PDA

View Full Version : Foto | Beginners' Outing, Taman Tasik Perdana



Ridwan
30th March 2008, 12:20 PM
http://farm3.static.flickr.com/2158/2386816781_264cc5143e_o.jpg

foto di atas credit to artpixels [ 012 255 0204 ]


from me Mr. Stalker hahahhahahhahah tak sempat nak edit .. just from camera to computer to internet .... enjoy ...

sorry yea .. bukan takmo kenalkan diri kat sane tapi STALKER / SNIPER mane leh tunjuk muka hahahhahahahahah .. you guys rock .. especially Hanty and Bro Zul .. borak ngan dieorang kejap ... Hanty ... now you see later i'm gone already hehhehhehehehe

01.
http://i226.photobucket.com/albums/dd85/maestro_network/MDC%2030hb%20Mac%20Outing/IMG_9409.jpg

02.
http://i226.photobucket.com/albums/dd85/maestro_network/MDC%2030hb%20Mac%20Outing/IMG_9423.jpg

03.
http://i226.photobucket.com/albums/dd85/maestro_network/MDC%2030hb%20Mac%20Outing/IMG_9428.jpg

jap ade lagi tengah upload .. tunggu yea ..

Ridwan
30th March 2008, 01:35 PM
04.
http://i226.photobucket.com/albums/dd85/maestro_network/MDC%2030hb%20Mac%20Outing/IMG_9515.jpg

05.
http://i226.photobucket.com/albums/dd85/maestro_network/MDC%2030hb%20Mac%20Outing/IMG_9509.jpg

06.
http://i226.photobucket.com/albums/dd85/maestro_network/MDC%2030hb%20Mac%20Outing/IMG_9503.jpg

07.
http://i226.photobucket.com/albums/dd85/maestro_network/MDC%2030hb%20Mac%20Outing/IMG_9496.jpg

08.
http://i226.photobucket.com/albums/dd85/maestro_network/MDC%2030hb%20Mac%20Outing/IMG_9468.jpg

09.
http://i226.photobucket.com/albums/dd85/maestro_network/MDC%2030hb%20Mac%20Outing/IMG_9465.jpg

10.
http://i226.photobucket.com/albums/dd85/maestro_network/MDC%2030hb%20Mac%20Outing/IMG_9443.jpg

Ridwan
30th March 2008, 01:40 PM
In Person Special hahahhahahhaha

01. - kalau sudah gila macro hahahahhahahhahaha
http://i226.photobucket.com/albums/dd85/maestro_network/MDC%2030hb%20Mac%20Outing/IMG_9454.jpg

02. - ihks mane lak ilang spendar ops silap spider nie .. main nyorok nyorok lak ..
http://i226.photobucket.com/albums/dd85/maestro_network/MDC%2030hb%20Mac%20Outing/IMG_9495.jpg

03.
http://i226.photobucket.com/albums/dd85/maestro_network/MDC%2030hb%20Mac%20Outing/IMG_9494.jpg

04.
http://i226.photobucket.com/albums/dd85/maestro_network/MDC%2030hb%20Mac%20Outing/IMG_9493.jpg

05.
http://i226.photobucket.com/albums/dd85/maestro_network/MDC%2030hb%20Mac%20Outing/IMG_9491.jpg

06.
http://i226.photobucket.com/albums/dd85/maestro_network/MDC%2030hb%20Mac%20Outing/IMG_9490.jpg

07.
http://i226.photobucket.com/albums/dd85/maestro_network/MDC%2030hb%20Mac%20Outing/IMG_9505.jpg

08. tiada kena mengena ngan outing cuma nampak dia nak melintas jalan selumber ajek ..
http://i226.photobucket.com/albums/dd85/maestro_network/MDC%2030hb%20Mac%20Outing/IMG_9518.jpg

zilzals
30th March 2008, 05:37 PM
wa.syok jass80 membidik tu...hahahaa......

aji
30th March 2008, 06:07 PM
ridwan yang bawak baby girl jalan-jalan tu ke?
nasib baik tak kena tembak
ttthehe

http://infrared.jurufoto.com/images/20080330100029_ir%20beginners%20001%20group.jpg

family foto
ni masa penghujung outing
yang full version kita tunggu diorang upload fulop

zilzals
30th March 2008, 06:16 PM
ramai tol umat fmdc kek tasek ni haa...
haih haih..besnyer...

