PDA

View Full Version : Terengganu Indah ver 3.0



Pages : [1] 2

dome
15th August 2007, 08:24 AM
http://www.digitaldome.org/domeshack/images/899337salmangmakang.jpg

tganu bukan saja indah dengan scenery tapi dengan makanan,

agak2 hanti zain pilih yang mana satu? :lol: :lol:

heroMak
15th August 2007, 08:26 AM
sure dia nak PARANG tu.. hahahhaha

* iklan : Parang amat sinonim dengan kes2 mengamuk sejak zaman dulu kala..hehheheh

dome
15th August 2007, 08:29 AM
tengok kot atah baru napok ensem abam hero kite.patut lah sue kenang. ye ngita kot atah mok oh..wahahaha

heroMak
15th August 2007, 08:33 AM
grup photo di atas bertajuk : Kursus Induksi Makanan Tradisional Terengganu menjelang Ramadhan 1411H

dari kiri: 'otak2', ketupat sutong, satar, nyior(datang kursus lewat), nasi dagang, laksa Ganu, laksam, ayam percik/golek, keropok, lompat tikams, bronok, jala mas dan puteri mandi.

* tak dapat hadir dan tiada dalam gamba ialah pulut lepa.

heroMak
15th August 2007, 08:33 AM
tengok kot atah baru napok ensem abam hero kite.patut lah sue kenang. ye ngita kot atah mok oh..wahahaha

sruper Ju'on lapor nasik jek!

heroMak
15th August 2007, 08:36 AM
ABOVE PICTURE BEST VIEWED WITH FULL STOMACH.

kalu masa lapo tengok, ada gak yang gigit keybod..(tu blum masuk close up lagi..heheh)

heroMak
15th August 2007, 08:39 AM
ni plops gambo Trengganu indah-Waterfall.

http://2.srv.fotopages.com/2/15648909/layanss.jpg
Comel kan? :lol:

shamabd
15th August 2007, 08:43 AM
waterfall dom indah..... tp budok baju oreng tu indah wkakakakkaka

heroMak
15th August 2007, 03:14 PM
mana closed up dome?

wmsoo
16th August 2007, 11:41 PM
Sebut pasal Kursus Induksi Makanan Teganung dan Puteri Mandi, mari kita ramai ramai pakat buat Puteri Mandi, ( bukan Main Ter'ri atau Bukit Ter'ri ).

Puteri Mandi ni ada dua pasal. Pasal yang pertamanya adalah bahagian inti. Inti comel, Puteri Mandi pong jadi sedap. Hok peliknya, Puteri Mandi ni, dia "Inti Outside", kalau Onde Onde, dia "Inti Inside".. Tapi itu semua orang tahulah...

Mula mula kena sediakan manisan ( nissang ), kalau nak sedap, gi beli nissang ni di Pasar Marang, setiap pagi Sabtu, mintok dengan mak cik tukang jual tu, "Ambe nok hok dok campur", makna kata, yang tak dicampur gula.. Lepas tu buat macam dalam gambar ni dan letak daun pandang, bukan essence pandang...

http://i18.photobucket.com/albums/b129/wmsoo/pmandi1.jpg

Ni rahsia kesedapan Puteri Mandi, rahsianya terletak pada nyior yang digunakan. Kalau nyior kering, jawab dia, tak rock! Semolek moleknya, nyior itu yang masih agak muda. Parut, kukor atau mesin tetapi jangan ambik bahagian hitam. Lepas tu letakkan dalam manisan yang telah dipanaskan tadi.

http://i18.photobucket.com/albums/b129/wmsoo/pmandi2.jpg

Lepas tu dia jadi gining... Oh, kalau nak campur durian pong ok jugok. Mungkin yang ini adalah "Mandi"nya..

http://i18.photobucket.com/albums/b129/wmsoo/pmandi3.jpg

Kemudian mari kita buat Puterinya pulok... Kita perlukan tepung pulut dan juga daun pandang yang telah dikisar dan diambik jusnya. Juga sekali lagi, elakkan dari mengguna essence pandang. Guna yang original, the daun pandan itself! Lepas tu buat gini. Kalau nak clear instruction, sila tanya HeroMak.

http://i18.photobucket.com/albums/b129/wmsoo/pmandi4.jpg

Lepas tu masukkan dalam air mendidih. Bila dah mula timbul, angkatlah.

http://i18.photobucket.com/albums/b129/wmsoo/pmandi5.jpg

Then, letakkan kedalam inti yang telah siap tadi..

http://i18.photobucket.com/albums/b129/wmsoo/pmandi6.jpg

Nah, mari kita makang Puteri Mandi...

http://i18.photobucket.com/albums/b129/wmsoo/pmandi7.jpg

dome
16th August 2007, 11:46 PM
sedak tow abam wmsoo eeeiiiy ... kak wat ke tow takdis.
aisyah tido doh ker tow ke duk nukih agi,
kalo g kemamang fulok nok bawok sketchbook wi ke yer
hehe

wmsoo
16th August 2007, 11:56 PM
Bila nak mari pulok, kabor awal skit. Kita gi Pusat Penyelidikan Penyu Ma'Daerah.

heroMak
17th August 2007, 11:28 AM
puteri mandi yang hijau tu mandi dalam air panas.. comel lotte, licin mayyor.. pastu golek atas 'hamparan' nyior yang empok.

dalam air nissang (bukan nissan sentra atau sunny), bubuh la garam secubit rasa agar rasa lemak nyor muda tu bakkit (naik).

inti dia ni gak buleh kita bubuh dalam kuih ketayap. Kuih gulung kaler ijau tu laa.. Rasa lebih kurang je.

* rasa kuih2 yang kita beli kat pasar malam atau kedai2/warung2 tu tak sesedap mana sbb diorang bubuh barang yang tak cukup ori. Contohnya nissan (gula melaka) yang dicampur gula biasa (ada gak pakai brown sugar, rasanya berbeza amat). Begitu juga dengan perasa, esen pandan dipakai yang dalam botol punya bkan yang diblend/ditumbuk lalu diperah airnya.

Kalau dicerita memang panjang, tapi kalau nak sedap sesuatu masakan, mesti put effort dalam membuat. Lambat skit pun takpe. Takyah la guna yang instant ni. Dan lagi, masak sendiri itulah yang terbaik. Mak masak lagi best. Mengeratkan hubungan kekeluargaan insyaAllah. (hasil air tangan)

bznis_mind
17th August 2007, 06:03 PM
Bila nak mari pulok, kabor awal skit. Kita gi Pusat Penyelidikan Penyu Ma'Daerah.

nok gi tek .. (slow je celoh)

wmsoo
17th August 2007, 09:57 PM
Kampong Ibok terletak sekitar 7 batu dari Pekan Chukai. Kebiasaannya, pada petang Jumaat sebegini, suasana menjadi sepi.. Dan bila kesepian itu menjelma, aku suka kesini untuk menikmatinya...

http://img201.imageshack.us/img201/3295/kgibokbw1279sc9.jpg

Daeng_Jati
17th August 2007, 10:20 PM
wah wmsoo, sedapnye makanan tu...

deney
17th August 2007, 11:48 PM
pernah pergi buat penyelidikan penyu selama seminggu di Ma'Daerah pada tahun 2006. sangat best pantai dia!

red406
18th August 2007, 10:47 AM
ABOVE PICTURE BEST VIEWED WITH FULL STOMACH.

kalu masa lapo tengok, ada gak yang gigit keybod..(tu blum masuk close up lagi..heheh)


gambo hok gginie buak nyer nok balik GGanu nie....!!

wmsoo
19th August 2007, 10:38 PM
Kg Binjai Stesen, Dungun.

Jalan kampung ini diturap diatas bekas landasan keretapi dari Bukit Besi ke Sura Gate, yang digunakan semasa kemuncaknya industri besi di Bukit Besi, dari tahun 60an sehingga sekitar awal 70an.

http://img405.imageshack.us/img405/9819/kgbinjaistesen2469fx7.jpg

wmsoo
21st August 2007, 09:49 PM
Batu Sempadan Daerah Marang

http://img516.imageshack.us/img516/2567/sempadan1296pz6.jpg

wmsoo
21st August 2007, 10:16 PM
Sekereta Tolak Rambutan Untuk Kak Zaing...

http://img442.imageshack.us/img442/756/rambutan6902wm9.jpg

wmsoo
31st August 2007, 11:48 AM
Jika ND Ke Terengganu Lagi
Sambal Udang Berpetai Akan Kami Saji

http://img444.imageshack.us/img444/6280/udangberpetai1358qs0.jpg

PeLaris
31st August 2007, 05:03 PM
selioR lok aser...

PeLaris
31st August 2007, 05:15 PM
http://img207.imageshack.us/img207/2879/merdekanb3.jpg
wajah wajah merdeka dr terengganu seR!

bznis_mind
31st August 2007, 07:01 PM
abg mie jalang dari stadium ke taman syahbandar .. baguh ah .. dok leh taung nih sbb kena masuk barih jugok .. insyaAllah, tahung depang boleh joing sekali ..

PeLaris
1st September 2007, 11:16 AM
horR!
pa gogeh pa lutut lutut..

shamabd
1st September 2007, 11:22 AM
Hhhehe ni kira Terengganu indah jugak.. dgn budak PUNK muehueeuuhe.........

http://img299.imageshack.us/img299/7849/punkll4.jpg

PeLaris
1st September 2007, 11:29 AM
owoh.. duane nimS shey eii...
jertih ko?

shey. semaley baca paper, org kawin 5 pasang sekali gus di besut ko jertih ko? shey dok gi?
mano tuH?

zainzubir
1st September 2007, 12:17 PM
wmsoo:macam perli kak zaing jer..mementang pokok rambutan depan rumah kak zaing dah kena tebang :evil: tunggu bila pokok epal kami berbuah, siaplah wmsoo!!! :evil:

zainzubir
1st September 2007, 12:25 PM
http://www.digitaldome.org/domeshack/images/899337salmangmakang.jpg

tganu bukan saja indah dengan scenery tapi dengan makanan,

agak2 hanti zain pilih yang mana satu? :lol: :lol:

betul kata mang, mama pilih parang se, kain batek se,..dan nyior se...why??Gangster India jika dah parang org perlu tutup mayat dengan kain batek, lepas tu ikut adat hindu ..nyior tu hempas kat jalan raya kuat2!!! :evil: heh heh..itu org India..amma!!mama org boyan...cabuuuts...sat sat..org boyan sopan santun berbudi bahsa dan sopan santun... :oops: apa cebik2?dengkike?? :evil:

wmsoo
1st September 2007, 05:42 PM
Buah Peroh
Salah satu hasil mahsul dari hutan. Dari Hulu Dungun banyak ni.
Kalau direbus, sedap ya amat...
Aii, ada jugok orang belum pernah merasa buah ni gamaknya...

http://img471.imageshack.us/img471/7561/buahperoh1368ej8.jpg

PeLaris
8th September 2007, 11:13 PM
http://img266.imageshack.us/img266/8893/tempasejarahee1.jpg
Terengganu Mencipta Sejarah Lagi...

