PDA

View Full Version : REPORT | Photojournalism & Available Light With Zainal



mzaidi
12th August 2007, 10:41 PM
Oleh kerana semua dah tak sabar kita upload la gambar kat sini,apa lagi kawan2 up la gmbr

shaifulrizal
12th August 2007, 11:07 PM
gambar apa ek nak upload??
wukerkerkerkerkerk

mzaidi
12th August 2007, 11:07 PM
hg boh la gmbr hangpa pi outing tu aku nak tgk,bagi org mcm aku yang tak pi ni terbakar sikit

aqim87
12th August 2007, 11:14 PM
kamon2... gmbar!!!

desa
13th August 2007, 12:11 AM
sblm depa2 lain up gambaq yg mantap2 baik aku letak dulu gambaq2 aku.. hehe

Model bidang terjun.. Sporting betoi depa ni, Mimie n Nisa'
http://img167.imageshack.us/img167/4066/dsc1383vc2.jpghttp://img410.imageshack.us/img410/691/dsc1384xr5.jpg

Ini model kita hari tu.. Amy.. mai lewat.. jugak sporting abih..
http://img410.imageshack.us/img410/7233/dsc1448le6.jpg

Anak menakan Abg Dee L'kawi.. COmey sungguh.. tak ingat nama dia.. Anis kot??
http://img385.imageshack.us/img385/9641/dsc1607dw6.jpg

mzaidi
13th August 2007, 08:12 AM
fuhh... bokeh habis hang kena bagi tip mcm mana hg dpt mcm tu punya bokeh adakah 50mm 1.8 punya penangan atau faktor lain sila jelaskan

desa
13th August 2007, 08:37 AM
aku pki 50mm ja satu hari tu.. kan kena pki available light jaa, pki kitlenss susah woo..

harummanis
13th August 2007, 09:57 AM
kepada yang 'gadget gigs' (mcm saya)...sedikit analisa peralatan yang digunakan, khasnya oleh abg Zainal semasa menjalankan tugas (berdasarkan pemerhatian sepanjang workshop)

kamera - Canon EOS-1 D Mark II (dah berabuk! rasanya ada 3bijik, selalu bawak 2bijik, satu lekat lens wide, satu utk lens telephoto. masa sport jer bawak 3bijik - pasang teropong bulan untuk kamera ke-3)
lens - 17-35mm f/2.8 L, 70-200mm f/2.8 L IS (ada lagi 400mm 300mm, tapi simpan kat rumah)
beg - Deuter pouch-beg (untuk bersiar2, muat kamera + wide lens).
flash - tak dapat dipastikan, tak kelihatan, lagipun abg Zainal shoot guna available light.
eksesory - Pocket Wizard
memory card - rasanya kad 256MB cap ayam! - tak dapat dipastikan.
komputer - cap IBM, ada PCMIA card laju giler untuk read data dari CF kad. laju dari universal card reader USB 2.0 kot?
editingsoftware - Adobe Photoshop 7.0 ME, Photobook (untuk buat custom album)
Image Setting - JPEG


kesimpulan ringkas awal -
[1] Canon EOS-1D Mark II + lens 17-35mm L lebih ringan dari Nikon D200 + batterypack + 17-55mm DX kepunyaan ShaifulRizal.
[2] pemilihan lens adalah penting untuk mendapatkan angle yang sesuai - seperti Desa yang menggunakan 50mm f/1.8, pilihan tepat di kala shooting di tempat yg kurang cahaya seperti di Taman Rimba!
[3] kenapa JPG? - fail kecil, senang nak transmit di kala menangkap gambar di remote area seperti Afganistan.
[..] ditambah dari masa ke semasa.

desa
13th August 2007, 10:18 AM
Tips abg Zenal, KEEP IT SIMPLE N CLEAN! paling penting teknik cropping(dlm kamera) dan jaga background(must clean).. satu lagi.. bukak kedua2 belah mata masa shoot.. hehe.. :lol:

mzaidi
13th August 2007, 10:43 AM
Tips abg Zenal, KEEP IT SIMPLE N CLEAN! paling penting teknik cropping(dlm kamera) dan jaga background(must clean).. satu lagi.. bukak kedua2 belah mata masa shoot.. hehe.. :lol:


ya betui desa,tu la tips yg dia selalu ulang.terutama kedua-dua mata dibuka sebab masa shoot tu kita takut terlepas moment dan kita tau dari mana arah bahaya yg nak mai kat kita.... teringat masa abg zainal cerita dia shoot org laga anjing dia afganistan.... tiba2 polis sampai dan tembak semua yg ada kat situ dia sempat lari masuk longkang.....

nourarahmat
13th August 2007, 10:49 AM
:D thanks shared tips....!!
x sabar tunggu gambar yg lain...

jejaka
13th August 2007, 10:49 AM
err.. mcm melalut jer.. ahaks..

oh ya.. tgk org pi sat boleh bagi input mcm2 nie.. kepada yg join sepenuhnya pula apa cerita ? sure input berganda2 dari apa yg ada skrg nie..

mzaidi
13th August 2007, 10:56 AM
lupa satu lagu dari undang2 photojurnalisme ambik gambar bogel hanya dari belakang saja depan tak buleh...

azri
13th August 2007, 12:24 PM
lupa satu lagu dari undang2 photojurnalisme ambik gambar bogel hanya dari belakang saja depan tak buleh...
yg ni hangpa suma senang ingat noo..
tapi kalau tak silap saya undang2 gambar bogel hanya dari belakang shj tu ialah undang2 Reuters..
pengalaman abg zainal shoot bai ling (amoi dlm bath tub tu) tu pun menarik gak..
hehee :D :D

UnderTree
13th August 2007, 12:27 PM
lupa satu lagu dari undang2 photojurnalisme ambik gambar bogel hanya dari belakang saja depan tak buleh...

tambah laie 'undang2' photojournalism...
shoot dulu gambar.. baru tanya bole amik gambar ka tak..
kalau org tu kata tak bole.. OK, fine, I'm sorry... tapi dlm kamera dah ada 3-4 frame dah... :D

desa
13th August 2007, 01:04 PM
gambaq mana gambaq??

desa
13th August 2007, 01:32 PM
mana gambaq hangpa ni weiii..

shaifulrizal
13th August 2007, 02:11 PM
gambaq tinggai ghumah....

