PDA

View Full Version : Kursus Laman Web | Kolej Komuniti Bandar Darulaman



mzaidi
4th November 2007, 11:54 AM
Assalamualaikum warga utara khasnya dan seluruh warga2 FMDC diluar sana.... tadi ada saya menelefon pihak Kolej Komuniti Bandar Darulaman Jitra dan ada bertanyakan kursus membina laman web secara separuh masa dan ianya akan diadakan pada jumaat dan sabtu... tapi dia meminta saya supaya mencari sekurang-kurangnya 30 org pelajar yang mana kita akan mencadangkan kepada pihak kolej komuniti agar diadakan kursus tersebut... berkenaan dengan yuran memang murah dulu seorang kawan saya pernah tanya dia cakap cuma RM2 sebab mereka mendapat geran dari kerajaan untuk pendidikan komuniti tersebut, tetapi pihak kolej komuniti belum lagi dapat memberi maklumat tepat...... sesiapa yang berminat sila masukkan nama di bawah:-

1.mzaidi

fauzibaie
4th November 2007, 01:18 PM
Assalamualaikum warga utara khasnya dan seluruh warga2 FMDC diluar sana.... tadi ada saya menelefon pihak Kolej Komuniti Bandar Darulaman Jitra dan ada bertanyakan kursus membina laman web secara separuh masa dan ianya akan diadakan pada jumaat dan sabtu... tapi dia meminta saya supaya mencari sekurang-kurangnya 30 org pelajar yang mana kita akan mencadangkan kepada pihak kolej komuniti agar diadakan kursus tersebut... berkenaan dengan yuran memang murah dulu seorang kawan saya pernah tanya dia cakap cuma RM2 sebab mereka mendapat geran dari kerajaan untuk pendidikan komuniti tersebut, tetapi pihak kolej komuniti belum lagi dapat memberi maklumat tepat...... sesiapa yang berminat sila masukkan nama di bawah:-

1.mzaidi
2.fauzibaie



wh best ni. zaidi,berapa ari hah? 8)

mzaidi
4th November 2007, 02:58 PM
seminggu sekali saja... dalam tempoh lebih kurang 3 bulan.... sabtu atau jumaat atas kita free hari apa.

fauzibaie
4th November 2007, 07:13 PM
mari kawan kawan. kalau takut ada job hari sabtu, kita minta buat ari Jumaat. Lagi pun kat Kedah cuti ari Jumaatkan. Pada yang keja ari Jumaat kena amek cutila. Secara tak langsung kita boleh TT setiap minggu. Itu yang bestnya. 8)

shahrul3235
4th November 2007, 07:56 PM
insyaAllah bleh join..dekat je dgn umah aku ni :wink:

Ermalina
4th November 2007, 08:06 PM
huh? mcm best jaa...

kat mana ek? jitra ka? adeii..

seminggu sekali? kalau pi ari jumaat, sabtu esoknya dia ajar yg sama gak?

yuran rm2 je ke? mural btul...

ada sijil atau hadiah tak?

fauzibaie
4th November 2007, 08:15 PM
apa nak kira sijil atau hadiah. janji dapat ilmu. lepas tu boleh TT, jumpa fotog lain2. 8)

jejaka
4th November 2007, 09:30 PM
bestnyer..

mnazri
5th November 2007, 10:27 AM
Assalamualaikum warga utara khasnya dan seluruh warga2 FMDC diluar sana.... tadi ada saya menelefon pihak Kolej Komuniti Bandar Darulaman Jitra dan ada bertanyakan kursus membina laman web secara separuh masa dan ianya akan diadakan pada jumaat dan sabtu... tapi dia meminta saya supaya mencari sekurang-kurangnya 30 org pelajar yang mana kita akan mencadangkan kepada pihak kolej komuniti agar diadakan kursus tersebut... berkenaan dengan yuran memang murah dulu seorang kawan saya pernah tanya dia cakap cuma RM2 sebab mereka mendapat geran dari kerajaan untuk pendidikan komuniti tersebut, tetapi pihak kolej komuniti belum lagi dapat memberi maklumat tepat...... sesiapa yang berminat sila masukkan nama di bawah:-

1.mzaidi

betui ka yuran rm 2.00...kalau gutu aku join sama lah....tapi hari jumaat aku keja pulak.......