Achid
30th March 2008, 06:44 PM
huh.. menarik tuh.. sorry tak dapat nak attend..

mr_bun
30th March 2008, 06:48 PM
sib baik sempat kaver body..thehhhehe..
cantik je silang tali beg & tali kamera..


Kpd sume tenaga pengajar & member2 yg sudi kongsi ilmu, thanks bebanyak kasi tunjuk ajar pada beginner spt saya ini :D

p/s: lepas ni tunggu nak join beginner macro lak..dengar2 hanty zen nak jadi fasililatorrr ni.. ngeheheh :twisted:

zainzubir
30th March 2008, 07:23 PM
Family Photo Ketama..wei saper na edit kasik cecantik mai habaq hanty, hanty bagi yg pilem ori :P
http://img184.imageshack.us/img184/564/img4238bpf7.jpg

Family Photo Kedua
http://img180.imageshack.us/img180/1044/img4239bdi3.jpg

aji
30th March 2008, 07:26 PM
http://infrared.jurufoto.com/images/20080330112238_ir%20beginners%20002%20magge%20back .jpg http://infrared.jurufoto.com/images/20080330112407_ir%20beginners%20003%20magge%20fron t.jpg

magge depan dan belakang

kalau korang nak tanya pape pasal hutan
tanya je magge
ttthehe

fahmishah
30th March 2008, 07:28 PM
sedih x dapat join...down..

aji
30th March 2008, 07:36 PM
Family Photo Ketama..wei saper na edit kasik cecantik mai habaq hanty, hanty bagi yg pilem ori :P
http://img184.imageshack.us/img184/564/img4238bpf7.jpg

Family Photo Kedua
http://img180.imageshack.us/img180/1044/img4239bdi3.jpg

tak sangka cantik pulak color lantai tu hanty
macam bunga hantaran masa hanty kahwin dedulu je

gambar masa checkpoint tu nanti
kita tunggu organiser open thread k
baru senang kita nak belajar

suka outing ni
banyak benda saya tatau

tahniah & terima kasih

zainzubir
30th March 2008, 07:37 PM
Jika Riduan telah mensniped sewaktu sebelum dan sedang aktiviti dijlnkan, hanty sempat amik selepas aktiviti outing, w/pun bukan menskodeng tapi adalah yg antara perasan dan tak perasan yg hanty amik gambo diorg tu...yg perasan tentu akan kontrol kemachoan walaupun dalam keletihan...(ya kebykan wajah -wajah letih belaka)

Ini En. Kamarulzaman sedang memberi talk selepas aktiviti.
http://img248.imageshack.us/img248/6558/img4299bro8.jpg

"tengok macammna mypokcik shoot"..begitulah lebih kurang kata En.Kamarulzaman kepada peserta..
http://img182.imageshack.us/img182/9599/img4297bbr0.jpg

zainzubir
30th March 2008, 07:49 PM
Ini Aji , Presiden FMDC..arini datang merempit dgn scooter..tu tgh fikir takut2 BMW kat umah kena scratch ke tgh fikir plan nak gi europe pulop tu? :D
http://img409.imageshack.us/img409/9986/img4317buz8.jpg

Ini mypokcik, sempat gak turun sikit ilmu kat hanty, thanks pokcik and thanks juga pada dashuki..
http://img256.imageshack.us/img256/1804/img4292bnm0.jpg

Ini organiser..Mr.Butet ..tahniah Tet dll co-organiser..job well done!!nampak Aji kat belakang tu tgh tunggu nak minta sain otogerap Tet tu... :lol:
http://img406.imageshack.us/img406/6370/img4320bzb5.jpg

red
30th March 2008, 07:50 PM
meriah tul major outing ni, patut buat lagi. saya tengok kat sini je la hasilnya, x dapat nak join sekaki untuk kali ni. mana gambar hasil outing, semua gambar sekodeng je.

ismariza
30th March 2008, 07:58 PM
wakakaka lawaknye gamba aku... letihnyeee...

