PDA

View Full Version : Sessi Outing | Macro Hutan Pendidikan Bukit Gasing



pistOL7
26th January 2011, 04:15 PM
Salam...

Bercadang nak buat outing makro dengan En.Naza(Samosa)...

Hari : Ahad 30/01/2011
Masa : 0730
Tempat : Bukit Gasing (berkumpul di Shell Jalan Gasing) (http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=3.112266,101.656483&daddr=Bukit+Gasing,+Petaling+Jaya,+Selangor,+Malay sia&hl=en&geocode=&mra=dme&mrcr=0&mrsp=0&sz=17&sll=3.110574,101.65629&sspn=0.007606,0.009656&ie=UTF8&ll=3.105699,101.655807&spn=0.015213,0.027466&t=h&z=16)

Boleh rujuk Thread NI... (http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=6807) dan SINI (http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=6712&page=1&highlight=bukit+gasing)
tutorial kat sini (http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=6467&highlight=makro)
Kalo dapat otai-otai makro turun lagi cantik...takde la sesat sangat... :D

p/s : Kepada Abg BadangPerkasa... Arowana menunggu tuan di sana...


Sesiapa yang nak ikut bole isi nama kat sini...senang HantyZain nak standby nasi lemak haha :D

1. Samosa
2. pistOL7 (012-3432492)
3. reezuan
4. ZainZubir
5. Faizzaki
6. Enciktat
7.

acecanon
26th January 2011, 06:21 PM
melepas lg den nak ikut macro shooting...hope sebelum ke kuala Koh boleh outing macro skali lg...hehe

AskMe
26th January 2011, 08:56 PM
Best nie.....
Sabtu nie berada di JB..kalau sempat la...

gemuk
26th January 2011, 09:05 PM
melepas lg den nak ikut macro shooting...hope sebelum ke kuala Koh boleh outing macro skali lg...hehe

ala acecanon... dah pegang2 100mm L macro gi letak balik...

NazriAmran
26th January 2011, 10:24 PM
Landscape ok tak kat sana?

acecanon
26th January 2011, 11:45 PM
ala acecanon... dah pegang2 100mm L macro gi letak balik...

Letak balik sebab tokeh kedai tu ckp "Lu x da wang jgn pegang itu balang maa, itu lens mahal tau.." (dgn hati yg sayu aku letak balik lens idaman kat tempat asal dia)...kekekeke

SunnySakura
27th January 2011, 12:58 AM
bukit gasing ni kt mn ek??...kalu outim ni smpai ptg insyaAllah bleh pi join sb pg 2 bru nk pi beli raynox...kekekeke
(raynox je la dlu..xdan duit lg nk angkat macro lense)

SunnySakura
27th January 2011, 12:59 AM
bukit gasing ni kt mn ek??...kalu outim ni smpai ptg insyaAllah bleh pi join sb pg 2 bru nk pi beli raynox...kekekeke
(raynox je la dlu..xdan duit lg nk angkat macro lense)

pistOL7
27th January 2011, 01:18 AM
bukit gasing ni kt mn ek??...kalu outim ni smpai ptg insyaAllah bleh pi join sb pg 2 bru nk pi beli raynox...kekekeke
(raynox je la dlu..xdan duit lg nk angkat macro lense)

bole tgok kat SINI (http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=6712&page=1&highlight=bukit+gasing) rasa sampai tgh hari je... bagus shot pagi2...

zainzubir
27th January 2011, 01:29 AM
ada nasi lemak free tak??hahaha....guna 400mm macro bolehke??wakakakakakaka=))

pistOL7
27th January 2011, 01:33 AM
400mm? bole makro arowana tu :D jom hanty...ajak hadee sekali...

emran
27th January 2011, 01:36 AM
cayalah... lamanya tak shoot macro... windu sama bukit gasing dan teman teman...

pistOL7
27th January 2011, 01:39 AM
cayalah... lamanya tak shoot macro... windu sama bukit gasing dan teman teman... join ye sifoo...cayalah...

emran
27th January 2011, 01:44 AM
join ye sifoo...cayalah...

kalau ade kat key el insyaAllah... tapi rasanya macam nak balik kg.. kite tengok lah nanti.. :D.. kipidap..

pistOL7
27th January 2011, 01:51 AM
kalau ade kat key el insyaAllah... tapi rasanya macam nak balik kg.. kite tengok lah nanti.. :D.. kipidap..
balik malam bole... tak jem sangat :) takde tok guru ni mau sesat ilmu nnti... lama tak makro ni...

faizzaki
27th January 2011, 02:14 AM
cantek sgt . aku join avam pistol

pistOL7
27th January 2011, 04:21 AM
orait faiz...

samosa
27th January 2011, 08:40 AM
Outing Dwi Tahunan nih.. :D:D:D

Emran jangan lah tak datang pulak ye. Yang lain-lain jurulatih macro dari outing terdahulu amatlah dihargai kedatangan anda.. Kalau mereka ni ada memang best lah.. banyak ilmu bole dapat..

red
27th January 2011, 11:34 AM
bukit gasing dah banyak perubahan berbanding tahun lepas. lepas tanah runtuh tu dia dah bikin lagi hensem dgn banyak pokok bunga kat entrance. manusia pun banyak gak. ni gambar aku shoot dalam 3 minggu lepas kat sana.

http://i100.photobucket.com/albums/m37/metaurus/bukit%20gaisng%20macro/PC281609.jpg

http://i100.photobucket.com/albums/m37/metaurus/bukit%20gaisng%20macro/PC214894.jpg

http://i100.photobucket.com/albums/m37/metaurus/bukit%20gaisng%20macro/PC214769.jpg

http://i100.photobucket.com/albums/m37/metaurus/bukit%20gaisng%20macro/PC291648.jpg


ahad ni aku plan panjat gunung. tapi kalau hanty nak bawak nasi lemak...