Ini suasana sebuah Tadika KEMAS di Kuala Terengganu.
Gambar yang tertera menunjukkan suasana di dalam kelas waktu makan. Apa yang hendak ditonjolkan dlm gmbr ini ialah kisah seorang budak yang sudah mencipta sejarah sehingga bulan september ini.

Ceritanya, budak yang berdiri itu.. Sehari hari datang ke tadika, di situlah tempat dia. Tidak pernah duduk, beralih tempat, makan, bersenam, buang air dan pelbagai.. Dia cuma tau berdiri sahaja dari jam 8 pagi hingga 12 tengahari, hari hari waktu sekolah dari ahad hingga hari khamis. Januari 2007 hingga hari gambar dirakam 6 september 2007.

Cikgu terpaksa bungkus makanan yang tidak dimakan di sekolah untuk dibawa pulang. Kata Cikgu Tadika " Saya tak pernah dengar suara dia bercakap kat tadika, tapi selalu nampak dia bergurau senda dengan ibunya semasa turun dari motosikal ".

***
Saya berdiri 1 jam baru˛ ni kat hari perbarisan dah rasa nak pengsan. Lutut rasa longgar je... :)

bigbrother
8th September 2007, 11:16 PM
budak ni ada masalah ke ekk.. fobia ke ape ekk.. sian pon iyer..

PeLaris
8th September 2007, 11:19 PM
sayapun tak tau dgn tepat..
nanti sy mintak info lbh detail dgn cikgu..

bznis_mind
9th September 2007, 08:32 AM
hihihih .. itu dah kira cipta rekod dunia .. acu beri DSLR abg mie, suh dier amik gambor .. 24jam dakper rasanya ..
tapi saya suke tgk budok hok minum air tu (depan budok berdiri) .. lama tak pakai skill camtu ... kekekek

PeLaris
9th September 2007, 02:20 PM
hahaha..
lie tiru la eteP..
minum sambil bejalanG!

bznis_mind
9th September 2007, 03:13 PM
hahahah .. minum sambil berjalang orang biasa buat dohs tu .. rasa nok gi amik gambor bebudok tadika lah jugok .. besh jugok kalu bercandid2 .. jadi kelakor

ridhuan
9th September 2007, 04:29 PM
kesian saya tengok budok tu.....harap2 sesiapa yang boleh bantu, sila la bantu....ada masalah tu.... bawak pegi kat pakar kaunseling kanak2 mungkin boleh membantu....

bznis_mind
9th September 2007, 04:42 PM
duang, baru perasang .. nombor tepon 777 tu nombor mahal tu .. amik maner?? nok sgt nombor 7777 nih

deney
9th September 2007, 07:08 PM
***
Saya berdiri 1 jam baru˛ ni kat hari perbarisan dah rasa nak pengsan. Lutut rasa longgar je... :)

:lol: haritu masa perbarisan saya ade napok abg mie! hehe.. napok jugok laa kepala lutut yg longgar tu ;)

ridhuan
9th September 2007, 07:11 PM
duang, baru perasang .. nombor tepon 777 tu nombor mahal tu .. amik maner?? nok sgt nombor 7777 nih

sama ngan nombor kete mung dok? ops! kita ning OT doh ning, maroh di moderator kang! so PM aku....

buntalshoot
9th September 2007, 07:21 PM
Hhhehe ni kira Terengganu indah jugak.. dgn budak PUNK muehueeuuhe.........

http://img299.imageshack.us/img299/7849/punkll4.jpg

Hidup terengganu! comel loteyy...

shamabd
9th September 2007, 07:51 PM
owoh.. duane nimS shey eii...
jertih ko?

shey. semaley baca paper, org kawin 5 pasang sekali gus di besut ko jertih ko? shey dok gi?
mano tuH?

dok tau la pulop abg Mie.. Ni di Tengku MIzan Golf Resort ke nama apa muhehueuhe.... Kat Ibai... Ni ado gigs maley tu.. 31 ogoss

aji
9th September 2007, 08:01 PM
Hhhehe ni kira Terengganu indah jugak.. dgn budak PUNK muehueeuuhe.........

http://img299.imageshack.us/img299/7849/punkll4.jpg

Hidup terengganu! comel loteyy...

bun
panggil diorang shoot kat studio pun best ni
boleh buat poskad raya

buntalshoot
9th September 2007, 08:04 PM
tu la pasal aji...

ingat nak suh derang posing lompat tinggi2 sambil tunjuk peace! heeeee :lol:

aji
9th September 2007, 08:10 PM
tu la pasal aji...

ingat nak suh derang posing lompat tinggi2 sambil tunjuk peace! heeeee :lol:

wakakaka
siot
muka ganaih pastu amek gambar tgh lompat peace
confirm sold out

deney
9th September 2007, 09:06 PM
http://farm2.static.flickr.com/1328/1349943333_2930237bc6.jpg

Matahari terbit di Pantai Chendering, Kuala Terengganu

PeLaris
14th September 2007, 12:54 PM
http://img521.imageshack.us/img521/4507/dymmac9.jpg

silmi
14th September 2007, 02:32 PM
Hhhehe ni kira Terengganu indah jugak.. dgn budak PUNK muehueeuuhe.........

http://img299.imageshack.us/img299/7849/punkll4.jpg

Hidup terengganu! comel loteyy...

ih ih, ada gak di ganu mcm nie ya, kawe ingat dah pupus masa zaman tok ayah dulu hik hik :D

PeLaris
15th September 2007, 12:16 PM
http://img143.imageshack.us/img143/5574/sebelumve5.jpg
http://img398.imageshack.us/img398/3869/masakanml4.jpg
Sebelum puasa..

markless
15th September 2007, 02:49 PM
kuat kata kartoon abg mie tows...hahaha..bila nok wak majlis berbuka pose nimS

dome
15th September 2007, 11:56 PM
http://www.digitaldome.org/domeshack/images/471946DSC_1674.jpg

awek tganu yang indah2 , diana & sarah
"kami mengalu-alukan kedatangan anda ke tganu nimS"

PeLaris
16th September 2007, 12:25 AM
kuat kata kartoon abg mie tows...hahaha..bila nok wak majlis berbuka pose nimS
set tarikh molex abam leh eii..
kita pakak g r...
ke wanneR?

PeLaris
16th September 2007, 12:28 AM
http://www.digitaldome.org/domeshack/images/471946DSC_1674.jpg

awek tganu yang indah2 , diana & sarah
"kami mengalu-alukan kedatangan anda ke tganu nimS"
maka kami
rakyat malaysia
berikrar
akan menumpukan
seluruh tenaga kami
berdasarkan di atas..

waduh.. waduh.. waduhhhhh abam dome..
pukol gmbr daneR fulok nimS?

PeLaris
16th September 2007, 12:49 AM
http://img169.imageshack.us/img169/3968/kbad8.jpg
Kuala Berang.

dome
16th September 2007, 06:07 AM
pukul di noor arfa tow , pok peng nok wat billboard sempena pembukaan pusat kraf noor arfa..bapok beso tepat tow

Cikgu Tolahah
16th September 2007, 06:42 AM
http://img169.imageshack.us/img169/3968/kbad8.jpg
Kuala Berang.

http://img510.imageshack.us/img510/6741/kberangaerialviewef9.jpg
Bandar Kuala Berang dan Sungai Terengganu dari udara.

*Tengok Abg Mie ambik gambor ni, terpaksa sewa elikokter kjap nok tengok kawasan mana abg Mie ambik. Ita-ita dok jupper..

Cikgu Tolahah
16th September 2007, 11:16 AM
http://img297.imageshack.us/img297/4329/anaknelayancopylo1.jpg
Anak-anak nelayan di Terengganu. Walaupun keluarga mereka kurang berkemampuan tetapi hati mereka bahagia...

Cikgu Tolahah
16th September 2007, 11:42 AM
http://img168.imageshack.us/img168/7658/paraglidercb4.jpg
Paraglider sedang melintasi Pantai Batu Buruk

bznis_mind
16th September 2007, 02:50 PM
pukul di noor arfa tow , pok peng nok wat billboard sempena pembukaan pusat kraf noor arfa..bapok beso tepat tow

Dome, siak kekgi boleh wak shoot model situ sbb design dier mmg lawo .. nok wak outdoor pung cung .. suh noor Arfa sponsor sket .. takdok masaloh ..

PeLaris
16th September 2007, 03:24 PM
Cikgu Tolahah ateR :

*Tengok Abg Mie ambik gambor ni, terpaksa sewa elikokter kjap nok tengok kawasan mana abg Mie ambik. Ita-ita dok jupper..

tu gmbr sebeloh kiri bowoh nung belakang Taman Rekreasi K.Berang.. Dari atah retok nok gi Gaung, buleh napok tepak tu..

dome
16th September 2007, 10:38 PM
Dome, siak kekgi boleh wak shoot model situ sbb design dier mmg lawo .. nok wak outdoor pung cung .. suh noor Arfa sponsor sket .. takdok masaloh ..

suruh orang saje sponser..suruh dato zaki tow sponser
hahahaha

dome
16th September 2007, 10:41 PM
http://www.digitaldome.org/domeshack/images/234697DSC_2466.jpg

member kamceng biz_mind

markless
16th September 2007, 11:05 PM
kuat kata kartoon abg mie tows...hahaha..bila nok wak majlis berbuka pose nimS
set tarikh molex abam leh eii..
kita pakak g r...
ke wanneR?

abg mie eii...ada doh tarikh tuh..puak2 ni duk bincang doh tuh...abg mie je dok masuk..hehehe

markless
16th September 2007, 11:06 PM
http://www.digitaldome.org/domeshack/images/234697DSC_2466.jpg

member kamceng biz_mind

hahaha...comel tows member biz_mind a.k.a zali...wakakaka....molek doh tow..ajok la dia gi shoot gambar etek biz_mind eii..hok nie doh ke nama fariq tows..

bznis_mind
17th September 2007, 08:41 AM
http://www.digitaldome.org/domeshack/images/234697DSC_2466.jpg

member kamceng biz_mind

owos lah .. aku nyaknyer jong nih .. aku rasa sapa lening dier tunggu muka yer masuk paper ..