zainzubir
30th March 2008, 08:05 PM
Lain kali jgn berkumpul dekat playground...see..3 "budak" nakal..ni mesti kes kecik2 tak puas main mendealah tu... :D
http://img252.imageshack.us/img252/6126/img4289bpv3.jpg

ni haa..dah terlalu letih, dah macam2 ghuppa...maaflah ya hanty suka berimiginasi..hanty bayangkan PATI tgh berkumpul utk dihantar balik negara masing2..
http://img150.imageshack.us/img150/3668/img4290bpu4.jpg

Yg bertopi tu kepala PATI..imagine korang ni Mexicans masuk AS..kena tahan ngan Sheriff kat sempadan...
http://img182.imageshack.us/img182/4285/img4295bao4.jpg

zainzubir
30th March 2008, 08:15 PM
Ada yg datang berkawan, ada gak yg bersaorgan demi ingin mencari ilmu...hi h hi

http://img518.imageshack.us/img518/368/img4303bek8.jpg

http://img406.imageshack.us/img406/1240/img4302ber6.jpg

http://img187.imageshack.us/img187/2280/img4306bvd5.jpg

kad0k
30th March 2008, 08:18 PM
ermm..sorry guys..x dapat join..last minute bole pulak parents mai dtg rumah..melepas aku..:(

zainzubir
30th March 2008, 08:24 PM
Antara bakal model2 majalah "Mango" edisi terhad

http://img524.imageshack.us/img524/5431/img4319byh2.jpg

http://img150.imageshack.us/img150/3184/img4310bjz5.jpg

http://img262.imageshack.us/img262/6813/img4325bvh7.jpg

ni cover bumper issue..hi hi..hero dan heroin pilem...aduh Salina..
http://img407.imageshack.us/img407/4873/img4324brb1.jpg

Sazahan
30th March 2008, 08:33 PM
mcm best.. tp apsal muka masing2 tension smcm jer... :wink:

zainzubir
30th March 2008, 08:35 PM
tak payah sesusah mikir politik Trengganu....dah selesai dah big bro...
http://img408.imageshack.us/img408/1741/img4307brt0.jpg

duau students (foreground) ni bukan tahu letih..ceria jer..wei you all punya parents tahu ke g outing ni?? :evil:
http://img442.imageshack.us/img442/9240/img4316bsc3.jpg

laaa...mana parents "children" ni??..ada kepatut tinggalkan kat playground berbekal sebotol bekas air je??sorang tu dah macam nak nangis jer tu...
http://img156.imageshack.us/img156/1654/img4327bhs5.jpg

ismariza
30th March 2008, 08:42 PM
mcm best.. tp apsal muka masing2 tension smcm jer... :wink:
panas tu.. abis muke sume berkerut2...

zainzubir
30th March 2008, 08:51 PM
Ni mesti test kamera baru beli semalam ni.. :lol:
http://img404.imageshack.us/my.php?image=img4318bds8.jpg

Isk..sian Mexicans masuk border US kena tahan..far behind yg botak tu tu Sheriff Lobo tu..garangtu jgn memain...
http://img101.imageshack.us/img101/4978/img4322bld1.jpg

santaaaaiii!!
http://img444.imageshack.us/img444/5758/img4323bqf8.jpg

memang mereka nampak letih..ke lapo??hi hi hi
http://img156.imageshack.us/img156/9575/img4309cne2.jpg

"Jgn lupa bang..gula sekilo, melo setin, sardine cap ayam satu ..errmmm cepat balik ya bang..." :P
http://img296.imageshack.us/img296/1698/img4335beo3.jpg

fahmishah
30th March 2008, 09:11 PM
best...tgk gambar je dah tau best...harap2 lepas ni buat utk yg x dapat hadir..haha

zainzubir
30th March 2008, 09:12 PM
"salesman" ambil kesempatan jual tripod ler pulop..

mula2 buka gini..
http://img412.imageshack.us/img412/3026/img4331bzz9.jpg

aa..kepit kekuat ..
http://img412.imageshack.us/img412/3851/img4332bzk6.jpg

tadaaaa...boleh buat sendal pintu, boleh buat sangkut bajuuuu...
http://img408.imageshack.us/img408/7663/img4334bpy0.jpg

pembetulan:Artpixel menunjukkan cara betul penggunaan tripod.... :wink:

zainzubir
30th March 2008, 09:14 PM
okay korang sambunglah dgn korang punya images...hanty nak dinner... :P

hairiestyles
30th March 2008, 09:39 PM
pesalla aku selalu terlepas aktiviti2 cmnie...huh!