*anticipation paling penting dlm journalism :D

jejaka
13th August 2007, 02:42 PM
banyak nye rules.. rules betui2 ka nie ?
tak dak sapa nak buat listing ka ?

desa
13th August 2007, 02:49 PM
gambaq abg jenal masa outing taman rimba

http://img456.imageshack.us/img456/4656/dsc1525fy7.jpg

jejaka
13th August 2007, 02:54 PM
gambaq abg jenal masa outing taman rimba

http://img456.imageshack.us/img456/4656/dsc1525fy7.jpg


desa.. abg jenal tu nak kuarkan apa dari poket dia tu ?

ridhuan
13th August 2007, 02:54 PM
cantik gambar2 ko desa! manarik! keep it up!

desa
13th August 2007, 02:55 PM
incik Asmady Ahmad

http://img511.imageshack.us/img511/6232/dsc1564xc6.jpg

desa
13th August 2007, 02:56 PM
gambaq abg jenal masa outing taman rimba

http://img456.imageshack.us/img456/4656/dsc1525fy7.jpg


desa.. abg jenal tu nak kuarkan apa dari poket dia tu ?

tatau.. aku pon x ingat.. rasanya sapu tangan kot.. :lol:

desa
13th August 2007, 03:05 PM
Sepol ngan Din.. Sepol asik jd tukang pegang reflektor ja ari tu.. hehe.. yg lelain asyik nk ngeshoot :lol:

http://img293.imageshack.us/img293/9290/dsc1574wx3.jpg

Harumanis tgh blajaq pegang reflektor dr Sepol.. rupanya nk pegang reflektor pon kena tau cara2 dia gakk :D

http://img142.imageshack.us/img142/7223/dsc1586iw4.jpg

Harumanis mengajaq plak Jal, abg Rozi dan Apex pasal jenis2 reflektor dan cara2 pegang..

http://img132.imageshack.us/img132/4980/dsc1601vm9.jpg

jejaka
13th August 2007, 03:06 PM
cian abg sepol jadik reflektor man sepenuh masa.. patut la dia merajuk tak nak upload gambo..

jejaka
13th August 2007, 03:12 PM
incik Asmady Ahmad

http://img511.imageshack.us/img511/6232/dsc1564xc6.jpg


errr.. desa dgn abg asmady ni ada sangkut2 ka ?

http://www.fotopages.com.my/forum/images/avatars/upload/1599579512463045a82f188.jpg

***

rasanya dulu pernah terjadi.. masa outing org asyik nak shot aje.. akibatnya seprti yg terjadi kat bro sepol rizal kite nie lagi sekali..

semua yg pegang kamera semestinya nak shot kalau ada subjek yg best kan.. tapi perlu juga fikirkan tentang kawan2 seperjuangan kita yg lain juga..

tapi kes ni tak sama dengan apa yg kita lihat wartawan berpusu2 nak shot gmbar org mcm dok tgk selalu dlm berita tu kan..

shaifulrizal
13th August 2007, 03:27 PM
desa..

kah kah kah kah...awat gambaq tu hang boh...
kenkawan lain ada tak gambaq desa yg dok kat jambatan tu? ..kekekekekekekek


nizam..
takpe..takde hal lah..aku mai pon nak sronok2 jumpa geng utaghaaa..takda lah nak shoot sangat

harummanis
13th August 2007, 03:32 PM
http://farm2.static.flickr.com/1008/1101059907_970a0c73aa_o.jpg

jejaka
13th August 2007, 03:34 PM
nizam..
takpe..takde hal lah..aku mai pon nak sronok2 jumpa geng utaghaaa..takda lah nak shoot sangat

tak sangka bro ada sekali dlm roadtour nih.. sekali melepas jumpa 2 org otai sekali gus la pulak.. aduss..

desa
13th August 2007, 03:39 PM
hampes harumaniss.. ada plak gambaq aku pegang reflektor.. gambaq aku kt jambatan tu gambaq SHAM engchan kot? tak pon gambaq MIN.. depa jrg online.. hahaha..

jejaka, hang mmg rugi sbb x maii.. baik hang pujuk suh depa mai lain.. leh aku ikut lagi.. :lol:

sepol, tu aku boh gambaq ang pegang reflektor, gmbaq ang pegang model nak boh x? kekeke

harummanis
13th August 2007, 03:42 PM
http://farm2.static.flickr.com/1361/1101963886_59ca11f2bb_o.jpg
Good old friends - Asmady & Zainal.

harummanis
13th August 2007, 03:46 PM
http://farm2.static.flickr.com/1337/1101159327_5f069550c5_o.jpg
Hisyam "Engchan", in action! - abg Syam rasanya tak register dalam forum. visit fotopagesnya di http://engchanfoto.fotopages.com.

harummanis
13th August 2007, 03:56 PM
http://farm2.static.flickr.com/1002/1101231229_4a45607b33_o.jpg
Hazley Harith - Shooting Under Fire

desa
13th August 2007, 04:02 PM
http://farm2.static.flickr.com/1361/1101963886_59ca11f2bb_o.jpg
Good old friends - Asmady & Zainal.

nais bekgraun.. :lol:

http://img373.imageshack.us/img373/7307/dsc1524uq8.jpg

jejaka
13th August 2007, 04:06 PM
http://farm2.static.flickr.com/1002/1101231229_4a45607b33_o.jpg
Hazley Harith - Shooting Under Fire

antara aksi bro hadzley yg mesti ada.. ekekek..

harummanis
13th August 2007, 04:11 PM
http://farm2.static.flickr.com/1361/1101963886_59ca11f2bb_o.jpg
Good old friends - Asmady & Zainal.

nais bekgraun.. :lol:

inilah photojournalism (rasanya la kot?) hehe! kita memang tak boleh ubah apa2 di tempat kejadian. cuma leh cari angle yg bersesuaian.

gambar di atas memang disengajakan! kalau tak, tak tau lokasi sebenar mereka di mana. huhu!

desa
13th August 2007, 04:16 PM
ya betul! sapa tanya gambaq tu shoot kat mana boleh la kita luku pala dia sorang skali.. 'Gambaq tu sudah pon berceritaa..'

jejaka
13th August 2007, 04:18 PM
satu contoh terbaik.. mana lagi pic org lain ?

harummanis
13th August 2007, 04:23 PM
http://img373.imageshack.us/img373/7307/dsc1524uq8.jpg

... aku rasa angle hang lagi baguih dari aku, kerana melindungkan lokasi sebenar depa (besebelahan tandas) - ada unsur2 sensitiviti. moment pun best. nampak mcm depa berdua having a great time!

