PDA

View Full Version : D90+85mm f1.4G Nano+18-105mm+50mm+Nissin di866+Laptop Toshiba Satelite L645



albatros
12th October 2012, 03:40 PM
Salam.

Rumah saya Mohd Zubir Othman telah dipecah masuk semalam (11-Oct-2012) dan barang yang hilang seperti berikut:

Nikon d90 body = Serial 8181594 (getah grip dah lekang & hotshoe tiada)
Nikkor Lens 85mm f1.4G (Nano coating) = Serial 213738 (ada retak kat serial number bawah lens)
Nikkor Lens 50mm f1.8D = Serial 2144698 (tiada filter)
Nikkor Lens 18-105mm f3.5-5.6 ED VR = Serial 32859635
Speedlite Nissin di866 = Serial 060374104

Accesories
a) Phottix PT-04II wireless trigger
b) Meike remote control ML-L3 for Nikon
c) 67mm ND8 filter jenama Global
d) Battery charger
e) Battery Energizer 4pcs rechargable (Hijau)
f) Bag sandang Nikon
g) SD card 4GB Nikon
h) SD card 8GB Kingston
i) Cardreader putih jenama Cliptac

Sesiapa ada terjumpa/terbeli brg kepunyaan saya yg hilang di atas bolehlah telefon saya 019-4288944.

Terima kasih.

rmanphoto
12th October 2012, 07:02 PM
takziah...turut simpati..

azmanshah
12th October 2012, 10:56 PM
adus 85mm 1.4G tuuu ...

Sabar bro

togempire
12th October 2012, 11:24 PM
huh..barang bagus semuanya...takziah untuk anda...sama2 doakan agar barang yang hilang blh dapat balik...xpun si pencuri di sambar petir sebelah rusuk kanannya...

PengukirCahaya
13th October 2012, 12:05 AM
Kena lapor polis semua item dan serial numbernya......

mbitsashin
13th October 2012, 12:12 AM
semoga dapat ganti yg lebih bro...

mr.wizard
13th October 2012, 12:39 AM
pencuri memang mcm dah target jer..

albatros
16th October 2012, 11:53 PM
terima kasih semua...dah repot polis hari yg sama...rasanya mcm tu la,suspek dah mark lama rasanya...kdg2 tu ptg2 amik gambar anak2 jiran kat depan rumah ni...yg hilang laptop toshiba satelite L645 dgn set kamera ni saja...harap2 dpt jumpa balik la,...kalau x jumpa pun,harap pencuri tu terima balasan yg setimpal...

aboyNajun
17th October 2012, 10:56 AM
takziah bro...

paizero
17th October 2012, 12:44 PM
simpati bro..bnyakkan bersabar..
p/s: huh!..85 F1.4 nano tuuu...

albatros
19th October 2012, 01:20 AM
terima kasih paizero & aboyNajun...

Pak Itam
23rd October 2012, 10:31 PM
saya pun baru sahaja kehilangan blackberry torch 2 9860...sama kite berdoa agar si pencuri tu disambar petir sebelah tangan kanan...

albatros
2nd November 2012, 02:10 AM
insyaAllah...harap2 begitulah hendaknya Pak Itam...

PengukirCahaya
2nd November 2012, 02:17 AM
Jangan pasang harapan gitu.... tak molek. Kita sama-samalah doakan agar pencuri tu diberikan keinsafan dan menjadi manusia yg baik. Jadilah ini sebagai kifarah kepada kita. Mana tahu Allah nak beri rezeki yg lebih baik lagi sebagai ganti? Bersabar lah ye.

albatros
14th November 2012, 11:47 PM
Jangan pasang harapan gitu.... tak molek. Kita sama-samalah doakan agar pencuri tu diberikan keinsafan dan menjadi manusia yg baik. Jadilah ini sebagai kifarah kepada kita. Mana tahu Allah nak beri rezeki yg lebih baik lagi sebagai ganti? Bersabar lah ye. betul tu bang...minta maaf atas ayat yg xsepatutnya...semua ni petunjuk dr Allah utk mencari rezeki yg lebih baik,insyaAllah...

farid8558
19th July 2013, 01:23 AM
85mm...fuh...