AbdulRazak
5th November 2007, 11:18 AM
Sayang seribu kali sayang... tempatnya amat jauh sekali.
Kalau tak, saya mesti register ditempat kedua, bawah mzaidi.. hehe..
Pada kawan2 kat atas sana, rebutlah peluang keemasan ini.

hairul
5th November 2007, 11:23 AM
Assalamualaikum warga utara khasnya dan seluruh warga2 FMDC diluar sana.... tadi ada saya menelefon pihak Kolej Komuniti Bandar Darulaman Jitra dan ada bertanyakan kursus membina laman web secara separuh masa dan ianya akan diadakan pada jumaat dan sabtu... tapi dia meminta saya supaya mencari sekurang-kurangnya 30 org pelajar yang mana kita akan mencadangkan kepada pihak kolej komuniti agar diadakan kursus tersebut... berkenaan dengan yuran memang murah dulu seorang kawan saya pernah tanya dia cakap cuma RM2 sebab mereka mendapat geran dari kerajaan untuk pendidikan komuniti tersebut, tetapi pihak kolej komuniti belum lagi dapat memberi maklumat tepat...... sesiapa yang berminat sila masukkan nama di bawah:-

1.mzaidi
2.fauzibaie
3. Hairul Nizam



wh best ni. zaidi,berapa ari hah? 8)

Zaidi, kalau boleh adjust malam kelas tu supaya ramai yang boleh join

eddymohd
5th November 2007, 12:57 PM
kursus pendek kat kolej komuniti ni memang murah... banyak course yang ada.. pilih jer la... aku tahu tang kursus masak jer sebab wife aku yang ajar.. he,,he... tapi web tak minat sangat sebab memang kerja aku pung buat web... he...he... kalau korang nak tanya selain dari apa yang instructor ajar tu aku leh try jawab... tak pun jumpa aku masa TT tu, aku pun pandai gitu-gitu jer... :)

mzaidi
5th November 2007, 03:39 PM
huh? mcm best jaa...

kat mana ek? jitra ka? adeii..

seminggu sekali? kalau pi ari jumaat, sabtu esoknya dia ajar yg sama gak?

yuran rm2 je ke? mural btul...

ada sijil atau hadiah tak?

rm2 ni kira mcm yuran pendaftaran la... hadiah tak dak kalau sijil insyaAllah


insyaAllah bleh join..dekat je dgn umah aku ni :wink:

sharul letak la nama anda




Zaidi, kalau boleh adjust malam kelas tu supaya ramai yang boleh join

saya pun cadang nak buat mcm tu jugak nnt saya bincang dgn pihak kolej komuniti


bestnyer..

jom la join



kursus pendek kat kolej komuniti ni memang murah... banyak course yang ada.. pilih jer la... aku tahu tang kursus masak jer sebab wife aku yang ajar.. he,,he... tapi web tak minat sangat sebab memang kerja aku pung buat web... he...he... kalau korang nak tanya selain dari apa yang instructor ajar tu aku leh try jawab... tak pun jumpa aku masa TT tu, aku pun pandai gitu-gitu jer... :)

tak pa nnt apa2 yg aku tak paham aku tanya hang la

jejaka
6th November 2007, 07:58 PM
teringin tapi komitmen kerja yg tak menentu menjadi penghalang... ruginyaaaa.. uuuu..

azuwan
6th November 2007, 08:05 PM
put my name too

fauzibaie
6th November 2007, 08:30 PM
woosshhh. cakap omputeh no....
put your name yourself la.....
jom kena teh tarek....... 8)

e_dan
7th November 2007, 01:29 AM
kursus pendek kat kolej komuniti ni memang murah... banyak course yang ada.. pilih jer la... aku tahu tang kursus masak jer sebab wife aku yang ajar.. he,,he... tapi web tak minat sangat sebab memang kerja aku pung buat web... he...he... kalau korang nak tanya selain dari apa yang instructor ajar tu aku leh try jawab... tak pun jumpa aku masa TT tu, aku pun pandai gitu-gitu jer... :)

tunggu eddy buat dekat KHTP.. :lol:

mzaidi
7th November 2007, 08:11 AM
1.mzaidi
2.fauzibaie
3.mnazri
4.azuwan


lagi2 mai lekas

hairul
7th November 2007, 10:56 AM
Zaidi, nama abang hairul boh skali

mzaidi
7th November 2007, 02:03 PM
1.mzaidi
2.fauzibaie
3.mnazri
4.azuwan
5.hairul

lagi2 mai lekas

fani76
7th November 2007, 04:16 PM
1.mzaidi
2.fauzibaie
3.mnazri
4.azuwan
5.hairul
6.Fani (insyaallah)


kena tengok jadual macamana dulu..
maklumla.. kami ni, time orang keja, kami off. time orang cuti, kami pi kerja...
:roll:

azuwan
9th November 2007, 11:07 AM
mana lagi kawan2 lain..
semua pakat2 terer dah kot..
sebab tu depa tak mau join nih

mfbmh
9th November 2007, 12:30 PM
bila kelas ni start.. berminat gak.. kna tgk kekangan masa jgak
mo xdak apa2 leh sja nak join

mzaidi
9th November 2007, 12:33 PM
bila kelas ni start.. berminat gak.. kna tgk kekangan masa jgak
mo xdak apa2 leh sja nak join

kita himpun org bagi cukup dulu,baru kita buleh mula kelas


mana lagi kawan2 lain..
semua pakat2 terer dah kot..
sebab tu depa tak mau join nih

depa sibuk kot

mfbmh
9th November 2007, 03:33 PM
murah tu.. bkn snang nk dpt twaran gini
blajar wat web guna software apa agknya
macromedia ka?
web html @ php?? ka suma skali
tingin sesangat nak blajar wat web.. mna tau leh guna di hari kemudian
xrugi blajaq

azuwan
9th November 2007, 06:19 PM
kalo sibuk tak pa lah
sebab kita memang sedia maklum
paham2 jelah nak dekat2 cuti sekolah nih
semua orang akan galas senapang untuk gi perang...

mzaidi
10th November 2007, 12:07 AM
murah tu.. bkn snang nk dpt twaran gini
blajar wat web guna software apa agknya
macromedia ka?
web html @ php?? ka suma skali
tingin sesangat nak blajar wat web.. mna tau leh guna di hari kemudian
xrugi blajaq

mungkin semua tu kot sebab tempoh dia selama 3 bulan setiap minggu...


kalo sibuk tak pa lah
sebab kita memang sedia maklum
paham2 jelah nak dekat2 cuti sekolah nih
semua orang akan galas senapang untuk gi perang...

awai tahun depan la senang,tak kalut

fauzibaie
10th November 2007, 08:14 AM
murah tu.. bkn snang nk dpt twaran gini
blajar wat web guna software apa agknya
macromedia ka?
web html @ php?? ka suma skali
tingin sesangat nak blajar wat web.. mna tau leh guna di hari kemudian
xrugi blajaq

mungkin semua tu kot sebab tempoh dia selama 3 bulan setiap minggu...


kalo sibuk tak pa lah
sebab kita memang sedia maklum
paham2 jelah nak dekat2 cuti sekolah nih
semua orang akan galas senapang untuk gi perang...

awai tahun depan la senang,tak kalut

ish... orang kita nih kadang2 cepat panas...kadang lambat panas...
topik Silmi menyelam tu sat saja dah jadi 9 ka 10 page,
tapi mencari ilmu dgn kos murah nih.. page 2 pun tak abeh lagi.
dari 4.11 hingga hari ni baru page 2.
zaidi telah melapangkan masa mencari maklumat untuk kita.
kelas tu perlu 30 orang tapi baru 6 orang yang boh nama.
kalau kelas tu 3 bulan tapi seminggu sekali,
jumlah kelas baru 12 ke 13 kelas sahaja.
ala... 3 bulan tu sat saja...
dulu orang booking kita bulan 6, tengok2 lani dah cuti sekolah dah.
ishk ishk ishk..............
:( :( 8) 8)

zul889
10th November 2007, 09:09 AM
Assalamualaikum....

aku dah baca dari page 1 hingga 2.....dan boleh buat kesimpulan..iaitu
kaedah pembelajaran ni kurang sesuai untuk kita photographer yang sibuk
memanjang....komitmen yang tak pernah abis.....kelas seminggu sekali
selama berbulan bulan.....akhirnya tinggal kerusi kosong je.....!