UnderTree
13th August 2007, 04:43 PM
http://farm2.static.flickr.com/1361/1101963886_59ca11f2bb_o.jpg
Good old friends - Asmady & Zainal.

nais bekgraun.. :lol:

inilah photojournalism (rasanya la kot?) hehe! kita memang tak boleh ubah apa2 di tempat kejadian. cuma leh cari angle yg bersesuaian.

gambar di atas memang disengajakan! kalau tak, tak tau lokasi sebenar mereka di mana. huhu!

gambar dah ok... ada unsur2 photojournalism... cuba crop dan buangkan perkataan tandas awam tu.. tinggal tmn jubli je.. laie cantik...
cam Zainal kata.. cropping pon kena skill... :lol:

jal
13th August 2007, 04:47 PM
aloo.alooo ambulan ka ? mai sini cepat, ada orang dah pengsan :lol: :lol:

http://i20.photobucket.com/albums/b247/fazzaini/DSC_3351.jpg

shaifulrizal
13th August 2007, 04:52 PM
aloo.alooo ambulan ka ? mai sini cepat, ada orang dah pengsan :lol: :lol:

http://i20.photobucket.com/albums/b247/fazzaini/DSC_3351.jpg

kah kah kah kah...hang ni nampak diam..tapi hang ni lawak jugak nah!...

mana gambaq hazley? ..asmady punya gambaq pon tadak

harummanis
13th August 2007, 04:53 PM
http://farm2.static.flickr.com/1361/1101963886_59ca11f2bb_o.jpg
Good old friends - Asmady & Zainal.

nais bekgraun.. :lol:

inilah photojournalism (rasanya la kot?) hehe! kita memang tak boleh ubah apa2 di tempat kejadian. cuma leh cari angle yg bersesuaian.

gambar di atas memang disengajakan! kalau tak, tak tau lokasi sebenar mereka di mana. huhu!

gambar dah ok... ada unsur2 photojournalism... cuba crop dan buangkan perkataan tandas awam tu.. tinggal tmn jubli je.. laie cantik...
cam Zainal kata.. cropping pon kena skill... :lol:

betul pesanan guru UnderTree. akan hamba sentiasa perbaiki di masa hadapan agar sentiasa berwaspada dengan background. terima kasih pak guru!

http://farm2.static.flickr.com/1277/1102505238_b29f5323e9_o.jpg

UnderTree
13th August 2007, 04:59 PM
:oops: aiseyman.. tak layak laie gelaran guru le... :oops: saya pon budak baru belajar... sesama la kita belajar... :)

asmady
13th August 2007, 05:26 PM
1.
http://www.studioaston.com/webphotos/zah_002.jpg
sedara shah ... bukan gambar je stail photojournalism. shoot pun nak stail photojornalist gak ... sembunyi2 takut kena tembak.

2.
http://www.studioaston.com/webphotos/zah_003.jpg
kt k.kedah ... xde light kata zainal. "kalau mmg xde gambar buat apa nak shoot," katanya lagi.
tp zaidi, otai uum kita, tetap mencuba. lense 70-200 2.8 harummanis punya psl kot :)

jejaka
13th August 2007, 05:54 PM
tu la.. aura f2.8 yg mengganas.. nak lagi nak lagi.. huhuhu..

sinister
13th August 2007, 07:36 PM
:oops: aiseyman.. tak layak laie gelaran guru le... :oops: saya pon budak baru belajar... sesama la kita belajar... :)

ahem ahem undertree... aku baru perasan hang.. kau kat FFM ari tu... kau yg sebelah banner astro yg bodoh tu...

mzaidi
14th August 2007, 12:03 AM
Ni ada la sikit2 gmbr,saya tak ikut yang pagi sabtu tu ada kelas nak buat mcm mana masa muda tak mau belajaq tua2 baru kalut nak belajaq

abg zainal menyampaikan amanat
http://farm2.static.flickr.com/1354/1104819547_77ba7beedb.jpg

harummanis bersama saudara apexayu dan saudara msaufi
http://farm2.static.flickr.com/1427/1104819593_23146d0ccf.jpg

kesian budak afgan ni dah la dia pelarian kena picit hidung plak dgn abg zainal
http://farm2.static.flickr.com/1297/1104819633_a9208e1420.jpg

pemuda kuala kedah sedang termenung mengenangkan nasib hidupnya yang hanya bergantung kepada laut.
http://farm2.static.flickr.com/1141/1104819649_9acd0f52ac.jpg

hadzleyharith
14th August 2007, 12:20 AM
ok.. nilah persembahan dari saya yang hampa dok skodeng.. jahat tow!!! Shoot kali ni aku guna 17-55 jer.. tak pakai 70-200 (terlupa bawa.. saja tak bawa..) pas tu pinjam 80-200 Sepol nye... gambar aku cam gambaq perang.. abih ketaq muka amy tu...

ambil...penangan 17-55 + D200 aku yang tak reti setting!!!!

http://www.hadzleyharith.com/Promo/rimba.jpg
http://www.hadzleyharith.com/Promo/rimba1.jpg
http://www.hadzleyharith.com/Promo/rimba2.jpg
http://www.hadzleyharith.com/Promo/rimba3.jpg
http://www.hadzleyharith.com/Promo/rimba4.jpg
http://www.hadzleyharith.com/Promo/rimba5.jpg
*dari lens 80-200 ikhsan dari Sepol yang baik ati.. :D sorry la tangan pakinson .. tak sharp!



halo...mai kopi "o" satu.... :P

semua setting guna:
ISO: 320
Speed: 1/2000
A: f/2.8
EV: 0.0
Spot metering
Format: Jpg!

shaifulrizal
14th August 2007, 12:52 AM
kes kes kes kes..
hazley.... ko rasa.. mzaidi dah terliur lom? wakahahhhghghahahah

*tips wide angle yg dikhabarkan oleh zainal...GO CLOSER!

arulz
14th August 2007, 02:35 AM
lawo2 gambo korg guna light nih.. :lol:

mzaidi
14th August 2007, 08:12 AM
kes kes kes kes..
hazley.... ko rasa.. mzaidi dah terliur lom? wakahahhhghghahahah

*tips wide angle yg dikhabarkan oleh zainal...GO CLOSER!


hangpa buat aku geram.... model tu memang cun oOoOo... buleh perang saudara kalau bawak balik umah gmbr dia.......

desa
14th August 2007, 08:52 AM
model2 tangkap muat plak.. actually x byk yg leh aku capture ngan 50mm ni.. depa ni pemalu.. so nmpk ja aku nak shoot depa truih pusing muka, yg melarikan diri pon ada.. adehh.. aku percaya yg pegang lens panjang2 sure dpt gambaq yg best.. bley skodeng dr jauh.. aduh teracunnn!!!

