PDA

View Full Version : HATI2 DENGAN BUTIK PENGANTIN AZIE PESONA SEREMBAN (PENIPU TAHAp GABAN)



nikaziznm
5th April 2011, 11:08 PM
Salam/Salam sejahtera semua.

Saya cuma nak share dengan semua kalau ada job dgn butik AZIE PESONA di Seremban N9 supaya berhati-hati.

Beliau sudah menipu ramai pengantin, jurumekap, pembeli alat kosmetik dan juga photographer. Butik tersebut menawarkan harga yang amat murah untuk pengantin dan biasanya mengambil bayaran penuh dari pengantin sebelum kerja dijalankan. Beliau tidak akan muncul pada hari yang dijanjikan untuk memasang pelamin dengan beribu alasan dan salah satu alasan yang sering saya baca dalam wall facebook beliau tempohari ialah lori rosak. ( sekarang wall facebook nya telah di ketingkatkan privacy nya utk friends sahaja dan dari apa yang saya baca kebanyakkan apa yang org tulis hanyalah maki hamun dan mintak hutang. ini link FB nya http://www.facebook.com/?ref=home#!/profile.php?id=100001767781880 (http://www.facebook.com/?ref=home#%21/profile.php?id=100001767781880)) Saya juga difahamkan oleh berberapa orang yang kena tipu (melalui chat di FB) sudah ada berberapa org telah membuat polis repot terhadap beliau. Kebanyakkan org kena tipu telah di UNFRIEND oleh beliau.

Bagi jurumekap dan jurufoto pula beliau bedolak dalih untuk membayar servis dan akhirnya off atau tak jawab handphone.

Penipuan terbaru pula ialah terhadap isteri saya dimana dia tidak membayar wang pelamin sebagaimana janji dan persetujuan sebelum pemasangan dibuat. Beliau juga menipu pengantin tersebut dengan alasan2 seperti diatas. Untuk meneruskan majlis pengantin menyewa pakaian dan lain2 dengan isteri saya. Pengantin telah membayar RM2,500 kepada BUTIK PELAMIN PESONA PENIPU tersebut. Kesian pengantin terpaksa mengeluarkan extra kos.

sekian untuk makluman semua.

fish_o7
6th April 2011, 12:45 AM
Salam/Salam sejahtera semua.

Saya cuma nak share dengan semua kalau ada job dgn butik AZIE PESONA di Seremban N9 supaya berhati-hati.

Beliau sudah menipu ramai pengantin, jurumekap, pembeli alat kosmetik dan juga photographer. Butik tersebut menawarkan harga yang amat murah untuk pengantin dan biasanya mengambil bayaran penuh dari pengantin sebelum kerja dijalankan. Beliau tidak akan muncul pada hari yang dijanjikan untuk memasang pelamin dengan beribu alasan dan salah satu alasan yang sering saya baca dalam wall facebook beliau tempohari ialah lori rosak. ( sekarang wall facebook nya telah di ketingkatkan privacy nya utk friends sahaja dan dari apa yang saya baca kebanyakkan apa yang org tulis hanyalah maki hamun dan mintak hutang. ini link FB nya http://www.facebook.com/?ref=home#!/profile.php?id=100001767781880 (http://www.facebook.com/?ref=home#%21/profile.php?id=100001767781880)) Saya juga difahamkan oleh berberapa orang yang kena tipu (melalui chat di FB) sudah ada berberapa org telah membuat polis repot terhadap beliau. Kebanyakkan org kena tipu telah di UNFRIEND oleh beliau.

Bagi jurumekap dan jurufoto pula beliau bedolak dalih untuk membayar servis dan akhirnya off atau tak jawab handphone.