Kita kena faham....laman web ni ialah......alat @ medium @ kaedah komunikasi
untuk menghubungkan kita dengan kawan kawan @ pelanggan kita
dengan menggunakan bahasa komputer yang telah direka......

kalau dulu nak buat web kita kena mahir bahasa komputer seperti PHP dan segala
mak nenek lagi......yang memeningkan kepala.....hanya pelajar kat U je yang
belajar benda ni....

sekarang ni bahasa tu telah dipermudahkan.....kita boleh guna software
wordpress @ joomla @ galery 2......@ bananAlbum.....semua software tu
dah meliputi blog, forum, komen, galeri album......bagi kita yang tak berapa
pandai komputer pon....kalau usaha sikit dah boleh buat satu laman web
yang agak bagus.....

Sebelum ni aku 'merangkak' jugak pasal komputer ni.....apa yang aku buat
sanggup turun dari Ipoh ke Aloq Staq untuk belajar hanya setting WORDPRESS
yang ambik masa hanya 10 minit.....balik ipoh....7 hari 7 malam study apa itu
wordpress....blog.....shoutbox.....

Jadi aku cadangkan (kira macam apperantice gamaknya...)
Cari sorang TOK GURU yang pakar buat laman web ni.....mintak dia ajaq secara intensif
Kaedah ni orang putih kata "one to one'......tok guru dok sebelah.....anak murid dok sebelah
belajar sampai dapat.....mungkin ambik masa 2 @ 3 hari je.....

YANG PENTING BAYAR LA UPAH TOK GURU TU...MANA ADA FREE
kalau dia mintak 3 4 ratus pon kira dah ok....sebab melalui laman web tu
kita leh jana duit ribu...ribu...ribu... :-)

Bagi aku...fotopages yang kita guna tu dah cukup bagus
tapi kalau digabungkan dengan laman web dotcom....lagi la power hendakNya

Sekian

zul889
10th November 2007, 09:10 AM
<edit>

rasdi75
10th November 2007, 11:04 AM
betul apa yg zul cakap.
mula2 nak join boleh.tengah semangat..tapi yang tak sanggup ialah nak bagi komitmen.
tambah pula bg fotografer yg busy memanjang.
takut nanti last2 nanti tinggal tok guru dgn kerusi aje

mzaidi
10th November 2007, 09:49 PM
tak pa la sapa nak masuk jom kalau tak mau tak pa tak paksa.... bagi saya budak hingusan kampung ni senantiasa dahagakan ilmu...

mfbmh
11th November 2007, 06:50 AM
tak pa la sapa nak masuk jom kalau tak mau tak pa tak paksa.... bagi saya budak hingusan kampung ni senantiasa dahagakan ilmu...

dats rite bro.. pepatah melayu ada kata "nak seribu daya xnak seribu dalih"
harap2 aku yg seribu daya tu la :D
yg dah ada komitmen lain mmgla susah skit.. bnda tu terbuka bkn pksaan
bkn snang org nk wat kursus mcm nih.. kalu g blajar sndiri kt luar bkn sikit pnya duit nk gna
so gnakan peluang yg dh ada dpn mta nih

mzaidi
12th November 2007, 08:30 AM
1.mzaidi
2.fauzibaie
3.mnazri
4.azuwan
5.hairul
6.Fani (insyaallah)
7.asmady

mfbmh
12th November 2007, 09:22 AM
1.mzaidi
2.fauzibaie
3.mnazri
4.azuwan
5.hairul
6.Fani (insyaallah)
7.asmady
8.faiz@mfbmh

mzaidi
13th November 2007, 12:38 AM
1.mzaidi
2.fauzibaie
3.mnazri
4.azuwan
5.hairul
6.Fani (insyaallah)
7.asmady
8.faiz@mfbmh
9.azrgrafix
10.asasey staff
11.asasjey staff

daiyo
13th November 2007, 08:38 AM
1.mzaidi
2.fauzibaie
3.mnazri
4.azuwan
5.hairul
6.Fani (insyaallah)
7.asmady
8.faiz@mfbmh
9.azrgrafix
10.asasey staff
11.asasjey staff
12.daiyo aka khairuddin