http://img339.imageshack.us/img339/1723/dsc1443sf5.jpg
http://img91.imageshack.us/img91/1893/dsc1445hz7.jpg
http://img515.imageshack.us/img515/161/dsc1516oi9.jpg
http://img527.imageshack.us/img527/8112/dsc1518ig3.jpg
http://img511.imageshack.us/img511/8416/dsc1521ts3.jpg
http://img527.imageshack.us/img527/3720/dsc1561oq9.jpg
http://img527.imageshack.us/img527/7128/dsc1594ln5.jpg
http://img511.imageshack.us/img511/2998/dsc1604ys2.jpg
http://img527.imageshack.us/img527/9507/dsc1605ct3.jpg
http://img511.imageshack.us/img511/6312/dsc1606dj5.jpg
http://img527.imageshack.us/img527/7466/dsc1609tp2.jpg

AbdulRazak
14th August 2007, 09:32 AM
Kepada kawan-kawan di utara, syabas kerana dapat mengadakan aktiviti sebegini. Ramai juga yang terlibat ya. Dapat jugak saya pelajari teknik down to earth dari Bro Hadzley. Seperti kawan-kawan lain, bro Hadzley punya gambar memang gempak .. hehe...

jejaka
14th August 2007, 09:54 AM
http://www.hadzleyharith.com/Promo/rimba2.jpg

waduhhh.. panas sehhh..

lepas ni senang la kita. sakan2 jugak model kat aloq setar ni rupanya.. ekekek..

UnderTree
14th August 2007, 09:55 AM
:oops: aiseyman.. tak layak laie gelaran guru le... :oops: saya pon budak baru belajar... sesama la kita belajar... :)

ahem ahem undertree... aku baru perasan hang.. kau kat FFM ari tu... kau yg sebelah banner astro yg bodoh tu...

:D yelah tu kot... tak ingat banner astro yg mana... banyak sangat... :D
OT: ada plan nak pi base jump kat Komtar tak..?? bole join ke..?

nie aje gambar Zainal yg menjadi semasa dia kasik ceramah..
Zainal boleh dikenali melalui rambutnya yg berjambul pada bayang2 tu... :roll:

Tajuk : Zainal, photo & shadow
http://farm2.static.flickr.com/1123/1110564652_6c47c6951e.jpg

jejaka
14th August 2007, 10:12 AM
Tajuk : Zainal, photo & shadow
http://farm2.static.flickr.com/1123/1110564652_6c47c6951e.jpg

gambar ni menarik bangat.. pandai hang shot.. boleh wat masuk website sebagai mainpage nih..

desa
14th August 2007, 10:15 AM
hehe.. gambaq dlm dewan tu lgsung x jd gambaq aku.. so baik x yah post.. iso 1600 pon hampehh..

gambaq model, Amy.. malas nk pileh.. byk sgt..
http://img490.imageshack.us/img490/3376/montamydp0.jpg

gambaq B&W tu yg aku shoot hingga menimbulkan kontroversi.. hampeh tui! abg zenal ckp Monkey Business.. haha!!

shaifulrizal
14th August 2007, 10:50 AM
hehe.. gambaq dlm dewan tu lgsung x jd gambaq aku.. so baik x yah post.. iso 1600 pon hampehh..

gambaq model, Amy.. malas nk pileh.. byk sgt..
http://img490.imageshack.us/img490/3376/montamydp0.jpg

gambaq B&W tu yg aku shoot hingga menimbulkan kontroversi.. hampeh tui! abg zenal ckp Monkey Business.. haha!!

membakar diri sungguh!!

jejaka
14th August 2007, 10:57 AM
panassssss

sinister
14th August 2007, 04:45 PM
:oops: aiseyman.. tak layak laie gelaran guru le... :oops: saya pon budak baru belajar... sesama la kita belajar... :)

ahem ahem undertree... aku baru perasan hang.. kau kat FFM ari tu... kau yg sebelah banner astro yg bodoh tu...

:D yelah tu kot... tak ingat banner astro yg mana... banyak sangat... :D
OT: ada plan nak pi base jump kat Komtar tak..?? bole join ke..?

nie aje gambar Zainal yg menjadi semasa dia kasik ceramah..
Zainal boleh dikenali melalui rambutnya yg berjambul pada bayang2 tu... :roll:

Tajuk : Zainal, photo & shadow
http://farm2.static.flickr.com/1123/1110564652_6c47c6951e.jpg

yup.. aku ingat.. hang pakai sut itam... aku ingat.. "wah.. mawi pun gi ambik gambar!"

he he he.. jgn marah...

yup.. aku ada plan nak gi ambik base jump weekend ni..

harummanis
14th August 2007, 05:08 PM
http://farm2.static.flickr.com/1025/1113637394_00abbcc3a3_o.jpg
"Bukan senang nak jadi photojournalist", kata abg Zainal di dalam hatinya ketika sedang memilih gambar untuk dinobatkan sebagai pemenang.

harummanis
14th August 2007, 05:16 PM
http://farm2.static.flickr.com/1344/1112950213_8524228d2d_o.jpg
"Hallo, opis? Sory la Dewd, tadak gambar ini petang. Dah bergelas-gelas air guwe minum. Asmadi pun dah naik boring panning kat sini. Itu la aku dah cakap, petang camgini layan tido lagi best!", report abg Zainal ke opisnya.

desa
14th August 2007, 05:19 PM
utk jd photojournalist kna ada stamina dan mental yg kuat.. aku rasa laa.. sbb aku tgk abg zenal ni x reti penat ka? sampai dr kl kui 5.30 ptg.. p talk kui 8mlm sampai kui 1 lebih.. trus p TT kat mapley.. blk lebih kurg kui 3, tgk jam da dkt kui 4 pg aku da x tahan trus masuk tidoq beliau masih d ruang tamu layan dvd 'Shooting Under Fire'.. pastu aku bgn pg tu beliau dah start mnyembang kat ruang tamu.. adehh.. pastu kui 9 lebih g ngeshoot sampai kui 2pm.. balik tu nyembang lagi.. sesi review.. photo contest.. kui 4 camtu aku balik Baling(mngantuk gila!), beliau n sepol(mlm tu dia paling awai msk tidoq) dgn asmady p ngeshoot plak kat kuala kedah.. tak penat kaa..?

