PDA

View Full Version : Penang Latern International Festival



ayarx_oren
14th September 2007, 04:54 PM
kali ni depa buat kat Autocity, Juru..
aku tentative nak pi..sapa2 nak join jom..
tapi satu jer aku risau..takut ujan...hehehehe..

more info
http://www.tourismpenang.gov.my/eventsOpen.cfm?id=305

ada photography contest jugak!!!!

sinister
14th September 2007, 04:55 PM
kali ni depa buat kat Autocity, Juru..
aku tentative nak pi..sapa2 nak join jom..
tapi satu jer aku risau..takut ujan...hehehehe..

more info
http://www.tourismpenang.gov.my/eventsOpen.cfm?id=305

ada photography contest jugak!!!!

lantern malam bang.. terawih kat mana?

*cabut*

silmi
14th September 2007, 04:58 PM
kali ni depa buat kat Autocity, Juru..
aku tentative nak pi..sapa2 nak join jom..
tapi satu jer aku risau..takut ujan...hehehehe..

more info
http://www.tourismpenang.gov.my/eventsOpen.cfm?id=305

ada photography contest jugak!!!!

lantern malam bang.. terawih kat mana?

*cabut*

lepas tu boleh tarawikh bang.....

*lompat*

pitouch
15th September 2007, 12:04 AM
tarak nampak tulis photography contest pon ayarx ... kat mana .?

ayarx_oren
15th September 2007, 12:30 AM
kali ni depa buat kat Autocity, Juru..
aku tentative nak pi..sapa2 nak join jom..
tapi satu jer aku risau..takut ujan...hehehehe..

more info
http://www.tourismpenang.gov.my/eventsOpen.cfm?id=305

ada photography contest jugak!!!!

lantern malam bang.. terawih kat mana?

*cabut*

lepas tu boleh tarawikh bang.....

*lompat*

mcm pi tiap2 malam

*cabut,lompat dan pederaih dgn kelajuan cahaya*

ayarx_oren
15th September 2007, 12:31 AM
tarak nampak tulis photography contest pon ayarx ... kat mana .?

aku tgk flyers kat Pelita Juru semlm p mkn soq..
ada tulis full activities sepanjang festival

sinister
15th September 2007, 03:57 PM
[quote="ayarx_oren":3f6s15mw]kali ni depa buat kat Autocity, Juru..
aku tentative nak pi..sapa2 nak join jom..
tapi satu jer aku risau..takut ujan...hehehehe..

more info
http://www.tourismpenang.gov.my/eventsOpen.cfm?id=305

ada photography contest jugak!!!!

lantern malam bang.. terawih kat mana?

*cabut*

lepas tu boleh tarawikh bang.....

*lompat*

mcm pi tiap2 malam

*cabut,lompat dan pederaih dgn kelajuan cahaya*[/quote:3f6s15mw]

abih kalau nak menang contest kena lah gi ari2 nak dpt angle yg lawa...

*cabut, lompat masuk keta f1 dan pecut secepat mungkin*

buntalshoot
15th September 2007, 06:18 PM
ni citer lantern ke citer tarawih??

*lompat chun li sambil tunjuk peace... cabut...*

ayarx_oren
16th September 2007, 01:13 AM
xper..nanti dah kuar gambar baru depa teruja..pastu baru pakat2 nak pi...

mzaidi
16th September 2007, 09:36 AM
boh tgk sekeping.... tiap2 mlm ada ka ayarx

arie_gaban
16th September 2007, 10:53 AM
bila nak p..cerita panjang dah nie..
ada ramai2..bleh tangkap gambaq lepas tue bleh jemaah terawih..
kot nak berbuka sekali ka..
bila...bila...bilaaa...

ayarx_oren
16th September 2007, 11:01 AM
x bleh lagi la sekrg ni..cuaca x berapa baik untuk kesihatan camera dan lense anda..
event sampai 30 sep 2007..

arie_gaban
16th September 2007, 11:03 AM
ayarx..nanti nak pi..ajak aku sekali.
dah 3 minggu kamera dok dalam beg nie..
rindu kat hang nie.

sinister
16th September 2007, 06:02 PM
ayarx..nanti nak pi..ajak aku sekali.
dah 3 minggu kamera dok dalam beg nie..
rindu kat hang nie.

huh? kamera rindu kat ayarx atau tuan dia yg rindu kat ayarx?

jejaka
16th September 2007, 07:11 PM
ayarx..nanti nak pi..ajak aku sekali.
dah 3 minggu kamera dok dalam beg nie..
rindu kat hang nie.

mak aih.. tak simpan dlm drybox ke ?
sayang ooo.. kamera riban2 tue..

ayarx_oren
16th September 2007, 09:56 PM
ayarx..nanti nak pi..ajak aku sekali.
dah 3 minggu kamera dok dalam beg nie..
rindu kat hang nie.

