PDA

View Full Version : PHOTOGRAPHERS TRIP TO PONTIANAK, INDONESIA



zamrinmohamad
30th October 2006, 03:04 PM
PHOTOGRAPHERS’ TRIP TO PONTIANAK, INDONESIA (4 days 3 nights)
Schedule : 9th – 12th November, 2006 (Thursday to Sunday)
Organised by : Sarawak FMDC Photographers (lead by Zamrin Mohamad 013-8075100)

Tentative Programme:
9th Nov 2006 (Thursday)
8.30 a.m. - Group assembly at Kuching International Airport.
10.10 a.m. - Leaving Kuching for Pontianak via BATAVIA AIR.
10.40 a.m. - Arrive in Pontianak Airport.
- After Immigration clearance, to proceed to Pontianak
town via Taxi/local bus.
12.00 noon - Lunch, then free and easy (Street shooting)
6.00 p.m. - Sunset shooting at____(TBA)_______________

10th Nov 2006 (Friday)
Morning - Shooting
Afternoon - Shooting lagi
Night - Nite Shooting

11th Nov 2006 (Saturday)
Morning - Shooting
Afternoon - Street Shooting
Night - Rest

12th Nov 2006 (Sunday)
6.30 a.m. - Assembly at airport
8.00 a.m. - Depart Pontianak for Kuching via BATAVIA AIR
8.40 a.m. - Arrive in Kuching International Airport

-END-

Calculation of Personal budget:
By BATAVIA AIR RM450.00 return (30 minutes flight)
By Bus -Kuching - Pontianak – Kuching RM90.00 return (10-11 hours)
Grouping passport (5 person) RM40.00 (if any)
Hotel (4 star) (sharing 3 -4 person) RM80.00 per night
Food & drinks RM100.00
Local transportation to move around RM50.00
Pocket money RM ? (Sendiri budgetlah)

Currency rate exchange RM10.00 = $24,900.00 Rupiah
Confirm participants:
1. Zamrin Mohamad 013-8075100
2. Mohd. Haimey A Razak (Unimas) 016-8834476
3. Mohd. Rais Sanusi 016-8986135
4. Mohd. Sharkawi Hambali 012-8890966
5. Syed Rizal 016-8007574
6. Hazalan M. Posa

Pending Confirmation: (as at 30/10/2006)
7. Ahmad Sabri (KL) 012-3091295
8. Mohd Fauzi (Kuching)

For further information, contact ZAMRIN MOHAMAD .:013-8075100:.
email: zamrinmohamad@hotmail.com

buttet
30th October 2006, 03:05 PM
huiiii sempoi tp xdapat joint..sorry bro

azryshah
30th October 2006, 03:07 PM
wah, caya ler FMDC Sarawak.. makin maju :lol:

zamrinmohamad
30th October 2006, 03:09 PM
Sorry lah... short notice kepada semua..... Kita orang dah plan sebelom raya lagi... cuma baru recently semua nak joint.... So, we decided to proceedlah dengan trip ni....

dinictis
30th October 2006, 03:12 PM
Congrats... all the best... jangan lupa post gambar yerk...

jie171
30th October 2006, 03:23 PM
PHOTOGRAPHERS’ TRIP TO PONTIANAK, INDONESIA (4 days 3 nights)
Schedule : 9th – 12th November, 2006 (Thursday to Sunday)
Organised by : Sarawak FMDC Photographers (lead by Zamrin Mohamad 013-8075100)

Tentative Programme:
9th Nov 2006 (Thursday)
8.30 a.m. - Group assembly at Kuching International Airport.
10.10 a.m. - Leaving Kuching for Pontianak via BATAVIA AIR.
10.40 a.m. - Arrive in Pontianak Airport.
- After Immigration clearance, to proceed to Pontianak
town via Taxi/local bus.
12.00 noon - Lunch, then free and easy (Street shooting)
6.00 p.m. - Sunset shooting at____(TBA)_______________