Markless :: bukang wehh .. nih gambor Dome amik mase jalang2 naik bot menyusuri sungai 1/5/2007 .. Dome kencing yer kata nok masuk muka yer dalam gambor .. jong nih debor plek tuhh .. kekeke

wmsoo
22nd September 2007, 03:49 PM
Buat Sekaya sikit weh petang ni... Kueh ni adalah salah satu kueh tradisional Teganung...

http://img453.imageshack.us/img453/5850/sekayabahan6384qj7.jpg

Tak payah mana nak masak kueh Sekaya ni, untuk dua loyang Sekaya, kita perlukan 30 biji telor ayam, 2.5 keping Nissang bersaiz biasa, 2 biji nyior dijadikan santan pekat, 3 sudu besar tepong gandum, pandan untuk dijadikan perisa dan secubit garam...

Masak / kukus dalam kukusan selama +- 2 jam sehingga bau sekaya mula menyerang dapur anda...!
http://img503.imageshack.us/img503/1928/sekayakukusan6393uy5.jpg

Selepas itu, angkat dan sejukkan... Jemput makang weh!

http://img230.imageshack.us/img230/8030/sekayapotong6398ow7.jpg

ridhuan
22nd September 2007, 05:43 PM
wahhh...jaddi molek tuh abams wmsoo!

kebanyokkan org lenning dok panda wak kuih gini.......(termasuklah org rumah saya!.....nasib baik takdok kat sebalah ning!)

wmsoo
22nd September 2007, 06:10 PM
Yang besar sama dilapah, yang kecil sama dicecah...
Kita hantar dia sekaya, dia bagi kita puding..

http://img257.imageshack.us/img257/3446/sekayahantar6400jm2.jpg

Kalau Ridhuan ada dekat dekat rumah saya ni, takdok hal untuk sama sama rasa sikit sorang...!

dome
22nd September 2007, 06:23 PM
aisah tow .. gamba tu molek abam wmsoo shot masa aisyah duk ulur bekah ke jiran tow. msg dalam gambo lebih strong.

wmsoo
22nd September 2007, 06:27 PM
Nyesal pulok berasa, deras berdoahnya lari...

dome
22nd September 2007, 06:32 PM
dakpe bang...buleh gi sedekoh lagi. kam molek bulam2 pose nims.. ser lagi bior napok gok muke aisyah ..kalu buleh kene senyum gitow..ye kam manih
jadi angle kene beloh tepi alik sinim ..bukam dari alik blakam

heroMak
22nd September 2007, 06:47 PM
abams wmsoo kita pakai keadah "tangan mmberi lebih baik dari tangan menerima". sbb tu takyah nampok muka aisyah..

dome tu duk cerita hok org, hok dia bui kueh ke bakal mok ttua ada doks?

PeLaris
23rd September 2007, 01:20 PM
http://img256.imageshack.us/img256/4055/pokteh640gx3.jpg
Pok Teh Lie bersama beduk/geduk yg masih ada di masjid kampung Belukar Jambu, KT.

nasey
23rd September 2007, 10:16 PM
frame gambor towwwwwwwww!!

PeLaris
23rd September 2007, 10:21 PM
ikut cara cg tolahah sey eii..
;P

sayelar
23rd September 2007, 10:31 PM
owos..sedak molek sekaye...!! slurpp....

PeLaris
23rd September 2007, 10:34 PM
http://img211.imageshack.us/img211/8797/hiliranpa7.jpg
masa ni pegi outing bawah jambatan losong pada tahun 1952..
ehekS!

Cikgu Tolahah
23rd September 2007, 10:37 PM
http://img211.imageshack.us/img211/8797/hiliranpa7.jpg
masa ni pegi outing bawah jambatan losong pada tahun 1952..
ehekS!

Ada dok saper-saper situ hok 'arwoh' doh? hehehehee

dome
23rd September 2007, 10:49 PM
http://www.digitaldome.org/domeshack/images/79710DSC_1660.jpg

PeLaris
23rd September 2007, 11:59 PM
cg hah menulis :

Ada dok saper-saper situ hok 'arwoh' doh? hehehehee
hehehe..
tua˛ belaka doh lernim mrk semua..
:)

PeLaris
24th September 2007, 12:00 AM
http://www.digitaldome.org/domeshack/images/79710DSC_1660.jpg
woH abam dome, klasik ngoh gmbr yer..
thn brp tow?

markless
24th September 2007, 12:01 AM
doh pier sebelah abg lan tuh abg mie eiii..dok penoh jumpa pun..

dome
24th September 2007, 12:09 AM
thn brp tow?

tu tahun 53..paka ASA 25
wahaha

PeLaris
24th September 2007, 08:11 AM
tahun 53 ada CLS doh...
musykil tul!
hehe..

PeLaris
24th September 2007, 08:14 AM
doh pier sebelah abg lan tuh abg mie eiii..dok penoh jumpa pun..
tu penggiat seni fotografi bermula awal thn 80an..
namanya Kak Biabiana..
abam leh nok berkenalan ngan kak bibi ke?
buleh oyak..
:)

Cikgu Tolahah
24th September 2007, 08:38 AM
thn brp tow?

tu tahun 53..paka ASA 25
wahaha

Olloosss tahun 53? Masa ni dok silap zaman cerita 'Gone with the Wind' lakonang Clark Gable!
Charles Bronson, Elvis Presley kecik agi masa tu.
Ator ke muziunglah gambar tu wat kenangan ke orang lain retek.

PeLaris
24th September 2007, 05:28 PM
halus sungguh jarum cg hah tow..
kikiki..

PeLaris
24th September 2007, 07:04 PM
http://img229.imageshack.us/img229/9484/knelayansp6.jpg
http://img229.imageshack.us/img229/4996/knelayan2oy9.jpg
http://img229.imageshack.us/img229/1030/knelayan3df2.jpg
Permandangan di persisiran sungai Kg Seberang Marang.

nasey
24th September 2007, 10:37 PM
http://www.user.name.my/nasey/Organic_on_the_roof_top.jpg

PeLaris
25th September 2007, 12:40 AM
aii aii aiiii nasey...
ni baru gmbr jaman jaman dulu towS!
dok puah tgk sey eii..
:)

PeLaris
28th September 2007, 12:03 AM
http://img515.imageshack.us/img515/3858/pakmusa2iu4.jpg
Pak Musa tekun mencari rezeki ternakan di bulan ramadan.

PeLaris
28th September 2007, 12:26 AM
http://img211.imageshack.us/img211/1967/biri2gc0.jpg
Kesibukan jalan-raya..
.
http://img255.imageshack.us/img255/1563/birivb0.jpg
Lepas tgk biri nitah, depan nunG ada pulok org belangor.. nambong pa!

bznis_mind
29th September 2007, 05:36 AM
panda abam mie edit .. waser nok tiru tek ah .. abih lebang keter2 nge jalan ...

wmsoo
29th September 2007, 08:21 AM
Dalam sekitar tahun 1986 sehingga 1989, amat kerap ambe ke Pulau Kapas ( Pula Kapah ). Masa tu, kat sining, memang nature se nature nature nya. Makcik Gemok tak buat lagi chalet dia masa tahun 1986 tu... Kalau kenang semula gok masa tu, dengan hok ada hari ning, memang kelo dok dengor lah, behnya masa tu...

Adalah sekeping dua gambar. Seingat ambe, semua gambar ni ambik dengan Nikon FM2.

http://img206.imageshack.us/img206/5425/pkapas89jeti1ik0.jpg

Masa tu, Pula Kapah ning ada lalang, pohon nyior, hutan dan bukit..
http://img443.imageshack.us/img443/8366/pkapas86label1oq1.jpg

Ni, kalau hari ning, lebih kurang didepan Primula chalet. Dulu, macam balai raya kat belakang tu, bekas kem askar yang jaga orang pelarian Vietnam. Kalau gi camping memang kena masak sendiri, kalau tak, berlaporlah. Takdok orang jjual pong disitu.
http://i18.photobucket.com/albums/b129/wmsoo/kapas862.jpg

Kalau orang lama macam Pelarih, diri ingat tak lagi masa zaman ning weh?

bznis_mind
29th September 2007, 08:37 AM
[quote="wmsoo"]Dalam sekitar tahun 1986 sehingga 1989, amat kerap ambe ke Pulau Kapas ( Pula Kapah ). Masa tu, kat sining, memang nature se nature nature nya. Makcik Gemok tak buat lagi chalet dia masa tahun 1986 tu... Kalau kenang semula gok masa tu, dengan hok ada hari ning, memang kelo dok dengor lah, behnya masa tu...

Adalah sekeping dua gambar. Seingat ambe, semua gambar ni ambik dengan Nikon FM2.


http://img443.imageshack.us/img443/8366/pkapas86label1oq1.jpg quote]

Kaloh jambul jeffry din abam wan wehhh

Cikgu Tolahah
29th September 2007, 08:42 AM
Masa ni kalu TV cerita ... William Tell, Giant Robot, Hawaii Five-O, Ultraman, Voyage to the Bottom of the Sea...
Kalu penyanyi ... Elvis, Rafeah Buang, DJ Dave, D'Llyod,...
Kalu pelakong... Richard Bronson, Sean Connery.. heheee tu ajer ok ingat..

heroMak
29th September 2007, 06:11 PM
ada doh stail amik gambo dalam lalang ehh? nasib baik dok wat CLS jer. hehehe

*lama dok kelih label Naka tu...

nfirdaus
29th September 2007, 10:15 PM
Nostalgia betul gambar abam WMSOO tow. Saya suka gambar hok ada lalang tow!

PeLaris
5th October 2007, 11:28 PM
http://img72.imageshack.us/img72/5093/sboq1.jpg
http://img110.imageshack.us/img110/5361/sb3se0.jpg
http://img260.imageshack.us/img260/4660/sb4zb5.jpg
http://img259.imageshack.us/img259/3046/sb2wb1.jpg
Seberang Marang.

zainzubir
6th October 2007, 06:00 AM
Azmy:jika hanty anto hadee berguru ngan azmy tang amik gamba ni agak2 2 hari 2 malam boleh khatam tak??(maaf OT)..but all your pictures really impressive!!!