mak aih.. tak simpan dlm drybox ke ?
sayang ooo.. kamera riban2 tue..

aku pun dok dlm beg jaa....
nak buat lagu mana..x mampu nak beli dry box....huhuhuhu
aku nak ajak pun x kena..ajak pun x kena
aku dengar nak masuk dlm tu kena bayar la pulak
25 ketui katanya...rasa mcm x berbaloi la plak...huhuhuhu

desa
16th September 2007, 10:34 PM
bley tgk gambaq ja laa nnt.. nk p jawuh.. xpa.. abam ayarx ngan arie gaban n the gang pasti tak menghampakan aku.. :lol:

azrgrafix
17th September 2007, 05:03 AM
[quote="arie_gaban":phhn5y3v]ayarx..nanti nak pi..ajak aku sekali.
dah 3 minggu kamera dok dalam beg nie..
rindu kat hang nie.

mak aih.. tak simpan dlm drybox ke ?
sayang ooo.. kamera riban2 tue..

aku pun dok dlm beg jaa....
nak buat lagu mana..x mampu nak beli dry box....huhuhuhu
aku nak ajak pun x kena..ajak pun x kena
aku dengar nak masuk dlm tu kena bayar la pulak
25 ketui katanya...rasa mcm x berbaloi la plak...huhuhuhu[/quote:phhn5y3v]

ajak la kami...abam ayarx...
kesian le kat kami...
menagih simpati utk menimba ilmu thangkap gambaq.... :D :D :D

jejaka
17th September 2007, 05:48 AM
[quote="arie_gaban":257iod1c]ayarx..nanti nak pi..ajak aku sekali.
dah 3 minggu kamera dok dalam beg nie..
rindu kat hang nie.

mak aih.. tak simpan dlm drybox ke ?
sayang ooo.. kamera riban2 tue..

aku pun dok dlm beg jaa....
nak buat lagu mana..x mampu nak beli dry box....huhuhuhu
aku nak ajak pun x kena..ajak pun x kena
aku dengar nak masuk dlm tu kena bayar la pulak
25 ketui katanya...rasa mcm x berbaloi la plak...huhuhuhu[/quote:257iod1c]

wahh.. takkan tak mampu kot.. :shock:

mzaidi
17th September 2007, 08:21 AM
[quote="arie_gaban":3qi0i6k5]ayarx..nanti nak pi..ajak aku sekali.
dah 3 minggu kamera dok dalam beg nie..
rindu kat hang nie.

mak aih.. tak simpan dlm drybox ke ?
sayang ooo.. kamera riban2 tue..

aku pun dok dlm beg jaa....
nak buat lagu mana..x mampu nak beli dry box....huhuhuhu
aku nak ajak pun x kena..ajak pun x kena
aku dengar nak masuk dlm tu kena bayar la pulak
25 ketui katanya...rasa mcm x berbaloi la plak...huhuhuhu[/quote:3qi0i6k5]

kena bayar ka??? adusss minyak RM30+ tol RM27 + plus bayaran masuk RM 25..... nak pi ka dak ni..... kalau betui2 best depa buat tak jadi hal,tapi takut sebaliknya...

hadzleyharith
17th September 2007, 09:41 AM
tak silap.. depa akan lepaskan tanglong tu ke udara.. cam balon panas.. kalau kena time tu cun ler... betol ker...

mikagami
17th September 2007, 11:53 AM
laaaa.kena bayar... tgh kering.... azr... tolong..ehehehehe

turbovtec
17th September 2007, 05:19 PM
sapa yg dah pi. boh mai sekeping gambar nak tengokk. sat lagi pi. bayar 25 ketoi . asap pun tak dpt. baru padan muka...

azrgrafix
17th September 2007, 08:53 PM
laaaa.kena bayar... tgh kering.... azr... tolong..ehehehehe

oooo xada duit minta kat aku...aku pun x ada duit....juga....
:D :D :D

ayarx_oren
17th September 2007, 10:54 PM
xpa...nanti aku pi survey dulu mcm mana..tadi balik gheja aku lupa nak ushar..
tmpt gheja aku dekat ja..mesti lalu kawasan tu...esok insyaallah kalau x ujan aku
shoot la dari jauh ngan K750i..hehehehe

arie_gaban
20th September 2007, 08:46 AM
25 ketoi di hujung bulan amat bermakna sekali..
satgi tak berbuka posa la aku.
takpa nanti aku lalu.aku nak tengok..tengok ja la.
dah ayarx kata nak survey secara detail.
ayarx..jadik ajak aku.ada geng takpa la.
nanti aku pinjam dari budak2 skolah aku 25 ketoi tue..
derma kilat..hahaha..

sinister
20th September 2007, 08:58 AM
25 ketoi di hujung bulan amat bermakna sekali..
satgi tak berbuka posa la aku.
takpa nanti aku lalu.aku nak tengok..tengok ja la.
dah ayarx kata nak survey secara detail.
ayarx..jadik ajak aku.ada geng takpa la.
nanti aku pinjam dari budak2 skolah aku 25 ketoi tue..
derma kilat..hahaha..

