PDA

View Full Version : Berhati-hatilah



Azlinda Fairuz
22nd May 2011, 02:28 PM
Sejak pagi tadi aku baca pasal penipuan pembelian melalui internet, jadi geram plak.
bila aku buka mudah.my terjumpa iklan ni. Harga yang ditawarkan semacam.
http://www.mudah.my/Canon+EOS+7D+Digital+SLR+Camera+with+lens-9834750.htm
berhati-hatilah kalau berurus niaga melalui internet ni.

dakkos
22nd May 2011, 03:08 PM
kirim duit dulu kemudian hantar barang dh boleh nak percaya sekarang ni ... baik dalam mudah ataupun ebay ...

Azlinda Fairuz
22nd May 2011, 06:58 PM
Saya cuba mengenal pasti penjual melalui email. berikut adalah balasan email yang saya dapat.

Salam Aris

Terima kasih atas e-mel anda.

Canon EOS 7D Kamera Digital SLR dengan lensa adalah jenama baru, disegel,datang dengan itu aksesoris kilang penuh, Kamera juga dilengkapi dengan garansi 1 tahun antarabangsa.

Isi Paket .....

EOS 7D Kamera Digital SLR
EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM Lens
Misalnya Eyecup
Wide Neck Strap EW-EOS7D
Stereo AV Cable AVC-DC400ST
USB Interface Cable IFC-200U
Battery Pack LP-E6
Bateri Charger LC-E6
Great Fotografi adalah mudah Booklet dan Lakukan Lebih dengan Makro Booklet
CD Software (Perisian Instruction Manual)

Canon EOS 7D Digital SLR dengan lensa bayaran $ 960USD (2900RM) termasukkos penghantaran.

Kami terletak di Inggeris dan Rusia, Kiriman adalah melalui FedEx dan penghantaranmemerlukan 2days.

Untuk meneruskan melakukan kembali kepada kami dengan pesanan penuh anda,nama, alamat dan nombor telefon sehingga kami boleh mendapatkan pesanan andadikemas dengan baik dan label untuk penghantaran.

Looking forward untuk mendengar daripada anda akan.

Massalam





Salam Aris



Thanks for your mail.


The Canon EOS 7D Digital SLR Camera with lens is brand new, sealed,comes with it full factory accessories, the Camera also comes with 1 year international warranty.


Package Content.....


EOS 7D Digital SLR Camera
EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM Lens
Eyecup Eg
Wide Neck Strap EW-EOS7D
Stereo AV Cable AVC-DC400ST
USB Interface Cable IFC-200U
Battery Pack LP-E6
Battery Charger LC-E6
Great Photography is Easy Booklet and Do More with Macro Booklet
Software CD (Software Instruction Manual)


The Canon EOS 7D Digital SLR Camera with lens cost $960USD (2900RM) including shipping fee.


We are located in the United Kingdom and Russia, Shipment is via FedEx and delivery takes 2days.


To proceed do get back to us with your full order, name, address and phone number so we can get your order well packaged and label for shipment.


Looking forward to hearing from you soon.


Massalam







From: fairuz Aris <fairuz.aris@yahoo.com>
To: e.faaz001@yahoo.com
Sent: Sunday, May 22, 2011 7:34 AM
Subject: canon 7D

salam
cuba hubungi no ni, 0199886798 tapi x dapat, mungkin bz.
saya berminat untuk membeli 7D yang ditawarkan di mudah.my (http://mudah.my/).
Boleh kurang lagi? saya budget RM2900. Kalau boleh tolong jangan jual, saya confirm beli.

Terima kasih
fairuz
0192997986

mangkor
22nd May 2011, 08:34 PM
beli kat kedai ajaaaaa... berapa kali maw cakap daaa

nak untung secupak, nanti rugi bergantang-gantang

malayneums
22nd May 2011, 10:06 PM
kalo beli barang rega 10-20 ringgit bolela beli kat internet... kalo kena scam punxdela ralat sgt...
kalau 2-3k ni baik beli kedai atau wajib COD....
kalau apa2 hal senang kenal mula tokei tu...