rodzihad
13th November 2007, 08:46 PM
1.mzaidi
2.fauzibaie
3.mnazri
4.azuwan
5.hairul
6.Fani (insyaallah)
7.asmady
8.faiz@mfbmh
9.azrgrafix
10.asasey staff
11.asasjey staff
12.daiyo aka khairuddin
13. Rodzihad

azuwan
15th November 2007, 04:50 PM
kawan2 utara yang lain tu mana p habih
jomla pakat2 ramai join nih
tak rugi pun nih
:shock:

mozakim
16th November 2007, 12:22 PM
Berminat gak ni, tapi tarikh taktau plak bila no? Kalau kena time ada job tak dapat nk join gak la, tapi aku boh nama gak sebab berminat

1.mzaidi
2.fauzibaie
3.mnazri
4.azuwan
5.hairul
6.Fani (insyaallah)
7.asmady
8.faiz@mfbmh
9.azrgrafix
10.asasey staff
11.asasjey staff
12.daiyo aka khairuddin
13. Rodzihad
14. mozakim

fauzibaie
16th November 2007, 01:00 PM
Assalamualaikum....

aku dah baca dari page 1 hingga 2.....dan boleh buat kesimpulan..iaitu
kaedah pembelajaran ni kurang sesuai untuk kita photographer yang sibuk
memanjang....komitmen yang tak pernah abis.....kelas seminggu sekali
selama berbulan bulan.....akhirnya tinggal kerusi kosong je.....!

Kita kena faham....laman web ni ialah......alat @ medium @ kaedah komunikasi
untuk menghubungkan kita dengan kawan kawan @ pelanggan kita
dengan menggunakan bahasa komputer yang telah direka......

kalau dulu nak buat web kita kena mahir bahasa komputer seperti PHP dan segala
mak nenek lagi......yang memeningkan kepala.....hanya pelajar kat U je yang
belajar benda ni....

sekarang ni bahasa tu telah dipermudahkan.....kita boleh guna software
wordpress @ joomla @ galery 2......@ bananAlbum.....semua software tu
dah meliputi blog, forum, komen, galeri album......bagi kita yang tak berapa
pandai komputer pon....kalau usaha sikit dah boleh buat satu laman web
yang agak bagus.....

Sebelum ni aku 'merangkak' jugak pasal komputer ni.....apa yang aku buat
sanggup turun dari Ipoh ke Aloq Staq untuk belajar hanya setting WORDPRESS
yang ambik masa hanya 10 minit.....balik ipoh....7 hari 7 malam study apa itu
wordpress....blog.....shoutbox.....

Jadi aku cadangkan (kira macam apperantice gamaknya...)
Cari sorang TOK GURU yang pakar buat laman web ni.....mintak dia ajaq secara intensif
Kaedah ni orang putih kata "one to one'......tok guru dok sebelah.....anak murid dok sebelah
belajar sampai dapat.....mungkin ambik masa 2 @ 3 hari je.....

YANG PENTING BAYAR LA UPAH TOK GURU TU...MANA ADA FREE
kalau dia mintak 3 4 ratus pon kira dah ok....sebab melalui laman web tu
kita leh jana duit ribu...ribu...ribu... :-)
Bagi aku...fotopages yang kita guna tu dah cukup bagus
tapi kalau digabungkan dengan laman web dotcom....lagi la power hendakNya

Sekian

:?: :?: :?: :?:

<edit>

:?: :?: :?: :?:

mzaidi
16th November 2007, 05:27 PM
apa yang abg fauzie higlight kan tu??? bagi saya kalau sapa mau jom tak mau sudah.... buat pengetahuan semua benda ni dah kerajaan bagi kemudahan memang la free bukan kita cari org mengajar sekupang pun kita tak bayar dia... kalau mcm tu sekolah kerajaan pun tak berkesan la sebab budak2 pi mengaji free... tu pun ramai jugak yang pi mengaji sana.... org kalau dah pandai memang dia tengok benda ni tak perlu tetapi saya ajak sesapa saja yang rasa diri dia amat memerlukan benda ni, saya pernah sembang dgn azuwan dia cakap dia pun nak masuk jugak kelas ni, saya kata kat dia selama ni yang dok belajaq degree selama 3tahun tu tak cukup ka? dia jawab ilmu sampai bila pun tak habis...... sekadar renungan...

