PDA

View Full Version : Tolong Belikan Nikon D90



nurul_maira
11th December 2010, 12:05 PM
salam...
my fren nk beli D90 original nyer set & kit lense dia la.
tp dia mintak tlg i.masalahnya i outstation skrang.
So,guys..bole sesape tlg cadangkan kt mana kedai dia patut pegi sbb dia da kemaruk sgt nk beli.
atau kalo yg nk tlg,bole bawakkn dia sekali gi beli terus...hehehhe
TQ

eDeL
11th December 2010, 12:37 PM
duk mana ni? kalau area KL g je pertama complex tu

nurul_maira
11th December 2010, 01:09 PM
duk mana ni? kalau area KL g je pertama complex tu

oh...dia duk kl je.pertama complex kedai mana tu bro? bole bgtau nama kedai x?

azmizi
11th December 2010, 01:10 PM
international camera atau photo selangor ada dlm pertama komplek tuh..(2 2 rekemen oleh forumers)

nurul_maira
11th December 2010, 01:18 PM
international camera atau photo selangor ada dlm pertama komplek tuh..(2 2 rekemen oleh forumers)


oh...ok...noted that.TQ BRO...

abahwafi
11th December 2010, 05:26 PM
Saya cadangkan cari kat LEOS - http://www.leoscom.com/

Kedai nya kat L1, Ampang Park.

paklong
11th December 2010, 06:14 PM
pegi je klcc pc fair hari nie atau esok.... d90 rm3399 baru je tadi tengok....

sani.aljufri
11th December 2010, 11:33 PM
kalau mai penang 3300.00.. lai..lai.. free tour guide.. :)

kobey82
12th December 2010, 12:09 PM
kedai j-one kat amcorp mall PJ..!!

paklong
12th December 2010, 05:02 PM
kedai gadget world low yatt 3399

shiftsix
12th December 2010, 05:21 PM
hurmm...YL CAMERA pudu plaza..

nurul_maira
13th December 2010, 08:49 PM
tq to all yg bg suggestion...nnt i bg tau dia supaya dia x meracau-racau mcm kene sawan da...

abahwafi
14th December 2010, 09:40 AM
Jgn tunggu lama2, nanti kena sampuk dgn D7000 plak !

Speed_Light
14th December 2010, 10:37 AM
dah beli ke blom

akuss15
14th December 2010, 11:05 AM
kawan ko laki ke pempuan. kalau pempuan ghamai je nak membantu.. haha..

izzamk
14th December 2010, 11:07 AM
kawan ko laki ke pempuan. kalau pempuan ghamai je nak membantu.. haha..

kalu laki pom boleh.. tp makap sket la.. kekeke..

akuss15
14th December 2010, 11:27 AM
kalu laki pom boleh.. tp makap sket la.. kekeke..

tak kuasa ai.... hahaha...

abam izzamk tu otai.... tak lama lagi dia nak pakai.... D...... erkk erkkkk buleh beli sekali...

Rizal Mohd
14th December 2010, 11:40 AM
tak kuasa ai.... hahaha...

abam izzamk tu otai.... tak lama lagi dia nak pakai.... D...... erkk erkkkk buleh beli sekali...

aku tau abam izzamk nak pakai D.... hahahahha!!(gelak jahat) :ymdevil:

rangga
14th December 2010, 01:35 PM
heheheh abam izzamk kayo

nurul_maira
16th December 2010, 09:04 AM
hehhehe...akhirnya dia da beli D90.pastu dia tanya,ada x sesape nk tlg ajr dia guna pulak?hrhehhehe

shuttermania
16th December 2010, 09:14 AM
hehhehe...akhirnya dia da beli D90.pastu dia tanya,ada x sesape nk tlg ajr dia guna pulak?hrhehhehe

ada...

abg izzamk...

nurul_maira
16th December 2010, 09:21 AM
ada...

abg izzamk...

hehhee...sure la ni?sy bg no phone dia nk?
dia ni beginner.br je nk blaja.

izzamk
16th December 2010, 09:27 AM
patot la tesedak aku bekfes tadi.. hahaha.. buleh2... bile tu?

shuttermania
16th December 2010, 10:15 AM
tengok, kan betul saya kata...