PeLaris
6th October 2007, 11:42 AM
hehe..
suh hadee mai lama sket rr hanti.. baru best!

PeLaris
6th October 2007, 12:06 PM
Pada tanggal 29 September 2007 bersamaan 17 Ramadhan 1428H telah diadakan Majlis Khatam Al-Quran Program Pintar Al-Quran Kanak-Kanak Tadika Peringkat Negeri Terengganu Tahun 2007 bertempat di Dewan Sultan Miza,Universiti Malaysia Terengganu (UMT)....
Majlis tersebut telah disempurnakan oleh SERI PADUKA BAGINDA YANG DI-PERTUAN AGONG AL-WATHIQU BILLAH TUANKU MIZAN ZAINAL ABIDIN IBNI AL-MARHUM SULTAN MAHMUD AL-MUKTAFI BILLAH SHAH sempena Sambutan Hari Nuzul al-Quran....
Bilangan pelajar tadika yang Khatam Al-Quran :

Tadika Yayasan Islam Terengganu : 1,153 orang
Kemas Negeri Terengganu : 755 orang
Jabatan Pelajaran Terengganu : 102 orang
Jumlah semua pelajar : 2,010 orang
.

http://img233.imageshack.us/img233/6199/khatam3fq0.jpg
http://img407.imageshack.us/img407/6014/khatam5jc9.jpg
http://img233.imageshack.us/img233/6726/khatam4nd5.jpg

sydeen04
6th October 2007, 01:23 PM
owoh!!...ganah, abih condong dinding dewang...

PeLaris
6th October 2007, 01:54 PM
kalu paka 18mm dok dang ambat sydeen04 eii.. ramar eteP..
ye tok ye, pakse gok guna 12mm..

PeLaris
6th October 2007, 10:17 PM
Sepetang di bazar ramadan kuala terengganu.
http://img337.imageshack.us/img337/5416/bazaarhj9.jpg
http://img213.imageshack.us/img213/5418/bazaar3oi5.jpg

nfirdaus
6th October 2007, 11:17 PM
bukan ke abam dome dah pakai beg baru ke?

petrofsky
6th October 2007, 11:40 PM
Sepetang di bazar ramadan kuala terengganu.

http://img213.imageshack.us/img213/5418/bazaar3oi5.jpg

Mok datuk ... natang mende plok nih abam Pelarih??? Fine art sunggoh ...

engku
7th October 2007, 11:29 AM
kalu paka 18mm dok dang ambat sydeen04 eii.. ramar eteP..
ye tok ye, pakse gok guna 12mm..

OP ke tow?

PeLaris
8th October 2007, 02:23 PM
Sepetang di bazar ramadan kuala terengganu.

http://img213.imageshack.us/img213/5418/bazaar3oi5.jpg

Mok datuk ... natang mende plok nih abam Pelarih??? Fine art sunggoh ...
tarik˛ skit, tu yg jadi pnjg tuH..
:)

*** Selamat hari raya aidil fitri petrofsky, maaf zahir batin.

PeLaris
8th October 2007, 02:25 PM
kalu paka 18mm dok dang ambat sydeen04 eii.. ramar eteP..
ye tok ye, pakse gok guna 12mm..

OP ke tow?
ya ya ya engku... OP towS!

*** Selamat hari raya aidil fitri engku, maaf zahir & batin.

PeLaris
9th October 2007, 01:26 PM
Perjalanan balik kampung merupakan acara tahunan yg ditunggu-tunggu. Makin teringat
desa nan permai dgn sawah terbidang luas. Hati ku amat gumbira!

Sempat menyahut seruan Pak Lah supaya berehat sekejap pabila rasa mengantuk,
perjalanan balik kampung kali ini memerlukan kesabaran yg tinggi apatah lagi
memandu dari Kuala Terengganu ke Wakaf Tapai dgn jarak berkilometerkan ....
EhekS!
http://img512.imageshack.us/img512/8004/perjalananxe0.jpg

didiz
9th October 2007, 01:52 PM
tahun nie hari raya pertama dan kedua..
aku beraya di kuala terengganu.

PeLaris
9th October 2007, 06:53 PM
molek dik diz eii..
buleh kita temunG!

engku
9th October 2007, 09:29 PM
Nok ucak ari rayer lah etek ke abam Pelarih kiter.

Selamat Hari RAya dan Maaf ZAhir Batin.


Kiter temung mlm rayer kedua leh gok kat mamak Mydin mall. Pakat doh ngan set2 forum se lagi tu.

Guaner kater??

tembeling
9th October 2007, 10:02 PM
Nok ucak ari rayer lah etek ke abam Pelarih kiter.

Selamat Hari RAya dan Maaf ZAhir Batin.


Kiter temung mlm rayer kedua leh gok kat mamak Mydin mall. Pakat doh ngan set2 forum se lagi tu.

Guaner kater??

Boleh joing?
Malam raya kedua = Sabtu malam Ahad ke? Atau Ahad malam Isnin?

PeLaris
10th October 2007, 01:50 AM
OoOooooO...
ok ok ok..
kita pakat gie mlm raye ke ˛

selamat hari raya jgk ntuk temanku engku, didiz dan abam tembeling..

didiz
10th October 2007, 01:30 PM
molek dik diz eii..
buleh kita temunG!


buleh buleh...
nanti jumpe... raye

engku
11th October 2007, 09:58 AM
Nok ucak ari rayer lah etek ke abam Pelarih kiter.

Selamat Hari RAya dan Maaf ZAhir Batin.


Kiter temung mlm rayer kedua leh gok kat mamak Mydin mall. Pakat doh ngan set2 forum se lagi tu.

Guaner kater??

Boleh joing?
Malam raya kedua = Sabtu malam Ahad ke? Atau Ahad malam Isnin?

Raya ari sabtu deh? jadi nyer ari ahad malam sening lah. Juper blaker dinung dehhhhh

tembeling
11th October 2007, 01:01 PM
Boleh joing?
Malam raya kedua = Sabtu malam Ahad ke? Atau Ahad malam Isnin?

Raya ari sabtu deh? jadi nyer ari ahad malam sening lah. Juper blaker dinung dehhhhh[/quote]\

Wokkay. Roger that.

eddymohd
11th October 2007, 03:10 PM
molek dik diz eii..
buleh kita temunG!


buleh buleh...
nanti jumpe... raye

wei.. aku raya ke-3 baru balik tranung... sapa ada kat tranung lagu masa tu.. leh jupe..

PeLaris
11th October 2007, 05:20 PM
ok.. jadinya hari ahad malam senin larR kita pakak temunG nehS!
Selamat Hari Raya Aidil Fitri belake!

PeLaris
11th October 2007, 05:32 PM
Mareng, dang gok pukol gmbr di Dataran Syah Bandar K.Trg.
http://img410.imageshack.us/img410/2897/dataranlc6.jpg

tembeling
11th October 2007, 06:09 PM
ok.. jadinya hari ahad malam senin larR kita pakak temunG nehS!
Selamat Hari Raya Aidil Fitri belake!

okeng

engku
12th October 2007, 09:41 AM
Mareng, dang gok pukol gmbr di Dataran Syah Bandar K.Trg.
http://img410.imageshack.us/img410/2897/dataranlc6.jpg


IR tows!! baru sapa KT pg tadi nims . Ada 3G doh Ganu nims. COmey sunggohlasss... :D

dome
12th October 2007, 10:28 AM
welkang home engku,
ader banyok G tganung ngku eeiiiyyy,bukam 3 jah

Gong Badok,Gong Pok Masih,Gong Pok Jin,Gong Batu,Gong Kapas,Gong Balai
hok bapok skali GIANT,
wahahahahaha...

tembeling
12th October 2007, 02:10 PM
Peh! Dah ada rupanya!
Best!

Harap2 kat Jeram pun ada lah.

wmsoo
14th October 2007, 09:13 PM
Dalam perjalanang balik Teganung dari Kerteh, masuk lepas pada Ghetok Marang, ternampok billboard Tahun Melawat Teganung ni.. Tengok pada peseng gambor tu, rasa macam cang jer siapa hok pukulnya....

http://img337.imageshack.us/img337/5726/bilboarddome1618vb8.jpg

wmsoo
14th October 2007, 09:25 PM
Nasi Kapit ( bukan hok segera ) Berkuah Ikan Aye Gulai.
Makanan Tradisi Hari Raya dirumah saya...
Memang best, kalau nak beli payah nak sama
Hok dekat dekat sama, ada dijual di kedai depan Shell Minyak Cabang Tiga..

http://img147.imageshack.us/img147/5741/rayakapit1692sg9.jpg

hamba66
14th October 2007, 09:47 PM
wah....wah....wah..... gambar 1st tu...cun giler kambing...... :lol: :lol: :lol:

azri
14th October 2007, 09:47 PM
kuah ikan aye gulai ni yg kuah dlm nasi dagang tu ka?

wmsoo
14th October 2007, 10:38 PM
Setakat ni, saya jumper kedai yang jual hidangan ni hanya di kedai depan Shell Minyak Cabang Tiga tu lah. Kedai tu guna kuah nasi dagang tapi Bonda saya buat tak guna kuah itu. Gulai dia lain skit. Asalnya orang orang lama dari Losong / Hiliran jer yang biasa buat resepi ni... Lening tak dok doh orang orang buat nasi kapit gining gamoknyalah..

Saya tengok pong, nasi kapit wak sendiri orang tak berapa nak buat dah, main beli belaka, hok segera belaka....

deney
14th October 2007, 11:00 PM
http://farm3.static.flickr.com/2005/1568116535_1545761a3e.jpg
Sempena syawal ni, ramai hok duk perantauan balik Terengganu blaker,, Termasuklah sepupu2 saya hok duk KL. Hari ni baru jupe pantai, eksaited bukang maeng lagih! :lol:

hamba66
14th October 2007, 11:25 PM
itu bukan iklan dah tu..pameran berani mati tu....wakakakak

heroMak
16th October 2007, 09:50 AM
itu bukan iklan dah tu..pameran berani mati tu....wakakakak

tak paham ni...apa ni? :)

heroMak
16th October 2007, 09:57 AM
Setakat ni, saya jumper kedai yang jual hidangan ni hanya di kedai depan Shell Minyak Cabang Tiga tu lah. Kedai tu guna kuah nasi dagang tapi Bonda saya buat tak guna kuah itu. Gulai dia lain skit. Asalnya orang orang lama dari Losong / Hiliran jer yang biasa buat resepi ni... Lening tak dok doh orang orang buat nasi kapit gining gamoknyalah..