ayarx_oren
16th November 2007, 09:30 PM
sapa2 yg nak pi tu SILA la boh nama..x payah dok komen panjang2..
zaidi...hang target berapa org ni...kalau bleh hang pi kompomkan cepat
tarikh dan masa..kalau x satgi benda ni jadi 'sejuk'

zul889
17th November 2007, 04:20 PM
Assalamualaikum...zaidi dan kawan kawan yang lain

aku dah 'takut' nak bagi komen
ramai yang nak 'tembak' aku... :-)

cabuuuuutttt...!

dipendekkan cerita..... semua akan
berjaya kalau kita ada KOMITMEN

aku tak kata kelas tu tak bagus
bagussss....dan hanya akan berjaya
kalau orang yang masuk kelas tu...
ada KOMITMEN 100%......

macam kata ayarq ..... jangan bagi "sejuk"

semoga usaha nak buat kelas tu.....BERJAYA...!

fauzibaie
17th November 2007, 05:10 PM
:D :D :D :mrgreen:

fauzibaie
22nd November 2007, 12:52 PM
OK OK. Zaidi pun dah jadi ayah dah. boleh kot kita sambung balek cerita kita nih.
kepada yang berminat sila taroh nama kat bawah dan biar zaidi uruskan yang lainnya. 8)

1.mzaidi
2.fauzibaie
3.mnazri
4.azuwan
5.hairul
6.Fani (insyaallah)
7.asmady
8.faiz@mfbmh
9.azrgrafix
10.asasey staff
11.asasjey staff
12.daiyo aka khairuddin
13. Rodzihad
14. mozakim

rizalis
22nd November 2007, 02:11 PM
Aku Nak Join Jugak La Kalau Hampa Buat
Rumah Aku Pun Dekat dengan Kolej Komuniti tu


http://pipoujid.fotopages.com

rizalis
22nd November 2007, 02:14 PM
Aku Teringin gak nak join jangan lupa aku sama
aku pulak baru ja nak belajaq bab bab homepage ngan ambik mengambik gambaq ni

fauzibaie
22nd November 2007, 05:02 PM
En rizalis. sila kenalkan diri kat MyLens. saya rasa ramai nak kenai tu.. click kat bawah tu.. 8)
http://www.fotopages.com.my/forum/viewforum.php?f=15

mzaidi
23rd November 2007, 01:04 AM
En rizalis. sila kenalkan diri kat MyLens. saya rasa ramai nak kenai tu.. click kat bawah tu.. 8)
http://www.fotopages.com.my/forum/viewforum.php?f=15


ya betul abg fauzie, dia jgak perlu kenalkan diri kepada Pak Cik John

fauzibaie
23rd November 2007, 01:44 AM
Ha ha ha...nampak gaya kena kenalkan pakcik John kat semua fotog ni.
nanti kita buat outdoor, bawa pengantin dan shoot kat sana.
baru saja jumpa pakcik john dengan hairul,arn dan hazrin.
Mod, sori OT sikit aja. 8)

fauzibaie
26th November 2007, 12:33 PM
en rizalis kita dah mai daftar Uncle John semalam.

zaidi, cam mana cerita Kolej Kominiti nih, ada apa2 perkembangan ka?
kalau ada crita, kasi update sikit. Lani pun dah ada 15 orang dengan rizalis.
dah boleh kot, atau nak tunggu sampai 20 orang. 8)

mzaidi
27th November 2007, 08:32 AM
en rizalis kita dah mai daftar Uncle John semalam.

zaidi, cam mana cerita Kolej Kominiti nih, ada apa2 perkembangan ka?
kalau ada crita, kasi update sikit. Lani pun dah ada 15 orang dengan rizalis.
dah boleh kot, atau nak tunggu sampai 20 orang. 8)

saya masih nak cari sekurang-kurangnya 20 org.... apa pun saya akan usaha bagi jadi jugak walaupun peserta tak cukup... tu saya tak bukak kat warga uum lagi tu... sebab nak bagi peluang kawan2 kita yg kesuntukan masa utk belajaq

mzaidi
5th December 2007, 08:43 PM
1.mzaidi
2.fauzibaie
3.mnazri
4.azuwan
5.hairul
6.Fani (insyaallah)
7.asmady
8.faiz@mfbmh
9.azrgrafix
10.asasey staff
11.asasjey staff
12.daiyo aka khairuddin
13. Rodzihad
14. mozakim
15.Tih
16.An
17.Harumanis


Borang ada pada bro asmady,sila dapatkan dgn segera sebab kita dah nak hantar....