mfazrul84
30th March 2008, 10:04 PM
huh..aktiviti yg mmg best....maap la x dpt dtg...kete x siap lg...waa...waa...

slumber
30th March 2008, 10:18 PM
Best memang best....Thanks pada semua....Gambo belum download lagi lar...

msharq
30th March 2008, 10:33 PM
senarai kehadiran.......yg hadir untuk outing kali ini

1. aji
2. hanty zaing
3. mypokcik
4. buttet
5. dashuki
6. nd
7. msharq
8. ismariza
9. bigbro
10. salina
11. amin
12. aishifu aka ejot
13. zzoux
14. altanaz, wife & anak
15. badang perkasa aka abg zul
16. kudean
17. artpixel
18. reezuan
19. slumber
20. t-rex
21. sazmie
22. magge
23. zul aka mzh82
24. zahaznan
25. omar aka edt83
26. meego
27. famia
28. ahmad dhani ehhhhh dani.......
29. nazwan
30. faizal aka mr_bun
31. onthespot
32. eastone
33. akishah
34. risya
35. jass80
36. eosboy
37. zahidpopart
38. hilmi7777

ehhhh ada lagi ke yg takda list dlm nih.....sila isi.....soriii ttheheee

dashuki
30th March 2008, 10:41 PM
Salam semua. Pertama-tamanya, terima kasih kepada semua yang terlibat menjayakan outing kali ini, samada penganjur, tenaga pengajar, dan juga peserta. Maaf kalau saya tak sempat menegur ataupun berborak dgn semua orang. Apa-apa pun, outing ini amat berjaya & diharapkan blh buat lagi lain kali.

Saya sampai kat site dlm pukul 8.:05 ..... 2 kali pusing tak nampak pun sesapa yg pegang kamera. Mgkn jalan tutup kot, ramai yg lambt sampai. Sementara dok menunggu kat area parking, sempat juga ambik gambar nih. Kebetulan cahaya matahari tgh cantik masa tu.
http://farm3.static.flickr.com/2276/2373827520_1b2d6d1dc2.jpg

Yang ni ambik masa dia orang semua dok shoot group model
http://farm4.static.flickr.com/3181/2372970941_8da5b464e3.jpg

Sesi diskusi pasal shutter speed.
http://farm3.static.flickr.com/2385/2373234533_fe14ef9dd0.jpg

Gambar2 kat checkpoint akan saya post kan nnt bila thread dah dibuka. Apa-apa pun... yang paling hardworking hari ni semestinya aunty zain ! Habis semua hutan dia redah ambik macro. Maner gambar jumping spider nyer aunty ?

msharq
30th March 2008, 10:48 PM
klu tkde dia nih....... tk taw lh......

http://img214.imageshack.us/img214/2112/hantyzainfw0.jpg

mybe tk meriah...... ttheheehe....

sekarang dia jadik...beginner macro dh......

mypokcik
30th March 2008, 10:53 PM
http://farm3.static.flickr.com/2276/2373827520_1b2d6d1dc2.jpg
Ambience yg cukup menawan... :D


Terima kasih semua.
Module dan syllabus yang diperkenalkan adalah cubaan pertama.
Bagus juga kalau kita dapat feedback supaya kita
boleh baiki utk beginner's outing yang akan datang... :wink:

msharq
30th March 2008, 10:56 PM
http://farm3.static.flickr.com/2276/2373827520_1b2d6d1dc2.jpg
Ambience yg cukup menawan...