Penipuan terbaru pula ialah terhadap isteri saya dimana dia tidak membayar wang pelamin sebagaimana janji dan persetujuan sebelum pemasangan dibuat. Beliau juga menipu pengantin tersebut dengan alasan2 seperti diatas. Untuk meneruskan majlis pengantin menyewa pakaian dan lain2 dengan isteri saya. Pengantin telah membayar RM2,500 kepada BUTIK PELAMIN PESONA PENIPU tersebut. Kesian pengantin terpaksa mengeluarkan extra kos.

sekian untuk makluman semua.

upah lawyer amik tindakan undang2

shuttermax
6th April 2011, 12:52 AM
yang ni kot..

http://aziepesonabridal.blogspot.com/p/azie-pesona-spa-bridal-boutique.html

pn.Azie : 019-2499945/019-3934979 Email: aziepesonabridal@yahoo.com alamat:No:336,1st Floor JalanS2 B8,Up Town Avenue,70300 Seremban2,Negeri Sembilan.

nikaziznm
6th April 2011, 01:00 AM
yang ni kot..

http://aziepesonabridal.blogspot.com/p/azie-pesona-spa-bridal-boutique.html

pn.Azie : 019-2499945/019-3934979 Email: aziepesonabridal@yahoo.com alamat:No:336,1st Floor JalanS2 B8,Up Town Avenue,70300 Seremban2,Negeri Sembilan.

ya betul tu no phone dia.

rizal28
6th April 2011, 10:31 AM
g tribunal jer bro...

The Yellow Clan
6th April 2011, 10:38 AM
kite bako jer..bako jer...hehehe

rizal28
6th April 2011, 10:51 AM
keh3... bako ngan owner2 skali? ahak

tOksiak
6th April 2011, 11:53 AM
kurang hajo betul laaa...

paizero
6th April 2011, 08:05 PM
Dah wat report polis...tggula tindakan nyer nanti...

dolbyz
6th April 2011, 09:40 PM
Polis tak kan wat apa2 .. paling kuat pun deme telepon suruh settle je ...
kalau nak amik tindakan ... pegi tribunal atau amik lawyer saman je butik tu ..

rezeki
6th April 2011, 10:59 PM
malang sekali apabila peniaga bersikap sedemikian , tak kira apa bangsa kita dan apa agama kita, sikap sebegini tidak sepatutnya ada dalam diri kita kerana hidup inikan hanya sementara , akhirat juga yg kekal abadi, segala akan dihitung dgn seadil2nya bila tiba hari pembalasan
mungkin hukum dunia boleh lepas, tapi hukum akhirat pasti tidak akan terlepas

renung2kan lah

airsejuk
6th April 2011, 11:14 PM
g tribunal jer bro...

ya betul tu.

amranot
7th April 2011, 10:44 PM
wife aku pun da terkena dengan c minah nie..kalau nak tau la..c minah nie asalnya dari Melaka...husbandnya bekas banduan....ibubapanya dgr cter dari wife aku telah buang c minah ( x ngaku anak lagi ) disebabkan perangai buruk n busuk dia tu...hinggakan bapanya suruh buat laporan polis je...jika dia menipu...perkara nie berlaku pada wife aku tahun lepas ( beli barang make up )...disebabkan kami nie malas nak panjang cter...maka biarkan la...jadi berhati2 sebab zaman@akhir zaman nie mcm2 perilaku yang boleh dibuat oleh manusia nie...semoga dia insaf dgn perbuatannya...

ichigo
7th April 2011, 11:52 PM
macam harem prangai...

PengukirCahaya
8th April 2011, 04:27 AM
Pernah berlaku diKuantan (beberpa tahun lepas) lebih-kurang sama ceritanya. Menipu jurufoto dan pelanggan. Akhirnya kena cekup polis dan dibawa ke mahkamah....... masuk TV dan paper lagi kalau tak silap.

sesedap rasa
8th April 2011, 04:33 AM
mcm ni pn da......kesian pd sape yg traniaya........mudah2an si penipu 2 bertobat le......smpai ble nk mnipu n mkn duit haram ni............

adieo
8th April 2011, 06:47 AM
Ade je cara nak dapat duit cepat...halal ke haram tu tolak tepi, apa nak jadi...

zilzals
8th April 2011, 07:16 AM
terima kasih share !

akuss15
8th April 2011, 08:17 AM
yang ni kot..

http://aziepesonabridal.blogspot.com/p/azie-pesona-spa-bridal-boutique.html

pn.Azie : 019-2499945/019-3934979 Email: aziepesonabridal@yahoo.com alamat:No:336,1st Floor JalanS2 B8,Up Town Avenue,70300 Seremban2,Negeri Sembilan.

adoi. feeling nak cakap omputih, tapi terabur tunggang langgang.... adei....

