PDA

View Full Version : D3X body berharga RM2700



far-my
23rd February 2011, 03:51 PM
Asm..

disini sy ingin bertanya pendapat forumer didalam fotomedia nie, sy ada ternampak satu iklan untuk menjual body D3X berharga RM2700.. logik ke?

shearazi
23rd February 2011, 03:52 PM
Asm..

disini sy ingin bertanya pendapat forumer didalam fotomedia nie, sy ada ternampak satu iklan untuk menjual body D3X berharga RM2700.. logik ke?

penipu....

far-my
23rd February 2011, 03:54 PM
penipu....

seller tu kate die skrng kat UK..company transportation akan hantar ke rumah.. hem....

shearazi
23rd February 2011, 03:58 PM
seller tu kate die skrng kat UK..company transportation akan hantar ke rumah.. hem....

konpem penipu...jgn layan...

arm_audioslave
23rd February 2011, 04:01 PM
adeh...kalau pikir logik pun...tak munasabah lagsg harga mcm nie..kete bmw 5 series, tp harga myvi.

tolong ckp kat dia, aku nak order dalam 1000 set. nk bagi sedekah kt kawan2

Baqeer Creative
23rd February 2011, 04:11 PM
memang giler la skunk ..worlwide punya harga ..penipu besar

unsight
23rd February 2011, 04:47 PM
....Betul tuh tak tipu tuh.......tapi dia suh bg aku dulu.....PM aku utk contact no......pastuh leh aku buat TT kat hotel banjer FMDC punya otai.......heheeeheh

azmizi
23rd February 2011, 04:57 PM
mcm2 jadi kt kampung kita sekarang nih.....

izzamk
23rd February 2011, 04:58 PM
dusta belaka..

The Yellow Clan
23rd February 2011, 05:24 PM
Asm..

disini sy ingin bertanya pendapat forumer didalam fotomedia nie, sy ada ternampak satu iklan untuk menjual body D3X berharga RM2700.. logik ke?

Asm??
abm maksudkn assalamualaikum ke??
kalo ye jgn lah abm nk pendekn jgak salam tuh...
skadar teguran utk mgingatkan sesama kite (sy pon pena wat silap)...

NazriAmran
23rd February 2011, 05:46 PM
Saya nak gi UK, boleh COD x..??????? Sapa2 nak kirim, xyah bg duit dulu. Max saya boleh beli 100 unit sahaja.. Wakakaka...

rabbitfoot08
23rd February 2011, 05:57 PM
bak kata org perak 'beda'ah bebeno tu yeop'....

HusinLampoyang
23rd February 2011, 06:03 PM
aku nak sebiji....

far-my
23rd February 2011, 06:33 PM
nie link utk tgk iklan tu kepada sape2 yg berminat...

http://www.mudah.my/Nikon+D3X+Body-8689372.htm

rfzhonaq
23rd February 2011, 06:45 PM
nampak sangat penipu..

izzat3114
23rd February 2011, 06:45 PM
ok..saya kirim kat member saya kat sana la eh..nak 2 bijik dah la..banyak2 susahkan member saya pulak.. ;)

izzat3114
23rd February 2011, 06:47 PM
gile r... apa syarat2 mudah.my nak kasi penjual dapatkan akaun proNiaga? Penjual D3X ni pun proNiaga...hampeh! Patut report je kat Mudah.MY...

doubleh
23rd February 2011, 10:56 PM
iklan dah xde kat mudah. dah ada dgr kes mcm ni utk jual kereta mewah tp hrga murah. camera pn dah jd bahan gak?? hehe..

JuanLova
23rd February 2011, 10:58 PM
gile r... apa syarat2 mudah.my nak kasi penjual dapatkan akaun proNiaga? Penjual D3X ni pun proNiaga...hampeh! Patut report je kat Mudah.MY...

ProNiaga bukan macam Pro Seller Ebay encik izzat. Hanya daftar nama, alamaat, dan sediikit info pasal bissness jer. credentials info mudah.my tak pegang langsung pun.

lagi satu kalau korang dah nampak suspicious ads tu, TAK DE MAKNANYA buat heboh2 sini..buat buang masa jer forumers FMDC baca.. FLAG & Report je kat mudah.my punye customer service. Preventive is better than Corrective.. Jgn dah ade mangsa kene baru nak simpati etc..

Acik
23rd February 2011, 11:43 PM
-kazab semata-mata..jgn layan

izzat3114
24th February 2011, 12:16 AM
ProNiaga bukan macam Pro Seller Ebay encik izzat. Hanya daftar nama, alamaat, dan sediikit info pasal bissness jer. credentials info mudah.my tak pegang langsung pun.

lagi satu kalau korang dah nampak suspicious ads tu, TAK DE MAKNANYA buat heboh2 sini..buat buang masa jer forumers FMDC baca.. FLAG & Report je kat mudah.my punye customer service. Preventive is better than Corrective.. Jgn dah ade mangsa kene baru nak simpati etc..

sudah buat lols...tunggu respon Mudah.MY je....hohoho...

mataku
24th February 2011, 02:04 AM
kalau untuk D700 usd 2000 + saya pecaya, tapi kalau DX3 rm2700 saya hilang kepercayaan...keh kehkeh...

aeryxz
24th February 2011, 06:40 AM
pelawok pelawok pelawok - ala2 dlm hantu mak limah

khairi.malik
24th February 2011, 07:29 AM
rega camni pun nak caya ke??adooii

paizero
24th February 2011, 10:44 AM
kalo camni ler punya harga..tercapai ler hasrat aku nak pakai D3X...dah tu bkn takat aku..adik aku,makcik aku,ipar aku,tokwan aku sume pakai D3X..Hahahahahahahaharun....

rimau_malaya
1st November 2011, 03:57 PM
kalu x silap, mudah suruh masukkan no perdaftaran perniagaan masa nak sign up proniaga... tapi x pasti plak mudah akan check atau x kat SSM...

nikfikri
1st November 2011, 09:34 PM
kalau RM27K aku caya la cikit...... :-)

zilzals
1st November 2011, 09:46 PM
nak order 50, bagi jiran jiran sebelah rumah..

mejar
1st November 2011, 11:01 PM
tertinggal satu '0' tu...
hehehe..

Speed_Light
1st November 2011, 11:32 PM
org tu patut g audition raja lawak

mdfadle
2nd November 2011, 12:28 PM
pembongak godang tu

rimau_malaya
29th November 2011, 04:41 PM
godang tu ape bro? hahaha

Rosli Kooga
29th November 2011, 05:00 PM
Godang tu same lah maksudnya besar....tengok di Bukit Tinggi, Sumatera...ada jam gadang...di n.9...dia orang terus tukar ke "godang"...begitulah ceritanya sang kancil....

zidan's
29th November 2011, 05:57 PM
asm..

Disini sy ingin bertanya pendapat forumer didalam fotomedia nie, sy ada ternampak satu iklan untuk menjual body d3x berharga rm2700.. Logik ke?

p.e.n.i.p.u.

rimau_malaya
30th December 2011, 09:34 AM
Godang tu same lah maksudnya besar....tengok di Bukit Tinggi, Sumatera...ada jam gadang...di n.9...dia orang terus tukar ke "godang"...begitulah ceritanya sang kancil....
oh.. tq bro.. mende baru nie.. hehehe