PDA

View Full Version : 23 Mac, Walimatul Urus | Nae @ Nazri Ahmad



nae
11th March 2008, 05:14 PM
Salam semua..sj nk panggey kawan2, djemput semua hadir ke majlis akad nikah aku kt kulim ni..
23/3/2008..location masjid ayaq merah n taman kempas merah..526/26 taman kempas merah kulim
ada mkn2.. :twisted:
semua djemput hadir naaaa :D

mudme
11th March 2008, 05:19 PM
tahniah..
selamat pengantin baru..
tak dpt la nak p..
30hb tu baru aku blk kg.. ada kenduri member aku kt kg..
ehehehee..

nae
11th March 2008, 05:26 PM
tahniah..
selamat pengantin baru..
tak dpt la nak p..
30hb tu baru aku blk kg.. ada kenduri member aku kt kg..
ehehehee..

hg bukan ada kt kg hr jumaat hr tu..sekilas nmpk mcm hg kt saf belakang ms smyg jumaat, tp pas smyg ja, tgk dh tarak :twisted:

mudme
11th March 2008, 05:32 PM
uish... org lain kot..
last aku blk masa raya cina ja..
ehehee.. p smbhyg jumaat.. pastu blk..
tp mmg saf blakang skali... ramai sgt...

LazirHays
11th March 2008, 11:24 PM
Tahniah Nae... Selamat Pengantin Baru....

e_dan
11th March 2008, 11:31 PM
Salam semua..sj nk panggey kawan2, djemput semua hadir ke majlis akad nikah aku kt kulim ni..
23/3/2008..location masjid ayaq merah n taman kempas merah..526/26 taman kempas merah kulim
ada mkn2.. :twisted:
semua djemput hadir naaaa :D


dei mahca....
pukul berapa mau tunggu....
jam kasi mau taruk laa....

fauzibaie
12th March 2008, 12:11 AM
tahniah nae & pasangan.
kenurinya bila pulak.
tentu gempaq punya ni...
pangge MB baru kot... hi hi hiiii :lol: 8)

ponato
12th March 2008, 08:11 AM
tahniah nae.. selamat pengantin baru.. semoga berbahagia ke anak cucu..

riesyam
12th March 2008, 08:22 AM
tahniah utk sahabat aku nae n jgk pasangan dia. dah masuk alam baru lepas nie...harapĀ² x membataskan pergerakan...ekekeke...hehehe

eddymohd
12th March 2008, 09:16 AM
tahniah.. 23/3 yer... insya-Allah datang... nak janji takleh.. tapi cuba la...

slumber
12th March 2008, 09:41 AM
Tahniah... Welkom to the clubbbb...hahahaha

fauzibaie
12th March 2008, 10:13 AM
Nae, kalau boleh kasi plan sikit jalan ke masjid tu.
senang la sikit, tak payah call dan kacau kerap2.
sat2 call, sat2 call...tanya arah...takut kena marah... :lol: 8)

nae
12th March 2008, 10:45 AM
Salam semua..sj nk panggey kawan2, djemput semua hadir ke majlis akad nikah aku kt kulim ni..
23/3/2008..location masjid ayaq merah n taman kempas merah..526/26 taman kempas merah kulim
ada mkn2.. :twisted:
semua djemput hadir naaaa


dei mahca....
pukul berapa mau tunggu....
jam kasi mau taruk laa....

haha..sori2..jam 2 ptg..
kirany pas zohor laa.. :D

deelapena2903
12th March 2008, 11:37 AM
Tahniah ..Nae
Tak jauh dari rumah aku tu...Insya Allah,nanti sampai ler aku

http://deelapena.fotopages.com

pitouch
12th March 2008, 11:52 AM
nae .... tahniah .... tak janji .. but try my best ....

nae
12th March 2008, 03:37 PM
tahniah nae & pasangan.
kenurinya bila pulak.
tentu gempaq punya ni...
pangge MB baru kot... hi hi hiiii :lol: 8)

tima kaseh DATO G..
kenuri plak lmbt lg..
31/5 ( alamat KULIM tu jgk and 1/6 ( LAHAR MINYAK, KEPALA BATAS--ni special, kduri kawen 4 pasang pennantin serentak)
semua djemput sama tau!

tu la, igt nk jemput MB baru..hehe..buat masa la ni, jemput MB Dato G dulu laaa..

nae
12th March 2008, 03:43 PM
LazirHays :: tima kaseh..join dak TT sbg jaya?
Ponato :: tima kaseh jgk..Insyaallah.. :D mai la naa
Riesyam :: tima kaseh jgk wahai sahabat..hehe insyaallah x membataskn pergrakan..angkut bini sekali pasni..dh dia pn minat photography
eddymohd :: thanx, mai la..peta ada kt bwh nu haa..
slumber :: haha, ni mmg nk masuk clubb la ni..hehe
abg sham deelapena :: dekat ja tuu, jgn x mai plak naaa
apit :: hg pn kena mai jgk..bwk la pesona lady skali..kot2 la hg nk juai 17-50 tu kt aku :twisted:

nae
12th March 2008, 03:46 PM
Nae, kalau boleh kasi plan sikit jalan ke masjid tu.
senang la sikit, tak payah call dan kacau kerap2.
sat2 call, sat2 call...tanya arah...takut kena marah... :lol: 8)

hehe, aku kalau baca ayat2 abg fauzie ni eh silap DATO G..mau trgelak pecah perut..
wawakaka..okla okla..nah amik peta..sori peta last minute.kad x siap lg..
http://farm4.static.flickr.com/3022/2328740900_3a35770616_b.jpg