The shop publisher above 12 year,my shop provide catering,Spa,Bridal,rent car wedding

rangga
8th April 2011, 08:50 AM
terlepas di dunia. tp disana nti..?

macam2 perangai skg ni... kpd yg terkena tuh, bersabarlah..

zainzubir
8th April 2011, 08:57 AM
hmm..macam2...amat simpati kpd semua yg terkena..tetapi kita disini tak perlulah guna kata2 kesat..bako bako tu oklah lagi..sebab itu petikan hantu maklimah..=))=))

azmizi
8th April 2011, 09:05 AM
rasa2 cam kenal butik nih..dekat tapak pasar malam ari sabtu kt seremban dua kan? klu slah maafla

zahidzidane
8th April 2011, 09:08 AM
rasanye abam jemey bulih handle kes nih.. silakan yang arif~!! :D

p/s: keje menipu ni memang cepat kaya.. tapi tak berkat~!!

shuttermania
8th April 2011, 09:16 AM
Kenapa nak masuk blog dia, ada kuar mesej camni?

"Content Warning

The blog that you are about to view may contain content only suitable for adults. In general, Google does not review nor do we endorse the content of this or any blog. For more information about our content policies, please visit the Blogger Terms of Service"

lain macaaaammmm jer....

zahidzidane
8th April 2011, 09:33 AM
Kenapa nak masuk blog dia, ada kuar mesej camni?

"Content Warning

The blog that you are about to view may contain content only suitable for adults. In general, Google does not review nor do we endorse the content of this or any blog. For more information about our content policies, please visit the Blogger Terms of Service"

lain macaaaammmm jer....

baru le saspen sikit.. ekekeke...

azharassyurtiy
8th April 2011, 10:36 PM
dok berkat ni....

nikaziznm
11th April 2011, 02:01 AM
wife aku pun da terkena dengan c minah nie..kalau nak tau la..c minah nie asalnya dari melaka...husbandnya bekas banduan....ibubapanya dgr cter dari wife aku telah buang c minah ( x ngaku anak lagi ) disebabkan perangai buruk n busuk dia tu...hinggakan bapanya suruh buat laporan polis je...jika dia menipu...perkara nie berlaku pada wife aku tahun lepas ( beli barang make up )...disebabkan kami nie malas nak panjang cter...maka biarkan la...jadi berhati2 sebab zaman@akhir zaman nie mcm2 perilaku yang boleh dibuat oleh manusia nie...semoga dia insaf dgn perbuatannya...


errr...banduan ke hubby dia...waakakakaka hari tu dia ckp kat wife aku hubby dia inspektor polis kat bukit aman... Isk isk isk...memang penipu haprak dia ni...

t_trax
19th April 2011, 05:58 PM
adoi. feeling nak cakap omputih, tapi terabur tunggang langgang.... adei....
waakkakakaa..tuh laa...nk tergelak pon ader...aku yg x pandai omputih nih pon tau ayat nih tunggang langgang..kekeke

t_trax
19th April 2011, 05:58 PM
errr...banduan ke hubby dia...waakakakaka hari tu dia ckp kat wife aku hubby dia inspektor polis kat bukit aman... Isk isk isk...memang penipu haprak dia ni...
yelaa...dh dasar penipu..mcm tuh laaaa...

kainie
19th April 2011, 07:18 PM
hahahah... macam2 cara org nak menipu nie....

anakku
21st April 2011, 10:36 AM
Allah itu maha adil...ari ni dia buat kat org...harap2 dia dah bersedia utk balasan yg akan dtg...

tiramisu
21st April 2011, 11:34 AM
uewww..memalukan saje..nk bisnes buat la bebetul...kang kene bako kang..hehehhe

mir1102
7th June 2011, 11:54 PM
salam..
sy mmg tgh cari mk andam n butik..bile tnmpk post nih, sgt2 la mngejutkn sbb kt fb skrg mmg asik azie pesona je yg byk post + promote utk pakej2 die..tp nk tnye btol ke x, rase2 mmg da sah sbb ade kt fb pn topic discussion ade jgk menda nih..takutnye..nsb baik x g lg butik die....nsb baik la...tqvm guyz..

zahir123
8th June 2011, 09:51 AM
salam, saya nk tanya, butik azie pesona nie betul2 ujud ke... atau cmner dia leh meniaga tipu orang nie?