10th Nov 2006 (Friday)
Morning - Shooting
Afternoon - Shooting lagi
Night - Nite Shooting

11th Nov 2006 (Saturday)
Morning - Shooting
Afternoon - Street Shooting
Night - Rest

12th Nov 2006 (Sunday)
6.30 a.m. - Assembly at airport
8.00 a.m. - Depart Pontianak for Kuching via BATAVIA AIR
8.40 a.m. - Arrive in Kuching International Airport

-END-

Calculation of Personal budget:
By BATAVIA AIR RM450.00 return (30 minutes flight)
By Bus -Kuching - Pontianak – Kuching RM90.00 return (10-11 hours)
Grouping passport (5 person) RM40.00 (if any)
Hotel (4 star) (sharing 3 -4 person) RM80.00 per night
Food & drinks RM100.00
Local transportation to move around RM50.00
Pocket money RM ? (Sendiri budgetlah)

Currency rate exchange RM10.00 = $24,900.00 Rupiah
Confirm participants:
1. Zamrin Mohamad 013-8075100
2. Mohd. Haimey A Razak (Unimas) 016-8834476
3. Mohd. Rais Sanusi 016-8986135
4. Mohd. Sharkawi Hambali 012-8890966
5. Syed Rizal 016-8007574
6. Hazalan M. Posa

Pending Confirmation: (as at 30/10/2006)
7. Ahmad Sabri (KL) 012-3091295
8. Mohd Fauzi (Kuching)

For further information, contact ZAMRIN MOHAMAD .:013-8075100:.
email: zamrinmohamad@hotmail.com

zamrin...

just proceed dulu...insyallah bulan December...akak joint U all kat sana...as discuss tadi...(byk wedding kan)..but boleh TT during the weekday.....

Jum gi Mulu

Darmansyah
30th October 2006, 03:34 PM
bro kat swak semua.minta maaf kerana sy tidak dapat menghadirkan diri.sy akan ke jakarta bersama syahrin & wife pada 08/12 - 11/12.minta maaf bnyk2 bro...

impissa
31st October 2006, 02:31 AM
Zamrin dengan i melawak saja masa kat KL seminar dulu sembang-sembang kosong.... tup-tuup dia bersungguh2..so menjadi pula.. maka pucuk dicipta ulam mendatang...Tahniah for the begining Zamrin..i m in...

aji
31st October 2006, 06:05 AM
fmdc sarawak memang cergas la
steady zamrin & the gang

.

lanraga
1st November 2006, 02:19 AM
about that trip mcm xdpt nak join.. kalo tau bajet turun kuching ni leh adjust utk g pontianak..
uwaawaa

Bro zamrin;currenly i'm in kuching till tis wekend...
ayusafura is arrange our TT somewhere in Kuching Town...
before i'm goin back to Limbang...
amacam???jom lah TT sekali

zamrinmohamad
1st November 2006, 11:20 AM
about that trip mcm xdpt nak join.. kalo tau bajet turun kuching ni leh adjust utk g pontianak..
uwaawaa

Bro zamrin;currenly i'm in kuching till tis wekend...
ayusafura is arrange our TT somewhere in Kuching Town...
before i'm goin back to Limbang...
amacam???jom lah TT sekali

Lanraga,
Jemputan untuk TT bersama diterima.
Hp saya 013-8075100 for further arrangement.
For your information, weekend ni, dari hari jumaat hingga ahad, sebelah malam ada banyak fashion show kat Civic Centre. Kalau ada masa kita boleh drop-by.