AbdulRazak
5th December 2007, 10:35 PM
Wahhh.... dah makin ramai peserta nya nih..

Saya ingatkan kelas dah jalan. rupanya belum lagi ya. Nanti kongsi-kongsi
ya abang abang semua ilmu dan maklumat tu. Saya minat juga bab ni. TQ.

ponato
6th December 2007, 09:12 AM
assalamualaikum... nak tanya.. kelas ni jadual dia siang ka malam? kalu mlm bleh la nak join.. teringin jgk..

hairul
6th December 2007, 10:54 AM
assalamualaikum... nak tanya.. kelas ni jadual dia siang ka malam? kalu mlm bleh la nak join.. teringin jgk..

Kelas ini akan diadakan pada hari cuti Jumaat atau Sabtu dan memang kita cuba mintak dengan pihak penganjur adakan pada sebelah malam

ponato
7th December 2007, 08:05 AM
Kelas ini akan diadakan pada hari cuti Jumaat atau Sabtu dan memang kita cuba mintak dengan pihak penganjur adakan pada sebelah malam

kalo mcm tu bleh la rasa nak join... kena taruk nama dulu ka? kalo taruk nama ni kira konpom ka?

mzaidi
8th December 2007, 04:12 PM
Kelas ini akan diadakan pada hari cuti Jumaat atau Sabtu dan memang kita cuba mintak dengan pihak penganjur adakan pada sebelah malam

kalo mcm tu bleh la rasa nak join... kena taruk nama dulu ka? kalo taruk nama ni kira konpom ka?

saudara boleh taruk nama dan ambik borang pada saya.. sebab saya nak hantar secepat mngkin.... ataupun borang ambik dari bro asmady...

fauzibaie
9th December 2007, 03:22 PM
Aku Teringin gak nak join jangan lupa aku sama
aku pulak baru ja nak belajaq bab bab homepage ngan ambik mengambik gambaq ni

1.mzaidi
2.fauzibaie
3.mnazri
4.azuwan
5.hairul
6.Fani (insyaallah)
7.asmady
8.faiz@mfbmh
9.azrgrafix
10.asasey staff
11.asasjey staff
12.daiyo aka khairuddin
13. Rodzihad
14. mozakim
15.Tih
16.An
17.Harumanis
18.rizalis

sapa2 lagi yang berhajat, sila boh nama sini sebelum MZaidi buka pada geng UUM.
Lani keutamaan diberi pada geng FMDC dulu ya.
mari mari mariiiiii 8)

adonasagat
10th December 2007, 12:36 AM
Assalamualaikum w.b.t

saya rasa saya memang nak ikut gak kelas ni kalau kena masa nanti,so saya letak nama gak la no en. zaidi...kalau ada apa2 jangan lupa up to date noh..

1.mzaidi
2.fauzibaie
3.mnazri
4.azuwan
5.hairul
6.Fani (insyaallah)
7.asmady
8.faiz@mfbmh
9.azrgrafix
10.asasey staff
11.asasjey staff
12.daiyo aka khairuddin
13. Rodzihad
14. mozakim
15.Tih
16.An
17.Harumanis
18.rizalis
19.adonasagat

ponato
10th December 2007, 08:41 AM
saya letak nama dulu bleh?

1.mzaidi
2.fauzibaie
3.mnazri
4.azuwan
5.hairul
6.Fani (insyaallah)
7.asmady
8.faiz@mfbmh
9.azrgrafix
10.asasey staff
11.asasjey staff
12.daiyo aka khairuddin
13. Rodzihad
14. mozakim
15.Tih
16.An
17.Harumanis
18.rizalis
19.adonasagat
20. ponato


nak amik borang kena jumpa en zaidi ka?

mzaidi
10th December 2007, 12:55 PM
saya letak nama dulu bleh?




nak amik borang kena jumpa en zaidi ka?


kalau nak ambik jumpa saudara asmady ataupun pi terus ke bahagian kursus jangka pendek kolej komuniti darulaman....

waja1197
10th December 2007, 02:12 PM
kat kolej komuniti negeri lain xder ker?

mzaidi
10th December 2007, 04:39 PM
kat kolej komuniti negeri lain xder ker?


mungkin ada... try pi tanya tgk

hadzleyharith
10th December 2007, 05:04 PM
saya letak nama dulu bleh?