setuju..........mmg chantek..... ngan ROL lagi....... peerrrhhhh

msharq
30th March 2008, 11:00 PM
tok janggut no 5 FMDC

http://img524.imageshack.us/img524/8277/artpixelaf8.jpg

dashuki
30th March 2008, 11:23 PM
Ambience yg cukup menawan... :D




setuju..........mmg chantek..... ngan ROL lagi....... peerrrhhhh

TQ pokcik & msharq... seronok dpt jumpa all of you
bak kata bro Kamarulzaman...... catch the moment. Kalau tak dapat, kena create the moment :D

mr_bun
30th March 2008, 11:33 PM
xbyk gambar yg saya amik..seronok mendengar tips2 & nasihat dari rakan2 semua..
ni ada la sekepin dua keping nak share..mana puloks gambar hanty zain yg amik tadi..takkan terdelete kuts..ishhhh :roll:

Hehe..terpanning plak.. pulak tu dapat eye contact..hehehe terpaksa la capture the moment.. thehehehe
http://farm4.static.flickr.com/3120/2373753602_fe58fb168a.jpg

ni bro artpixel melompat kegembiraan sambil dani kepelikkan... :lol:
http://farm4.static.flickr.com/3286/2373752586_9d20ec623e.jpg

mypokcik
30th March 2008, 11:43 PM
msharq tolong buka thread utk checkpoint ... pokcik tak reti thehehehe

Ridwan
30th March 2008, 11:59 PM
ridwan yang bawak baby girl jalan-jalan tu ke? nasib baik tak kena tembak ttthehe


bukan la bang aji ...hehehhehehhehee .. 'pembunuh tak upahan' mane leh dikenali hahahahahhahhaa ... datang sorang sorang jalan sorang sorang heheheheheh ..

aminorazmi
31st March 2008, 12:01 AM
Foto keluarga

http://farm3.static.flickr.com/2325/2374344294_82a9e13107.jpg

http://farm4.static.flickr.com/3105/2373507893_2a44261ab1.jpg

Besar punye kat sini:

http://farm3.static.flickr.com/2325/237 ... 4793_o.jpg (http://farm3.static.flickr.com/2325/2374344294_4d86524793_o.jpg)

http://farm4.static.flickr.com/3105/237 ... d4bc_o.jpg (http://farm4.static.flickr.com/3105/2373507893_76f07fd4bc_o.jpg)

credit to hanti zain

tq

Ridwan
31st March 2008, 12:11 AM
http://i226.photobucket.com/albums/dd85/maestro_network/MDC%2030hb%20Mac%20Outing/IMG_9499.jpg

http://i226.photobucket.com/albums/dd85/maestro_network/MDC%2030hb%20Mac%20Outing/IMG_9506.jpg

http://i226.photobucket.com/albums/dd85/maestro_network/MDC%2030hb%20Mac%20Outing/IMG_9477.jpg

http://i226.photobucket.com/albums/dd85/maestro_network/MDC%2030hb%20Mac%20Outing/IMG_9475.jpg

chot
31st March 2008, 12:16 AM
meriahnya..rugi aku xpergi pasal ada wedding. harap otai2 fmdc buatlah sebulan sekali....kalau buat caj beberapa hinggit pun kami sanggup..

http://chotfhotography.fotopages.com/
http://gayaruangkepelbagaian.wordpress.com/

Ridwan
31st March 2008, 12:25 AM
http://i226.photobucket.com/albums/dd85/maestro_network/MDC%2030hb%20Mac%20Outing/IMG_9507.jpg

http://i226.photobucket.com/albums/dd85/maestro_network/MDC%2030hb%20Mac%20Outing/IMG_9476.jpg

http://i226.photobucket.com/albums/dd85/maestro_network/MDC%2030hb%20Mac%20Outing/IMG_9453.jpg

http://i226.photobucket.com/albums/dd85/maestro_network/MDC%2030hb%20Mac%20Outing/IMG_9481.jpg

Ridwan
31st March 2008, 12:27 AM
nasib baik hanty tak snap aku sebab dia syibuk ngan SP90 memacrokan spider hahahhahahha ... hanty lah orang pertama kena skodeng ngan aku gak hahahahhahahahhahaa ..

hanty sorry la tak cakap nak 'ilang' tetiba ajek dah menghilangkan diri ...

akishah
31st March 2008, 12:41 AM
Alhamdulillah...segalanya berjalan dgn lancar....cuaca pun elok....mmg sesuai sgt

1stly, saya nk ucapkan tahniah kepada pihak organizer atas program yg mmg bermanfaat ini...
kpd peserta2...terima kasih kerana hadir memeriahkan program ilmu ini...