cruezz
12th March 2008, 05:36 PM
tahniah nae!!! mari2 kita silaukan mata tok kadi masa nak akad nikah...kena tembak ngan flash 2 3 kali...mau berpinau mata tok kadi...last2 nae jugak yg gelabah nak kena jawab soalan cepumas dari pihak tok kadi

rasdi75
12th March 2008, 05:57 PM
tahniah nae

e_dan
12th March 2008, 06:56 PM
Nae, kalau boleh kasi plan sikit jalan ke masjid tu.
senang la sikit, tak payah call dan kacau kerap2.
sat2 call, sat2 call...tanya arah...takut kena marah... :lol: 8)

hehe, aku kalau baca ayat2 abg fauzie ni eh silap DATO G..mau trgelak pecah perut..
wawakaka..okla okla..nah amik peta..sori peta last minute.kad x siap lg..
http://farm4.static.flickr.com/3022/2328740900_3a35770616_b.jpg

sempoi peta hang...
kalau dato' G tak jumpa juga
aku tak tau la....
umah anak dia pon area tu jugak....

ooo...lepas zohor.
insyallah...

LazirHays
12th March 2008, 10:42 PM
Nae.. cuma nak kongsi pengalaman...

Kena ingat haribulan Melayu, pasa penah ada pengantin kena tanya haribulan melayu bape hari bulan.....
Pastu, kena tanya gak kat tok imam tu, nak jawab mcm mana? sesetengahnya tak nak "aku terima nikahnya...", depa mau aku "terima nikah..."

Satu lagi, handphone masa nak akad tu silentkan dan mintak org lain pegang @ jadi tukang jawab arah jalan... hehehhehee... masa tu kena focus Nae... :D

nae
12th March 2008, 11:44 PM
tahniah nae!!! mari2 kita silaukan mata tok kadi masa nak akad nikah...kena tembak ngan flash 2 3 kali...mau berpinau mata tok kadi...last2 nae jugak yg gelabah nak kena jawab soalan cepumas dari pihak tok kadi

cayalah azzad..aku support semangat hg tuuu!!
bg brpinau sket mata dia, so dia xyah la tny byk2 sgt..x gitu azzad? :twisted:

iezach
13th March 2008, 12:04 AM
Tahniah nae... Aku kira kalu warga kulim aja pun turun 'tembak' tok kadi, memang dia tak tanya banyak punya. Inikan pula jemput satu dunia. Datuk G jangan lupa bawak payung na........

nae
13th March 2008, 12:55 AM
tahniah nae
trimas rasdi.. :D

nae
13th March 2008, 12:56 AM
Nae, kalau boleh kasi plan sikit jalan ke masjid tu.
senang la sikit, tak payah call dan kacau kerap2.
sat2 call, sat2 call...tanya arah...takut kena marah... :lol: 8)

hehe, aku kalau baca ayat2 abg fauzie ni eh silap DATO G..mau trgelak pecah perut..
wawakaka..okla okla..nah amik peta..sori peta last minute.kad x siap lg..
http://farm4.static.flickr.com/3022/2328740900_3a35770616_b.jpg

sempoi peta hang...
kalau dato' G tak jumpa juga
aku tak tau la....
umah anak dia pon area tu jugak....

ooo...lepas zohor.
insyallah...

tu laa..umah anak dia dpn petronas tmn brsatu tu jaaa..
dekat sgt,kalau xmai jgk xtau laa nk kata apa,hehe

nae
13th March 2008, 12:57 AM
Nae.. cuma nak kongsi pengalaman...

Kena ingat haribulan Melayu, pasa penah ada pengantin kena tanya haribulan melayu bape hari bulan.....
Pastu, kena tanya gak kat tok imam tu, nak jawab mcm mana? sesetengahnya tak nak "aku terima nikahnya...", depa mau aku "terima nikah..."

Satu lagi, handphone masa nak akad tu silentkan dan mintak org lain pegang @ jadi tukang jawab arah jalan... hehehhehee... masa tu kena focus Nae... :D
tu dia tips yg sgt brguna...thanx syahrizal...
nti mai naa :D

nae
13th March 2008, 12:59 AM
Tahniah nae... Aku kira kalu warga kulim aja pun turun 'tembak' tok kadi, memang dia tak tanya banyak punya. Inikan pula jemput satu dunia. Datuk G jangan lupa bawak payung na........
hehe..warga kulim pn ramai jgk noo..
nti turun sy jamu special utk geng photographer naa.. :D

hadzleyharith
13th March 2008, 08:47 AM
Selamat pengantin baru kepada Sahabat ku ini...

pitouch
13th March 2008, 09:31 AM
rasa mcm dekat dah .... nanti aku try ...... ok .... nak jual 17-50 ..? wakakakaka ... baru kasi test terus mau beli ka ..? hahahahaha

kupukupu
13th March 2008, 09:34 AM
congrats nae!~ :)
moge hepi 2gede 4ever dunia & akhirat..insyaAllah..

nae
13th March 2008, 04:02 PM
Selamat pengantin baru kepada Sahabat ku ini...

thanx abg hadzley aka tok guruku..
kalau free hr tu singgah mai la naa..
kalau xdan xpa..31hb 5 n 1 hb 6 nti pn ada.. :D

nae
13th March 2008, 04:03 PM
rasa mcm dekat dah .... nanti aku try ...... ok .... nak jual 17-50 ..? wakakakaka ... baru kasi test terus mau beli ka ..? hahahahaha

hahaha..aku telah diracuniiii..
sejak2 tu aku x lena tdoq, asyik trigt kt dia jaa..
pastu plak kena basuh dgn abg hadzley plak..17-50 lagiii..
hr ni troih jd gila :twisted:

nae
13th March 2008, 04:06 PM
congrats nae!~ :)
moge hepi 2gede 4ever dunia & akhirat..insyaAllah..