samosa
27th January 2011, 11:38 AM
hanty please.. sediakan nasi lemak.. baru lah avam Red nak datang.. :D

AmyAmirah
27th January 2011, 09:12 PM
alaaaa...buat la sabtu. pleaseeeeeeee.sabtu off. ahad keje :(

acecanon
27th January 2011, 11:17 PM
alaaaa...buat la sabtu. pleaseeeeeeee.sabtu off. ahad keje :(

amy..apa da keje hari ahad, cuti meyhh, kekekeke

zainzubir
28th January 2011, 02:37 AM
aisay macro lens auntie dah patah dua...:-(..takkan nak kena beli baru lak...nanti check closeup filter ada ke idak lagi, ghasa dulu ada hok +2 ke +4...:-)

red
28th January 2011, 03:32 AM
tak de close up filter pun tak yah susah2. hanty bawak nasi lemak je.

zainzubir
29th January 2011, 12:35 AM
tak de close up filter pun tak yah susah2. hanty bawak nasi lemak je.

akan diusakan insyaAllah...kalau tiada auntie, ada wakil auntie...:-)

enciktat
29th January 2011, 01:31 PM
pegi sorang2 ke bkt gasing td..ingat nk try shot apa2 la..baru nk amik gmbr..ttiba jarak xsmp 2meter..depan muka, anjing tsengih2 tgk aku smp myalak2..tkejot den..terus teringat berita plancong mati kena gigit anjing..nasibaik la dia xwat gile..pas2 apa lg..angkat beg.. teros blah..anjing tu usha je aku kuar utan..huu
sebenarnya salah tarikh td..tu la xtengok betol2..hahaha

pistOL7
29th January 2011, 02:27 PM
pegi sorang2 ke bkt gasing td..ingat nk try shot apa2 la..baru nk amik gmbr..ttiba jarak xsmp 2meter..depan muka, anjing tsengih2 tgk aku smp myalak2..tkejot den..terus teringat berita plancong mati kena gigit anjing..nasibaik la dia xwat gile..pas2 apa lg..angkat beg.. teros blah..anjing tu usha je aku kuar utan..huu
sebenarnya salah tarikh td..tu la xtengok betol2..hahaha

esok pagi da...

samosa
29th January 2011, 04:22 PM
pegi sorang2 ke bkt gasing td..ingat nk try shot apa2 la..baru nk amik gmbr..ttiba jarak xsmp 2meter..depan muka, anjing tsengih2 tgk aku smp myalak2..tkejot den..terus teringat berita plancong mati kena gigit anjing..nasibaik la dia xwat gile..pas2 apa lg..angkat beg.. teros blah..anjing tu usha je aku kuar utan..huu
sebenarnya salah tarikh td..tu la xtengok betol2..hahaha

:D:D jumpa esok pagi bro..
nasib baik tak kena kejar dengan anjing tu.

mangkor
29th January 2011, 04:26 PM
kalau aku, silap besar le hanjing tu sebab tiap kali aku masuk utan nembak burung, mesti ada parang kat pinggang...

Jai org Johor
29th January 2011, 04:37 PM
ada kosong lagi....mau join....

zainzubir
29th January 2011, 05:28 PM
jome meriahkan..auntie akan buka "booth" pertanyaan utk kola koh d return :-)

serigala
29th January 2011, 06:58 PM
bas laluan kesana ada tak??

zainzubir
29th January 2011, 07:20 PM
BUMP...insyaAllah esok ada nasi lemak...:-)

faizzaki
29th January 2011, 08:06 PM
yeah . semakin ramai penyertaan. harap kali ni punya outing ada banyak subject2 yg menarik. jgn hujan sudah

red
29th January 2011, 10:46 PM
BUMP...insyaAllah esok ada nasi lemak...:-)

lauk ayam rendang satu sama fres oren.

unsight
29th January 2011, 11:50 PM
nak ikot ker tak....maklumler arachnophobia......tu yg tak suka avam red tuh.....hehehehehe

zainzubir
30th January 2011, 06:45 AM
bangun bangun!!apa ni dah dekat jam 7 masih berlengkau lagi ni....!!!

red
30th January 2011, 08:10 AM
hujan la sini.

unsight
30th January 2011, 08:24 AM
sama laaa....tarik selimut sedap tuhhhh

red
30th January 2011, 08:29 AM
hanty tak balas post, dia pun berlingkar bawah selimut la tu.

zainzubir
30th January 2011, 01:17 PM
terima kasih semua yg memeriahkan..:-)..nasi lemak dulu...

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs781.ash1/167122_1876753323704_1387367346_32182396_3343459_n .jpg

samosa
30th January 2011, 01:26 PM
terima kasih hanty.. nasi lemak tu memang sedap.. siap tapau 2 bungkus lagi :D:D

pistOL7
30th January 2011, 01:31 PM
nasi lemak siap tapau tu...5dm2+400mm terbaik hanty...terima kasih... :)

mangkor
30th January 2011, 01:41 PM
terima kasih semua yg memeriahkan..:-)..nasi lemak dulu...

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs781.ash1/167122_1876753323704_1387367346_32182396_3343459_n .jpg

erkkk? ni gambau makro ke? saya budak baru belajar... ahahahahahhhhh

pistOL7
30th January 2011, 01:51 PM
gambar boleh 'up' ka SINI (http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=15313&p=427677#post427677) ye...

buttet
30th January 2011, 02:03 PM
pistol bukak topic baru..topic ni aku lock