PDA

View Full Version : 2010 | Gambar kesukaan sepanjang tahun



zilzals
11th January 2011, 06:36 PM
Sedar tak sedar dah berlalu tahun 2010.. Dari perspektif fotografi, tahun ini adalah tahun yang seronok kerana dapat mengenali sahabat handai yang lebih ramai dan berpeluang untuk menuntut ilmu bersama mereka terutama ilmu berkaitan landscape kerana ianya adalah bahagian fotografi yang saya minat. Namun ini tidak bermakna bahagian lain fotografi juga tetap menjadi cabang ilmu yang kita kena dalami.Alhamdulillah moga tahun 2011 ini adalah tahun yang lebih manis :)

Berikut adalah 10 gambar yang saya suka sepanjang setahun..
Sengaja saya meletakkan gambar dengan res 500 supaya memudahkan loading page ini.
Bukan senang ye nak pilih gambar :)

#1
http://farm5.static.flickr.com/4089/5061551780_6b90eac78d.jpg
Maher zain sewaktu menyampaikan persembahan di Shah Alam

#2
http://farm6.static.flickr.com/5245/5238317084_3986e88e5a.jpg
Suasana pagi yang indah di pantai Teluk Chempedak

#3
http://farm5.static.flickr.com/4077/4944966543_2a610f09ab.jpg
Senja di pantai Klanang, Banting.

#4
http://farm6.static.flickr.com/5282/5312535826_986c4e763f.jpg
Keindahan Masjid Selat pada " blue hour pada senja terakhir 2010"

#5
http://farm6.static.flickr.com/5242/5315433771_d1d506977b.jpg
Suasana hening Masjid Selat beberapa minit sebelum masuk waktu azan Maghrib pada senja terakhir 2010

#7
http://farm3.static.flickr.com/2729/4338577100_cdb3507c24.jpg
Pesta warna di pantai Teluk Batik ketika matahari tenggelam

#8
http://farm5.static.flickr.com/4133/5048751193_7046004823.jpg
Seorang gadis yang meengamati keindahan pantai Teluk Senangin

#9
http://farm5.static.flickr.com/4124/4989001500_715103fbc5.jpg
Kasih sayang ibu yang tiada batasan waktu

#10
http://farm5.static.flickr.com/4009/4695292185_684499e48f.jpg
Seorang tukang buat bakul kayu sedang menyiapkan hasilnya di Melaka

Kritikan yang membina amat saya hargai dari sahabat.
Shoot banyak lagi utk tahun 2011 !!

azmizi
11th January 2011, 06:38 PM
ganahh sungguh ustad landskap kito....kelah sungguh no 4

JemeyPhoto
11th January 2011, 06:39 PM
saya memang kagum la ngan hasil2 karya avam zilzals...bila la agak2nya dapat outims bersama ngan legems nih...:D:D:D

anyway, semua gambar cun dan saya pilih #7...:D:D:D

zilzals
11th January 2011, 06:40 PM
ambo belajar2 lagi dari sahabat2 yang sudi nok share samo nge ambo :)

mangkor
11th January 2011, 06:50 PM
yaaaa... inilah yg ditunggu-tunggu! memang kelas gitu shot lenskep tuan hamba... minta sain sikit... eheheheh

nelza_ax
11th January 2011, 06:58 PM
gambar gambar lanskap tu semuanya sangat mengujakan.. congrats :)

Skid493
11th January 2011, 07:04 PM
Satu lagi koleksi 2010 yg cukup ummmphh!!

meltip2
11th January 2011, 07:12 PM
mana gambar seterusnyaaa ni............... hehe

unsight
11th January 2011, 07:20 PM
Huh....nape hah...semua korang punya peberet cun jer....aku punya cam sial.......

zilzals
11th January 2011, 07:41 PM
unsight : jgn mcm tu tuan.. jadikan rasa tu sbg pelonjak tuk dptkan apa yg diimpikan :)
meltip : kalau ade seterusnya dah jadi 20 nanti :)
skid : thank sbro !
nelza : time kasih... jom buat gamba lagi
mangkor : haha.. sain apenye.. gamba makro sy tak pandai lagi :) minta ajar

mangkor
11th January 2011, 07:43 PM
eheheh... nak minta tuan sain cheque, saye nok beli at least 300mm f/2.8... ngehngehngeh

zilzals
11th January 2011, 07:49 PM
nak sign boleh tapi takde nilai pun sign sy tu :) lens tu mmg luarbiasa...

dR ali
11th January 2011, 07:59 PM
Luarbiasa...

zilzals
11th January 2011, 08:26 PM
moh dR ali kongsi sekali.. luarbiasa nanti ...