ayusafura
3rd November 2006, 10:05 AM
jauh nye ke pontianak.... semoga srawak FMDC terus berkembang maju dan aktif selalu... ^__^
regarding the TT... paling lewat, tomorrow morning saya inform.. coz nak arrangekan ngan jadual org lain jugak....
see u guys soon.. insyaAllah... ^__^

impissa
6th November 2006, 07:16 PM
Ketua rombongan;
Ada banyak tempat yang boleh di shoot di pontianak nanti..antara location yang kawan saya ambil dgn menggunakan camera PNS digital ialah;
http://i58.photobucket.com/albums/g264/impissa/p1.jpg
http://i58.photobucket.com/albums/g264/impissa/p6.jpg
http://i58.photobucket.com/albums/g264/impissa/p3.jpg
Gambar atas adalah Di Sungai Kampuas,Pontianak.

http://i58.photobucket.com/albums/g264/impissa/p2.jpg

http://i58.photobucket.com/albums/g264/impissa/p4.jpg

http://i58.photobucket.com/albums/g264/impissa/p5.jpg

zamrinmohamad
7th November 2006, 09:05 AM
Cergas! Cergas!!! :D Inilah yang dikatakan promosi awal... belum pergi lagi dah upload gambar. Gambar-gambar tadi diambil pakai PNS digital...bayangkan kalau diambil pakai DSLR... lagi hebat!!!.... Ni yang tak saabarrrr nak pergi lusa ni... :lol:

buttet
7th November 2006, 09:10 AM
jangan lupa gambar pontianak yerrr

risya
7th November 2006, 09:35 AM
alamak.. very short notice.. ralatnya! apsal la tak prasan thread ni..

zainzubir
7th November 2006, 12:04 PM
PONTIANAK??HANTU RAYA??HANTU GALAH??...SIAPA BOLEH CHALLENGE NGAN INI??UNDILAH BELIAU DEMI KEAMANAN SEJAGAT :wink:

HAK MILIK REKACIPTA:IZWA AKA MERCIZWA
http://img488.imageshack.us/img488/6641/ajine6bu0.jpg

zamrinmohamad
7th November 2006, 12:36 PM
alamak.. very short notice.. ralatnya! apsal la tak prasan thread ni..

Tak apa... rombongan kita ke sana nak survey market dulu... nanti kita buat lawatan gempak ke sana lagi.... Stay tune....

lanraga
7th November 2006, 05:57 PM
Bak kata bro Rais.. group FMDC Sarawak nak buat study case.. uhuhuhu
untuk xtiviti mendatang...

impissa
7th November 2006, 09:08 PM
Buntet .. kalau hang yang akan ikut pi Pontianak.. habisla.. tiap-tiap malam sure pontianak bangun dari kubur punya..... bergegar tempat tidur dia.. keh keh keh...jangan maree...

mdraiz
8th November 2006, 07:48 AM
Bak kata bro Rais.. group FMDC Sarawak nak buat study case.. uhuhuhu
untuk xtiviti mendatang...



:lol: :lol: :lol: banyak study case nak di carik kat sia...lanraga...ko tanyak jak zamrin...apa assignment kita orang kat sia.... :D :D

mdraiz
8th November 2006, 07:51 AM
Buntet .. kalau hang yang akan ikut pi Pontianak.. habisla.. tiap-tiap malam sure pontianak bangun dari kubur punya..... bergegar tempat tidur dia.. keh keh keh...jangan maree...

bang...Kalau jumpa pontianak pun tak ape Bang....mana lah tahu pontianak tu cun macam maya karin...boleh jugak suruh dia posed.... :P :lol:

zamrinmohamad
8th November 2006, 09:40 AM
Persiapan awal ke Pontianak dah dibereskan... dah beli tiket, dah tukar duit rupiah, equipment dah ready... pasport kawan kawan dah renew .... Petang ni nak jemput Abang Sabri kat airport... besok kita akan berangkat ke/mencari Pontianak...... :lol: Doakan kami semua selamat pergi dan kembali...

lanraga
8th November 2006, 10:56 AM
Selamat berangkat...
selamat kembali juga....
ekekekeke
bro zamrin... ada misi tersirat di sana ek...
gambo model2 ya kelak iboh lupa publish...
nak nangga juga...

zamrinmohamad
8th November 2006, 11:09 AM
Selamat berangkat...
selamat kembali juga....
ekekekeke
bro zamrin... ada misi tersirat di sana ek...
gambo model2 ya kelak iboh lupa publish...
nak nangga juga...