wah.. gangster ko.. siap buli budak sekolah! :lol:

arie_gaban
20th September 2007, 11:04 AM
25 ketoi di hujung bulan amat bermakna sekali..
satgi tak berbuka posa la aku.
takpa nanti aku lalu.aku nak tengok..tengok ja la.
dah ayarx kata nak survey secara detail.
ayarx..jadik ajak aku.ada geng takpa la.
nanti aku pinjam dari budak2 skolah aku 25 ketoi tue..
derma kilat..hahaha..

wah.. gangster ko.. siap buli budak sekolah! :lol:

sinister..bukan gangster lah..
aku mintak..nanti nak raya.bleh bagik duit lebey skit.
sekali bayar utang..hahaha..
blum gaji..mau jalan..parah jugak..hehehe..

ayarx_oren
20th September 2007, 11:27 PM
aku dah gi ushar....kot luaq ja..nmpk mcm x menarik jaa...ada ka dia buat theme "hello kitty"
aku rasa la depa import menatang nih dari negara luar laa..just bawak mai dan pamer kat sini
mcm x patut masuk kalender tahun melawat malaysia...promote hello kitty, bukan promote
malaysia..not recommended..tiket 15 ringgit..pelanggan maxis 10 ringgit...

sinister
21st September 2007, 10:55 AM
ni member aku gi..

http://farm2.static.flickr.com/1023/1412679781_069c9e07e0.jpg

http://farm2.static.flickr.com/1074/1412680645_628be3ab08.jpg

mikagami
21st September 2007, 10:59 AM
lawa jugak kan... ermmm... 10 ringgit,,

sinister
21st September 2007, 11:21 AM
aku baru ingat..

tak sure either weekday kau beli satu tiket, dpt satu tiket free atau weekend..

harummanis
21st September 2007, 11:56 AM
ni member aku gi..

http://farm2.static.flickr.com/1023/1412679781_069c9e07e0.jpg

http://farm2.static.flickr.com/1074/1412680645_628be3ab08.jpg


... memang best! syukur alhamdulillah aku dok jauh di utara. kalau tidak, sure aku mengajak mengikut ayarxOren da best utk menangkap gambar2 tanglung-tanglung ini. kebudayaan yang unik.

arie_gaban
21st September 2007, 12:08 PM
sapa yang maxis bleh masuk murah skit..
kami nie selkom..
tak upaya masuk murah..
jadik..aktiviti seterusnya...majlis berbuka bersama keluarga lah..

hadzleyharith
21st September 2007, 12:52 PM
sapa yang maxis bleh masuk murah skit..
kami nie selkom..
tak upaya masuk murah..
jadik..aktiviti seterusnya...majlis berbuka bersama keluarga lah..

Maxis leh dapat discount masuk ka............. http://www.photomalaysia.com/forums/images/smilies/icon_pray.gif

arie_gaban
21st September 2007, 06:56 PM
aku dah gi ushar....kot luaq ja..nmpk mcm x menarik jaa...ada ka dia buat theme "hello kitty"
aku rasa la depa import menatang nih dari negara luar laa..just bawak mai dan pamer kat sini
mcm x patut masuk kalender tahun melawat malaysia...promote hello kitty, bukan promote
malaysia..not recommended..tiket 15 ringgit..pelanggan maxis 10 ringgit...

abam hadzley..
saya memetik kata2 dari encik ayarx..
tadi masuk berita pasal tue.
skit ja.tak padan nak bayaq..padahal...takda duit...hahaha..

*cabut

grey6432
21st September 2007, 07:48 PM
[quote="ayarx_oren":1ohbuu1f]aku dah gi ushar....kot luaq ja..nmpk mcm x menarik jaa...ada ka dia buat theme "hello kitty"
aku rasa la depa import menatang nih dari negara luar laa..just bawak mai dan pamer kat sini
mcm x patut masuk kalender tahun melawat malaysia...promote hello kitty, bukan promote
malaysia..not recommended..tiket 15 ringgit..pelanggan maxis 10 ringgit...

abam hadzley..
saya memetik kata2 dari encik ayarx..
tadi masuk berita pasal tue.
skit ja.tak padan nak bayaq..padahal...takda duit...hahaha..

*cabut[/quote:1ohbuu1f]

ayarx kan pakai celcom......... takdak discount :lol:

ayarx_oren
21st September 2007, 11:13 PM
http://i69.photobucket.com/albums/i49/ayarx_oren/DSC03189r.jpg

http://i69.photobucket.com/albums/i49/ayarx_oren/DSC03192_filteredr.jpg

http://i69.photobucket.com/albums/i49/ayarx_oren/DSC03191_filteredr.jpg