desa
14th August 2007, 05:21 PM
http://farm2.static.flickr.com/1344/1112950213_8524228d2d_o.jpg
"Hallo, opis? Sory la Dewd, tadak gambar ini petang. Dah bergelas-gelas air guwe minum. Asmadi pun dah naik boring panning kat sini. Itu la aku dah cakap, petang camgini layan tido lagi best!", report abg Zainal ke opisnya.

apa yg ramai gelas ataih meja tu.. brapa org hangpa p kola kedah ari tu wei? aku da x tahan.. ngantuk.. tu yg truih blk.. hehe..

kingmarul
14th August 2007, 05:25 PM
hehe.. gambaq dlm dewan tu lgsung x jd gambaq aku.. so baik x yah post.. iso 1600 pon hampehh..

gambaq model, Amy.. malas nk pileh.. byk sgt..
http://img490.imageshack.us/img490/3376/montamydp0.jpg

gambaq B&W tu yg aku shoot hingga menimbulkan kontroversi.. hampeh tui! abg zenal ckp Monkey Business.. haha!!

DESA : ada byk perbezaan gmbr yg hg post ni...
byk peningkatan...bagus dan hebat...

shaifulrizal
14th August 2007, 05:31 PM
utk jd photojournalist kna ada stamina dan mental yg kuat.. aku rasa laa.. sbb aku tgk abg zenal ni x reti penat ka? sampai dr kl kui 5.30 ptg.. p talk kui 8mlm sampai kui 1 lebih.. trus p TT kat mapley.. blk lebih kurg kui 3, tgk jam da dkt kui 4 pg aku da x tahan trus masuk tidoq beliau masih d ruang tamu layan dvd 'Shooting Under Fire'.. pastu aku bgn pg tu beliau dah start mnyembang kat ruang tamu.. adehh.. pastu kui 9 lebih g ngeshoot sampai kui 2pm.. balik tu nyembang lagi.. sesi review.. photo contest.. kui 4 camtu aku balik Baling(mngantuk gila!), beliau n sepol(mlm tu dia paling awai msk tidoq) dgn asmady p ngeshoot plak kat kuala kedah.. tak penat kaa..?

sambung lagi..
lepas kuala kedah kami balik ke homestay...pas tu masing2 balik ..aku ngan zainal ke rumah asmady (atas undangan beliau) sampai la pukul 12 ...lepas asmady balik..aku ngan jenal masuk tidor..ingatkan nak tido gak..last last..kami berborak sampai kol 4 pagi...sampai clear rokok pon boleh cerita lagi.. terus terang..walaupon aku selalu TT ngan dia..banyak lagi cerita2 pasal pengalaman dia yang aku tak tau dia cerita malam tu..
start mcm mana mula2 dia masuk REUTERS sampai lah sekarang ni...
banyak lagi cerita dia tu..cuma saya cakap... "dah pukul 4 dah bang oit!"
baru la memasing nak tido..esok tu kami bergerak dari homestay dlm pukul 9..dia bangun pukul brapa pon aku tak tau...

memang benar..jadi photojournalist ni memang kena fit..bayang kan masa dia tido pon tak banyak..pastu pegi dan balik pon dia drive sensorang...(dia tak kasi aku drive kot..pasal aku tak mintak..kekekeek)

*dia citer..masa sukan olimpik athens ngan sydney...photojournalist bekerja dari pukul 7 pagi sampai 12 mlm...pukul brapa dia bangun dan pukul brapa diorang tido?? ..

desa
14th August 2007, 05:52 PM
hehe.. gambaq dlm dewan tu lgsung x jd gambaq aku.. so baik x yah post.. iso 1600 pon hampehh..

gambaq model, Amy.. malas nk pileh.. byk sgt..
http://img490.imageshack.us/img490/3376/montamydp0.jpg

gambaq B&W tu yg aku shoot hingga menimbulkan kontroversi.. hampeh tui! abg zenal ckp Monkey Business.. haha!!

DESA : ada byk perbezaan gmbr yg hg post ni...
byk peningkatan...bagus dan hebat...

tq king.. bestnya otai puji.. hehe.. agaknya sbb model ni lawa kot.. :lol:
pasni nk cari model yg x brapa lawa.. yg tembam2 skit.. utk jd model plak.. bak kata cgmulia, pngantin kita nnt bknnya lawa2 cam model.. ada yg gelap, tembam, pendek, dll so tugas kita kna bagi gambaq yg lawa, bkn subjek(pngantin) yg lawa.. betoi jugak ckp cg.. :D

desa
14th August 2007, 05:56 PM
utk jd photojournalist kna ada stamina dan mental yg kuat.. aku rasa laa.. sbb aku tgk abg zenal ni x reti penat ka? sampai dr kl kui 5.30 ptg.. p talk kui 8mlm sampai kui 1 lebih.. trus p TT kat mapley.. blk lebih kurg kui 3, tgk jam da dkt kui 4 pg aku da x tahan trus masuk tidoq beliau masih d ruang tamu layan dvd 'Shooting Under Fire'.. pastu aku bgn pg tu beliau dah start mnyembang kat ruang tamu.. adehh.. pastu kui 9 lebih g ngeshoot sampai kui 2pm.. balik tu nyembang lagi.. sesi review.. photo contest.. kui 4 camtu aku balik Baling(mngantuk gila!), beliau n sepol(mlm tu dia paling awai msk tidoq) dgn asmady p ngeshoot plak kat kuala kedah.. tak penat kaa..?

sambung lagi..
lepas kuala kedah kami balik ke homestay...pas tu masing2 balik ..aku ngan zainal ke rumah asmady (atas undangan beliau) sampai la pukul 12 ...lepas asmady balik..aku ngan jenal masuk tidor..ingatkan nak tido gak..last last..kami berborak sampai kol 4 pagi...sampai clear rokok pon boleh cerita lagi.. terus terang..walaupon aku selalu TT ngan dia..banyak lagi cerita2 pasal pengalaman dia yang aku tak tau dia cerita malam tu..
start mcm mana mula2 dia masuk REUTERS sampai lah sekarang ni...
banyak lagi cerita dia tu..cuma saya cakap... "dah pukul 4 dah bang oit!"
baru la memasing nak tido..esok tu kami bergerak dari homestay dlm pukul 9..dia bangun pukul brapa pon aku tak tau...

memang benar..jadi photojournalist ni memang kena fit..bayang kan masa dia tido pon tak banyak..pastu pegi dan balik pon dia drive sensorang...(dia tak kasi aku drive kot..pasal aku tak mintak..kekekeek)