Saya tengok pong, nasi kapit wak sendiri orang tak berapa nak buat dah, main beli belaka, hok segera belaka....

kena kreatif la skit abams wmsoo ehhh.. dulu ambe wat gok nasi kapit gini, masok beras sampai menyek(lembek) pastu bubuh dalam loyang, tekan ngan tudung periuk n tindih ngan lesong batu. dibuat tengah malam n esok pagi buleh makan la.. Leceh sbb nak kena start masak beras lepas/dkat2 maghrib, nak kena pindah2 n satu lagi leceh nak cari beras yg sesuai utk elak kerak bertimbun. kena tambah air sokmo plak tu.

So, kreativiti yg saya buat, masukkan beras dlm plastik n kemaskan hujung yg terbuka tu ngan api lilin pastu rebus la.. Mende lebih kurang macam hok peket adabi, nona dll tapi kita buat sndiri. In fact, ada yg kata hok dalam peket tu bahaya sbb plastiknye.. dok tahu la ambe..

org jual nasi kapit tu dia nak mudoh, sbb tu guna kuah nasi dagang, takyah buat 2 jenis kuah. Rasa pun tak jauh beza sgt ekcelli. :)

heroMak
16th October 2007, 10:02 AM
dan ini plok sejenis makanan yg ditempah khas smpena raya...dibungkus dlm daun getah.. jgn bungkus dlm kain atau dalam daun ketum. Daun pisang boleh..:)

http://img87.imageshack.us/img87/7774/tapai1zs8.jpg

http://img140.imageshack.us/img140/6957/tapai2ig4.jpg

tapi kalu bukan musim raya pun ada gak..cuma pertambahan yg banyak bila musim raya...

tapai nasi dikenali dgn taper/tapey.

tak sama ngan tapai ubi atau tapai pulut.

wmsoo
16th October 2007, 11:16 AM
Hari Raya jer wak nasi kapit gitu, sebab "kitchen's crew" ramai balik, hari biasa wak nasi kapit dalam plastik jugok. Berkenaang dgn daun tapey tu , kalau orang darat macam saya, guna daun getah, kalau orang pantai macam mek saya, guna daun jambu laut.. Kalau guna daung getah, kalau salah ambik daun hok tua, dia jadi gelap selepas tapai masak, kalau daun muda , dia jadi comel, Hijau sokmo..

dome
16th October 2007, 06:52 PM
makang tapei atah wakaf di maram sedak tow

engku
17th October 2007, 03:05 PM
Setakat ni, saya jumper kedai yang jual hidangan ni hanya di kedai depan Shell Minyak Cabang Tiga tu lah. Kedai tu guna kuah nasi dagang tapi Bonda saya buat tak guna kuah itu. Gulai dia lain skit. Asalnya orang orang lama dari Losong / Hiliran jer yang biasa buat resepi ni... Lening tak dok doh orang orang buat nasi kapit gining gamoknyalah..

Saya tengok pong, nasi kapit wak sendiri orang tak berapa nak buat dah, main beli belaka, hok segera belaka....

Hor kedai tu ada buker cawangan kat kuala ibai depang mejid terapong tu. Dekat sangat ngan rumah amber tu. Biasa jalan kaki je gi keda tu. Nasi kapit antara feberet bila balik Ganu. Raser nya dok rajing juper lagi tepat lain wat gining ning.

azmanshah
17th October 2007, 03:37 PM
dan ini plok sejenis makanan yg ditempah khas smpena raya...dibungkus dlm daun getah.. jgn bungkus dlm kain atau dalam daun ketum. Daun pisang boleh..:)

http://img87.imageshack.us/img87/7774/tapai1zs8.jpg

http://img140.imageshack.us/img140/6957/tapai2ig4.jpg

tapi kalu bukan musim raya pun ada gak..cuma pertambahan yg banyak bila musim raya...

tapai nasi dikenali dgn taper/tapey.

tak sama ngan tapai ubi atau tapai pulut.

Tapai pulut ni kat KL pernah jumpe.

yg tak pernah jumpe kat KL, kuih Nit Bak, bulan pose jer banyak kat ganu. Ari tu kena wat artikel pasal nitbak, mengelabah nak cari org buat kuih nih, sbb bukan bulan pose.

zainzubir
17th October 2007, 03:54 PM
hmmm....sememangnya Trengganu indah..the people, the sceneries, the food...ni yg buat terhingin kesana lagi dlm masa terdekat ni...rindu esp nasi dagang ke arah air terjun mendaru tu...

*di kl pulut bungkus dlm daun getah tu 40 poseng se...perrrgh cekik darah betul!!! :twisted:

wmsoo
17th October 2007, 08:33 PM
makang tapei atah wakaf di maram sedak tow

Makang tapai atas wakaf di Wakaf Tapai lagi sedap kot?

Kak Zaing, kena repeat Air Terjun Menderu tu, sebab jambatan dah lama siap...

Empat Puluh Sen satu? Ouchhh!
http://i18.photobucket.com/albums/b129/wmsoo/RayaTapai_1712.jpg

wmsoo
20th October 2007, 12:17 PM
Hari ni, Sabtu, 7 Syawal 1428, orang Beraya Enam, ambe pagi hari lagi gi dalam rok duriang... Banyak dooh rasanya nasi minyak, ketupat daun palas, tapai dan biskut raya makan baru ni, jadi nak gi bakar kalori skit.. Sambil sambil tengok bunga durian. Ada banyak pohon jugok hok berbunganya...

http://i18.photobucket.com/albums/b129/wmsoo/KebunDahanBunga_1752.jpg

Kalaunya jadi dan lekat belaka, boleh pakat pakat makang weh...

http://i18.photobucket.com/albums/b129/wmsoo/KebunBunga_1769.jpg

Tapi kena gi dengan 4x4 lah, atau pong dengan Honda C70, kalau dengan kereta tak nampak jalan...

http://i18.photobucket.com/albums/b129/wmsoo/KebunJip_1779.jpg


p/s
Salman,
Kalau jadi molek, Salman mari lah deh...?

heroMak
20th October 2007, 12:44 PM
insyaAllah ambe mari...
kalu dok berapa jadi pun, kita beli la duriang tepi jalan atau durian Giant, pastu gi belakon la dalam rok tu hahahha..

tengok pada bunga tu, insyaAllah jadi molek.. tapi kena lepas la musim tengkujuh ni.. kalu cendeng gok, payoh la sket.

* kena bissik sket ke batang pokok tu.

bznis_mind
20th October 2007, 04:50 PM
abg mang .. biasa kita nok kena bisik mende kat pokok tuh??? nok belajor gok nih ..

zainzubir
22nd October 2007, 08:32 AM
abg mang .. biasa kita nok kena bisik mende kat pokok tuh??? nok belajor gok nih ..

heh heh semalam aunty pergi nursery munger...dia ajar aunty bisik bisik ni dia kata pokok/tanam2an kena belai belai..aunty kata ngan dia balik cenggini, .."oh ya ke??..patutler pokok epal kat umah tak nak berbuah.. mungkin sebab saya threatened kekasar cenggini.."nko nak berbuah ke idak??" :twisted: :lol:

bznis_mind
22nd October 2007, 10:24 AM
hanty .. bab belai membelai nih kan hanty dah senior, lagi terer dari saya yang tak kawin lagik nih .. :) :)
hanty kalau belai nih sure naik .. hidupnyer lah .. ajar lah saya hanty .. cara2 bisikan manja tuh .. kan dah gi kedai munger .. :roll:

zainzubir
22nd October 2007, 10:47 AM
hanty .. bab belai membelai nih kan hanty dah senior, lagi terer dari saya yang tak kawin lagik nih .. :) :)
hanty kalau belai nih sure naik .. hidupnyer lah .. ajar lah saya hanty .. cara2 bisikan manja tuh .. kan dah gi kedai munger .. :roll:

sini kalau OT, ramai yg hangin satu badan..zaily datang Kl ler nanti auntie dan uncle coach free... :lol: :lol:

Cikgu Tolahah
23rd October 2007, 12:44 PM
http://i224.photobucket.com/albums/dd75/tolahah/Landscape1.jpg
Pantai Cendering
http://i224.photobucket.com/albums/dd75/tolahah/Landscape2.jpg
Sungai Ibai
http://i224.photobucket.com/albums/dd75/tolahah/Landscape3.jpg
Sungai Ibai

bznis_mind
23rd October 2007, 12:55 PM
#2 lawo ah cikgu .. ajor saye tekk

Cikgu Tolahah
23rd October 2007, 01:06 PM
Gambar tu ambik pagi tadi. Ambik dari atas jambatan Kuala Ibai. Nak senang naik motosikal.

sayelar
24th October 2007, 12:23 AM
comel ar gambo2 cikgu...naik molek kaler...buleh la ajo..bile lagi nk outing cikgu tolahah?hehe...

dome
24th October 2007, 01:19 AM
http://www.digitaldome.org/domeshack/images/389133DSC_3736.jpg

Mr.Pelabean
wahahahaha

http://www.digitaldome.org/domeshack/images/270267DSC_3739.jpg
Mr.Pelabean (rempit time)

Eagle_Eye
24th October 2007, 01:53 PM
Pantai Kemasik, Kemaman...

http://i50.photobucket.com/albums/f305/Ainul_Balqis/Raya%20-%20PD/DSC_0016fp.jpg

http://i50.photobucket.com/albums/f305/Ainul_Balqis/Raya%20-%20PD/DSC_0116fp.jpg

PeLaris
24th October 2007, 06:11 PM
http://i224.photobucket.com/albums/dd75/tolahah/Landscape1.jpg
Pantai Cendering
http://i224.photobucket.com/albums/dd75/tolahah/Landscape2.jpg
Sungai Ibai
http://i224.photobucket.com/albums/dd75/tolahah/Landscape3.jpg
Sungai Ibai
Comei Comei Comei gmbr...
cg hah eii..
kenampakan CMOS sensor dah ditumpangi "dust"..
menyebabkan gmbr yg terakam kelihatan ada kesan "black spot"..

Cikgu Tolahah
24th October 2007, 06:38 PM
kenampakan CMOS sensor dah ditumpangi "dust"..
menyebabkan gmbr yg terakam kelihatan ada kesan "black spot"..