THANX KUPUKUPU...
ni satu lg nk announce..
23 ni akad nikah ja..
kduri belah pompuan 31hb 5..
pastu belah aku plak kt lahar minyak kepala batas 1hb 6.
yg belah aku ni spesial sket sbb kduri kawen 4 pasang serentak..aku dgn sepupu2 aku semuany 4 pasang..
so sapa2 yg nk tambah portfolio wedding tu, ni la masanyaaa!!!
4 pasang tuu..bru2 ni keluaq kosmo..3 pasang pengantin jaaaa.. :twisted:
tudia promote bguih punyaaa!hahaha

iezach
13th March 2008, 05:19 PM
Pergh... caya la nae. Buat rekod ni. Suatu kelainan dan keajaiban akan berlaku. First time aku nak tgk 4 psg kawin. Kwn2 tak pi rugi woooo....

saupix
13th March 2008, 10:27 PM
nae... tahniah...sorry lambat buat ucapan..

LazirHays
14th March 2008, 12:15 AM
Tak ada aral melintang pukang, insya Allah Nae....

p/s: Pi kut BM dekat sikit no??

nae
14th March 2008, 06:16 AM
iezach :: mai naa nti
saupix :: thanx sahabat.. :D
LazirHays :: mai dr mana..kalau mai dr perda, mmg kot BM lg dekat.tp kalau mai dr kepala batas, kot ara kuda n lunas la dekat.
x pun mai kot BKE

jejaka
14th March 2008, 11:44 AM
congrats nae!~ :)
moge hepi 2gede 4ever dunia & akhirat..insyaAllah..

THANX KUPUKUPU...
ni satu lg nk announce..
23 ni akad nikah ja..
kduri belah pompuan 31hb 5..
pastu belah aku plak kt lahar minyak kepala batas 1hb 6.
yg belah aku ni spesial sket sbb kduri kawen 4 pasang serentak..aku dgn sepupu2 aku semuany 4 pasang..
so sapa2 yg nk tambah portfolio wedding tu, ni la masanyaaa!!!
4 pasang tuu..bru2 ni keluaq kosmo..3 pasang pengantin jaaaa.. :twisted:
tudia promote bguih punyaaa!hahaha

tolong PM kan lokasi dan segala details yg berkaitan.. teringin nak join.. nak tambah ilmu sket.. TQ

nae
14th March 2008, 12:53 PM
tolong PM kan lokasi dan segala details yg berkaitan.. teringin nak join.. nak tambah ilmu sket..

kepada jejaka :D
lokasi 4 pasang pengantin kawen tu kt
800, Lahar Minyak, 13200 Kepala Batas,
Seberang Prai Utara Penang.

bagan
14th March 2008, 07:13 PM
taniah nae!
bertambah lagi ahli yg dh kawen dlm fmdc nie.
pasni kena bwat club utk yg dh kawen laa gamaknya..
heheh.. ayarx oren kalau nk join kena tunjuk sijil nikah la.. hehehehe

flank_03
14th March 2008, 08:30 PM
congrat nae.....insyllh klu xda apa2 aku p

LazirHays
14th March 2008, 11:05 PM
Nae.. saya nanti pi ikut PERDA... insya Allah tak sesat...

p/s: masih lagi on (belum ada aral melintang pukang)

arie_gaban
17th March 2008, 11:58 AM
nae.
banyak ingat yang isteri itu amanah yang diberi Tuhan.
dan lepas nie. panggey pun takley keluaq dah.

bini rantai d rumah..

hahaha..TAHNIAH..

nae
17th March 2008, 03:50 PM
flank :: thanx wei...
Lazirhays :: ha btoi tu, mai kot perda/ bm confirm x sesat.kalau sesat jgk p daftar semula sebagai org penang/kedah
arie :: haha..xpa..saling rantai merantai! :twisted:

arifwan79
17th March 2008, 05:17 PM
Nae... congrats.. isyaAllah sampai kut aku nanti...

Akad nikah 23 Mac...
22Mac bukan hang bawak Edan p akad nikah kat kedai matthew ka.... hahahahaaa

nae
17th March 2008, 06:07 PM
Nae... congrats.. isyaAllah sampai kut aku nanti...

Akad nikah 23 Mac...
22Mac bukan hang bawak Edan p akad nikah kat kedai matthew ka.... hahahahaaa

ya tepat sekali..hahaha..bkn apa, dh edan nk sgt..kita kena tlg la..akad nikah di click n snap..sapa nk join.. :twisted:

e_dan
17th March 2008, 06:10 PM
aku terima nikahnya... nikoniah bt Dinpanluh dgn mas kawennya RM2500 tunaiiiii.....

deelapena2903
17th March 2008, 06:14 PM
..sah,sah,sah......sah dan sah lagi
Aku ingat nak join gak ler..

nae
17th March 2008, 06:18 PM
hahahahaha...huhu best2..jom la kita pakat ramai2 p sana.sekurg2ny blh motivate kita utk qeja lebih kuat utk tmbh gear baru!!
abg hadzley pn dh upgrade D3..kita xkan nk tgk sj? :twisted:

e_dan
17th March 2008, 06:19 PM
elok...elok....
meh kita serbu ramai2x.....

