PDA

View Full Version : Anda juga boleh jadi Photojournalist



prebetbuns
15th January 2007, 09:02 PM
nak kongsi ngan kawan2 semua...
kepada sesiapa yang bercita2 nak lihat hasil karya mereka terpampang di seluruh dunia.. silalah lawati ke page berikut:-

http://img265.imageshack.us/img265/1731/picture2qt9.png (http://news.yahoo.com/you-witness-news)

disini :- Yahoo! You Witness News (http://news.yahoo.com/you-witness-news)


-----------------------------------------------------------------------------

http://img206.imageshack.us/img206/1472/picture1zv7.png (http://today.reuters.com/news/globalcoverage.aspx?type=youwitness&src=Int_mktg225_youwitness_12132006)

disini :- Reuters- You Witness News (http://today.reuters.com/news/globalcoverage.aspx?type=youwitness&src=Int_mktg225_youwitness_12132006)

dinictis
15th January 2007, 09:07 PM
Thanks Bun for the links... menarik...

zainzubir
15th January 2007, 10:09 PM
Thanks Bun..emm..anto gambo takder royalty eik??aisay man..anto kat star pun dapat lima pulo hinggit...terpulanglah, jika nak merasa jadi "photog terkenal" seantaro dunia eloklah cuba2 anto...kalau rasa elok anto kat local press jer dan dapat duit dan org kampung dapat tengok gambo kita kat paper samaada paper baru atau "terbaca" masa buka bungkusan nasi lemak....elok anto star jer kot... :wink:

polini
15th January 2007, 10:31 PM
thanks.. boleh cuba ni....