Tajang nnggoh mata plarih ni. Cuci doh sakni.
Rasanya lepas ni oklah kot sebab masa test tengok dekat lcd napok tadok doh.
Dok tahulah takut dlm komputer ada pulok.
Dulu pernah berlaku skali, lepas tu ok balik bila dia cuci.

PeLaris
25th October 2007, 01:46 PM
hoh...
cer try upload sejid kristal lokS!
mmg napok kalu beraperturekan F/13...
hehehe..

PeLaris
27th October 2007, 03:20 PM
Angle View From Ketam Island.
http://img143.imageshack.us/img143/5956/pketamsl2.gif
http://img171.imageshack.us/img171/2329/pketam2fz5.gif

wmsoo
27th October 2007, 03:38 PM
Sebahagian dari kempen Tahun Melawat Terengganu 2008. Bermacam billboard dan banner telah dinaikkan. Yang ini di pekan Cukai.

http://img520.imageshack.us/img520/9663/billboardcukaiview0273bh3.jpg

Billboard ini memaparkan Pantai Kemasek, yang saya gemar mengejanya sebagai "sek" berbandingkan "sik".

http://img100.imageshack.us/img100/1561/billboardcukaimain0271jn0.jpg

nasey
27th October 2007, 05:10 PM
aihh abam mie...gelombang molek air towwwww

bznis_mind
28th October 2007, 07:53 AM
dengor kate pulau wan man banjir keh gelombang air dok sekata .. ye ke dok?? hhihihih .. abam mie, buat lah ikan duyung nopat dari air pulok ke .. baru napok real .. hahahha

Kavalera
28th October 2007, 12:20 PM
Semalam ambe berpisah sudah dengan terengganu.. pulang balik ke kuantan.
Sayang sunggoh ambe pada awok awok ganu seme. baru nok kenal, doh ppisoh pulok.

dalam perjalanan balik ke kuatang langit comel sunggoh, biru mollek. jadi ambe berenti la shooting sket sket hok mana ada.

http://lh5.google.com/kavalera/RyQA2G8srjI/AAAAAAAAAcc/9gCby1IjeoE/s800/DSC_5956.jpg
Ni di jalan siakap, kampung Losong Hj Mat Shafie, tempat ambe duduk 8 tahun. Dari pagi ambe tengok lembu nih
duduk dengan burung putih tu. jadi bila petang tu ambe tengok dia ada lagi, ambe shoot la buat kenangan. Abe rase
mesti ada cerita menarik tu burung cerita pada lembu sapa dok gerrok skek pom lembu tu.

http://lh3.google.com/kavalera/RyQHfm8srnI/AAAAAAAAAdU/ttqJdkmW3Zo/s800/DSC_5989.jpg
Bereti sbentor di Kuala Abang, tak tahan tengok langit biru sangat. nok jugok amik gambo walaupun tengoh hari
panah netting.

http://lh5.google.com/kavalera/RyQGEG8srmI/AAAAAAAAAc0/TlhGorp1GY0/s800/DSC_5999.jpg
Sekali napok pulok couple nih dok dating sakan.. sayang sangat la kononnya hehehe.. tapi apa yang menarik ialah sebab
dari angle ambe tu, dia dua orang molek duduk dalam frame akor pokok tuh.. tu ambe shoot tuh hehe..

So, awok awok gannu... sampai jumpa lagi Insya-Allah.. sapa kuattang kabbo eh..

PeLaris
28th October 2007, 02:55 PM
nasey : owohhh awokkkk.. gitu okmo!
bznis_mind : hehe lie, lain kali r , kena cari model ikan duyung hok comey˛ lu..
Kavalera : pa dok hello spatoh nok mari tranunG!

Kavalera
28th October 2007, 04:18 PM
heheh cikgu.. ambe mmg duk tganu.. nih nak balik kuatang doh.. maafla dok dang nok telepong awk awk FMDC.. sebab rumoh masuk ccuri.. jadi padang duk sibuk gi buat report, kemas barang nok mindoh.. maaflah ambe yer..heheh

heroMak
28th October 2007, 04:40 PM
gambo di tempat org buat bilis kering..

tak reti ambe nak edit2 lebih2...terimalah seadanya..
http://img147.imageshack.us/img147/3893/badamnq6.jpg

*diambil menggunakan Lumix fz5.

ridhuan
28th October 2007, 08:55 PM
gambo di tempat org buat bilis kering..

duaner ning mang? byk sungguh bilis tuh!

heroMak
28th October 2007, 09:10 PM
dungun..

dr malek, dr ali, dr jamal n dr dome dah sampai tempat ni..

ada dulu dome post gambo tmpat ni..

ambe ni sokmo 'tttinggal bah'. hahahha

dome
2nd November 2007, 03:03 PM
http://www.digitaldome.org/domeshack/images/46634DSC_11522020323256656.jpg

sayelar
2nd November 2007, 09:32 PM
lawo dome...!!poster sungguh ke ni?

Cikgu Tolahah
2nd November 2007, 10:07 PM
http://i224.photobucket.com/albums/dd75/tolahah/BW3.jpg
Marang, diambil pagi tadi ketika hujan renyai-renyai...

dome
2nd November 2007, 11:21 PM
http://www.digitaldome.org/domeshack/images/574660DSC_3750.jpg

dome
2nd November 2007, 11:22 PM
lawo dome...!!poster sungguh ke ni?

poster wat lolok..puahsam duk saje ujam2 nims....wahahaha

nfirdaus
3rd November 2007, 12:19 AM
Ooo dah siap eh replica tu eh dome. Kemah sungguh!

Sazahan
3rd November 2007, 07:48 AM
berkenan tul ngan pic masjid kristal tu... bila laa nak gi ganu ning...

nasey
3rd November 2007, 12:07 PM
lawo dome...!!poster sungguh ke ni?

poster wat lolok..puahsam duk saje ujam2 nims....wahahaha


jadi burum sejuk lenims..wakakaka!

kupih
3rd November 2007, 03:22 PM
lawo dome...!!poster sungguh ke ni?

poster wat lolok..puahsam duk saje ujam2 nims....wahahaha


jadi burum sejuk lenims..wakakaka!

dengor citte gitu gok naseey wei... oram suh kawen tak mboh.. sejuk la mung soram2

Kamachan
3rd November 2007, 05:21 PM
dome...dengor kabor demer sebok jelajoh ganung denge ex5, besor projek demer tu...tubik doh dari kenyir ke?

kupih
3rd November 2007, 09:03 PM
dome...dengor kabor demer sebok jelajoh ganung denge ex5, besor projek demer tu...tubik doh dari kenyir ke?

gu mung lambat... lenih dome pakai x5 plop...apa barang ex5

dome
3rd November 2007, 09:56 PM
kamachan ; abih doh .. ni wat hok lain pulop. kenyir dok jadi g ari tu.ada hal. tunggu bang ujang bgtau trip bulan 12 nims.sedak tido dalang houseboat ujam2 hahaha

wmsoo
3rd November 2007, 10:16 PM
Salah satu warung menjual Akok di laluan Dungun - Kuala Terengganu.

http://i18.photobucket.com/albums/b129/wmsoo/BauAsapEhh_0300.jpg

wmsoo
3rd November 2007, 10:40 PM
Balik Teganung hajat nak jumpa mata dengan Cikgu Tolahah, tapi takdok temuang lagi kali ni...

dome
3rd November 2007, 10:52 PM
http://www.digitaldome.org/domeshack/images/918603vganu05.jpg

gambo tahun lepah..shot di keda bau asap tow gop

Cikgu Tolahah
3rd November 2007, 11:23 PM
Balik Teganung hajat nak jumpa mata dengan Cikgu Tolahah, tapi takdok temuang lagi kali ni...

Dakper smular pulok wsoo, panjang umur insyaAllah kita akan jupper nanti.

ikelah
4th November 2007, 07:27 AM
Gannu nenekku yang indah.

http://i36.photobucket.com/albums/e33/ikelah/Selected/redang_laguna1m.jpg
Love the soft white sand and the clear blue water. Better than ehem Ku.

PeLaris
4th November 2007, 08:11 AM
Balik Teganung hajat nak jumpa mata dengan Cikgu Tolahah, tapi takdok temuang lagi kali ni...

Dakper smular pulok wsoo, panjang umur insyaAllah kita akan jupper nanti.
masa nok temunG,
jgn lupa hello ke kite reteP nehS!

heroMak
4th November 2007, 08:13 AM
tepon ke ambe geteks... ambe nok jupe gops...
tunggu dome ajok minum dok ajok2 pun..wahahaha...

sayelar
4th November 2007, 09:19 AM
Balik Teganung hajat nak jumpa mata dengan Cikgu Tolahah, tapi takdok temuang lagi kali ni...

Dakper smular pulok wsoo, panjang umur insyaAllah kita akan jupper nanti.

dgr cite cg tolahah kite g nembok kat seberang marang ari jumaat baru ni...
guane dinung?beh dok?upload a gambo cikgu..hehehe...guane deme g nembok ujang2 gini cikgu...
dome dok g nembok org drift ke ari jumaat baru ning?

Cikgu Tolahah
4th November 2007, 09:44 AM
http://i224.photobucket.com/albums/dd75/tolahah/BW3.jpg
Marang, diambil pagi tadi ketika hujan renyai-renyai...

Sayelar, ni salah satu yang ambik masa hari Jumaat baru ni. Cerita lanjut ada kat fotopages saya...

Kamachan
4th November 2007, 10:50 AM
gu mung lambat... lenih dome pakai x5 plop...apa barang ex5

dop tau le puloks....x5 denge ex5 jauh beza ke kupih?

dome..doh guaner pulok dok jadi..museng tengkujuh nok masuk doh tu..bukang ke ikang tengoh galok ge pesta lopak2 di ulu nung...keng salang ke mat stong kekgi..weih..mung cerita pasal akok...aduhh...mung caghi frozen akok guna DHL poh ke kawe...

wmsoo
4th November 2007, 12:18 PM
Kamachan, virtual Akok...

http://i18.photobucket.com/albums/b129/wmsoo/Akok_4.jpg
gambor lama jugok nims, PnS.

fizafeeza
4th November 2007, 12:23 PM
Sebut pasal Kursus Induksi Makanan Teganung dan Puteri Mandi, mari kita ramai ramai pakat buat Puteri Mandi, ( bukan Main Ter'ri atau Bukit Ter'ri ).