bukan senang nak bawak balik pengatin...
malam tu adalah malam pertama aku bersama nikoniah....
sapa jgn kacau :evil:

cruezz
17th March 2008, 06:26 PM
akhirnya perang saraf aku nae ngan saupix sudah berjaya...e-dan yg dulunya penyokong kuat canon sudah tumbang

saupix
17th March 2008, 06:33 PM
dengan itu dimaklumkan bahawa kita menang majoriti 2/3... hehehhe :D

deelapena2903
17th March 2008, 06:57 PM
...Mmmmm aku nak sambar Tamron 17-50mm...

arifwan79
17th March 2008, 08:33 PM
akhirnya perang saraf aku nae ngan saupix sudah berjaya...e-dan yg dulunya penyokong kuat canon sudah tumbang

Heheheee... Habis tu bukan satu ketika dulu hang pun penyokong kuat Canon..... tadak saper racun hang beli Nikon... sendiri teracun... :D
Kira pasni aku jer laaa yg duk guna Canon kat Kulim nih..huhuuhuuu

mikagami
17th March 2008, 10:25 PM
uiks...nak itut!!! huhuhu...nae...congrate...:D

doa2 la..kot2 hantaran dapat 70-200 2.8 nikkor ka...hehehehe

nae
17th March 2008, 10:26 PM
...Mmmmm aku nak sambar Tamron 17-50mm...
:shock:
apa?biaq benar? :shock:

nae
17th March 2008, 10:29 PM
thanx..uish kalau cmtu aku nk doakn dpt hantaran
70-300
10-20
12-24
50mm
17-55 or 17-50..
ok la tu kot..ha satu lg, D3 :D

saupix
17th March 2008, 11:14 PM
wahahaha... hantaran zaman moden.. bolegunapakai nih...

mikagami
17th March 2008, 11:20 PM
klu semua yg hang wish dapat,alamat hang tak nampak bini hang dah la...hua huah ua...

nae
17th March 2008, 11:46 PM
ssshhhh..kalau cmni punya hantaran, aku sgup tdoq luaq 44 hari :mrgreen:

e_dan
18th March 2008, 06:34 AM
aku takut lepas2x nikah nie....
terus tak mau keluaq umah..
asyik nak berkepit ngan bini jer....
maklum la baru lagi....

kalau hangpa tak caya tgk laaa....
bulan 6 ni try buat TT....
alasan dari nae.....
"aku sibuk", "aku ada hal", "aku x boleh join la... banyak keja nie.." :twisted:

arie_gaban
18th March 2008, 10:09 AM
nampaknya ramai nak p click n snap.
bley mintak tulung la..
antaq waranti kad kat jackson mulut hebiaq..hahaha..

nae
18th March 2008, 11:54 AM
aku takut lepas2x nikah nie....
terus tak mau keluaq umah..
asyik nak berkepit ngan bini jer....
maklum la baru lagi....

kalau hangpa tak caya tgk laaa....
bulan 6 ni try buat TT....
alasan dari nae.....
"aku sibuk", "aku ada hal", "aku x boleh join la... banyak keja nie.." :twisted:
hahaha..hampeh btoi hg edan..
hg tgu tgk la nti..aku orait ja..hbq ja kt mana, insyaallah aku turun

arie_gaban
18th March 2008, 12:14 PM
nae berjanji sakan..
ha ha ha..edan bagitau tue betui sangat sangat...

e_dan
18th March 2008, 12:17 PM
nae berjanji sakan..
ha ha ha..edan bagitau tue betui sangat sangat...

macam hang la arie kan...kan...kan....
lepas2x kawen terus senyap jer...

"abang jgn keluaq la malam ni....asyik dok TT jer....
ayang boring dok umah sorang2x....." :twisted:

arie_gaban
18th March 2008, 01:48 PM
[quote="arie_gaban":2tbv9rrc]nae berjanji sakan..
ha ha ha..edan bagitau tue betui sangat sangat...

macam hang la arie kan...kan...kan....
lepas2x kawen terus senyap jer...

"abang jgn keluaq la malam ni....asyik dok TT jer....
ayang boring dok umah sorang2x....." :twisted:[/quote:2tbv9rrc]


:mrgreen: kamera pun sanggup ku tinggalkan..

e_dan
18th March 2008, 02:57 PM
[quote="e_dan":1gohj3jn][quote="arie_gaban":1gohj3jn]nae berjanji sakan..
ha ha ha..edan bagitau tue betui sangat sangat...

macam hang la arie kan...kan...kan....
lepas2x kawen terus senyap jer...

"abang jgn keluaq la malam ni....asyik dok TT jer....
ayang boring dok umah sorang2x....." :twisted:[/quote:1gohj3jn]


:mrgreen: kamera pun sanggup ku tinggalkan..[/quote:1gohj3jn]

tu dia.....
kan...kan.... betoi aku cakap....

nae
18th March 2008, 03:08 PM
kenapa harus ku terima semua ini..ooo hgpa sakan no arie, edan..xpa2..
nti hgpa puny turn kali ke2 ( ada ka wei, hhahahaha ) aku balas abes abesan!

cruezz
18th March 2008, 03:13 PM
tapi kalau nae turun TT sambil bawa phone pun tak guna jugak...nanti dia asik dok berkepit ngan phone ja...tak percaya cuba tanya aku dengan e-dan hehehe

nae
18th March 2008, 03:18 PM
tapi kalau nae turun TT sambil bawa phone pun tak guna jugak...nanti dia asik dok berkepit ngan phone ja...tak percaya cuba tanya aku dengan e-dan hehehe
amoihh tu kesah lama laa..lgpn bkn disngajakan..mlm tu kebetulan ada perang dingin ja..hg jgn cuba merosakkan kredibiliti aku azzad..aku antaq anwar ibrahim mai defend aku stg kot.. :twisted:

e_dan
18th March 2008, 03:22 PM
tapi kalau nae turun TT sambil bawa phone pun tak guna jugak...nanti dia asik dok berkepit ngan phone ja...tak percaya cuba tanya aku dengan e-dan hehehe

sokong.....sokong jugak.....
tapi hang kena ingat azad...
hang tak lepas lagi....