Abg izzamk mmg best. Lisa selesa bersama abg izzamk, dia memahami...sporting... dan kelakar. -LISA SURIHANI

izzamk
16th December 2010, 10:19 AM
pergh.. sejak biler la plak lisa surirumah ni ade wat testimonial pasal aku...

azmizi
16th December 2010, 10:20 AM
wakakakakak..

nurul_maira
16th December 2010, 12:42 PM
patot la tesedak aku bekfes tadi.. hahaha.. buleh2... bile tu?

serius ni? nnt sy PM no dia..bole x ni?serius...sbb sy pun x mampu nk ajar dia.
She's eager to learn...bnyk tanya tp she is nice!!!hehehe

izzamk
16th December 2010, 12:46 PM
serius ni? nnt sy PM no dia..bole x ni?serius...sbb sy pun x mampu nk ajar dia.
She's eager to learn...bnyk tanya tp she is nice!!!hehehe

kalu btol nk blajar, xde mslh.. mane aku bleh tlg aku tlg la... :)

nurul_maira
16th December 2010, 12:53 PM
kalu btol nk blajar, xde mslh.. mane aku bleh tlg aku tlg la... :)


hehhehe...ok...thanx ye.jap lg sy pm no dia. details will be on your PM.


p/s: nnt belanje i mkn hehehhehe

rifaie
16th December 2010, 12:56 PM
PM sy sekali.. thehhee..

nurul_maira
16th December 2010, 12:59 PM
PM sy sekali.. thehhee..

ye ke ni En Rifaie?...hehehhe..kalo bole ajarkn dia bole je.
dia tgh blaja jgk tu...nnt sama2 share skils,knowledge..

p/s: kene belanja ni ,double...hehehhehe

rifaie
16th December 2010, 01:16 PM
kekek.. duk jauh, tak leh nak ajar la.. lg pun bukan nye pandai sangat nak ajar2 org ni..
share2 yang mane tau tu boleh la.. :)

nurul_maira
16th December 2010, 01:44 PM
kekek.. duk jauh, tak leh nak ajar la.. lg pun bukan nye pandai sangat nak ajar2 org ni..
share2 yang mane tau tu boleh la.. :)

oh...jarak tidak menjadi penghalang..sharing is caring.
share je apa2 knowledge yg kita tau then we will get more than we give..
kan...kan...

akuss15
16th December 2010, 05:58 PM
tengok, kan betul saya kata...

Abg izzamk mmg best. Lisa selesa bersama abg izzamk, dia memahami...sporting... dan kelakar. -LISA SURIHANI


pergh.. sejak biler la plak lisa surirumah ni ade wat testimonial pasal aku...

abam izzamk memang sgt berdedikasi, berdirikari, berkendiri, sopan, kacak, lemah lembut tapi tak patah - IMUDA
abam izzamk boleh memegang flash secara bebas - Duku Kachak


serius ni? nnt sy PM no dia..bole x ni?serius...sbb sy pun x mampu nk ajar dia.
She's eager to learn...bnyk tanya tp she is nice!!!hehehe

She? Meeoooooooooooooooooooowww!!~


oh...jarak tidak menjadi penghalang..sharing is caring.
share je apa2 knowledge yg kita tau then we will get more than we give..
kan...kan...

ya ya ya....

red
16th December 2010, 06:01 PM
D90 replacement kuar bulan 3.

nurul_maira
16th December 2010, 09:47 PM
D90 replacement kuar bulan 3.

hah? ye ke?ler...apsal replacement? yg D90 ni pun x abis belek lg ni...
huhuhu

arbanji
16th December 2010, 09:56 PM
beli hak aku la.. aku nak upgrade!

nurul_maira
16th December 2010, 09:59 PM
beli hak aku la.. aku nak upgrade!

arbanji pakai apa skrang?nk upgrade dah ke? ke apa pulak pas ni?

mangkor
16th December 2010, 09:59 PM
huhhhh... ramainya...

http://i11.photobucket.com/albums/a200/wahoo98/makro/DSC_3071.jpg

wakakakakak

nurul_maira
16th December 2010, 10:09 PM
huhhhh... ramainya...

http://i11.photobucket.com/albums/a200/wahoo98/makro/DSC_3071.jpg

wakakakakak

eh..apa mende alah ni en mangkor?..mcm comel je...

