PDA

View Full Version : 2010 | Gambar Pilihan Sepanjang Tahun



Firdaus™
11th January 2011, 11:10 PM
Assalamualaikum semua, sy rasa terpangil utk sama² share beberapa gambar pilihan sepanjang 2010 utk tatapan rakan² setelah melihat rakan² lain memulakannya, teringat awal tahun 2010 dulu ramai² post utk pilihan 2009, jadi marilah bersama-sama memeriahkannya. Sejujurnya tahun 2010 sy agak kurang aktif berforum, hanya melihat update dan membaca thread² berkenaan fotografi bagi meraih ilmu yg masih cetek, juga fokus pd aktiviti seni khat, sepanjang tahun 2010 juga sy berpeluang belajar dgn beberapa pakar² terutamanya dalam 'commercial photography', diharapkan tahun 2011 ini sy terus bersemangat, dapat meningkatkan kualiti gambar dan meraih lagi ilmu dalam bidang ini terutamanya dari anda semua :)

Berikut beberapa gambar pilihan sy sepanjang tahun 2010

Awakening
http://farm5.static.flickr.com/4122/4898749108_3ee5119010.jpg (http://www.firdausmahadi.com)

Greatness Divine
http://farm6.static.flickr.com/5004/5311793599_1e14ffd62b.jpg (http://www.firdausmahadi.com)

Towards Victory
http://farm3.static.flickr.com/2777/4503282484_9389e9dc34.jpg (http://www.firdausmahadi.com)

The Promising Light
http://farm5.static.flickr.com/4135/4742926143_4c03caaa15.jpg (http://www.firdausmahadi.com)

Captivating Nature
http://farm5.static.flickr.com/4057/4305731641_d327da13c0.jpg (http://www.firdausmahadi.com)

Teluk Batik
http://farm5.static.flickr.com/4013/4498555475_1f8110fd7a.jpg (http://www.firdausmahadi.com)

Perfect Solitude
http://farm5.static.flickr.com/4108/5010588484_69350705b6.jpg (http://www.firdausmahadi.com)

Profound Healing
http://farm5.static.flickr.com/4150/4994758762_e99b2790df.jpg (http://www.firdausmahadi.com)

Understanding Perfection
http://farm5.static.flickr.com/4110/5015534474_573918b042.jpg (http://www.firdausmahadi.com)

Save The Soul
http://farm5.static.flickr.com/4085/5004265235_57f2ab0f14.jpg (http://www.firdausmahadi.com)

Forgotten Soul
http://farm5.static.flickr.com/4064/5138166851_3f5609b553.jpg (http://www.firdausmahadi.com)

Inteam
http://farm6.static.flickr.com/5289/5346405992_2f0bbbd3e7.jpg (http://www.firdausmahadi.com)

Hijjaz
http://farm6.static.flickr.com/5209/5346435002_1cd93fae07.jpg (http://www.firdausmahadi.com)

Maher Zain
http://farm6.static.flickr.com/5087/5346405996_fd7dd2da08.jpg (http://www.firdausmahadi.com)

http://farm5.static.flickr.com/4131/5061909868_ccd7bfaa31.jpg (http://www.firdausmahadi.com)

http://farm6.static.flickr.com/5005/5227148874_52bcd087e9.jpg (http://www.firdausmahadi.com)

Kritikan membina diharapkan dari semua, semoga dgn kritikan itu dapat memajukan dan memantapkan lagi pengetahuan sy dlm bidang ini, terima kasih :)

xenocapin
11th January 2011, 11:12 PM
perlu kritikan..?
rasanya hanya layak dapat pujian sahaja..
;)

syazhar
11th January 2011, 11:16 PM
Firdaus....woww...hebat....gambar terang, sharp dan warna yg cantik.......terpaku abah melihatnye......

zilzals
11th January 2011, 11:43 PM
teman udah kabor... mmg semua jd faberet teman.... fuh

mazakel
12th January 2011, 12:19 AM
Seorang lagi menjadi idola teman....;)
gambar yg superb.....

reezuan
12th January 2011, 12:27 AM
..terbaik juga...
..tips dari gambar landskap Firdaus Mahadi.. > masukkan diri anda dalam gambar juga...tthehehe...

dR ali
12th January 2011, 12:35 AM
sungguh luarbiasa...

acecanon
12th January 2011, 12:38 AM
Fuuh!!..mmg hebat kesemua koleksi gambar2nya :D:D

Tahniah saudara Firdaus...teruskan berkarya :-bd:-bd

waja1197
12th January 2011, 01:07 AM
teman udah kabor... mmg semua jd faberet teman.... fuh

Wow.... bukan calang2 orang boleh shoot Maher Zain. Koleksi meruntun jiwa nie......

aeryxz
12th January 2011, 01:57 AM
fuhhh superb...sume gambar cantik2 blake....

Saiful
12th January 2011, 02:04 AM
one word. Sungguh luar biasa...

metaroyal
12th January 2011, 02:15 AM
koleksi dan skill yg hebat...tahniah.

samosa
12th January 2011, 08:25 AM
terima kasih atas peluang outing bersama-sama dulu dan tunjuk ajar terutamanya vertorama..
semoga tahun 2011 avam firdaus akan dapat menghasilkan lebih banyak gambar-gambar yang menangkap mata.

NazriAmran
12th January 2011, 08:54 AM
Sangat mengujakan juga nie...

shearazi
12th January 2011, 10:46 AM
FM my forever faveret otai.....

p/s:den bz benor..cubo hr ni..hehe

JemeyPhoto
12th January 2011, 11:00 AM
koleksi yang menarik dari otai...kagum ngan ciptaan Illahi...:D:D:D

elitism06
12th January 2011, 11:02 AM
Koleksi-Koleksi yang mgagumkan...wee

azmizi
12th January 2011, 11:02 AM
sungguh cantik kaler2 nya...mmg terbaik dari otai

beskalpancit
12th January 2011, 11:10 AM
subhanallah... indah sungguh ciptaan-Nya, diabadikan dlm ruang yg sgt cantik!
thanks for share. sgt apprecite klo dpt peluang utk shoot bersama!

shearazi
12th January 2011, 11:28 AM
subhanallah... indah sungguh ciptaan-Nya, diabadikan dlm ruang yg sgt cantik!
thanks for share. sgt apprecite klo dpt peluang utk shoot bersama!

hah..cntik aa tu..firdaus mmg tgh mencari tu..haha

mozakim
12th January 2011, 12:19 PM
terkesima tengok hasil kerja abam Firdaus.... dulu, kini & akan datang sentiasa yang terbaek ... :)

samsudds
12th January 2011, 12:22 PM
gmbr2 FM nims dah bertaraf postcard......cantik bro!

beskalpancit
12th January 2011, 12:32 PM
hah..cntik aa tu..firdaus mmg tgh mencari tu..haha


OT : hahaha..!!

MALSI G_Had
12th January 2011, 02:15 PM
cantek menarik sememangnyer kebabowwwm:D

abahwafi
12th January 2011, 02:59 PM
Kagum.....nothing else to say!

lufiahs
13th January 2011, 12:12 AM
mmg peberet dari dulu lagi................ mengujakan :)

Firdaus™
16th January 2011, 07:49 PM
Alhamdulillah, terima sahabat² semua atas komen yang membina, sangat menghargainya, semoga tahun 2011 ni dapat lakukan yg lebih baik lagi, terima kasih sekali lagi :) semangat! semangat! semangat! :)

dR ali
16th January 2011, 08:02 PM
Ustaz memang beh..
kawan nok share jugok.. tapi tok leh bukok thread... luarbiasa

Firdaus™
17th January 2011, 09:01 AM
Ustaz memang beh..
kawan nok share jugok.. tapi tok leh bukok thread... luarbiasa

doc pun beh jugok :)
bleh buka dok, kena try semula, moh share, ramai jugak nak tgk pilihan terbaik doc nim :)

syamel
17th January 2011, 09:28 AM
:-o\\m/. .