hang ingat nanti nae nak dok diam ka......lepas ni.
nasib baik aku dah kawen....

dan dikesempatan ni juga
aku nak jemput semua yg mai akad nikah nae ptg tu...
balik tu mai umah aku pulak...

ada makan2x sikit...
jemput semua...no..
azad aku pass kat hang...benda ni..
pastikan yg mana pi akad nikah nae balik terus ke umah aku pulak...

sorry no nae....
aku dah call hang bgtau kan........

arie_gaban
19th March 2008, 08:51 AM
ada kenuri..ada makan2..
aku kena jaga bini wei..
bini kui tak sihat nie..

hehehe..

deelapena2903
23rd March 2008, 07:05 PM
Kasi upload satu
http://i146.photobucket.com/albums/r257/deelapena/apa%20saja/DSC_0089copy.jpg

http://i146.photobucket.com/albums/r257/deelapena/apa%20saja/DSC_0108copy.jpg
edan dan D80 yang masih berbau kedai..

blacksdesign
23rd March 2008, 07:10 PM
Selamat Pengantin Baru nae....aku baru sampai rumah ni...Alhamdulillah...semua brjalan lancar...hari plak hujan...ohhh...alangkah indahnya rahmat tuhan...baru kini kumengerti apa erti kesejukan...HA...HA...HA...

deelapena2903
23rd March 2008, 07:23 PM
http://i146.photobucket.com/albums/r257/deelapena/apa%20saja/DSC_0192copy.jpg
SELAMAT PENGATIN BARU NAE....

blacksdesign
23rd March 2008, 07:45 PM
http://farm3.static.flickr.com/2096/2353672741_dc6ffb7f17_b.jpg

Inilah bukti betapa seronoknya nae dapat KAWIN... :lol:

krenzz
23rd March 2008, 08:47 PM
http://i146.photobucket.com/albums/r257/deelapena/apa%20saja/DSC_0108copy.jpg
edan dan D80 yang masih berbau kedai..[/quote]
amboih..bukan nk jadik canon user ke? ehehehehe..anyway tahniah ler kerana dapat memiliki dslr idaman

mikagami
23rd March 2008, 09:38 PM
Selamat Pengantin Baru nae....aku baru sampai rumah ni...Alhamdulillah...semua brjalan lancar...hari plak hujan...ohhh...alangkah indahnya rahmat tuhan...baru kini kumengerti apa erti kesejukan...HA...HA...HA...

aku kurang ngerti...hehehe..hari tu shoot pengantin pun dalam kehujanan gak..hari tu sejuk je...nape ntah pengantin tu hepi2 lebih plak...aku tak faham...


:twisted: :twisted:

mikagami
23rd March 2008, 09:45 PM
Kasi upload satu
http://i146.photobucket.com/albums/r257/deelapena/apa%20saja/DSC_0089copy.jpg

http://i146.photobucket.com/albums/r257/deelapena/apa%20saja/DSC_0108copy.jpg
edan dan D80 yang masih berbau kedai..

tok kadi tak heran ka ramai photog....maaf nae tak dapat datang...den kijo...semalam dah ngelat keja,sebab nak gi shoot...hari nie takde alasan dah...
anyway selamat pengantin baru nae dan wife... ingat, komunikasi yang baik amat penting dalam sesebuah keluarga...(cakap macam da kawen)
aku leh nampak keseronokan ko dengan gmbar lompat ko tu...hehehehe...lompat elok2 nae.. :D

psssttt....dapat hantaran lens?

deelapena2903
23rd March 2008, 10:11 PM
Selamat Pengantin Baru nae....aku baru sampai rumah ni...Alhamdulillah...semua brjalan lancar...hari plak hujan...ohhh...alangkah indahnya rahmat tuhan...baru kini kumengerti apa erti kesejukan...HA...HA...HA...

aku kurang ngerti...hehehe..hari tu shoot pengantin pun dalam kehujanan gak..hari tu sejuk je...nape ntah pengantin tu hepi2 lebih plak...aku tak faham...


:twisted: :twisted:

Happy..pasai pressure ngadap to kadi dah selesai..tapi nak buat macamana happy happy pun...malam nie pasti naie tak happy.....

LazirHays
23rd March 2008, 10:15 PM
Memula sekali nak buh 'The Making Of...' dulu.......

http://i244.photobucket.com/albums/gg34/LazirHays/Nae_3pho02.jpg
Dengan gaya masing masing...
http://i244.photobucket.com/albums/gg34/LazirHays/Nae_Bla_02.jpg
"Macam ni, kalau nak maing teng-teng" - Black
http://i244.photobucket.com/albums/gg34/LazirHays/Nae_3pho.jpg
Huh! Mana nak carik angle macam ni?!...
http://i244.photobucket.com/albums/gg34/LazirHays/Nae_Bla_01.jpg
Keluhan Black disebalik lalang lalang yang tumbuh meliar...:)
http://i244.photobucket.com/albums/gg34/LazirHays/Nae_Bla_03.jpg
Kalau ada bantal tu, lama dah lena...
http://i244.photobucket.com/albums/gg34/LazirHays/Nae_Sau.jpg
Gambar yang ada muka dia mesti naik seri... apa ilmu dia pakai ni? Hehehehehe
http://i244.photobucket.com/albums/gg34/LazirHays/Nae_Deela.jpg
Deelapena yang mengkagumkan - pi kerja tak lepas shooting ?
http://i244.photobucket.com/albums/gg34/LazirHays/Nae_01.jpg
Ciri-ciri Nae sebagai suami mithali memang menyerlah!

iezach
23rd March 2008, 10:22 PM
:oops: alamak! sori nae... aku lupa betul la. balik meniaga tadi aku pi bukit merah rumah biras aku. lupa langsung majlis hang tu. kalu tak aku tak janji dengan bini aku nak pi bukit merah.

mikagami
23rd March 2008, 10:35 PM
bile la turn aku..tgk kawan2 hepi je...haiz....



