PDA

View Full Version : Sessi Outing : Kuala Selangor Nature Park



AskMe
4th February 2011, 10:19 PM
Date : 5 Feb 2011
Target : Nature, macro , birding
Time : 7.30 am - 8.00 am (depart from S Alam)
Meeting point at S Alam : Burger King at Extreme Park Sect 13
ETA Kuala Selangor : 9.30 am - 10 am


1. Abg Badang Perkasa
2. Abg Butet
3. Hanty Zain
4. AskMe

Maaf la ya Outing Bidan Terjun nie..
Siapa nak join dipersilakan

pluto
4th February 2011, 10:23 PM
wah siap ade ETA tu memang displin korang semua ni...

buttet
4th February 2011, 10:26 PM
nak jad photog kena disiplin pluto

zainzubir
4th February 2011, 11:04 PM
insyaAllah...visa beso dah dapat dah...:-)

pluto
5th February 2011, 02:01 AM
nak jad photog kena disiplin pluto

eleh cakap macam boleh bangun awal jer tu....wakakakaak

PengukirCahaya
5th February 2011, 05:47 AM
Dah bangun semua? dekat nak suboh dah ni....... bangun.... bangun!!!!!!!! prittttt..prittt............ (wisel la tu konon)

buttet
5th February 2011, 06:56 AM
eleh cakap macam boleh bangun awal jer tu....wakakakaak

aku memang buleh ang buleh?

serigala
5th February 2011, 08:21 AM
wah!! best nya.... kirim salam kat org kampung ye.. :-)

mangkor
5th February 2011, 11:58 AM
laaa... hari ni ghopernye... ini tidak adilll!!! eheheheh

pluto
5th February 2011, 12:18 PM
aku memang buleh ang buleh?

saya pun buleh...

dah balik ker ni....up la sekeping nk nengok hasil birding tu..

buttet
5th February 2011, 03:45 PM
saya pun buleh...

dah balik ker ni....up la sekeping nk nengok hasil birding tu..

malas layan org macam ang

pluto
5th February 2011, 04:25 PM
malas layan org macam ang

xpe2..xpe...

zainzubir
5th February 2011, 08:30 PM
outing yg best...berjlan 4.4km..brg kamera jer 18 kilo sorang...gambo???hahahahaah....18 kontena..=))=))..takleh publish byk2...kami nak jual, saper nak tgk seposen kena bayau...btw, terima kasih kpd askme yg menyediakan transport rasmi VIP utk kami serta belanja kami nasi ambeng ..arin/tet terus auto cruise selepas pekena nasi ambeng..ahhahahaahaa

AskMe
5th February 2011, 09:10 PM
Outing kali ini banyak kepada menghirup udara segar dan membakar kalori bagi mereka2 yg tertentu...hi..hi...
Kami tiba di KS Nature Park pd pukul 9.45 am.

Raptors banyak berterbangan di udara dan tak tercapai oleh lensa kami....
Bagi diri saya ianya satu kegagalan pd trip saya ini..dan kena repeat lain kali...

Tapi jalan2 hirup udara segar pun best jugak....

Ade sikit aje gambo burung

http://farm6.static.flickr.com/5259/5417894405_066f75bae6_z.jpg

http://farm6.static.flickr.com/5096/5418525296_49df869b8c_z.jpg

http://farm6.static.flickr.com/5258/5417894663_407f45300e_z.jpg

AskMe
5th February 2011, 09:15 PM
http://farm6.static.flickr.com/5174/5418497868_b4b906593b_z.jpg

http://farm6.static.flickr.com/5052/5417894531_de780421a7_z.jpg

AskMe
5th February 2011, 09:17 PM
http://farm6.static.flickr.com/5058/5417894739_98abe9dbb4_z.jpg

zainzubir
5th February 2011, 09:31 PM
kz takder burung...ahahahahahahah...sat eik..siri2 blur akan muncul jap lagi...=))=))

zainzubir
5th February 2011, 09:44 PM
bukan mudah spt disangkakan..lebih2 lagi bila dah penat baru nak jumpa burung....(alasan..kang si muhaimi ada jerlah tu komen dia)=))=))

ntah apa2 ntah..tapi yg pasti badan sihat dan segar hari ini selepas berjalan 4.4km dan bawa beban lebih 6 kg kot...:-)

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs282.snc6/181083_1887934443225_1387367346_32200934_5679326_n .jpg

"panjang umur burung..."hahhahahh

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs902.ash1/181083_1887934563228_1387367346_32200936_4580856_n .jpg

perplexing..burung ni jauh tapi sharp gak...naper eik??

