm2100 jer... hehehehe

reezluv
10th November 2010, 06:13 PM
hahaa..kelakar...50mm 1.8 pun dijual RM1K....semua barang plak tu...die bukak kilang kamera kot :P

zackrockafella
10th November 2010, 07:13 PM
tengok profile org yang bro kata penipu tu pun agak meragukan..takda detail..
ada gak tengok komen2 ada orang bertanya nak berjumpa dia dulu sebelum nak beli..
tapi orang tu kata hanya boleh jumpa bila hantar barang.. dah nampak dah unsur2 penipuan di situ..

mozakim
10th November 2010, 07:17 PM
ramai giler list geng photogs yang aku kenal kat situ, memang dia add geng2 photogs jer tu... hmmmm

anakmokhtar
10th November 2010, 07:21 PM
ramai giler list geng photogs yang aku kenal kat situ, memang dia add geng2 photogs jer tu... hmmmm

dia punya strategi. so orang akan fikir dia ni, seller yang boleh dipercayai. dunia dunia.

i'm nikonian
10th November 2010, 07:30 PM
ramai giler list geng photogs yang aku kenal kat situ, memang dia add geng2 photogs jer tu... hmmmm

dee paleena, sir mart Dll...dia saja la tuh add kunun2 otai2 amik barang kat dia..cam cilake budak tuh

mataku
10th November 2010, 08:20 PM
budak yg mana ye........nak addlah nak cuba beli dgn dia.......saya nak beli semua barang , dengan dia2 sekali ...wakakakakaka

antera
10th November 2010, 08:27 PM
budak yg mana ye........nak addlah nak cuba beli dgn dia.......saya nak beli semua barang , dengan dia2 sekali ...wakakakakaka

hahah.. i loikeee..~

haha.. sempoi punya harga ni dia beli dr angkasa lepas 2 yg mahal 2 kos pengangkutan lagi.. hehe..

reezluv
10th November 2010, 09:15 PM
ada sesape nak try?

qimie-C
11th November 2010, 08:09 AM
saya dgn geng senior photog yg lain brcadang nk kena kan pompuan nih..koz dulu ..ada pompuan buat mcmni jugak tapi di MUDAH>COM ....... strategi kt FB pula kitorang dah siasat dia buat mcmni.... collect deposit orang maybe dalam 8-10K.....koz seorang dia mintak rm200 rakan fb dia pun dah ramai dah..so sapa tknak kan...deposit rm200...then dia akan tutup acc FB then dia akan buat sekali lagi dgn menggunakan acc FB yg lain...dan add lagi sekali yg dia rasa itu mangsa dia....so..berhati2 ye :) bayangkan iphone 4 dia jual rm1500 memang tak ah...kita berebut2..nk murah den kena pkai pospaid...dia gi jual harga borong...panas je...hey.. maybe lens tu...lens HOMEMADE KOT...heheheheh