1.mzaidi
2.fauzibaie
3.mnazri
4.azuwan
5.hairul
6.Fani (insyaallah)
7.asmady
8.faiz@mfbmh
9.azrgrafix
10.asasey staff
11.asasjey staff
12.daiyo aka khairuddin
13. Rodzihad
14. mozakim
15.Tih
16.An
17.Harumanis
18.rizalis
19.adonasagat
20. ponato
21. hadzleyharith ... mzaidi..cam kita sembang malam tu ya..:D

mzaidi
11th December 2007, 08:19 AM
saya letak nama dulu bleh?

1.mzaidi
2.fauzibaie
3.mnazri
4.azuwan
5.hairul
6.Fani (insyaallah)
7.asmady
8.faiz@mfbmh
9.azrgrafix
10.asasey staff
11.asasjey staff
12.daiyo aka khairuddin
13. Rodzihad
14. mozakim
15.Tih
16.An
17.Harumanis
18.rizalis
19.adonasagat
20. ponato
21. hadzleyharith ... mzaidi..cam kita sembang malam tu ya..:D



ok bang cuma abg tak bagi sms alamat abg lagi aja

adonasagat
26th January 2008, 06:44 PM
apa cerita dgn topic ni,dah tamau teruskan ka?

fauzibaie
26th January 2008, 08:33 PM
buat masa sekarang ni Saudara Zaidi kita berada di luar negara.
saya percaya dia akan beri penjelasan bila balek nanti.
harap2 bersabar ya. 8)

mfbmh
27th January 2008, 03:23 PM
relax2.. insyallah bnda ni akan jd.. sabar sja.. keep in touch :D

adonasagat
1st February 2008, 04:58 PM
Untuk makluman, masa saya p tengok kat kolej komuniti jitra bahagian kursus pendek tu, Kursus Laman Web ni akan dimulakan pada bulan Februari ni laa. Saya tak pasti sama ada kursus yang nak dijalankan itu sudah penuh dgn peserta ataupun tidak karena lupa plak nak tanya,sekadar membelek jerr..haha...

fauzibaie
7th February 2008, 09:31 AM
Bapak MZaidi, sila beri update terkini.
Ramai anak buah ingin tahu perkembangan baru.
Kalau dah cukup ahlinya, boleh kita teruskan.
Pak, ole2 dari Jakarta ngak ada kapak??
:lol: 8)

mzaidi
11th February 2008, 11:11 PM
Bapak MZaidi, sila beri update terkini.
Ramai anak buah ingin tahu perkembangan baru.
Kalau dah cukup ahlinya, boleh kita teruskan.
Pak, ole2 dari Jakarta ngak ada kapak??
:lol: 8)


sori kawan2 saya tak dan nak pi tgk dlm waktu terdekat ni, lagipun nak ambik cuti pun tak buleh waktu la sebab banyak kerja2 yang perlu diselesaikan... nak pi waktu hari minggu takut tak buka jadi saya meminta jasa baik penghulu mukim jitra supaya pi tanya habaq kat depa sat mcm mana ada lagi dak yempat bagi peserta2 dari fmdc yang berjumlah kira2 20 org ni....

mzaidi
20th February 2008, 08:39 AM
kelmarin saya pi ke sana utk mengetahui info terkini..... apa yang saya dapat ialah

Yuran: RM70
Tarikh : Bulan mac (tapi kalau group kita buleh pilih tarikh)
Durasi: 20 jam.

azuwan
25th February 2008, 03:33 PM
zaidi, RM70 perkepala tu agak2 untuk berapa hari ?
20 jam mau dekat 3 hari lebih

mzaidi
27th February 2008, 02:37 PM
zaidi, RM70 perkepala tu agak2 untuk berapa hari ?
20 jam mau dekat 3 hari lebih


lebih kurang 3hari la....

saupix
27th February 2008, 04:06 PM
macam menarik gak nih