Terimak kasih. Misi??? Misi apa??? Sik ada... jalan-jalan jak.... dah 16 tahun sik pergi sia bah.... makan angin... ngabis cuti kamek nok banyak lagik tok bak...

Mauk nanggar gambar? boleh... BOLEH BELAH!!!... :lol: kelak upload gambar hantu puntianak...harum sundal malam ya...

zamrinmohamad
13th November 2006, 12:00 PM
Kami semua selamat kembali dari Pontianak semalam (Ahad) setelah 4 hari enjoy ambik gambar tentang kehidupan rakyat Pontianak, Indonesia.
Terima kasih kepada Mas Chayadi yang telah membawa kami ke tempat tempat menarik di sana. Terima kasih juga kepada Hotel Santika & Hotel Kini atas layanan dan kerjasama anda.
Tak lupa kepada Safri (matsap.fotopages.com) yang telah mengajar saya cara-cara untuk upload gambar2 dalam forum ini secara praktikal semalam.... untuk dikongsikan bersama....

Sebagai permulaan cerita.... tengok lah gambar-gambar dari saya yang tak seberapa ini....
http://static.flickr.com/107/296027485_7f9b822641_o.jpg
The 4 musketeers...

http://static.flickr.com/104/296023658_d96539b406.jpg
Hidangan nasik padang... Pedas!!!

http://static.flickr.com/118/296023659_6b99aa9cfb.jpg
Deretan kedai di Lorong Nusa Indah

http://static.flickr.com/105/296023662_32bedd0186.jpg
Seniman/fotografer jalanan...? Kedai2 sudah ditutup pada pukul 5 petang

http://static.flickr.com/99/296023664_8633e261b5.jpg
Pak Beca tengah posing untuk kita orang

http://static.flickr.com/111/296023666_06d9b39976.jpg
Aktiviti seharian di tepi Sungai Kapuas...


BERHENTI SEKETIKA UNTUK IKLAN....

lanraga
13th November 2006, 12:03 PM
uyoo bro nak lagi..
ekekeke

zamrinmohamad
13th November 2006, 12:06 PM
IKLAN BUDAK-BUDAK MANDI KELANJANG.... untuk 18SX sahaja...
http://static.flickr.com/114/296041227_d663edb58d_o.jpg

lanraga
13th November 2006, 12:12 PM
Bro zamrin...
gambo2 misi2 tersirat ney??
ekekekeke

zamrinmohamad
13th November 2006, 12:18 PM
nak lagi???
ada lagi....

http://static.flickr.com/102/296027480_c0f0d89266.jpg
Abang Sabri (Impissa) in action...

http://static.flickr.com/102/296027484_68663739b0.jpg
Sebuah bangunan condong di pelabuhan Sungai Kapuas

http://static.flickr.com/113/296037647_9b33439f44.jpg
Gambar kenangan berdiri di tengah garisan Khatulistiwa

http://static.flickr.com/110/296037641_15b76829d0.jpg
Lagi gambar kenangan di depan tower Khatulistiwa

http://static.flickr.com/107/296037640_c4ea5633b8.jpg
Beca masih digunakan dengan meluas di sana

zamrinmohamad
13th November 2006, 12:23 PM
Lanraga... atas sebab-sebab yang tertentu, gambar ya sik dapat diposkan di sitok....
Nanggar gambar Iklan jak u....

