PDA

View Full Version : Scammers | Menggunakan Nickname Saiful Hakim, Pro_GG, Gammerz87



aji
8th March 2012, 12:33 PM
message daripada salah seorang forumers fotomedia
terima kasih iylah salleh

Salam.. selepas di sarankan untuk mmberitahu admin mngenai seorg forumer yang patut diawasi, maka sy terpanggil untuk berkongsi mngenai maklumat yang ada. Keraguan saya tidaklah terbukti 100% benar,kerana saya masih belum ditipu, bahkan siasatan lanjut harus dilakukan bagi mengesahkan tuduhan ini. Namun pihak tuan boleh la melakukan sesuatu bagi mengawal tindak tanduk forumer ini. Saya meragui forumer ini kerana pda minggu lepas saya telah menghubungi beliau untuk mengetahui maklumat mengenai sb900 yang dijual olehnya. Saya bertanyakan tempat untuk berjumpa bagi membeli barang tersebut (COD). Beliau membalas COD di Mersing, saya pon membalas boleh,dan boleh ke berjumpa esok dan itulah yang terakhir kerana beliau telah mendiamkan diri sehingga kini. Keesokan harinya saya telah mencari nama beliau didalam google,dan hasil carian,saya menjumpai website ini:
http://www.ericsoo.com/thread-361522-1-1.html

yang mana nama beliau ada tersenarai dalam senarai scammers..

HARRIS BIN MOHD HEJAB
[Saiful Hakim | Pro_GG | Gammerz87 ]
CIMB : 01080036184525
H/P No : 0177177057 | 0177661576

*mungkin ini hanyalah kebetulan, maka saya meminta jasa baik admin utk menyiasat lebih lanjut mengenai forumer ini bagi mengelakkan sebarang kejadian tidak diingini di masa hadapan..sekian terima kasih.

mozakim
8th March 2012, 02:58 PM
mekasih di atas maklumat

azmizi
8th March 2012, 04:39 PM
http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=19962&highlight=Gammerz87 tak hairan laa

aji
8th March 2012, 09:34 PM
http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=19962&highlight=Gammerz87 tak hairan laa

senyap terus bila suruh COD ttthehe

aji
8th March 2012, 09:47 PM
antara posted by gammerz

03.02.2012 11:36am
http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=19964

03.02.2012 09:59am
http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=19962

22.11.2011 11:51am
http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=19590

22.11.2011 11:47am
http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=19589

10.11.2011 04:17pm
http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=19224

25.09.2011 09:48pm
http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=18751

11.11.2011 11:11pm
http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=19224

zainalkasim
4th June 2012, 12:06 AM
message daripada salah seorang forumers fotomedia
terima kasih iylah salleh

Salam.. selepas di sarankan untuk mmberitahu admin mngenai seorg forumer yang patut diawasi, maka sy terpanggil untuk berkongsi mngenai maklumat yang ada. Keraguan saya tidaklah terbukti 100% benar,kerana saya masih belum ditipu, bahkan siasatan lanjut harus dilakukan bagi mengesahkan tuduhan ini. Namun pihak tuan boleh la melakukan sesuatu bagi mengawal tindak tanduk forumer ini. Saya meragui forumer ini kerana pda minggu lepas saya telah menghubungi beliau untuk mengetahui maklumat mengenai sb900 yang dijual olehnya. Saya bertanyakan tempat untuk berjumpa bagi membeli barang tersebut (COD). Beliau membalas COD di Mersing, saya pon membalas boleh,dan boleh ke berjumpa esok dan itulah yang terakhir kerana beliau telah mendiamkan diri sehingga kini. Keesokan harinya saya telah mencari nama beliau didalam google,dan hasil carian,saya menjumpai website ini:
http://www.ericsoo.com/thread-361522-1-1.html

yang mana nama beliau ada tersenarai dalam senarai scammers..

HARRIS BIN MOHD HEJAB
[Saiful Hakim | Pro_GG | Gammerz87 ]
CIMB : 01080036184525
H/P No : 0177177057 | 0177661576

*mungkin ini hanyalah kebetulan, maka saya meminta jasa baik admin utk menyiasat lebih lanjut mengenai forumer ini bagi mengelakkan sebarang kejadian tidak diingini di masa hadapan..sekian terima kasih.


CUBAAN MENIPU DI www.mudah.com.my pula, Pihak Berwajib ila siasat hingga orang ini dipatikan meringkuk dalam penjara.Aktif menipun untuk kebanyakkan 'Tread' camera

mozakim
4th June 2012, 09:04 AM
lokasi dia berkisar JB-Skudai... lokasi yang diketahui ramai bila berkaitan dengan scammer TOP di FTZ & Mudah ... mmg scammer tersohor nim...

farid8558
4th June 2012, 06:18 PM
cer tanya si jibet yg dari thread http://www.fotomedia.com.my/forum/sh...ad.php?t=19964
mana tau dia amek dari HARRIS BIN MOHD HEJAB tu..
x boleh gak nak kata dia tu scammer sbb kita x dengar cerita dari pihak beliau..
nak2 plak skrg yg buat list scam tu dari kaum cha ya nun.. pastu yg masuk dalam list plak melayu..
hati2..kalu setakat info tu, mana2 bley rembat..

p/s : pengalaman aku menuduh org scam duit aku..bila terslah org, aku teramatlah malu..

iylah salleh
7th June 2012, 08:18 AM
cer tanya si jibet yg dari thread http://www.fotomedia.com.my/forum/sh...ad.php?t=19964
mana tau dia amek dari HARRIS BIN MOHD HEJAB tu..
x boleh gak nak kata dia tu scammer sbb kita x dengar cerita dari pihak beliau..
nak2 plak skrg yg buat list scam tu dari kaum cha ya nun.. pastu yg masuk dalam list plak melayu..
hati2..kalu setakat info tu, mana2 bley rembat..

p/s : pengalaman aku menuduh org scam duit aku..bila terslah org, aku teramatlah malu..

betol tuu..saya pun x menuduh, dan kalau tgk dalam list cha ya nun alif tu pon, org2 dia pon ada listed jugak, bukan org2 kita ja..dan maklumat tu pon dalam blog depa yang berbahasa ibunda mereka and saya pun paham benda tu bila copy paste dalam google translator ja. so saya rasa maklumat tu memang mainly dibuat utk bagi peringatan kepada kaum2 mereka untuk kebaikan dan bukannya untuk menjatuhkan siapa2. tapi itula, kita x ada bukti kukuh, so just gunakan untuk peringatan kita bersama jela.. ;)

zainalkasim
7th June 2012, 12:30 PM
Saya sudah ade buat report Polis 'scammer' tu, beliau disyaki menipu sudah lama menipu, tapi masih aktif, maybe modul operandis dia akan berbeza skit akan datang dgn nick name yang berbeza.Walaubagaimana pun kenapa PIHAK Berwajib tak boleh lagi heret dia ke uka pengadilan coz dia hanya pakai 1 account no CIMB.

zoulsham69
24th December 2012, 04:59 PM
Kalau CIMB dan Maxis boleh bagi kerjasama, senang je cari mat mana sarangnya.