Puteri Mandi ni ada dua pasal. Pasal yang pertamanya adalah bahagian inti. Inti comel, Puteri Mandi pong jadi sedap. Hok peliknya, Puteri Mandi ni, dia "Inti Outside", kalau Onde Onde, dia "Inti Inside".. Tapi itu semua orang tahulah...

Mula mula kena sediakan manisan ( nissang ), kalau nak sedap, gi beli nissang ni di Pasar Marang, setiap pagi Sabtu, mintok dengan mak cik tukang jual tu, "Ambe nok hok dok campur", makna kata, yang tak dicampur gula.. Lepas tu buat macam dalam gambar ni dan letak daun pandang, bukan essence pandang...

http://i18.photobucket.com/albums/b129/wmsoo/pmandi1.jpg

Ni rahsia kesedapan Puteri Mandi, rahsianya terletak pada nyior yang digunakan. Kalau nyior kering, jawab dia, tak rock! Semolek moleknya, nyior itu yang masih agak muda. Parut, kukor atau mesin tetapi jangan ambik bahagian hitam. Lepas tu letakkan dalam manisan yang telah dipanaskan tadi.

http://i18.photobucket.com/albums/b129/wmsoo/pmandi2.jpg

Lepas tu dia jadi gining... Oh, kalau nak campur durian pong ok jugok. Mungkin yang ini adalah "Mandi"nya..

http://i18.photobucket.com/albums/b129/wmsoo/pmandi3.jpg

Kemudian mari kita buat Puterinya pulok... Kita perlukan tepung pulut dan juga daun pandang yang telah dikisar dan diambik jusnya. Juga sekali lagi, elakkan dari mengguna essence pandang. Guna yang original, the daun pandan itself! Lepas tu buat gini. Kalau nak clear instruction, sila tanya HeroMak.

http://i18.photobucket.com/albums/b129/wmsoo/pmandi4.jpg

Lepas tu masukkan dalam air mendidih. Bila dah mula timbul, angkatlah.

http://i18.photobucket.com/albums/b129/wmsoo/pmandi5.jpg

Then, letakkan kedalam inti yang telah siap tadi..

http://i18.photobucket.com/albums/b129/wmsoo/pmandi6.jpg

Nah, mari kita makang Puteri Mandi...

http://i18.photobucket.com/albums/b129/wmsoo/pmandi7.jpg


Hi...
YG NI KE PUTERI MANDI...
PERNAH DENGAR TAPI TAK PERNAH MAKAN...
MCM BUAH MELAKA YE...
TQ FOR THE GREAT INFO

Kamachan
4th November 2007, 02:04 PM
Kamachan, virtual Akok...

http://i18.photobucket.com/albums/b129/wmsoo/Akok_4.jpg
gambor lama jugok nims, PnS.

dok kuat tuba tu....kalu nok kasi meleleh ingus ambe ni..mung caghi gambo hok tangang tengoh pegang akok tu, pahtu dia beloh dua, napok moisturize, kelembapan akok tu, napok air gula dia basoh basoh gitu, pahtu hok ada hangik hangik skek...kalu hok tu...bisok ambe beli tiket tongkang balik...

PeLaris
4th November 2007, 02:30 PM
tepon ke ambe geteks... ambe nok jupe gops...
tunggu dome ajok minum dok ajok2 pun..wahahaha...
Hoh!
pah kaneR dome lernimS manG eii...
ke tadoP tranum?

lutjanus
4th November 2007, 03:57 PM
Sebahagian dari kempen Tahun Melawat Terengganu 2008. Bermacam billboard dan banner telah dinaikkan. Yang ini di pekan Cukai.
http://img100.imageshack.us/img100/1561/billboardcukaimain0271jn0.jpg
kebetulan.. billboard nih, gambo pata kemasek tuh hasil tangan mat Dum.. (asal ada 2 org tgh berjalan tetapi tpaksa touch up buang)
Dum.. esok dtg la bando . jgn lupe bawa charger hahahaha...

lutjanus
4th November 2007, 04:01 PM
kamachan ; abih doh .. ni wat hok lain pulop. kenyir dok jadi g ari tu.ada hal. tunggu bang ujang bgtau trip bulan 12 nims.sedak tido dalang houseboat ujam2 hahaha
hehehe hujam2 nih lama dok napok mung... idung sumat pulok la nih ..

dome
4th November 2007, 11:02 PM
lutjunuh wes ...ujam2 nims tido sedak..tengok ah kalu esok ceroh..sapa pa di opih tow ,
ni hoh ade gambo sutir , taurism dok luluh ni billboard nih ..muge umat rama tlajok dalang gambo..ahahahaha


http://www.digitaldome.org/domeshack/images/89787vganu04.jpg

heroMak
4th November 2007, 11:04 PM
bisnes kencang dome lenning... minum gok air dulu segelas dua.. wahahhaahah

bznis_mind
5th November 2007, 07:39 AM
Abam Dome, idola ku ... Bile lagi nok ke temung ... ? sibuk memanjang sampai ke telemung, tapi sampai sekarang belum bertemu hidung ... chewahh .. jawab abam dome jawab ..

lutjanus
5th November 2007, 10:02 AM
mmg ghamai sungguh hahhahaha... tp hok ghamai2 mcm kat perhentian baru luluh...
dum.. molek aaa.. ari nih kedai bowoh wat makam2 jugop, kalu dang leh makam2 free....

Sazahan
5th November 2007, 11:57 AM
uiks... dok rok pandang lama2 nih... meh pakat2 gi ganu awang2 adik kakok weih... :wink:

sayelar
5th November 2007, 02:13 PM
owoh zali..siap pantun tu...hehehe...

Kamachan
5th November 2007, 04:58 PM
Abam Dome, idola ku ... Bile lagi nok ke temung ... ? sibuk memanjang sampai ke telemung, tapi sampai sekarang belum bertemu hidung ... chewahh .. jawab abam dome jawab ..

bznis..telemung tu bukang kualer telemung ke..pah ke ulu jauh nuh amik gambo, buleh pahang ke duk bahser org de nung...mek telemung cumey cumey tow..dok dang sauk sorang tige ke bam dong...

fizafeeza
5th November 2007, 05:21 PM
Hi,
Ada tak members dari Ganu pernah pegi ke Taman Tasik Puteri Bukit Besi Dungun?

Ada padang golf, air terjun, tasik dan etc.

Kalau sesapa pernah pegi dan ada gambarnye. Especially pemandangan air terjun dan tasik yg membelakang padang golf tu....
Saya nak beli...jual murah2 dah ler..hehehe.
Kalau nak kasi free pun ok gak...hheheehhe...

TQ

lutjanus
5th November 2007, 06:00 PM
Abam Dome, idola ku ... Bile lagi nok ke temung ... ? sibuk memanjang sampai ke telemung, tapi sampai sekarang belum bertemu hidung ... chewahh .. jawab abam dome jawab ..

bznis..telemung tu bukang kualer telemung ke..pah ke ulu jauh nuh amik gambo, buleh pahang ke duk bahser org de nung...mek telemung cumey cumey tow..dok dang sauk sorang tige ke bam dong...
mek telemung comey sbb tenyeh muke malam2 dgn timung...
kamacang..bile lagi mung nak balik nih?

wmsoo
5th November 2007, 09:48 PM
Crew Change Day
Chendor Field, Offshore Terengganu

http://img413.imageshack.us/img413/1263/petrofaccrewchange1470uw4.jpg

Benda apa pulok lekat setongkol di UV filter tu...

PeLaris
5th November 2007, 11:30 PM
waseR nekak di sensor abam mat eii..

cgmulia
5th November 2007, 11:34 PM
ambe raser gitu gop.. acu try set mirror lock pastu sembur skali buei ilang

PeLaris
5th November 2007, 11:40 PM
gitu okmo abam cgmulia nimS!
ikut org okmo...
ehekS!

abam mat, tu bukan penangan dr sensor,
"black spot" tu dtg dari lensa disbbkan aperture terset f/22..
cer acu try test skali, zoom sket je, pasti "black spot" tu teralih..

**** aiiii, lama ngoH dok ke kertiH, mkn mc donalds dinunG!

cgmulia
5th November 2007, 11:49 PM
kalu abam mie bunyi gitu, amber dok leh kater apa lah... dgr je lah... dok berani nok nyapuk...

**** jauh teh makang McD, kat bas steng ada McD doh lenims

PeLaris
5th November 2007, 11:55 PM
hahahaha...
abam kena okmo "black spot" tu kalu paka lensa lama... (mmg ada sapoh dua tiga utir dlm lensa tuR)
kalu paka hok sedia dok puloK!

**** sinim McD tutup pukol 10 mlm eteP!

cgmulia
6th November 2007, 12:50 AM
bijok ah.... betol jugok kalu kena nge lens lelama nih... mmg gitu..
abams, 11 hb ni ada konsert JPNTrg di taman budaya koliba. gi aarrr.. masuk pree... ambe tugas ari tu. sekali ngan cikgu fairus dan cikgu nazri..

****mender??? nok belanjer McD? buleh abams mie wehsss

bznis_mind
6th November 2007, 08:48 AM
bile lagik nok buat TT di mcD Terengganu pulops?? kasik gegar mcD tuhhhh ..

*** sesekali teringat pada cgmulia ... Selamat hari raya dan jangan lupa duit raya di kongsi bersama di pagi yang mulia ..

PeLaris
6th November 2007, 08:52 AM
owoh, ari ahak nimS!
pukol wapeR konsek towS?

**** McD McD McD

jai8778
6th November 2007, 11:11 AM
Nak kongsi gak gambar Terengganu, walaupun tak secantik gambar otai-otai, ni gambar hari tu masa balik kampung.

1.Bakar Satar kat kg geliga kemaman
http://farm3.static.flickr.com/2232/1881458605_4b97e9773e_o.jpg

2. Buat keropok lekor kat simpang kg paya berenjut
http://farm3.static.flickr.com/2015/1881458631_03d4cb0e42_o.jpg


Jai

cgmulia
6th November 2007, 12:44 PM
owoh, ari ahak nimS!
pukol wapeR konsek towS?