Firdaus™
11th January 2011, 08:56 PM
saya amat teruja dgn hasil² tangkapan abam zilzals terutamanya gambar lanskap beliau, very inspiring, semoga tahun 2011 ni semakin maju dan mantap hasil² tangkapan dari sensor penuhnya :)

reezuan
11th January 2011, 09:00 PM
saya amat teruja dgn hasil² tangkapan abam zilzals terutamanya gambar lanskap beliau, very inspiring, semoga tahun 2011 ni semakin maju dan mantap hasil² tangkapan dari sensor penuhnya :)

..ya...saya juga teruja...memang bikin semangat & cabaran untuk 2011..
..tuan Firdaus Mahadi..kongsikan the best 2010 anda..ramai yang menanti ni...

muraisenja
11th January 2011, 09:05 PM
dr Ali dah kata luarbiasa tu mmg betul2 mantop ler tu.... boleh berguru ni..heeeee

samosa
11th January 2011, 09:08 PM
salah sorang idola lansdscaper saya.. hasil-hasilnya selalu menjadi rujukan..

mazakel
11th January 2011, 09:39 PM
Sememangnya terbaik dr Ustaz Zilzals.....sumber beliau menjadi pedoman pd hamba yg baru nih....:)

mozakim
11th January 2011, 10:00 PM
luarbiasa.... gambar2 abam zilzals sentiasa menjadi pojaan teman... especially landskap & concert ... ai loikeeeeeeeeeeeeeee :D

zilzals
11th January 2011, 10:33 PM
Sememangnya terbaik dr Ustaz Zilzals.....sumber beliau menjadi pedoman pd hamba yg baru nih....:)

tuan hamba yg baru ni pun gamba da meletup2... saya kalau seusia tuan hamba dulu byk mende tatau.. cheers

zilzals
11th January 2011, 10:35 PM
luarbiasa.... gambar2 abam zilzals sentiasa menjadi pojaan teman... especially landskap & concert ... ai loikeeeeeeeeeeeeeee :D

terima kasih atas ucapan.. jauh lagi nk dipuja.. hehe.. byk ilmu yg aku dpt dr perkongsian mozakim... thanks !

zilzals
11th January 2011, 10:35 PM
salah sorang idola lansdscaper saya.. hasil-hasilnya selalu menjadi rujukan..

jauh lagi perjalanan nk jd idola :) gambo abam samosa sememangnya menggetarkan jiwa..

zilzals
11th January 2011, 10:36 PM
dr Ali dah kata luarbiasa tu mmg betul2 mantop ler tu.... boleh berguru ni..heeeee

nak dpt ilmu 1st hand kene dpt ilmu dr dR ali :)

xenocapin
11th January 2011, 11:07 PM
dah agak dah gambar masjid selat tu mesti ada
feberet teman tu :)

syazhar
11th January 2011, 11:13 PM
zilzal......................lawo bebeno......tera tu zizal...bleh ajo abah......abah suka no8 tu........

zilzals
11th January 2011, 11:40 PM
..ya...saya juga teruja...memang bikin semangat & cabaran untuk 2011..
..tuan Firdaus Mahadi..kongsikan the best 2010 anda..ramai yang menanti ni...

tulah...kompem superb .. :)

zilzals
11th January 2011, 11:41 PM
zilzal......................lawo bebeno......tera tu zizal...bleh ajo abah......abah suka no8 tu........

abah punye pasey, boleh je.. :)

zilzals
11th January 2011, 11:42 PM
dah agak dah gambar masjid selat tu mesti ada
feberet teman tu :)

time kasih jd peberet mike.. teman pun suke masjid tu :)

aeryxz
12th January 2011, 01:58 AM
10 tak cukup ni ustaz..kasi up lg.tak puas tengok..marbeles....:-bd

NazriAmran
12th January 2011, 08:51 AM
Sangat mengujakan.... Looking forward to see more in 2011 bro...

shearazi
12th January 2011, 09:52 AM
Gambar2 ust zilzals mmg mantap dr mula2 sy kenal beliau lg..:)

MALSI G_Had
12th January 2011, 09:58 AM
Memang mantop. semua saya suka:D
Tuan Zizals idola saya..

samsudds
12th January 2011, 12:25 PM
haisshhh...sama cantik ngan Firdaus Mahadi....suka-lah!

zilzals
12th January 2011, 11:51 PM
haisshhh...sama cantik ngan Firdaus Mahadi....suka-lah!

FM tu mmg idola saye. :p

zilzals
12th January 2011, 11:51 PM
Memang mantop. semua saya suka:D
Tuan Zizals idola saya..

thanks bro... byk lagi kene blajar dr org lama...

zilzals
12th January 2011, 11:53 PM
Gambar2 ust zilzals mmg mantap dr mula2 sy kenal beliau lg..:)

same gak dgn syeikh humble sherazi

zilzals
12th January 2011, 11:54 PM
Sangat mengujakan.... Looking forward to see more in 2011 bro...

me as well ... :)

zilzals
12th January 2011, 11:55 PM
10 tak cukup ni ustaz..kasi up lg.tak puas tengok..marbeles....:-bd

ade lagi. tapi tak lawa :)

lufiahs
13th January 2011, 12:06 AM
memang pewiitttt semuanya :)

zilzals
13th January 2011, 08:50 PM
thanks kang shaiful ! :)