*dia citer..masa sukan olimpik athens ngan sydney...photojournalist bekerja dari pukul 7 pagi sampai 12 mlm...pukul brapa dia bangun dan pukul brapa diorang tido?? ..

mata hang musti dah rabak sepol.. keke.. malam tu aku tgk, awai2 lagi dah rabak mata hang.. :lol: musti best dngaq pngalaman abg zenal..

p/s abg zenal x caya kot ang drive.. hehe.. klu aku pon camtu gak.. suka drive sorang..

kingmarul
14th August 2007, 05:57 PM
DESA : model tu lawa...hmmmm
persepsi masing2...
tp pd aku bukan psl model...
shoot hg tu ada lighting yg baik...
tp kalau hg dpt model cun2 itu satu advantage...
belajaq dulu dpt pose dr model cun2 (hg kan AGEN UTARA... :P )
yg lain2 tu (tembam, rendah, gelap, kering atau apa saja)
hg belajaq pelan2...satu2...
jgn nk cepat sgt...bila penat hg jd boring...
bila boring..sat gi hg nk jual kamera plak...
thehehehehehe..

jejaka
14th August 2007, 06:10 PM
so skrg ni korang sanggup utk jadi seorang photojoornalist ke ?

kena spent masa, tenaga, minda dan kehidpuan..

hehehe.. cuba angkat tangan..

cukuplah aku sekadar stokphotographer aje lepas nie.. ekekeke..

eddymohd
14th August 2007, 09:06 PM
syok la tengok gambaq hampa... lain kali buat lain la... outing geng utara jer ker... tapi tu la aku selalu jer takleh datang.. he,,.he...

hadzleyharith
14th August 2007, 09:10 PM
best gila.... tu jer yang aku boleh cakap...kepada yang tak dapat hadir... baca jer lah post kat forum ni yek...

lain kali kalau ada ...sudi..sudikan hadir...

p/s: bro abdulrazak.. tq.. la ni aku ada kat muar ni.. khamis aku balik penang untuk wedding jumaat sampai ahad ni.. :D

jejaka
14th August 2007, 11:30 PM
errr.. satu soalan..
yg pic model amy ni hanya berkaitan dengan avaiable light aje kan..

ada sapa2 yg upload pic photojournalist tak ? atau saya yg tak perasan ?

since tak dpt hadir.. tu yg dok terjengoi dok tunggu kat topik ni aje..

rodzihad
14th August 2007, 11:33 PM
Tumpang semangkuk............ :D

#1
http://farm2.static.flickr.com/1025/1114768394_96180d3fea_o.jpg

#2
http://farm2.static.flickr.com/1256/1114766210_87cdc724db_o.jpg

#3
http://farm2.static.flickr.com/1361/1114767482_3ffa58f9e1_o.jpg

desa
15th August 2007, 12:17 AM
wah welkam abg rodzii! jd silence member upanya abg rodzi niii.. ni baru sua muka noh.. ehehe..

jejaka, outing ni mmg tema dia 'shoot with available light' x aci guna flash.. photo journalism pon buat gak sambil2.. tp dah masing2 x reti lg so x jd laa.. lg satu, x ada assgmnt yg leh di buat di taman rimba tu.. klu layan street kat pekan loq staq tu kot laa.. :lol:

jejaka
15th August 2007, 12:28 AM
wah welkam abg rodzii! jd silence member upanya abg rodzi niii.. ni baru sua muka noh.. ehehe..

jejaka, outing ni mmg tema dia 'shoot with available light' x aci guna flash.. photo journalism pon buat gak sambil2.. tp dah masing2 x reti lg so x jd laa.. lg satu, x ada assgmnt yg leh di buat di taman rimba tu.. klu layan street kat pekan loq staq tu kot laa.. :lol:

apa kata aku jadi aperantis hang.. kita layan bandaraya Alor setar lepas aku abih cuti honeymoon nanti.. hopeful sebelum bulan posa.. ok tak ?

tunjuk ajar ku sifuuuu

desa
15th August 2007, 12:37 AM
haha.. aku pon x retii.. klu reti aku dah post dah kt sini.. :lol:

jejaka
15th August 2007, 12:53 AM
haha.. aku pon x retii.. klu reti aku dah post dah kt sini.. :lol:


aarghhh.. aku yg tak pi ni.. lagi la tak tau apaaa.. geramnyerrr

asmady
15th August 2007, 10:58 AM
rasanya nnti FMDC akan buat 1 artikel psl talk ni. bagi yg tak hadir tu blh juga kot dpt tip2 dari zainal kt situ.

jejaka
15th August 2007, 11:19 AM
rasanya nnti FMDC akan buat 1 artikel psl talk ni. bagi yg tak hadir tu blh juga kot dpt tip2 dari zainal kt situ.

legaaaa.. tapi tetap nak merasa masuk kelas abg zainal jugak jugakkk

asmady
15th August 2007, 11:23 AM
legaaaa.. tapi tetap nak merasa masuk kelas abg zainal jugak jugakkk

jejaka organise la kelas dari zainal kt perlis. mesti ramai yg nak join.

suhaimisalleh
15th August 2007, 11:35 AM
uihhh..syoknya hangpa dapat pi kelaih nie :D

jejaka
15th August 2007, 11:44 AM
jejaka organise la kelas dari zainal kt perlis. mesti ramai yg nak join.

siapalah saya ni.. bagi otai2 uruskan.. depa lebih mengenali abg zainal..
takot lain pula jadinya..

dok tunggu gambaq photojournalist dari kawan2 kita nih..

desa
15th August 2007, 12:08 PM
ya2 organize la lagi.. kompem aku join lagii.. homestay jgn lupaa noh.. musti ada.. :lol:

jejaka
15th August 2007, 12:17 PM
nampak gayanya.. aku bukan setakat kena berguru bab photojournalist dgn hangpa semua.. tapi kena berguru bab organize event jugak mcm nie.. uhukk..

hadzleyharith
15th August 2007, 11:35 PM
http://www.hadzleyharith.com/Promo/simba1.jpg

siapa nak download gambar ni untuk wallpaper pc atau notebook (1024x798) boleh click disini (http://www.hadzleyharith.com/Promo/simba1a.jpg). FOC ma.. asalkan ada watermark saya.. :D

p/s: jangan tak tidur malam dah ler.. :twisted:

jejaka
15th August 2007, 11:57 PM
kompom tak leh tido mlm sebab bro tak pass no fon dia kat saya lagik.. tgk dia senyum perli tue.. ekekek

hadzleyharith
16th August 2007, 07:15 AM
no tel "amy" ni kena tanya bro asmady... wakakakaka

desa
16th August 2007, 07:18 AM
aku ada no tepon dia jejaka eii.. mai no tepon aiza, satg aku pass kat dia.. :twisted:

jal
16th August 2007, 08:53 AM
Up ini dulu utk cover line, baru bini tak marah.

