PDA

View Full Version : RTO(Rent To Own) Boleh dipercayai????



takderjr
22nd January 2011, 01:11 PM
salam semua,

minta pendapat adakah pembelian secara RTO(rent to own) boleh dipercayai seperti di http://www.mudah.my/li?ca=9_s&id=4696
takut nnti ada lagi penipuan yang akan berlaku pada rakan2 yang lain.. so ada baiknya kita bincangkan di sini.

*note :
Bukan utk menjatuhkan syarikat yang tertera link tersebut, tetapi adalah sebagai langkah berjaga2 memandangkan ramai yg dah tertipu.

izzamk
22nd January 2011, 01:35 PM
hum... xde plak d700.. baru nk apply tadik..

.... teman x taw nk ckp bleh caye ke x.. tp as long as ada fizikal kontek, rasanya masing2 bole nilai sndiri tahap kepercayaan terhadap penjual mahupon pembeli...

abekecik
22nd January 2011, 01:43 PM
kalu kawe compare nga courts mamorts (1000D) monthly installment lebih murah la....kalu ada dokumen itam putih boleh la...

takderjr
22nd January 2011, 01:57 PM
hum... xde plak d700.. baru nk apply tadik...

mcm berhajat jerk...:):)


kalu kawe compare nga courts mamorts (1000D) monthly installment lebih murah la....kalu ada dokumen itam putih boleh la...

itam putih semua ada.. aku pun setuju pasal harga...kat sini mahal sikit...

tigerblack
6th February 2011, 08:23 AM
Ni kena hati-hati. Saya rasa ada udang disebalik batu. Mungkin taktik terbaru along nak menjerat peminjam? Takde benda yang camnie.... kata orang putih... kalau ianya macam too good to be true... probably its not true??

JuanLova
6th February 2011, 11:24 AM
kenapa tak beli gune installment credit card/bank direct dari kedai? mungkin bayar mahal sket (biaserla, kate byr installment) tapi B&W ader dan memang legal dari segi law..

takpun kalau nak sgt beli major high-end equipment, apply jer loan kat bank rakyat ke, bank islam ke...