:D :D

arie_gaban
24th March 2008, 09:29 AM
hahaha..
tahniah nae..aku rasa nae dah lupa bab2 lens tue..
dia dah lupa kawan2 dah mulai hari ni..
hangpa tengok la nanti..senyap sunyi..

abg sham..layan 50mm ja tue..
black rajin betui..sampai tidoq2..

azryshah
24th March 2008, 09:49 AM
tahniah abang nae.. selamat dah dier korang bila lagik :lol:

cruezz
24th March 2008, 10:09 AM
nae...aku rasa dalam memory card aku gambar adik ipaq hang lagi byk daripada gambar pengantin hehehe...minta maaf no ABANG NAE hehehe...

arie_gaban
24th March 2008, 10:24 AM
cruezz..p mana pun hang suka amik gambar awek..

cruezz
24th March 2008, 10:42 AM
bujang lagi takpa la buat keja camni...nanti kalau dah ada bini takleh dah...

deelapena2903
24th March 2008, 11:47 AM
bujang lagi takpa la buat keja camni...nanti kalau dah ada bini takleh dah...

saper lak kata takleh.......buulehhhhhh lah......cuma jgn bg bini tau....kalau dak "camera dan lens terbang melayang2,singgah di belakang"

arie_gaban
24th March 2008, 12:52 PM
bujang lagi takpa la buat keja camni...nanti kalau dah ada bini takleh dah...

saper lak kata takleh.......buulehhhhhh lah......cuma jgn bg bini tau....kalau dak "camera dan lens terbang melayang2,singgah di belakang"

lens apa pilihan d hati..
saya ada baca thread forum lain..
depa kata 18-200mm VR @ sigma OS belum cukup mengancam..
2.8 lebih mengancam..lain orang lain ragam..

jadi belilah teropong bulan, 8000mm..hahaha..sampai nampak kawah bulan..
F constant pulak tue..

mikagami
24th March 2008, 04:03 PM
mulai dari hari kawen nae tu...nae akan hilang selama ntah berapa lama...dok bertapa dalam bilik ja la tu.... suap2 anggur...cewah cewah...

cruezz
24th March 2008, 05:33 PM
aku dok call dia dari semalam lagi asyik masuk voice mail ja...naeeee...oooo naeeee...

mikagami
24th March 2008, 05:58 PM
aku dok call dia dari semalam lagi asyik masuk voice mail ja...naeeee...oooo naeeee...

musim hujan la nie... "line" tak berapa clear....

deelapena2903
24th March 2008, 06:06 PM
aku dok call dia dari semalam lagi asyik masuk voice mail ja...naeeee...oooo naeeee...

musim hujan la nie... "line" tak berapa clear....

Korang nie pun ler..."DONT DISTURB"...biar depa berposing sakan......

deelapena2903
24th March 2008, 06:15 PM
bujang lagi takpa la buat keja camni...nanti kalau dah ada bini takleh dah...

saper lak kata takleh.......buulehhhhhh lah......cuma jgn bg bini tau....kalau dak "camera dan lens terbang melayang2,singgah di belakang"

lens apa pilihan d hati..
saya ada baca thread forum lain..
depa kata 18-200mm VR @ sigma OS belum cukup mengancam..
2.8 lebih mengancam..lain orang lain ragam..

jadi belilah teropong bulan, 8000mm..hahaha..sampai nampak kawah bulan..
F constant pulak tue..

Fening kepala memikirkannya.......kekadang terfikir gak...dari tambah lens baik tambah isteri sorang lagi...ramai member photog yg boleh shoot..(teringin gak nak melompat macam nae)

cruezz
24th March 2008, 06:18 PM
deelapena...shoot lompat2 ngan bini yg sedia ada pun bleh aih..ramai nih bleh tolong shoot...habaq ja bila dan di mana...tak perlu la nak tambah lagi satu, tp kalau mampu dari segala segi...go on ja :)

deelapena2903
24th March 2008, 06:24 PM
deelapena...shoot lompat2 ngan bini yg sedia ada pun bleh aih..ramai nih bleh tolong shoot...habaq ja bila dan di mana...tak perlu la nak tambah lagi satu, tp kalau mampu dari segala segi...go on ja :)


Dah ajak dah dia tak mau...dulu dia kata awat tak mau buat tu...
ps:Gaban upload gambar dari lens baru tu...takkan simpan jer kot..

cruezz
24th March 2008, 10:03 PM
http://img137.imageshack.us/img137/7744/dsc8462mu0.jpg

http://img137.imageshack.us/img137/4687/dsc8450dm5.jpg
sniper dapat port sempoi punya
http://img137.imageshack.us/img137/5476/dsc8411vg8.jpg
jeles aku tengok black punya lens
http://img145.imageshack.us/img145/7954/dsc8514lt5.jpg

e_dan
24th March 2008, 10:44 PM
syabas nae....
dengan sekali lafaz...
akhirnya....dah sah menjadi laki org...

aku dok tengok si azad asyik dok perati jer....
apa yg tok kadi tu dok tanya....

sabaq azad... masa hang akan tiba nanti

iezach
25th March 2008, 08:58 AM
bestttt...rugi aku tak pi.. huk huk. Deelapena nak tangkap lens baru, CAYAlah..
edan, ko dah uplod blum?

arie_gaban
25th March 2008, 09:48 AM
abg sham..mau up gambar pun..takda kaitan..tak hensem la...OT nanti orang marah..
hahaha..lebih baek simpan dulu gambar kita..malas tangkap gambar..jadik kurang gambar..
tunggu la bila2 free, nak tag along sapa2..bagi ada gambar sekeping dua..

iezach
25th March 2008, 05:09 PM
Amboi lens beli sampai 2 sekali gus peh tu malas tangkap gambar lak. Upload la arie, member hang shahrizan nak tengok tu... aku nak tengok output 10-20 tu. Dengaq macam bestttt je.

nae
25th March 2008, 05:18 PM
mak aiiii bykny page!!!thanx semua kwn2 yg mai hr tu..
tiba2 ja aku rasa mcm artis bila kawan2 ramai yg mai shoot gmbq akad nikah aku hr tu..
hgpa semua mmg bestla!

nae
25th March 2008, 05:19 PM
dgn itu, pasni aku brcadang nk buat BBQ plak..tgu aku set hari dan waktu naaaaa

mikagami
25th March 2008, 05:24 PM
dgn itu, pasni aku brcadang nk buat BBQ plak..tgu aku set hari dan waktu naaaaa

chantekkkk!!!!! nae...hang ok ka? hehehe....

nae
25th March 2008, 05:31 PM
dgn itu, pasni aku brcadang nk buat BBQ plak..tgu aku set hari dan waktu naaaaa

chantekkkk!!!!! nae...hang ok ka? hehehe....
hahaha..adusss soalan xblh blah la..pecah perut aku tgelak dgn soklan hg tuu..
hampeh btoi..aku ok, dilaporkn aku ok dn kini makin stabill..maklumla musim hujan, demam x berenti!! :twisted:

mikagami
25th March 2008, 05:44 PM
dgn itu, pasni aku brcadang nk buat BBQ plak..tgu aku set hari dan waktu naaaaa

chantekkkk!!!!! nae...hang ok ka? hehehe....
hahaha..adusss soalan xblh blah la..pecah perut aku tgelak dgn soklan hg tuu..
hampeh btoi..aku ok, dilaporkn aku ok dn kini makin stabill..maklumla musim hujan, demam x berenti!! :twisted:

ini satu 'pembakaran' bagi orang2 yang belum kawen....haahahahahahaahhampeh...

TT 28 mac nie join tau...jgn demam kerap sgt...

cruezz
25th March 2008, 05:53 PM
yeeehaaa...nae nak buat BBQ, hang ajak adik ipaq sekali weih...baru semangat sket aku nak join

blacksdesign
25th March 2008, 06:19 PM
by cruezz on Tue Mar 25, 2008 5:53 pm

yeeehaaa...nae nak buat BBQ, hang ajak adik ipaq sekali weih...baru semangat sket aku nak join



Ha....ha...ha....nak jadi adik beradik nae la pulak.....

cruezz
25th March 2008, 06:22 PM
tu dia OP majlis nae mai dah...black...hang mesti byk gmbar adik ipaq nae...mai aku nak beli kat hang...tp jgn bagi tau nae plak...satgi dia nak amik persen sama

e_dan
25th March 2008, 06:33 PM
pergh....
azzad siap nak beli lagi gambar adik ipaq nae....

moga2x jadi beras.... opss....
biras..

saupix
25th March 2008, 06:33 PM
http://i43.photobucket.com/albums/e368/permydani/mahakarya/naenatasya.jpg
selamat pengantin baru... aku lambat buat ucapan lagi...hehehe...

saupix
25th March 2008, 06:56 PM
pergh....
azzad siap nak beli lagi gambar adik ipaq nae....

moga2x jadi beras.... opss....
biras..

bkn jadi beras la... tp biras.. apa la edan.. :lol:

e_dan
25th March 2008, 07:28 PM
pergh....
azzad siap nak beli lagi gambar adik ipaq nae....

moga2x jadi beras.... opss....
biras..

bkn jadi beras la... tp biras.. apa la edan.. :lol:

sajer la buat lawak....
tu kan kat bawah aku tulis biras...

beras nak masak nasi boleh laaa..... :mrgreen:

cruezz
25th March 2008, 10:46 PM
ini dia adik ipaq nae
http://img291.imageshack.us/img291/79/dsc8473nj3.jpg

syfaris
25th March 2008, 10:48 PM
Heee....heee...sapor namor budak nii....

cruezz
25th March 2008, 10:51 PM
buat makluman semua, nama adik nae ni terpaksa dirahsiakan...tadi pun saupix dah sound aku jgn cuba kacau line dia...
tp aku pencinta sejati, rela bertarung walaupun seribu yg datang hehehe...

e_dan
25th March 2008, 11:13 PM
aku nak masuk tender sekali boleh ka..

fauzibaie
25th March 2008, 11:56 PM
Salam abang nae..hi hi
Selamat Pengantin Baru...
Abang nae.. hanimun dimana bang?
Bila dah goncang dengan pak imam tu, ada tanggong jawab tambahan ya.
aman bahagia hendaknya.....

hairul
26th March 2008, 12:56 AM
Selamat Pengantin Baru yang baru tiga hari.......

nanti kalau mai UUM bawak la Bini tu skali teman.

blacksdesign
26th March 2008, 01:03 AM
http://farm3.static.flickr.com/2330/2360935643_42787355a2_o.jpg
ni la hasil dari 10-20...amacam...ada kembang ka...ha...ha..(ayat racun)

ha..ha...ha...teruk & kemaruk dah bdk2 ni...org lain kawin org lain yg glamer ni...kena tukaq tajuk la topik ni...ni sampai nak beli gmbar ni apa kes la ni...hik..hik...ramai la yg nak jadi beradik-beradik nae lepas ni...ishk...ishk...ishk...

blacksdesign
26th March 2008, 01:04 AM
Tuah...masuk la....he..he..he...

e_dan
26th March 2008, 01:10 AM
ayat yg kluar dari mulut azad...

edan, hang pi la ambik gambaq belah nu...
aku dah dok sebelah dia (adik ipar nae) ni....
hang ni tak pandai nak tolong kawan lansung.....

korang paham ka apa yg aku tulis... hehehehe..
masa tu azad dok sebelah adik ipar nae..
jadi azad suruh aku snap gambar dia dok sebelah adik ipar nae tuu...

aparah...
ini punya orang pon adaaa.....

dimana sahaja dilihat berdua...
azad dgn gaya rocknya memujuk nae supaya rekemen utk dia..
http://farm3.static.flickr.com/2238/2361236054_05829eff02.jpg
(gambar ihsan dari hakim)

flank_03
26th March 2008, 02:05 AM
tu tandanye adik ipar yg misali..hahaha..

cruezz
26th March 2008, 07:29 AM
http://farm3.static.flickr.com/2330/2360935643_42787355a2_o.jpg
ni la hasil dari 10-20...amacam...ada kembang ka...ha...ha..(ayat racun)

ha..ha...ha...teruk & kemaruk dah bdk2 ni...org lain kawin org lain yg glamer ni...kena tukaq tajuk la topik ni...ni sampai nak beli gmbar ni apa kes la ni...hik..hik...ramai la yg nak jadi beradik-beradik nae lepas ni...ishk...ishk...ishk...

huh! ini tak adil, aku ngan arif dah balik time nih...jeles gila ah...

saupix
26th March 2008, 07:34 AM
rilex la incik azzad.. hehehe muka aku ada...

mikagami
26th March 2008, 04:32 PM
dengan ini setelah melihat gambar adik ipar nae atau dengan kata lain gambar adik isteri nae, saya seperti nama yang disebut sebelum ini (selepas ini akan dikenali sebagai Pesaing baru) akan turut serta untuk join merebutkan adik ipar nae atau dengan kata lain adik isteri nae...Pesaing Baru akan melakukan apa saja utk turut menjadi adik ipar isteri nae...muahahahahhaah...

saupix
26th March 2008, 04:41 PM
dengan ini setelah melihat gambar adik ipar nae atau dengan kata lain gambar adik isteri nae, saya seperti nama yang disebut sebelum ini (selepas ini akan dikenali sebagai Pesaing baru) akan turut serta untuk join merebutkan adik ipar nae atau dengan kata lain adik isteri nae...Pesaing Baru akan melakukan apa saja utk turut menjadi adik ipar isteri nae...muahahahahhaah...

muahahha...mcm angkat sumpah bunyinya.. :D

deelapena2903
26th March 2008, 05:44 PM
dengan ini setelah melihat gambar adik ipar nae atau dengan kata lain gambar adik isteri nae, saya seperti nama yang disebut sebelum ini (selepas ini akan dikenali sebagai Pesaing baru) akan turut serta untuk join merebutkan adik ipar nae atau dengan kata lain adik isteri nae...Pesaing Baru akan melakukan apa saja utk turut menjadi adik ipar isteri nae...muahahahahhaah...

muahahha...mcm angkat sumpah bunyinya.. :D

Apahal...lak nie......Orang muda......gelojoh...aku jamin takde sorang pun dari hampa tau nama adik ipar nae tu...

cruezz
26th March 2008, 05:46 PM
dengan ini setelah melihat gambar adik ipar nae atau dengan kata lain gambar adik isteri nae, saya seperti nama yang disebut sebelum ini (selepas ini akan dikenali sebagai Pesaing baru) akan turut serta untuk join merebutkan adik ipar nae atau dengan kata lain adik isteri nae...Pesaing Baru akan melakukan apa saja utk turut menjadi adik ipar isteri nae...muahahahahhaah...


tu dia...tengok ayat pun dah tau kata yg mikagami nih bersungguh-sungguh...nyesal plak upload gambar tu, tp takpa aku mmg sukakan persaingan sihat...say no to politik wang hehehe...nae malam ni aku pi amik hang...kita kuar minum2...aku belanja...

jejaka
26th March 2008, 07:30 PM
muka ada kembang.. tapi tak de teracun pun.. hehehe..

penangan fisheye lagi syiokk..

nae
27th March 2008, 04:24 PM
Selamat Pengantin Baru yang baru tiga hari.......

nanti kalau mai UUM bawak la Bini tu skali teman.
Thanx abg hairul..insyaallah nti sy bwk dia..kena byq utk 2 org ka..ka still byq utk sorg

nae
27th March 2008, 04:24 PM
wakaka..tudia aih, mcm ni pun ada ka..apa lg, rebutla..single lg tuuuuuu

nae
28th March 2008, 10:13 AM
dgn itu, pasni aku brcadang nk buat BBQ plak..tgu aku set hari dan waktu naaaaa

chantekkkk!!!!! nae...hang ok ka? hehehe....
mikagami, aku orait ni..steady lg..hehe..
aku mtk lens x dpt laaaa :D

LazirHays
29th March 2008, 08:32 PM
Hisshhh!! Melampau sungguh hak baju kuning tu.. muahahahahaha.... :D