http://i20.photobucket.com/albums/b247/fazzaini/FMDC/1.jpg

Lepas tu baru up yang lain-lain hehe :lol: :lol:

http://i20.photobucket.com/albums/b247/fazzaini/FMDC/2.jpg

http://i20.photobucket.com/albums/b247/fazzaini/FMDC/3.jpg

http://i20.photobucket.com/albums/b247/fazzaini/FMDC/4.jpg

http://i20.photobucket.com/albums/b247/fazzaini/FMDC/5.jpg

http://i20.photobucket.com/albums/b247/fazzaini/FMDC/6.jpg

http://i20.photobucket.com/albums/b247/fazzaini/FMDC/7.jpg

http://i20.photobucket.com/albums/b247/fazzaini/FMDC/8.jpg

http://i20.photobucket.com/albums/b247/fazzaini/FMDC/9.jpg

enjoyyyy
:D

jejaka
16th August 2007, 09:00 AM
err.. kalau tak salah mata dia macam kemerahan la.. ada sapa2 pi tabur biji lada dlm mata dia ke ?


desa... senyap2 udah ler.. ekekeke..

Dee
16th August 2007, 04:01 PM
err.. kalau tak salah mata dia macam kemerahan la.. ada sapa2 pi tabur biji lada dlm mata dia ke ?


desa... senyap2 udah ler.. ekekeke..
assalamualaikum...saya orang baru belajaq.
tumpang satu boleh...
komen kaw kaw naaa

http://img329.imageshack.us/img329/3875/mg2433et2.jpg (http://imageshack.us)
Shot with Canon EOS 400D DIGITAL (http://profile.imageshack.us/camerabuy.php?model=Canon+EOS+400D+DIGITAL&make=Canon)

mzaidi
16th August 2007, 04:14 PM
err.. kalau tak salah mata dia macam kemerahan la.. ada sapa2 pi tabur biji lada dlm mata dia ke ?


desa... senyap2 udah ler.. ekekeke..
assalamualaikum...saya orang baru belajaq.
tumpang satu boleh...
komen kaw kaw naaa

http://img329.imageshack.us/img329/3875/mg2433et2.jpg (http://imageshack.us)
Shot with Canon EOS 400D DIGITAL (http://profile.imageshack.us/camerabuy.php?model=Canon+EOS+400D+DIGITAL&make=Canon)


gambar ni kalau sharp ka abg dee,buleh pukul semua otai ooo,awat lambat sgt upload kami ternanti-nanti langkawi photojurnalist punya gambar ni

shaifulrizal
16th August 2007, 04:32 PM
buh lagi Dee oit...

desa
16th August 2007, 04:48 PM
tudia oldtimer suda masukk.. keke.. bila nk perkenalkan diri kat My Lens ni?

Dee
16th August 2007, 05:17 PM
ni ada satu lagi. hantaq pi laa... cara cara orang tak pandai ni

http://img372.imageshack.us/img372/3299/mg2511mn5.jpg (http://imageshack.us)
Shot with Canon EOS 400D DIGITAL (http://profile.imageshack.us/camerabuy.php?model=Canon+EOS+400D+DIGITAL&make=Canon) at 2007-08-11

desa
16th August 2007, 05:46 PM
awat gambaq abg dee ni kurang sharp?? 2.8 tuuuu :lol: rachunn..

Dee
16th August 2007, 06:11 PM
orang dah tua, tangan ketaq, tu pasai tak sharp

desa
16th August 2007, 06:17 PM
hehe.. otai mmg suka ckp camtuu.. :lol:

p/s, tq ar psl ajaq photoshop ari tu.. :D

hadzleyharith
16th August 2007, 07:21 PM
Dee... thanks.. a lot.. banyak benda kita dah sembang ari tu.. :D

shamabd
16th August 2007, 07:42 PM
Hebat hebat sungguh....... jeles gue

joelaily
16th August 2007, 10:15 PM
aku bila tgk gambo kat sini....
banyak lagi aku kn belajo ni.... :oops:

jejaka
17th August 2007, 01:02 AM
http://img329.imageshack.us/img329/3875/mg2433et2.jpg (http://imageshack.us)
Shot with Canon EOS 400D DIGITAL (http://profile.imageshack.us/camerabuy.php?model=Canon+EOS+400D+DIGITAL&make=Canon)

aduss.. matanya mengeluarkan aura..

hadzleyharith
17th August 2007, 11:20 AM
sah tak leh tidur sahabat aku ni... :D.. chabutssssssss.....

Dee
18th August 2007, 10:04 AM
dia kan baru menikah?

pitouch
21st August 2007, 07:03 PM
wahai rakan-rakan, kawan-kawan,sahabat handai dan juga sedara mara....

aku terasa rugi yang amat sangat tak join sesi nie... apasai la tiada sapa pon gerangan yang memaklumkan aku tentang kejadian yang indah ini. aku berasa amat kuciwa ... waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....

weii... mementang aku takleh nak login... kena anak tiri no.....

tak kiraaaa hampa buat balik !!! aku nak join !! tak kiraaaaaaa.... hahahahahaha

hadzleyharith
22nd August 2007, 09:18 AM
pitouch.. tak per..kalau ada lagik kita habaq melalui YM ker email ker..kelui ker.. :D Chabutssssss..........