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs902.ash1/181083_1887934603229_1387367346_32200937_4408655_n .jpg

shoot burung ni tak thrill..
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs282.snc6/181083_1887934643230_1387367346_32200938_7787205_n .jpg

zainzubir
5th February 2011, 09:54 PM
siri2 blur yg dinanti2kan..=))

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs884.ash1/179201_1888004644980_1387367346_32201051_2522539_n .jpg

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs244.snc6/179201_1888004684981_1387367346_32201052_1697643_n .jpg

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs884.ash1/179201_1888004724982_1387367346_32201053_2114045_n .jpg

syazhar
5th February 2011, 11:10 PM
hanty, BP dan aksme... ......dengo cite kad kuala gula taiping.....memang banyak burung....memang tempat burung singah...cuma abah tak tau jadual dia...cuba2 google....lepas shoot selalunye deme pekena mee udang le pulak....lepas tu ke lake taiping.......hahahahaah

PengukirCahaya
5th February 2011, 11:47 PM
Banyak sungguh burung yang kena tembak. Pemburuan yang memberi manfaat.

mangkor
6th February 2011, 12:19 PM
hanty... saya no komen (tapi dah gelak bagai nak rak dah ni, cuma belum berguling-guling aja...)

zahidzidane
6th February 2011, 01:21 PM
tak silap saya, Timbalan Menteri Sumber Manusia Dato' Maznah Mazlan juga suka 'memburung' ni.. dia pernah bagitau di Bukit Fraser adalah lokasi terbaik untuk menembak burung.. Ade lebih daripada 230 jenis spesis burung di sana.. mungkin boleh wat trip ke sana.. :D

mangkor
6th February 2011, 01:32 PM
tak silap saya, Timbalan Menteri Sumber Manusia Dato' Maznah Mazlan juga suka 'memburung' ni.. dia pernah bagitau di Bukit Fraser adalah lokasi terbaik untuk menembak burung.. Ade lebih daripada 230 jenis spesis burung di sana.. mungkin boleh wat trip ke sana.. :D

selain dari tu, beliau jugak suka memancing. antara VIP yg turut serta dlm Royal Pahang International Billfish Challenge setiap tahun.

FH tu lokasi regular utk pertandingan memburung ni... tahun lepas berlangsung dlm bulan Julai tp saya tak join sebab baru ja bergiat dlm bidang fotografi. singgah kat FH masa balik dari Kuantan baru tau ada pertandingan seumpamanya bila ternampak banner sana-sini

zainzubir
6th February 2011, 08:52 PM
...hanty ni dah mcm tawar hati jer memburung:-(...min...apsal burung ni susah sgt nak shoot??sebab dia liar ya??ke sebab hanty yg tak sabo??=))=))..tapi mmg good experience, mesti pilih navara...eh silap takder kena mengena eik??..oooopsss:-)

mangkor
6th February 2011, 08:57 PM
...hanty ni dah mcm tawar hati jer memburung:-(...min...apsal burung ni susah sgt nak shoot??sebab dia liar ya??ke sebab hanty yg tak sabo??=))=))..tapi mmg good experience, mesti pilih navara...eh silap takder kena mengena eik??..oooopsss:-)

teruskan mencuba hanty. jgn mengaku kalah. lens dah ada, kamera dah power tapi kalu malas nak mengasah macam mana la nak tebas lalang?

dedulu saya macam tu jugak. dikutuk bagai nak rak dek member2 sebab gambar semua tahap sampah sampai saya berazam bersungguh-sungguh utk membuktikan yg saya boleh lakukan walaupun guna peralatan yg ala kadar aja...

go go hanty.. (macam bunyik Inspektor Gadget pulops.. ngeee..)

red
6th February 2011, 09:26 PM
...hanty ni dah mcm tawar hati jer memburung:-(...min...apsal burung ni susah sgt nak shoot??sebab dia liar ya??ke sebab hanty yg tak sabo??=))=))..tapi mmg good experience, mesti pilih navara...eh silap takder kena mengena eik??..oooopsss:-)

hanty guna salah lens la. guna makro lagi senang.

buttet
6th February 2011, 11:40 PM
nasib baik burung aku selamat aunty tak tembakkk wkakakakaka

mangkor
6th February 2011, 11:43 PM
cehhh buttet nihhh

red
7th February 2011, 01:31 AM
nasib baik burung aku selamat aunty tak tembakkk wkakakakaka

burung ni memang kena makro lens baru boleh shoot. ntah2 kena tambah raynox baru nampak.

zahidzidane
7th February 2011, 09:02 AM
burung ni memang kena makro lens baru boleh shoot. ntah2 kena tambah raynox baru nampak.

;));));));));));));))