mangkor
16th December 2010, 10:12 PM
Ya Rabbi... hang mai dari planet mana nih sampai ulat bulu pong tarak kenai ka? wakakakaka

nurul_maira
16th December 2010, 10:19 PM
Ya Rabbi... hang mai dari planet mana nih sampai ulat bulu pong tarak kenai ka? wakakakaka

oh...ulat bulu..hehehehe
ye...ulat bulu mmg bnyk kt planet bumi ni en mangkor..
kene berhati2 skit...hehehehhe

paklong
16th December 2010, 11:21 PM
D90 replacement kuar bulan 3.

tul ker abm red... berbaluikah saya tggu d90 masa bulan 3 nie... mana tahu harga jatuh lagi.... sebab klau ikut nafsu hari sabtu nie dah nak beli...

mangkor
16th December 2010, 11:31 PM
tu cuma khabar angin yg belum boleh dipastikan kesahihannya. yg pasti, d90 dah dua tahun dlm pasaran. dah patut Nikon keluarkan model penggantinya. d7000 tu model baru, duduk antara D300s dan D90. harap2 ada pengganti D90 dan D700 sekaligus, more advance technology inside...

nurul_maira
17th December 2010, 09:44 AM
tul ker abm red... berbaluikah saya tggu d90 masa bulan 3 nie... mana tahu harga jatuh lagi.... sebab klau ikut nafsu hari sabtu nie dah nak beli...

hehhehe...beli je terus pak long...jgn tgg lama2..nnt hati tu lg rasa gelisah,gundah gulana dan x lena tdo.hehehehhe

afliana
17th December 2010, 02:20 PM
huhhhh... ramainya...

http://i11.photobucket.com/albums/a200/wahoo98/makro/DSC_3071.jpg

wakakakakak

hensem la ulat bulu ni....

paklong
17th December 2010, 02:23 PM
nampaknya macam tu la.... esok kita shopping.........................

afliana
19th December 2010, 11:49 PM
klu nk contat no kedai cosmos kt UG flour low yatt die offer rm3200=set+tripod+beg nikon+4gb nikon...let me know...

mataku
20th December 2010, 01:10 AM
kalau macam tu ambil saya punya lah saya ada tiga D700, D90, a200 sony....saya nak upgrade ke D3s....Pilihlah satu antara tiga tu...

Rizal Mohd
20th December 2010, 01:39 AM
abam rizal ngn abam akuss pom pakai d90 gak... bleh jgk tlg ajarin... hehhehehe.. :D

nurul_maira
20th December 2010, 08:25 PM
kalau macam tu ambil saya punya lah saya ada tiga D700, D90, a200 sony....saya nak upgrade ke D3s....Pilihlah satu antara tiga tu...

waaa...bnyk nye camera dia...tolak dengan separuh harga ke apa ni en.mataku?hehehhehe

nurul_maira
20th December 2010, 08:26 PM
abam rizal ngn abam akuss pom pakai d90 gak... bleh jgk tlg ajarin... hehhehehe.. :D


ye ke? bole je...tp ni btul2 la..jgn naik angin pulak kalo dia tanya bnyk2...hehehe..beginner lagi tu.

mataku
20th December 2010, 10:14 PM
waaa...bnyk nye camera dia...tolak dengan separuh harga ke apa ni en.mataku?hehehhehe

Kalau boleh bagi harga yang baik, apa salahnya.....

Rizal Mohd
21st December 2010, 12:27 AM
ye ke? bole je...tp ni btul2 la..jgn naik angin pulak kalo dia tanya bnyk2...hehehe..beginner lagi tu.

insyaallah akan di sharekan ape yg kami tau... thehehehe.. :D

akuss15
21st December 2010, 11:59 AM
ye ke? bole je...tp ni btul2 la..jgn naik angin pulak kalo dia tanya bnyk2...hehehe..beginner lagi tu.

diorang ni asalkan awek sudi je membantu...

mataku
21st December 2010, 02:50 PM
diorang ni asalkan awek sudi je membantu...

Akuss. dorang ni memang baik belako suka membantu kaum yang lemah....keh keh

morraza
21st December 2010, 05:27 PM
dulu aku penah mintak tolong ssesorang ajar aku DSLR ni.. katanya 'ko belajar sendiri je.. senang je' huhuhuhu

nurul_maira
21st December 2010, 05:55 PM
diorang ni asalkan awek sudi je membantu...

En Akuss,asal awek je yg sudi? hehehhe ok..sesape nk jd cikgu bole hantar application kepada sy.
hheheh

shuttermania
21st December 2010, 06:04 PM
En Akuss,asal awek je yg sudi? hehehhe ok..sesape nk jd cikgu bole hantar application kepada sy.
hheheh

kalau nak jadi 'classmate' leh antar application skali ke?

heeee...

mangkor
21st December 2010, 06:07 PM
hensem la ulat bulu ni....

ni baru gambornya, kalu bertentang mata ngan jurugambarnya nanti pengsan pulak... kikikih

nurul_maira
21st December 2010, 10:22 PM
kalau nak jadi 'classmate' leh antar application skali ke?

heeee...


eh encik shuttermania...meh ler kita masuk kelas sesama...ada geng baru senang nk tanya
sape nk ngajar nye nnt ni? hehehhe

morraza
21st December 2010, 10:24 PM
saya pun nak beli D90 and nak masuk kelas sekali. nanti kita dok sebelah2 ye. kalau tak pahamm saya boleh tanya awak.. ahaks

paklong
22nd December 2010, 12:35 PM
aku baru beli sabtu lepas, seminggu pun belum... tapi kalau tul ada kelas untuk d90 ok gak... aku beli rm3350 d90 +kitlens + beg + 4g memory....

pluto
22nd December 2010, 12:47 PM
saya baru beli nikon D3100 kat time square tu....terus dapat register basic learn camera DSLR kat nikon showroom tu..korang dah pergi tengok ker.....begineer sesuai la masuk clash tu..beli mahal2 camera xde pendedahan dengan yang pakar...hahah...

mula2 nak beli kat lowyat...hati2 beli kat lowyat sebab aku dah xpercaya dengan quality barang2 kat sane...pesan aku kalo nak beli jangan pikir murah or discount tu tengok warranty card tu tulis aper..kalo ade tulis "NIKON MALAYSIA" baru valid warranty tu kat mana2 service kat malaysia ni...

nurul_maira
23rd December 2010, 08:36 AM
saya pun nak beli D90 and nak masuk kelas sekali. nanti kita dok sebelah2 ye. kalau tak pahamm saya boleh tanya awak.. ahaks

en morraza,beli la cepat...nnt bole blaja sesama..best kalo da ada D90 ni..heheh

nurul_maira
23rd December 2010, 08:37 AM
saya baru beli nikon D3100 kat time square tu....terus dapat register basic learn camera DSLR kat nikon showroom tu..korang dah pergi tengok ker.....begineer sesuai la masuk clash tu..beli mahal2 camera xde pendedahan dengan yang pakar...hahah...

mula2 nak beli kat lowyat...hati2 beli kat lowyat sebab aku dah xpercaya dengan quality barang2 kat sane...pesan aku kalo nak beli jangan pikir murah or discount tu tengok warranty card tu tulis aper..kalo ade tulis "NIKON MALAYSIA" baru valid warranty tu kat mana2 service kat malaysia ni...

hah...btul tu..beli la kt mana2 pun ,make sure warranty nikon malaysia.jgn nikon thailand ke,nikon filipina ke sudah...
oh?siap ada basic class ke? weh,berapa harga kelas tu k?kene bayar ke apa en pluto?

nurul_maira
23rd December 2010, 08:39 AM
aku baru beli sabtu lepas, seminggu pun belum... tapi kalau tul ada kelas untuk d90 ok gak... aku beli rm3350 d90 +kitlens + beg + 4g memory....


agak2 ada ke kelas utk d90? kalo ada,sape nk ajar kita2 yg baru nk merangkak ni?

heheheh

matjack
23rd December 2010, 10:34 AM
class utk DSLR nie sng jer....xyah bayar pon xper....ajak jer otai2 nie ngeteh@outing.....belanja teh tarik segelas-dua.....bkn takat cara2 handling camera....siap dgn teknik2 amik gambaq yg betul pon leh dpt....lg2 awek lg senang dpt ilmu....weheheeh

nurul_maira
23rd December 2010, 11:08 AM
class utk DSLR nie sng jer....xyah bayar pon xper....ajak jer otai2 nie ngeteh@outing.....belanja teh tarik segelas-dua.....bkn takat cara2 handling camera....siap dgn teknik2 amik gambaq yg betul pon leh dpt....lg2 awek lg senang dpt ilmu....weheheeh


oh...ye ke?kalo mcm tu en matjack la ajar kan kami budak baru ni bole?hehehhe

morraza
23rd December 2010, 11:09 AM
class utk DSLR nie sng jer....xyah bayar pon xper....ajak jer otai2 nie ngeteh@outing.....belanja teh tarik segelas-dua.....bkn takat cara2 handling camera....siap dgn teknik2 amik gambaq yg betul pon leh dpt....lg2 awek lg senang dpt ilmu....weheheeh

lagi lagi balak.. babai ler gamaknya hahahaha

matjack
23rd December 2010, 11:26 AM
lagi lagi balak.. babai ler gamaknya hahahaha
wekekeke.....nasib baik la aku xpenah kne reject dgn otai2 nk bg ilmu....huhuhu

matjack
23rd December 2010, 11:29 AM
oh...ye ke?kalo mcm tu en matjack la ajar kan kami budak baru ni bole?hehehhe
hish.....sy bkn otai..petai ader ler.....wekekeke....still belajor lg dunia fotografi nie.....ajak jer mana2 otai dlm forum nie....insya-Allah dpt sokongan penuh.....huhuhu

nurul_maira
23rd December 2010, 11:56 AM
hish.....sy bkn otai..petai ader ler.....wekekeke....still belajor lg dunia fotografi nie.....ajak jer mana2 otai dlm forum nie....insya-Allah dpt sokongan penuh.....huhuhu

elelle en matjack..jgn la rendah diri...x kisah la petai ke,hape ke,,apa2 yg kita tau kita share pun da kira bagus..sharing is caring kan..hehhehe

azmizi
23rd December 2010, 12:10 PM
klu matjack petai sy nih lagi laa petai busuk hehehe..menuntut ilmu nih asalkan kita rajin lama2 ok laa..jgn sekali ketuk baru nk jalan (ader TT baru nk belajar)

nurul_maira
23rd December 2010, 12:15 PM
klu matjack petai sy nih lagi laa petai busuk hehehe..menuntut ilmu nih asalkan kita rajin lama2 ok laa..jgn sekali ketuk baru nk jalan (ader TT baru nk belajar)


en azmimi,agak2 la kan,kalo kita bnyk tanya kan,org marah tak? mesti dia ckp apa ke sengal la budak ni...benda senang pun xtau..
oh,kalo sy kene mcm tu,mau sy blk umah terus berkurung dlm bilik...hehehehhe

azmizi
23rd December 2010, 12:28 PM
en azmimi,agak2 la kan,kalo kita bnyk tanya kan,org marah tak? mesti dia ckp apa ke sengal la budak ni...benda senang pun xtau..
oh,kalo sy kene mcm tu,mau sy blk umah terus berkurung dlm bilik...hehehehhe

prinsip saya "semua orang pernah newbie" :) :)

nurul_maira
23rd December 2010, 12:45 PM
prinsip saya "semua orang pernah newbie" :) :)

ye...suka prinsip en azmizi..kalo x dr newbie,mcmana bole jd advanced pulak ye x..
oh..bersusah2 dahulu,bersenang2 kemudian...

Rizal Mohd
23rd December 2010, 02:14 PM
"azmizi mmg baik org nye.. saye mmg suke prinsip abg azmizi nims.. pendek kate abg azmizi ni mmg best lah!" - Sheera Iskandar (Halimah Jongang)

Larrriiiikkkk..!!! :))

azmizi
23rd December 2010, 02:17 PM
saya suka tgk abam rizal suka menolong2 forumer disini..sejak dari bangku sekolah lagi saya minat abam rizal..-Yusri KRU

matjack
23rd December 2010, 02:45 PM
biler nk menembak nie.....amber pon nk belajar gak nie tips dr org yg lebih arif....

Rizal Mohd
23rd December 2010, 03:19 PM
sape2 yang dok area2 k.l leh la join TT kt sini http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=14291

kain_putih
23rd December 2010, 04:32 PM
kalau macam tu ambil saya punya lah saya ada tiga D700, D90, a200 sony....saya nak upgrade ke D3s....Pilihlah satu antara tiga tu...
huiyyooo... jual skali 3..dasatt! D90 2 nk jual bape?tgh mncari gak ni...hehehe