Dee
22nd August 2007, 06:06 PM
next round kita buat di Langkawi la plak.
aku ingat nak cari international model pulak. amacam???

azuwan
22nd August 2007, 06:10 PM
takut kena bayar pulak untuk international model tuh
yelah, nama pun international..
betul tak kawan2 :lol:

mzaidi
22nd August 2007, 10:27 PM
takut kena bayar pulak untuk international model tuh
yelah, nama pun international..
betul tak kawan2 :lol:


hang nak free ka?hang bagi aku jadi model :lol: :lol:

azuwan
23rd August 2007, 08:42 AM
hang jadi model ?
model perut besar ke bang ? :lol:
jangan marah beb

mzaidi
23rd August 2007, 08:44 AM
hang jadi model ?
model perut besar ke bang ? :lol:
jangan marah beb

model org mengandung :lol: :lol:

jejaka
23rd August 2007, 10:34 AM
aik.. sejak bila hg ngandung(roi) nie ?

mzaidi
23rd August 2007, 10:37 AM
aik.. sejak bila hg ngandung(roi) nie ?

sejak kawin la,hg tgk la nnt hang plak

azuwan
23rd August 2007, 11:50 AM
OT
mujur aku dah mengandung awal...huhu :lol:

jejaka
23rd August 2007, 12:07 PM
OT
mujur aku dah mengandung awal...huhu :lol:

sama la kita

pitouch
28th August 2007, 09:09 PM
aku takdan kawin dah mengandung nie .... apa crita ..? adusssssssssssss .............

rodzihad
28th August 2007, 09:16 PM
Rasa-rasanya coming soon ada 1 lagi kelas lagi dari Zainal......................Basic photography ker apa tah........dengaq-dengaq untuk new comer macam saya saja.........nak kena tanya Asmady ni pasai kelas tu......tak sabaq nak belajaq lebih mendalam lagi pasai photography ni............. :D

ayarx_oren
28th August 2007, 09:57 PM
betui ka ada lagi kelas...best2..kalau kelas basic photography ni sesuai sgt la dengan aku...
cepat2 la bagitau tarikhnya..

mzaidi
29th August 2007, 08:09 AM
Rasa-rasanya coming soon ada 1 lagi kelas lagi dari Zainal......................Basic photography ker apa tah........dengaq-dengaq untuk new comer macam saya saja.........nak kena tanya Asmady ni pasai kelas tu......tak sabaq nak belajaq lebih mendalam lagi pasai photography ni............. :D

saya pun nak ikut.... kalau abg rodzi masuk saya mesti masuk,saya lagi tak tau apa cuma main hentam saja selama ni :roll: :roll:

azrgrafix
29th August 2007, 09:40 AM
betui ka ada lagi kelas...best2..kalau kelas basic photography ni sesuai sgt la dengan aku...
cepat2 la bagitau tarikhnya..

kalau ayarx pi...mesti kita yg x tau apa ni kena pi....kelas... :D :D :D ...bila nak buat?....bln puasa ke....?

eddymohd
29th August 2007, 03:38 PM
jangan lupa habaq bila dah confirm tarikh.. ramai nak join rasanya...

azrgrafix
29th August 2007, 04:46 PM
zaidi...hg habaq kat aku sama...mentang2 le aku budak hingusan...hampa buat x tau.... :D :D :D

desa
29th August 2007, 06:11 PM
uih ada lagi kaa?! nak pi! mzaidi! boh nama akuuu..

ayarx_oren
30th August 2007, 08:07 AM
uih ada lagi kaa?! nak pi! mzaidi! boh nama akuuu..

OT -- bang desa..avatar hang ni kira reject ni..kena guna 2 huruf saja..wakakaka

azrgrafix
30th August 2007, 12:56 PM
uih ada lagi kaa?! nak pi! mzaidi! boh nama akuuu..

OT -- bang desa..avatar hang ni kira reject ni..kena guna 2 huruf saja..wakakaka

abam desa...kena berguru dgn abam ayrx...nak buat avatar...ni...... :shock: :shock: :D :D :D

mzaidi
30th August 2007, 12:56 PM
zaidi...hg habaq kat aku sama...mentang2 le aku budak hingusan...hampa buat x tau.... :D :D :D

ok nnt aku habaq

azrgrafix
30th August 2007, 01:37 PM
zaidi...malam ni acara apa kat uum...habaq mai la....

desa
30th August 2007, 01:52 PM
ehe.. camna nk ada 2 perkataan ngan nama aku ni.. DS? alah.. kira aci laa..

pitouch
30th August 2007, 02:21 PM
aku nak gak weiiii !!!!!!

jejaka
2nd September 2007, 10:31 PM
aku asyik miss jer.. sedih la mcm nie.. :(

azrgrafix
3rd September 2007, 11:09 AM
aku asyik miss jer.. sedih la mcm nie.. :(

hg miss sbb ada body baru...layan le body baru hg tu... :D :D
nanti baru boleh join... dgn depa....

desa
3rd September 2007, 11:18 AM
bkn skang sudah dpt Mrs Jejaka ka? kekeke.. wat apa nk Miss lg dah..

jejaka
3rd September 2007, 11:52 AM
amboi.. sakan nooo.. ekekeke..

fauzibaie
22nd September 2007, 11:19 PM
sapa yang ada gambaq group foto dgn zainal malam tu ya.
aku tak dapat join shoot kat taman rimba kalau boleh dapat gambaq group tu pun jadilah.
ada juga gambar dengan zainal. tengkiu berry mac.

mzaidi
23rd September 2007, 12:10 AM
sapa yang ada gambaq group foto dgn zainal malam tu ya.
aku tak dapat join shoot kat taman rimba kalau boleh dapat gambaq group tu pun jadilah.
ada juga gambar dengan zainal. tengkiu berry mac.


ada kat din harumanis....

fauzibaie
23rd September 2007, 12:46 AM
okays. nanti aku ligan dia. tengkiu MZD

Ferio
24th September 2007, 04:49 PM
Perghhhh... best... best report nih.... kalau dpt pergi lagik best.....

Anyway... saya baru jerk dgn camera nih.... selamat berkenalan bro2 semua.... Saya dok dkt Perda...

azryshah
24th September 2007, 04:57 PM
Ferio.. boley ler kenalkan diri kat Mylens.. ramai nak kenal tu :lol:

fauzibaie
24th September 2007, 08:29 PM
Perghhhh... best... best report nih.... kalau dpt pergi lagik best.....

Anyway... saya baru jerk dgn camera nih.... selamat berkenalan bro2 semua.... Saya dok dkt Perda...

Selamat datang Ferio. Kalau nak berkenalan lebih dekat lagi, kita akan buat majlis buka posa di S.P. pada 29/9 ni.
sila ikuti forumnya. 8)

harummanis
27th September 2007, 11:56 AM
GROUP PHOTO akan saya bawa bersama semasa berbuka puasa di sg petani 29 sept ini, insyaAllah. nanti leh sedut dari CF yang saya bawak. thanks!

azroygila2remaja
28th September 2007, 10:05 PM
aisey mean...hg cita mcm 2 tringat aku time kita shoot FFM.....muahahahah

arie_gaban
29th September 2007, 06:59 AM
harap buat time cuti..

azrgrafix
29th September 2007, 01:31 PM
harap buat time cuti..

@ time lps raya....baru ada duit sikit....dah pi kutip duit raya penuh poket ni....