LanToi
8th June 2011, 04:23 PM
rasa2 cam kenal butik nih..dekat tapak pasar malam ari sabtu kt seremban dua kan? klu slah maafla

area umah den nie..xpe nanti nak poie usya2 la..haha

miesterzenz
8th June 2011, 05:31 PM
area umah den nie..xpe nanti nak poie usya2 la..haha
ekau postlah gambao kodai dio kek sini...ehehe... (belajar loghat nogori...saya berdiri untuk di perbetulkan)

azizan
20th August 2011, 03:34 PM
kes2 macam ni selalunya orang kita dok harap kat polis...bukan tak boleh tapi kalau nak ada tindakan laporkan saja kat tribunal pengguna...dari tribunal pengguna diorang akan panggil untuk settle kes ni kat court tribunal tu sendiri.....dua2 pihak ada peluang untuk bercakap, kalau boleh dapat mangsa2 yang lain lagi bagus meaning that dalam satu sesi hearing tu ada lebih dari satu kes yang menunjukkan butik ni betul2 menipu.

kalau kes2 heavy ni selalunya akan ada masuk paper sebab masa perbicaraan tribunal court ni akan ada ramai press yang buat liputan...

sekadar berkongsi...

muraisenja
3rd October 2011, 07:20 PM
macam2 kes tipu.... adoiii....

cutad11
3rd October 2011, 07:43 PM
mmg jahanam manusia yg jenis penipu!

deekun
16th October 2011, 12:04 PM
dah bayk kali saya kena tipu dgn butik pengantin..bg saya hampir smua butik mmg penipu..lain deal lain yang di caj..

rimau_malaya
17th October 2011, 08:13 AM
dah bayk kali saya kena tipu dgn butik pengantin..bg saya hampir smua butik mmg penipu..lain deal lain yang di caj..
sama la kita..
dulu kena tipu dgn bridal indon..kat jb.. sabo jer la..

tigmoseismo
17th October 2011, 09:11 AM
pergh...mkn duit haram yg melampau mcm ni

rimau_malaya
17th October 2011, 09:56 AM
kadang2 bridal nie guna duit tu buat rolling modal. depa bayar lambat pada kita untuk sediakan barang baru utk pengantin. itu yg sy faham la kot.
depa amek semua duit pengantin, pastu bayar sket2 kat fotografer. dem..

Budak lemau
4th September 2012, 07:50 AM
Saya cadangkan pergi ke Tribunal Tuntutan Pengguna di cawangan KPDNKK yang berdekatan..Dah banyak berlaku benda-benda macam ni..Benda ni pun berlaku pada saya. Saya dah buat payment 2k..tiba-tiba last minit dia cancel..pastu dia maki-maki hamun..duit x nak pulang balik..mungkin dia tersilap tipu orang sbb saya memang penguatkuasa KPDNKK..jadi saya bawak kes ni ke tribunal..last-last President putuskan supaya dia bayar balik duit yang dia dah tipu tu..kesimpulannya, mmg bridal ni slalu buat masalah..

rimau_malaya
10th September 2012, 12:56 PM
terbaiklah... perggghh.

Budak lemau
11th September 2012, 09:40 PM
Suami dia anggota polis berpangkat sarjan di IPD melaka tengahla..

wife aku pun da terkena dengan c minah nie..kalau nak tau la..c minah nie asalnya dari Melaka...husbandnya bekas banduan....ibubapanya dgr cter dari wife aku telah buang c minah ( x ngaku anak lagi ) disebabkan perangai buruk n busuk dia tu...hinggakan bapanya suruh buat laporan polis je...jika dia menipu...perkara nie berlaku pada wife aku tahun lepas ( beli barang make up )...disebabkan kami nie malas nak panjang cter...maka biarkan la...jadi berhati2 sebab zaman@akhir zaman nie mcm2 perilaku yang boleh dibuat oleh manusia nie...semoga dia insaf dgn perbuatannya...

mbitsashin
11th September 2012, 10:10 PM
duit tu takan berkah sampai bila2... semoga cepat sadar orang tu