PDA

View Full Version : Teacher charged with improper photography of students



zainzubir
12th December 2006, 05:30 PM
emm...jangan sebarangan bila dinegara orang, salah amik gambo kena samam!!!Di Malaysia baru2 ni saya amat terkejut dgn kes nak menyaman MAIS/JAIS.."they're" very bold now...so remember.."they" adalah mereka yg berkemungkinan akan menyaman kita jika kita amik gambo anak2 mereka kat sekolah, pakaian tak proper, say for example ...baju tak tuck-in properly ke....neck-tie senget ke....too much...really, too...much..what say you people???

zain
...................

Posted on Mon, Dec. 11, 2006

Teacher charged with improper photography of students
Associated Press

AUSTIN - A high school math teacher was arrested and charged with improper photography after police said he made videos and took photos of female students who didn't know they were being photographed.

More than 100 photos appear to show "inappropriate" images of clothed female students at school and at a mall, said Austin police spokesman Kevin Buchman.

Page White, a math teacher at Austin's Travis High School, was arrested Friday in San Antonio, said Austin police Sgt. Brian Loyd. He was released after posting a $3,000 bond.

The Austin school district has sent parents a letter, informing them that White has been placed on administrative leave.

Detectives are still investigating, combing through seized DVDs, CDs and other disks, Loyd said.

jie171
12th December 2006, 06:58 PM
lingkop.....ade jugak cikgu yg gitu ye...

tembeling
12th December 2006, 07:33 PM
Ramai cikgu kat sini....:D

dinictis
12th December 2006, 07:49 PM
pergh... actually ia meliputi semua bukan ciksu sahaja... so better la minta permission b4 ambik gambar org...

zainzubir
13th December 2006, 01:38 AM
saya tak boleh imagine jika satu hari nanti "cikgu disaman parent murid kerana ambil gambar anak sekolah sedang merokok".....bila ini berlaku, anda tahu maksud sayakan?? :wink: ...ini yg saya maksudkan dgn too much...apa nak jadi apabila undang2 digunakan dlm perkara seumpama ....apa nak jadi??semakin maju semakin kurang peluang kita memain peranan dalam membina masyarakat yang baik. Yang khuatir, jika kita tak sama prihatin/tidak berpeluang dlm membina masyrakat yg baik, hendak tak hendak, mahu tidak mahu anak kita terpaksa hidup dlm masyarakat sedemikian....lainlah kalau nak biarkan anak hidup bawah tempurung macam katak...nauzubillah...

tembeling
13th December 2006, 07:04 AM
Yg best kan....kalau pemandu saman polis sebab ambik gambar dia bawak laju tanpa kebenaran.... :D

marcia.zlyana
13th December 2006, 09:21 AM
inilah bila point2 HUMAN RIGHTS disalahguna atau digunakan oleh org yg terlalu bijak putar belit!..
jgn kata pasal gambar, psl tukar agama pun diorg guna point2 ni sebagai hak asasi mereka dlm hidup ni... herrmm...... menakutkan!! hidup semakin menakutkan!!!!!

zul78
13th December 2006, 09:31 AM
lepas ni ..... kita akan berhadapan dengan dunia tanpa CANDID ............
kalau nak ambik gambar CANDID .....kene bagi tahu kat diri empunya .......

"dik ....boleh abg ambik gambar candid adik ...........pakai baju elok elok ekkk .....emmm rokok tu sorok dulu..... sikat rambut sikit ...... nak masuk paper ni .........."

entah lah ..........

marcia.zlyana
13th December 2006, 09:42 AM
tapi bila difikir2 balik, gambar yg kita snap sendiri pun org lain kebas then publish kat satu web lain bertajuk GADIS2 MELAYU YANG HOT... :twisted:

mcm mana tuh? tuh nak saman sape tuh? :twisted:

maybe inilah dugaan asam garam hidup dlm zaman teknologi tinggi..

zainzubir
13th December 2006, 10:52 AM
memang satu hari nanti, kehidupan kita akan lebih rumit apabila manusia hilang pertimbangan mana yang baik mana yang tidak baik, cenggini saya nak bertukar jadi frogtographer...sama seperti Dome...dah tentu2 katak tak samam bila amik gambo dia..I think we should ensure the Katak Ong Fan Club ini menjadi kenyataan... :lol:

zamdee
13th December 2006, 01:35 PM
manusia mudah lupa peranan hidupnya didunia..