IKLAN LAGI.... Strictly for 18SX ajak tok.....
http://static.flickr.com/108/296041221_9d8a14675e_o.jpg

dzul pxs
13th November 2006, 01:08 PM
wah bez eh..join eh..hehe sikpalah..no budget for this time..insya allah dalam 2 3 bulan lagi bergiat semula..geram eh sikpat ekot team tok eh..rugi gue... :wink: :P :wink: :cry:

buttet
13th November 2006, 01:42 PM
bravo nice tyrippp

mdraiz
13th November 2006, 01:48 PM
Alhamdullillah kita orang selamat kembali ke tanah air....banyak dugaan dan cobaan yang kita hadapi kat sana....aku tembak banyak juga kat sana...cuma belum ada kesempatan...nak convert...tembak semua pakai RAW...nak buat archuve....la...

tunggu jangan tak tunggggggggggggggu...... :lol: :lol: :lol: :lol:

zamrinmohamad
13th November 2006, 01:58 PM
Lega juak rasa dah balit negeri dirik empun. Banyak2 bersukur kerana Malaysia jauh berbeza dengan Indonesia dari segi ekonomi, masyarakat, kebersihan dan aktiviti harian. Setiap pengembaraan ada pengalaman, setiap gambar ada ceritanya... Mun sik pergi nanggar tempat urang, sik juak sedar betapa untung nya kita di Malaysia tok. Ini adalah pesanan penaja...

dzul pxs
13th November 2006, 02:01 PM
Lega juak rasa dah balit negeri dirik empun. Banyak2 bersukur kerana Malaysia jauh berbeza dengan Indonesia dari segi ekonomi, masyarakat, kebersihan dan aktiviti harian. Setiap pengembaraan ada pengalaman, setiap gambar ada ceritanya... Mun sik pergi nanggar tempat urang, sik juak sedar betapa untung nya kita di Malaysia tok. Ini adalah pesanan penaja...

Benar kata2 pesanan dari penaja ya..kt harus bersyukur dgn apa yang kt miliki d Malaysia..

Bang zam, mun nak upload gbr kt pun mst da server sendiri kah..mek nak upload gbr personal yang mek ambik tapi sikpat lah..tunjuk ajar lok sifu..hehe

zamrinmohamad
13th November 2006, 02:09 PM
Lega juak rasa dah balit negeri dirik empun. Banyak2 bersukur kerana Malaysia jauh berbeza dengan Indonesia dari segi ekonomi, masyarakat, kebersihan dan aktiviti harian. Setiap pengembaraan ada pengalaman, setiap gambar ada ceritanya... Mun sik pergi nanggar tempat urang, sik juak sedar betapa untung nya kita di Malaysia tok. Ini adalah pesanan penaja...

Benar kata2 pesanan dari penaja ya..kt harus bersyukur dgn apa yang kt miliki d Malaysia..

Bang zam, mun nak upload gbr kt pun mst da server sendiri kah..mek nak upload gbr personal yang mek ambik tapi sikpat lah..tunjuk ajar lok sifu..hehe


Zul, sik pandey kamek nok madah cara verbal gitok... kamek baruk belajar juak caranya malam tadik... ya pun cara praktikal, mun verbal, nang sik reti, sik jadi jak-jak. Kelak ngajar dengan u cara praktikal, lagik cepat u nangkap.

zamrinmohamad
13th November 2006, 02:11 PM
Bang Sabri, cepat lah upload gambar "MODEL" sejuta rupiah tu... :lol: :lol: :lol: hehehehehe

mdraiz
13th November 2006, 02:15 PM
wa....bang dah expert lah kitak....malam tok kmk ngagak kitak belajar cam ne nak upload gambar....lam tadik sik dapat datang...kepak gilak...9 jam lam bus....krame juak rasa....tidoe awal lah lam tadik....

zamrinmohamad
13th November 2006, 02:33 PM
wa....bang dah expert lah kitak....malam tok kmk ngagak kitak belajar cam ne nak upload gambar....lam tadik sik dapat datang...kepak gilak...9 jam lam bus....krame juak rasa....tidoe awal lah lam tadik....