**** McD McD McD

OT: kul 9 mula kot.. nnt ambe kabo smula

ridhuan
6th November 2007, 12:51 PM
... ambe tugas ari tu. sekali ngan cikgu fairus dan cikgu nazri..

hoh! sek2 ganah belaka ning cg! buleh nyelit belakang2 sorang cg? hehehehe

dome
6th November 2007, 07:44 PM
http://www.digitaldome.org/domeshack/images/948664vganu07.jpg

songket dalam gambar berharga lebih 20ribu.di tenun dari benang sutera,
hak pegang songkek tu jangan tanye berapa ribu :lol:

markless
6th November 2007, 09:19 PM
bijok ah.... betol jugok kalu kena nge lens lelama nih... mmg gitu..
abams, 11 hb ni ada konsert JPNTrg di taman budaya koliba. gi aarrr.. masuk pree... ambe tugas ari tu. sekali ngan cikgu fairus dan cikgu nazri..

****mender??? nok belanjer McD? buleh abams mie wehsss

tak boh ajok etak gi enmbok ni taman budaya tows..hehehe..sedih ah gitu..

cgmulia
7th November 2007, 12:32 AM
mari aar markless...

masuk percuma.. kabo sining ni pasal suruh org respon sama.. kalu dok.. tinggal tulisang je lah..

kekekek

aku, cikgu nazri ngan cikgu fairus bertugas utk bahagian lain... cikgu nazri bahagian pengurus artis, cikgu fairus bhgn dokumentasi video dan aku bhgn slide presentation

nfirdaus
7th November 2007, 12:42 AM
songket dalam gambar berharga lebih 20ribu.di tenun dari benang sutera,
hak pegang songkek tu jangan tanye berapa ribu :lol:

Dome, yg ni bila nak ajok aku nembak di Kuala Ibai pula? Kena pitih jugok ke?

bznis_mind
7th November 2007, 07:43 AM
mari aar markless...

masuk percuma.. kabo sining ni pasal suruh org respon sama.. kalu dok.. tinggal tulisang je lah..

kekekek

aku, cikgu nazri ngan cikgu fairus bertugas utk bahagian lain... cikgu nazri bahagian pengurus artis, cikgu fairus bhgn dokumentasi video dan aku bhgn slide presentation

bakpe jatuh hari kerja .. kalu dok, nok jugok menembak dan berburu bersama pemburu-pemburu berkaliber ... huhuh

markless
7th November 2007, 08:38 AM
songket dalam gambar berharga lebih 20ribu.di tenun dari benang sutera,
hak pegang songkek tu jangan tanye berapa ribu :lol:

hor koho comel awek nie..hehehe...

Cikgu Tolahah
7th November 2007, 08:56 AM
http://i224.photobucket.com/albums/dd75/tolahah/KualaIbaipagi.jpg

bznis_mind
7th November 2007, 10:05 AM
Tidak sehebat otai .. tapi ingin mencuba

http://img107.imageshack.us/img107/2677/dsc0990copymv6.jpg

kutuk, kritik dan krutub ayam diterima

kupih
7th November 2007, 12:26 PM
Tidak sehebat otai .. tapi ingin mencuba

http://img107.imageshack.us/img107/2677/dsc0990copymv6.jpg

kutuk, kritik dan krutub ayam diterima

rase macam overexpose...

bznis_mind
7th November 2007, 01:58 PM
hihih .. to abam kupih ... kabor doh tu, dok sehebat otai ... akan diperbaiki ..

nasey
7th November 2007, 02:24 PM
aii..lama dop turum padam..jadi burum sejuk lernims hujam2..wakaka

Sazahan
7th November 2007, 02:31 PM
http://www.digitaldome.org/domeshack/images/948664vganu07.jpg

songket dalam gambar berharga lebih 20ribu.di tenun dari benang sutera,
hak pegang songkek tu jangan tanye berapa ribu :lol:

awoss... comei sungguh... tengok saje pun dakpe... :wink:

dome
7th November 2007, 02:38 PM
tamboh lagi . (repair version logo visit tganung)



http://www.digitaldome.org/domeshack/images/590910vganu08.jpg

markless
7th November 2007, 03:14 PM
buh etek la..saim2 tlg komen la erk..

http://www.markless.org/url/223.jpg

terengganu demo drift 2007

chalizee
7th November 2007, 03:25 PM
tamboh lagi . (repair version logo visit tganung)



http://www.digitaldome.org/domeshack/images/590910vganu08.jpg

tengok ni rasa cam nak pegi cuti-cuti mesia kat pantai..lamanya tak gi pantai.. :lol: best2 gamba en frog..

ahmadfaizal
7th November 2007, 04:19 PM
letok sutir...

http://farm3.static.flickr.com/2317/1889053955_cd3027a024.jpg

dome
7th November 2007, 04:21 PM
dok kam sutir jah abam kito ..hahahaha

lutjanus
7th November 2007, 06:35 PM
mat dum.. sabtu nih ado keje? jom gi kat lembah bidong.. opening sultan cup. aku amik dah invitation dgn pass media 2 keping.
matleh... bubuh lagi la gambo2 drift tuh. x tau la aku.... sedar2 org kabo ada drift kat tanjung. AE86 ada x? kalu pic keta tgh senget drift lagi cung...

markless
8th November 2007, 01:12 AM
mat dum.. sabtu nih ado keje? jom gi kat lembah bidong.. opening sultan cup. aku amik dah invitation dgn pass media 2 keping.
matleh... bubuh lagi la gambo2 drift tuh. x tau la aku.... sedar2 org kabo ada drift kat tanjung. AE86 ada x? kalu pic keta tgh senget drift lagi cung...

ae86 yak dok..dok dang nok amik senget...lagipun rama ngak org duk bahagaian coner tuh...mari lewat tempat lewat gok la.hahha

heroMak
8th November 2007, 09:14 AM
saper die gok lutjanuh ni? waser nok kenal gok la..hehehe..buleh kecek pass media, buleh jumpe ngan dome.. kena wat gitu baru bleh jupper dome, kalu dok, jangan harap la...kekekekke eh silap... gini patutnya WAHAHAHAHHAHA...

lehsss...kemas molek gambo tu... wat poster aaa... hok mahal wisma ada caccok belakang tu..:)

markless
8th November 2007, 09:30 AM
saper die gok lutjanuh ni? waser nok kenal gok la..hehehe..buleh kecek pass media, buleh jumpe ngan dome.. kena wat gitu baru bleh jupper dome, kalu dok, jangan harap la...kekekekke eh silap... gini patutnya WAHAHAHAHHAHA...

lehsss...kemas molek gambo tu... wat poster aaa... hok mahal wisma ada caccok belakang tu..:)

poster benda mang eii...bukan org nok pun wak poster..hahah

markless
8th November 2007, 09:34 AM
letok sutir...

http://farm3.static.flickr.com/2317/1889053955_cd3027a024.jpg

kat mana nie ahmad faizal eii...org ghanu gok ke..TT gok sekali.

PeLaris
8th November 2007, 01:21 PM
aiii...
ujanG ujanG nimS, nok pukol gmbr ndeR ahu...
:)

ahmadfaizal
8th November 2007, 01:31 PM
letok sutir...

http://farm3.static.flickr.com/2317/1889053955_cd3027a024.jpg

kat mana nie ahmad faizal eii...org ghanu gok ke..TT gok sekali. buleh buleh tadop hal. tapi balik ganu sekali sekala jerk...

budakli
8th November 2007, 01:44 PM
saje test

http://img138.imageshack.us/img138/1374/dsc2088ax3.jpg
By budakli (http://profile.imageshack.us/user/budakli) at 2007-11-04

budakli
8th November 2007, 02:46 PM
http://img232.imageshack.us/img232/8456/dsc0088fi8.jpg
By budakli (http://profile.imageshack.us/user/budakli), shot with NIKON D50 (http://profile.imageshack.us/camerabuy.php?model=NIKON+D50&make=NIKON+CORPORATION) at 2007-11-07

mase baru blajo nembok... skg pung masih blajo.. sudi2kanle nagjo ambe yg budak baru nih.. Tq :)

Cikgu Tolahah
8th November 2007, 03:49 PM
http://img232.imageshack.us/img232/8456/dsc0088fi8.jpg
By budakli (http://profile.imageshack.us/user/budakli), shot with NIKON D50 (http://profile.imageshack.us/camerabuy.php?model=NIKON+D50&make=NIKON+CORPORATION) at 2007-11-07

mase baru blajo nembok... skg pung masih blajo.. sudi2kanle nagjo ambe yg budak baru nih.. Tq :)

Tahniah kerana akhirnya berjaya jugok upload gambar kat sini. Cuma nak komen sikit tentang gambar naik vespa ni. Batang pokok tu naik ikut kepala. Saya ada terbaca dalam satu artikel lama dulu, katanya kalau dalam pertandingan, gambar seperti ni akan terkeluar kerana kepala nampak keluar pokok.

nasey
8th November 2007, 03:59 PM
buh skit 2..3 ketul

http://user.name.my/nasey/fmdc/sekati_island02.jpg

http://user.name.my/nasey/fmdc/sekati_island01.jpg

http://user.name.my/nasey/fmdc/yawning_littlegirl.jpg

budakli
8th November 2007, 04:00 PM
Cuma nak komen sikit tentang gambar naik vespa ni. Batang pokok tu naik ikut kepala. Saya ada terbaca dalam satu artikel lama dulu, katanya kalau dalam pertandingan, gambar seperti ni akan terkeluar kerana kepala nampak keluar pokok.

Terima kasih Cikgu, sy akan ingat sokmo pesanan tu.. 10ss.. :) :)

dome
8th November 2007, 05:38 PM
http://www.digitaldome.org/domeshack/images/11347vganu03.jpg

geng abam botok

bznis_mind
8th November 2007, 08:16 PM
[quote="nasey"]buh skit 2..3 ketul

http://user.name.my/nasey/fmdc/sekati_island02.jpg
quote]

Abam nasey, celoh mane gok abam nasey metering?? waser2 nok belajor gok ..

ridhuan
8th November 2007, 09:01 PM
buh skit 2..3 ketul
]

'Good camera makes a difference but the person behind the camera makes lots of difference'

Nasey, kata2 yg mung quote atas ning mmg bertepatan dengang gambo2 mung! aku respect! mmg ada class cara mung tengok keadaan dan ability mung put everything yg mung nampok ke dalam gambo! respect!!! terutama gambo yg 1st tu! u r the photographer! :lol: :lol: :lol:

deney
9th November 2007, 01:13 PM
http://farm3.static.flickr.com/2215/1918018859_c8a755c000.jpg

http://farm3.static.flickr.com/2150/1918807562_581e8ca7e7.jpg

Rumoh Api kat Maranggggg nung... :lol: