PDA

View Full Version : Rama-Rama



malek
3rd May 2007, 06:53 PM
Salam semua..

Test shots dengan 200mm f4 Nikkor macro..

:D


http://img267.imageshack.us/img267/8782/test200001qi8.jpg

http://img267.imageshack.us/img267/614/test200002iz4.jpg

http://img216.imageshack.us/img216/3415/test200003ks9.jpg

http://img220.imageshack.us/img220/6171/test200004en9.jpg

http://img267.imageshack.us/img267/2884/test200005di8.jpg



Seperti yang dijangkakan.. tak bergitu mudah nak guna lens nie barbanding dengan 60mm dan 105mm.. lebih2 lagi kalau shot handheld..

Terima kasih..

jie171
3rd May 2007, 07:07 PM
wow...Jie lost words Doc...cantik sungguh......

liutrawa
3rd May 2007, 07:10 PM
http://img216.imageshack.us/img216/3415/test200003ks9.jpg

dr...spechless.....
x pernah seumur hidup dapat peluang tengok Lidah rama-rama...
Subhanallah....

Dr. ni handheld ker?

malek
4th May 2007, 12:03 AM
Semua pun shot handheld..

Thanks btw..

:D

tembeling
4th May 2007, 08:05 AM
Tu dia! Dah keluar dah dia punya weapon of mass destruction! Belum buat CLS & pakai ET tu.....

malek
4th May 2007, 10:18 AM
Tu dia! Dah keluar dah dia punya weapon of mass destruction! Belum buat CLS & pakai ET tu.....

CLS saya tak reti lagi la doc.. tak penah try pon..

:)

malek
4th May 2007, 10:37 AM
Guna 60mm.. shot sama masa shot rama2 tu..

:lol:


http://img72.imageshack.us/img72/4203/test60001hg0.jpg

http://img72.imageshack.us/img72/5968/test60002uu6.jpg

http://img216.imageshack.us/img216/5628/test60003qj3.jpg


TQ..

buttet
4th May 2007, 10:57 AM
arghh doc memang ganaih ini senjata ni

kingmarul
4th May 2007, 11:00 AM
dr malek...sy nk pencen...
:twisted:

hadiena
4th May 2007, 12:25 PM
memang cantik.. besh!!
kali pertama dapat tgk camna muka rama-rama...

Mazrul
6th May 2007, 11:20 PM
Rerama...percubaan shot macro...

http://img516.imageshack.us/img516/8296/060507047vp9.jpg
.

bro.ikhwan
17th May 2007, 03:45 PM
Guna 60mm.. shot sama masa shot rama2 tu..

:lol:


http://img72.imageshack.us/img72/4203/test60001hg0.jpg

http://img72.imageshack.us/img72/5968/test60002uu6.jpg

http://img216.imageshack.us/img216/5628/test60003qj3.jpg


TQ..

erm.... best giler tgk gmbor2 nie... tp jaga2 dr malik, nnt ade org cilok dr punya gambaq... tak naya nanti... x letak watermark ke? copyright??

malek
17th May 2007, 04:13 PM
erm.... best giler tgk gmbor2 nie... tp jaga2 dr malik, nnt ade org cilok dr punya gambaq... tak naya nanti... x letak watermark ke? copyright??

Terima kasih..

Sekarang nie dah malas la pulak nak letak watermark tu..

:)

rburns
17th May 2007, 04:20 PM
perghh... berantu.. berantu...!!!

ni lah antara dr yang saya kenal x penah bagi obat... asik bagi racunnn jerk.... huhuhu...

memang setuju pendapat dr malek susah nak ambik gambar camnie... airuh try doc punya 200mm.. hmm.. x jadik mender pon..?!!! hahaha.. sian kat aku...!!

marjan
15th August 2007, 09:01 AM
Doc Malek,

Gambar nie marjan pakai SP90. At minimal focal memang susah nak control DOF. Nie pun dah pakai aperture kecik f/30 - f/40. Kalau pakai f/64 gelap sangat. Kesimpulanya marjan masih tak reti setting macro nie.. :oops:

http://i130.photobucket.com/albums/p258/marwanfoto/bukit%20tabor/DSC_0324.jpg


Oleh itu bila tengok Doc Malek punya DOF management memang marjan respect giler :D

jejaka
15th August 2007, 09:46 AM
aduss.. sedappp..

red
15th August 2007, 10:21 AM
tumpang sekaki doc. ni kutip kat sabah.

http://i100.photobucket.com/albums/m37/metaurus/P1013495.jpg

doubleukayes
15th August 2007, 11:04 AM
Best2.... gambar2 cun

Red punya rama2 tuh rama2 apa...

Daeng_Jati
15th August 2007, 11:05 AM
subhanallah cantik...

whiteappletech
15th August 2007, 11:10 AM
Subahanallah!
Memang Cantik!

Daeng_Jati
15th August 2007, 11:13 AM
subhanallah cantik, teringinnye teman nak shoot macro, tapi teman tak de lensa macro.

red
15th August 2007, 12:03 PM
Best2.... gambar2 cun

Red punya rama2 tuh rama2 apa...

baru dapat tau tu namanya lantern bug. ingatkan menatang apa.. hehe

green-apple
19th December 2007, 11:40 AM
http://img216.imageshack.us/img216/3415/test200003ks9.jpg

dr...spechless.....
x pernah seumur hidup dapat peluang tengok Lidah rama-rama...
Subhanallah....

Dr. ni handheld ker?

eeeeeee........tu lidah dia ker? awesome.... xpnah tgk pun....