Teror dah tok... nok upload lagik tok... datang lah... kelak ngator nya...

buttet
13th November 2006, 02:37 PM
bro more pic plzz :P tak sabo nie

putat81
13th November 2006, 02:46 PM
cara2 untuk upload gambar

1. pegi http://www.flickr.com dan upload gambar kat sana

2. dah siap upload, pilih gambar yg nak dimasukkan ke dalam forum. klik n cari "All Sizes".

3. kedian klik "Medium". skrol kat bawah tu, cari "2. Grab the photo's URL:". copy ape yg ada dalam kotak tu.

4. dalam forum, tulis post n bila nak letak gambar...taip

alamat-url-yg-dah-copy-tadi ---> contohnya : "http://static.flickr.com/107/295223011_2ace3beff4.jpg" (tanpa tanda " ")


itu salah satu cara jak. kalu ada cara lain, kongsi la kat sini.
good luck, try-n-error jak la... (^_^)

zamrinmohamad
13th November 2006, 02:50 PM
Sambong balit....

http://static.flickr.com/108/296041219_0c6d1bc093.jpg
Tok adalah meriam dibuat daripada batang pokok untuk dinyalakan pada malam lebaran (malam Raya kata kita sitok) Semua meriam dihala ke kampung seberang, sidak kampung tok akan berlawan dengan kampung seberang, nunjuk sapa paling kuat... Bila nanggar saiz meriam ya, rasa-rasa nang kuat bunyinya... mesti meriah....

http://static.flickr.com/117/296033562_2fd8cd6780.jpg
Pemandangan Masjid Jamek di Kraton

http://static.flickr.com/109/296033557_7cc3ab273b.jpg
Penjaga sepatu di Istana Kraton

http://static.flickr.com/116/296033553_dcd8e93d5b.jpg
Singgahsana Sultan yang masih dalam keadaan ori

http://static.flickr.com/100/296033550_8891cbf46b.jpg
Disambut dengan sebuah meriam kecik di depan istana Kraton

lanraga
13th November 2006, 02:58 PM
Lanraga... atas sebab-sebab yang tertentu, gambar ya sik dapat diposkan di sitok....
Nanggar gambar Iklan jak u....


oret..
tp bro.. engkah lah somewhere.. kelak kamek ngagaknya utk nangga..
ekekekeke..
kamek dh 18sx ke atas bah.. ekekekkee
plz.. ekekekke :twisted:

zamrinmohamad
13th November 2006, 03:07 PM
Tambah lagik ehhh...

http://static.flickr.com/119/296033540_61f0eb75dc.jpg
Sebuah kawasan kubur islam dilanda banjir.. disitokkah tempat pontianak berkeliaran pada malam hari???? :shock:

http://static.flickr.com/111/296027490_f41710a771.jpg
Selamba jak pompuan tok mandik tepi parit depan rumah nya...

http://static.flickr.com/103/296027487_0db3ebe003.jpg
Impissa in action lagi... di rumah panjang dayak

http://static.flickr.com/99/296033565_110eedfa7d.jpg
Aktiviti harian urang di kampung ya...

putat81
13th November 2006, 03:08 PM
upload....jangan tak upload... (^_^) sharekan lah pada kami yang xdapat nak pegi nie....huhuhuhu.....

zamrinmohamad
13th November 2006, 03:09 PM
IKLAN Ori dari Indonesia...
http://static.flickr.com/118/296037650_c5a95a1c95.jpg

lanraga
13th November 2006, 03:10 PM
brO Zamrin..
ngomongnya Indonesia di sana ya?
ker kelakar melayu sarawak juak???

zamrinmohamad
13th November 2006, 03:12 PM
Sigek gik iklan...ehhh...

http://static.flickr.com/105/296023660_d083597c7c_o.jpg
SENYUM SELALU, PAK!!!!

mdraiz
13th November 2006, 03:50 PM
http://static.flickr.com/120/296214732_ffadd1afe4.jpg

aku punya intro...le....aku tunggu kuda ni 2 hari tak muncul2....nasib baik abg sobri kejutkan aku, waktu nak beli souvenir kat situ........the only shot yang aku dapat....alhamdullilah ...menjadi jugak.... :lol:

zamrinmohamad
13th November 2006, 03:56 PM
brO Zamrin..
ngomongnya Indonesia di sana ya?
ker kelakar melayu sarawak juak???

ngomong Indonesia Pak. Kekadang kesian juak dengan Bang Sabri sik paham waktu kamek 3 urang kelakar serawak... Tapi abang Sabri nang terror kelakar Indonesia... nya dah biasa ke Bali sebelom tok... :roll:

zamrinmohamad
13th November 2006, 03:59 PM
Lanraga, kamek urang ada beli "souvenir" dari sia....kelak i ngambik gambar nya lok malam tok, isok upload dalam forum tok... rugi sik ekot pegi.... :wink: :wink: :wink:

mdraiz
13th November 2006, 04:07 PM
Lanraga, kamek urang ada beli "souvenir" dari sia....kelak i ngambik gambar nya lok malam tok, isok upload dalam forum tok... rugi sik ekot pegi.... :wink: :wink: :wink:

lak kmk uploas juak....lan..ktk pileh jak... :wink:

dzul pxs
13th November 2006, 04:14 PM
wa....bang dah expert lah kitak....malam tok kmk ngagak kitak belajar cam ne nak upload gambar....lam tadik sik dapat datang...kepak gilak...9 jam lam bus....krame juak rasa....tidoe awal lah lam tadik....

Teror dah tok... nok upload lagik tok... datang lah... kelak ngator nya...


duhal da juak org minta ajar gik..hehe mek ingat ktk dah lamak tauk..nya perlu da k server dirik pun nak bang..?? mun dakya lak ktk ajar mek lah..ktk try lah gik buat bnyk2..mek nak try juak lak...padah bang rais..kelas upload gbr mggu depan start..hehe juz kiding..bila da shoot wedding gik??

mdraiz
13th November 2006, 04:15 PM
http://static.flickr.com/112/296232847_266a417cf5.jpg

first day photoshoot kat kota pontianak.....

:lol: :lol: :lol:

dzul pxs
13th November 2006, 04:16 PM
IKLAN Ori dari Indonesia...
http://static.flickr.com/118/296037650_c5a95a1c95.jpg

iklan yer..??tok mst da skodeng2 tok..hehe gatal tgn nak pegang SLR eh..

mdraiz
13th November 2006, 04:28 PM
http://static.flickr.com/117/296238036_f395b4f606.jpg



tak nyesal aku pegi...tembak pakai RAW...dapat buat HDR.... :D :) :o :lol: :wink:

http://static.flickr.com/104/296245659_29ace1063a.jpg

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
rugi le korang tak join trip ni.......

next plan kita nak pegi bangkok atau singapore....sapa nak join contact kita punya event manager...bro zamrin... :wink: :wink:

http://static.flickr.com/103/296250560_4ad367a7e4.jpg

kalau bro zam main black & white...aku pulak main HDR... :wink:
korang tunggu le abang sobri dgn sharkawi punya shots....cantik le...kaw..kaw :lol: :lol:

mdraiz
13th November 2006, 04:45 PM
ongkos nya...kena kumpulkan sekarang.......

zamrinmohamad
14th November 2006, 10:34 AM
PERHATIAN SEMUA:
Kita sambung comment2 & uploading dalam new topic under " FMDC Sarawak Trip - Kota Pontianak ...photo & story..." WE END HERE.

lanraga
14th November 2006, 11:00 AM
moderator leh lock ni thread..

AyAres151
14th November 2006, 12:04 PM
nih bahgian sbh swk ni bleh bg LAN or Zamrin jadi mod nih...

mdraiz
14th November 2006, 01:39 PM
nih bahgian sbh swk ni bleh bg LAN or Zamrin jadi mod nih...


:P :P :P :P :P :P supports...... :lol: