PDA

View Full Version : Tahun 2010 | Foto yang teman suka



mozakim
14th January 2011, 10:06 AM
Salam Sejahtera sahabat2 sekalian ....

Teruja tengok gambar2 pilihan dari sahabat2 semua, hebat2 belaka. Jika nak dibandingkan, terasa masih kerdil & jauh lagi pencapaian teman dalam bidang fotografi nim, banyak lagik kena belajor & masih belum tercapai.

Gambar2 yang teman pilih & masukkkan dalam list pilihan ni mungkin tak sehebat mana pun, cuma lebih kepada citarasa & kepuasan diri sendiri... dalam bahasa mudahnya "SS" = syok sendiri :p ... Jika ada yang tak memuaskan tu teman mintak maap lah yek. Secara puratanya foto2 teman banyak tertumpu pada potraits & landskaps & bleh dikatakan tahun 2010 adalah tahun yang agak produktif bagi teman (tolak wedding), dapat join banyak outing & agak banyak masa diluangkan untuk buat gambar, tak seperti tahun2 sebelum ni, memang agak slow. Pengaruh luaran pun banyak nim ... (jemey kah? waekekekeke) ;)

Azam tahun 2011 nak mantapkan lagi skill, buat lagi banyak gambar yang bagus2 & focus lebih pada sukan/sport plak, dok pulun satu atau dua genre saja rasa kurang berkembang plak... yang pasti badan jek yang selalu kembang ... :ymblushing: Oklah... cukup la cita, bukan korang nak baca sangat pun kan? :ymdevil:

Bismillahirrahmanirrahim.....

Potraiture

#1 - Crocodile Dundeee in Petaling Street
http://farm3.static.flickr.com/2680/4295331477_aedd3b9218.jpg

#2 - Kiddo & bokehs
http://farm4.static.flickr.com/3013/4556199573_e62d89e853.jpg

#3 - Sweet
http://farm5.static.flickr.com/4070/4563092709_5209e6d683.jpg

#4 - Tasya Biubiu
http://farm6.static.flickr.com/5247/5233040432_d75d8509b2.jpg

#5 - Nurul Ain
http://farm6.static.flickr.com/5129/5259651262_4c868db850.jpg

Landskap / landscapes

#6 - Ladang Tebu Felda Chuping, Perlis
http://farm3.static.flickr.com/2732/4341241494_f91548755d.jpg

#7 - Timah Tasoh Lake Resort, Perlis
http://farm5.static.flickr.com/4027/4421718568_fcf5cfbb36.jpg

#8 - Gunung Tangkuban Parahu, Bandung Indonesia
http://farm5.static.flickr.com/4121/4807190405_7df6d78dbf.jpg

#9 - Masjid Putra
http://farm5.static.flickr.com/4077/4870940374_c4dc657870.jpg

#10 - Wawasan Bridge
http://farm5.static.flickr.com/4140/4870940366_9831eb2a45.jpg

#11 - Kelanang during twilight
http://farm2.static.flickr.com/1164/5151045239_49f0ff3f81.jpg

#12 - Kelanang in verto
http://farm5.static.flickr.com/4088/5174858269_49cfe02536.jpg

#13 - Unfinished monorail bridge in Putrajaya
http://farm6.static.flickr.com/5287/5240873101_50d6af1920.jpg

Pelbagai genre

#14 - Ballhead
http://farm5.static.flickr.com/4093/4823997920_6a9328154a.jpg

#15 - The Splash
http://farm5.static.flickr.com/4027/4266151283_710217cffe.jpg

#16 - The Speeding Lights
http://farm5.static.flickr.com/4004/4674179198_2bde1cebbd.jpg

#17 - Warp Speed
http://farm5.static.flickr.com/4027/4714890536_741795efa8.jpg

Sekian daripada teman yang tak seberapa, mekasih pada yang sudi jenguk ... ailebiu ... :-*

syazhar
14th January 2011, 10:12 AM
wow......zaki .......hebat.......abah suka no 10 dan 12....

mazakel
14th January 2011, 10:13 AM
akhirnya kluar juga dr sifu...ini yg dok tunggu-tunggu ...marvelous shoot...;)
keep it up....go on 2011 sama2 kita hasilkan yg terbaik....

azmizi
14th January 2011, 10:22 AM
# 9,10,11,12,13 mmg mengujakan Mak Limah..... kipidap otai Puchong..!!

shearazi
14th January 2011, 10:26 AM
terbaik..mmg dinanti-nantikan hehe.. gmbau lanskap sumer i like..

JemeyPhoto
14th January 2011, 10:29 AM
waaaaaaaaa...baru kuar gambar2 yang ditunggu2...gambar sifuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuku...kagum sungguh...dan boleh dikatakan kesemuanya memberi inspirasi kepada saya yang masih baru ni untuk terus berkarya untuk tahun 2011...lebih2 lagi ngan sifu sendiri...:D:D:D

semua gambar adalah terbaik bagi saya...dan sekiranya diberi pilihan untuk memilih yang paling terbaik antara yang terbaik (mengikut turutan), saya pilih #9, #13 dan #5...:D:D:D

izzamk
14th January 2011, 10:29 AM
idola ku... mantop!

mangkor
14th January 2011, 11:03 AM
paling suka light trail tu...

samosa
14th January 2011, 11:03 AM
http://www.mozakim.lejems.org.my

satu series gambar-gambar yang menarik semunya.. complete set.. semua genre dia ada.. dari R&B sampai la ke Hip Hop..

kalau teman nak menikah lagi nanti pasti teman pilih dia ni sebagai opisial fotogerafer...


:D:D:D

JemeyPhoto
14th January 2011, 11:11 AM
http://www.mozakim.lejems.org.my

satu series gambar-gambar yang menarik semunya.. complete set.. semua genre dia ada.. dari R&B sampai la ke Hip Hop..

kalau teman nak menikah lagi nanti pasti teman pilih dia ni sebagai opisial fotogerafer...


:D:D:D

ayat last yang paling tak tahan tu...=))=))=))

mozakim
14th January 2011, 11:11 AM
wow......zaki .......hebat.......abah suka no 10 dan 12....
timekasih abah.... biasa2 jek abah, lambat lagi nak jadi hebat :)


akhirnya kluar juga dr sifu...ini yg dok tunggu-tunggu ...marvelous shoot...;)
keep it up....go on 2011 sama2 kita hasilkan yg terbaik....
mekasih abam majakel sifu Hesh-Dee-Ar FF .... mari kita buat gambar banyok2 ini tawon.. yeahzeee


# 9,10,11,12,13 mmg mengujakan Mak Limah..... kipidap otai Puchong..!!
TQ fren ... mak Limah dah balik umah kew? :p ....ai laike petai yeop


terbaik..mmg dinanti-nantikan hehe.. gmbau lanskap sumer i like..
Mekasih abam shearazi ... landskap juga dihatikuuuu... ceheheee :D


waaaaaaaaa...baru kuar gambar2 yang ditunggu2...gambar sifuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuku...kagum sungguh...dan boleh dikatakan kesemuanya memberi inspirasi kepada saya yang masih baru ni untuk terus berkarya untuk tahun 2011...lebih2 lagi ngan sifu sendiri...:D:D:D

semua gambar adalah terbaik bagi saya...dan sekiranya diberi pilihan untuk memilih yang paling terbaik antara yang terbaik (mengikut turutan), saya pilih #9, #13 dan #5...:D:D:D
dah agak nim, mesti dia yang akan taip panjang2... :p TQ tuan jemey ... sharing is caring...ceheee :D


idola ku... mantop!
Berdasarkan sifat kerajinan tuan....tak lama lagi tuan izzamk pasti lebih mantops ... tenkiu ;)

mozakim
14th January 2011, 11:38 AM
paling suka light trail tu...
tenkiu abam mankor otai birding :)


http://www.mozakim.lejems.org.my

satu series gambar-gambar yang menarik semunya.. complete set.. semua genre dia ada.. dari R&B sampai la ke Hip Hop..

kalau teman nak menikah lagi nanti pasti teman pilih dia ni sebagai opisial fotogerafer...

:D:D:D
kekekeke... R&B & hiphop la pulops :p ... mekasih abam naza oh-tai lenskep pojaan teman .... kalau jadi nak kawen lagi tu kabor2 lah yek... ceheheh :D

shuttermania
14th January 2011, 11:53 AM
Like no # 15

Artistic...!!!

mozakim
14th January 2011, 11:56 AM
Like no # 15

Artistic...!!!ehhh... teman takde shut2 artis poms? wakekekke :p

mozakim
14th January 2011, 03:33 PM
ayat last yang paling tak tahan tu...=))=))=))
entah2 memang azam abam naza tahun 2011? wakekekkee.... :))

sniper.44
14th January 2011, 03:36 PM
"....gambaq-gambaq yang menarik dari seorang yg berpengalaman luas...." - Pak Ya, Titi Cai

zilzals
14th January 2011, 03:39 PM
memang ditunggu2 laaa.................... jom buat gambar lagi :) !!!!

samosa
14th January 2011, 03:56 PM
entah2 memang azam abam naza tahun 2011? wakekekkee.... :))

bini teman tak penah jenguk fmdc nih.. nak kata apa pon takpa.. wakakaka..

aeryxz
14th January 2011, 04:38 PM
terbaik dari ladang!....

zzoux
14th January 2011, 04:44 PM
keluar juga gambar2 abam mozakim.mmg ditunggu2.sy pilih semuanya dan sy laike sume.

NazriAmran
15th January 2011, 01:38 PM
paling suka light trail tu...

Sangat setuju.. Teringin nak naok jejantas kat depan IOI tu... Tapi takde geng.....


http://www.mozakim.lejems.org.my

satu series gambar-gambar yang menarik semunya.. complete set.. semua genre dia ada.. dari R&B sampai la ke Hip Hop..

kalau teman nak menikah lagi nanti pasti teman pilih dia ni sebagai opisial fotogerafer...


:D:D:D

Betul jugak tu... Boleh ke nak amik jadik OP ni...??

:)

mozakim
16th January 2011, 11:56 PM
"....gambaq-gambaq yang menarik dari seorang yg berpengalaman luas...." - Pak Ya, Titi Cai
Pak Ya yang mana ntah? cehehhe ... :D


memang ditunggu2 laaa.................... jom buat gambar lagi :) !!!!
Jom abam zilzals... jangan lupa kabor kalau ada "line" untuk gi shut Maher Zain yek .. ;)


bini teman tak penah jenguk fmdc nih.. nak kata apa pon takpa.. wakakaka..
amboi2... eksen nooo... :p


terbaik dari ladang!....
Tenkiu sahabat ...


keluar juga gambar2 abam mozakim.mmg ditunggu2.sy pilih semuanya dan sy laike sume.
Ishhh2... segan teman oh-tai kate gitew ... karya abam Zoux sentiasa jadi sumber inspirasi & rujukan teman tawww :D


Sangat setuju.. Teringin nak naok jejantas kat depan IOI tu... Tapi takde geng.....
:)... tapi jejantas tu mencabar sket tuan... potong stim kalau ada orang lalu lalang... gegor abihhh :p

NazriAmran
17th January 2011, 12:03 AM
Gi reramai la... 2 orang jaga pintu masuk.. 2 orang jaga pintu keluar... Sorang lagi shoot.... Hahahahaa.....

CgSir
17th January 2011, 09:25 PM
Wah, memang semua terbaik tu. Wat² merendah diri pulok avam mozakim ni. Iyolah, itulah gaya pure otai tu. Tahniah avam mozakim. Saya pulok tahun 2010 ni banyak proses belajor DLSR. Maklumlah baru pindah kemah.

mozakim
19th January 2011, 09:07 AM
Gi reramai la... 2 orang jaga pintu masuk.. 2 orang jaga pintu keluar... Sorang lagi shoot.... Hahahahaa.....
aaa.. ok tow, teman shut... yang lelain blok jalan... wakekekke :p


Wah, memang semua terbaik tu. Wat² merendah diri pulok avam mozakim ni. Iyolah, itulah gaya pure otai tu. Tahniah avam mozakim. Saya pulok tahun 2010 ni banyak proses belajor DLSR. Maklumlah baru pindah kemah.
Mekasih CgSir... manade otai nye, masih berpijak di bumi nyata lagik nim.... banyak lagi hal2 fotografi yang blom tercapai lagi ... sama2 kiter belajar gop CgSir ;)

adiwira
1st February 2011, 09:49 PM
semua best...tapi saya suka nombot sembilan, sepuloh, sebelaih, dua belaih dan tiga belaih.... terbaik

antera
1st February 2011, 10:04 PM
semart la.. baru perahsan thread nih.. suma beshh.. paling best nombot 7 n 12 pilihan di mata hati sanubariku.. hehehh..

2 thumbs up..~ :D

muraisenja
1st February 2011, 10:48 PM
teruja ...terkedu.... meleleh tu.........best...best...best

mozakim
2nd February 2011, 01:32 PM
semua best...tapi saya suka nombot sembilan, sepuloh, sebelaih, dua belaih dan tiga belaih.... terbaik


semart la.. baru perahsan thread nih.. suma beshh.. paling best nombot 7 n 12 pilihan di mata hati sanubariku.. hehehh..

2 thumbs up..~ :D


teruja ...terkedu.... meleleh tu.........best...best...best

terima kasih sahabat2 sekalian ... sama2 lah kita semua kt FMDC buat gambar2 yang lebih menarik untuk tahun 2011 plak... jom kluag menembak :D

Ritamarisa
4th May 2016, 04:11 PM
Yang dari mozaikim bagus-bagus,,,,

aria34
2nd February 2017, 02:44 PM
Foto-foto yang saya suka itu nomor 1 6 7 8 9 10 11 12 13 16 sama 17 hahaha
Keren! Boleh kali kak ajarin triknya :D