PDA

View Full Version : Terbenamnya Sang Mentari di Port Dickson



ejad fotopoyo
8th February 2012, 06:52 PM
ditangkap menggunakan kamera Ricoh KR-5 III & Sears 28mm F2.8
filem: Kodak Supra 400 expired

https://lh5.googleusercontent.com/-Ay8cVxYP2fY/TzJTT7I7yCI/AAAAAAAAFPw/dBzS95o4DBA/s640/IMG_0012.jpg

https://lh6.googleusercontent.com/-R_Gl9_1cjS8/TzJTZDgD69I/AAAAAAAAFQo/VSZrOIoFLRw/s640/IMG_0024.jpg

rfzhonaq
8th February 2012, 08:30 PM
banyak habuk kt kamera...

ejad fotopoyo
8th February 2012, 09:08 PM
banyak habuk kt kamera...

habuk - itulah karakter filem :P

JemeyPhoto
9th February 2012, 01:46 AM
habuk - itulah karakter filem :P

ooo...yang putih2 macam bintang tu memang karakter filem jugak ek?...tak tahu la plak saya...kalau noise tu pernah dengar la...:D

ejad fotopoyo
9th February 2012, 02:09 AM
ooo...yang putih2 macam bintang tu memang karakter filem jugak ek?...tak tahu la plak saya...kalau noise tu pernah dengar la...:D

hahaha yea tu dust. senang cite sebenarnya malas nk kasi clean sbb scan sendiri. hehe..

JemeyPhoto
9th February 2012, 03:03 AM
hahaha yea tu dust. senang cite sebenarnya malas nk kasi clean sbb scan sendiri. hehe..

so...adakah dust itu "karakter filem" atau disebabkan oleh sikap "malas" tersebut?...rasanya bukan sebab ianya adalah "karakter filem" la kut sebab saya duk tengok kat gambar2 kawan2 saya yang duk main kumira filem, takde plak bintik2 macam bintang aka dust ni...:D

so, bila enche jawab macam ni:-


habuk - itulah karakter filem :P

teramat la tidak kena rasanya...IMHO la...:D

omranfx
15th February 2012, 01:13 PM
hahaha yea tu dust. senang cite sebenarnya malas nk kasi clean sbb scan sendiri. hehe..

Tu bukan "karakter filem" avam Jemey, tu "karakter orang yang handle filem"...:)
Bintik putih tu jadi sebab glass scanner tu berabuk atau filem tu calar masa process / handling.

Filem saya pun banyak yang jadi macam tu. Kalau dulu nak buang bintik tu, letak filem atas light box, pakai teropong mata satu, touch up filem dengan special ink, . Sekarang ni pakai "kedai gambar" je...

Apa pun medium yang kita guna, filem / digital, yang penting tak boleh malas... betul tak?

azmizi
15th February 2012, 01:50 PM
Tu bukan "karakter filem" avam Jemey, tu "karakter orang yang handle filem"...:)
Bintik putih tu jadi sebab glass scanner tu berabuk atau filem tu calar masa process / handling.

Filem saya pun banyak yang jadi macam tu. Kalau dulu nak buang bintik tu, letak filem atas light box, pakai teropong mata satu, touch up filem dengan special ink, . Sekarang ni pakai "kedai gambar" je...

Apa pun medium yang kita guna, filem / digital, yang penting tak boleh malas... betul tak?

kemah kemin klu abe hassel bersuara gak....i like sokmo

mozakim
15th February 2012, 02:40 PM
Tu bukan "karakter filem" avam Jemey, tu "karakter orang yang handle filem"...:)
Bintik putih tu jadi sebab glass scanner tu berabuk atau filem tu calar masa process / handling.

Filem saya pun banyak yang jadi macam tu. Kalau dulu nak buang bintik tu, letak filem atas light box, pakai teropong mata satu, touch up filem dengan special ink, . Sekarang ni pakai "kedai gambar" je...

Apa pun medium yang kita guna, filem / digital, yang penting tak boleh malas... betul tak?

setuju 110% apa yang abam otai filem kita katakan nim... :)