kepada mentor2...terima kasih ats tunjuk ajr kalian....mmg byk yg saya pelajari hari ini...
pendekatan yg anda gunakan sepanjang proses pemebelajar berlangsung, mmg 'mesra alam'...membuatkan kami, xberasa malu, segan atau takut untuk bertanya dan mengeluarkan pendapat...TERIMA KASIH BYK2!!!

saya harap, program sebegini dapat diteruskan....


bro butet yg comeyl lagi cute...hehe... :mrgreen:

http://i227.photobucket.com/albums/dd61/sha_z/beginnerouting124-1.jpg

dome
31st March 2008, 12:50 AM
alhamdulillah semua selamat dan di harap dapat ambil manafaat sekurangnya dapat satu ilmu baru.
tahniah kepada semua yang terlibat

akishah
31st March 2008, 01:23 AM
alhamdulillah semua selamat dan di harap dapat ambil manafaat sekurangnya dapat satu ilmu baru.
tahniah kepada semua yang terlibat


thanks buat bro dome....even x dtg, tp stil mengingati kami dgn kirimkan note...walaupun ringkas, tp mendalam dan berkesan...!!

nape xdtg..? pnt tunggu nk berguru...hehe... :mrgreen:

dome
31st March 2008, 01:33 AM
mulanya nak pergi tapi terpaksa kansel pasal ke pulau redang.petang tadi baru balik.tunggulah nanti gambar2nya.
insyaallah.kalau ada jodoh tak kemana.
thehehehehe

pluto
31st March 2008, 03:15 AM
arggh...butet ko tinggal kan aku disini.....

m e e g o i s m
31st March 2008, 08:24 AM
er.... nak discuss pasal gambar2 shoot ari tu kat treat mane ni?

ND
31st March 2008, 08:24 AM
Model of the day..masa diorang tgh praktis kat checkpoint Aperture.. :D

http://img149.imageshack.us/img149/6826/danilr5.jpg

Ridwan
31st March 2008, 08:59 AM
nasib baik menyuruk nyuruk amek gambar .. tak pastilah kalau ade yang perasan hehehhehehehe ..

mr_bun
31st March 2008, 09:06 AM
Model of the day..masa diorang tgh praktis kat checkpoint Aperture.. :D

http://img149.imageshack.us/img149/6826/danilr5.jpg


auuwww sungguh bokehlicioussss!
auwwww lagi sekali sebab...sebab ape? Lu pikir la sendiriiiii..hehehee :lol:

msharq
31st March 2008, 09:11 AM
infrared version

http://img101.imageshack.us/img101/6128/dsc9530dq6.jpg

rei
31st March 2008, 09:29 AM
http://i227.photobucket.com/albums/dd61/sha_z/beginnerouting124-1.jpg

Auwww...comelnya abam buttet~!!! :oops:
tahniah pada penganjur dan juga para2 pesertanya...
ambe tak dapek nak mendatangkan diri ambe
.... :)

msharq
31st March 2008, 09:33 AM
http://img204.imageshack.us/img204/32/dsc9488ji0.jpg

2 gambar IR....... nih

step editing..
> swap channel
> auto lavel

itu je.......

Firdaus™
31st March 2008, 09:46 AM
seronoknya kalau dapat join sama, tahniah kepada FMDC sebab berjaya lagi buat aktiviti yang sangat² berjaya pada pendapat sy, mudah-mudahan dan insyaAllah berkesempatan dan berpeluang untuk turut serta bagi aktiviti akan datang, bi iznillah

Ridwan
31st March 2008, 09:56 AM
lepas nie kalau ade Insyaallah aku menonjolkan diri hehehehhehe pastu jadik macam hanty dok main macro tapi aku main tele ajek hahahahhaha

edt83
31st March 2008, 10:01 AM
senarai kehadiran.......yg hadir untuk outing kali ini

....
21. sazmie
22. magge
23. zul aka mzh82
24. zahaznan
25. amar aka edt83
26. meego
27. famia
28. ahmad dhani ehhhhh dani.......
......

ehhhh ada lagi ke yg takda list dlm nih.....sila isi.....soriii ttheheee

huhuhuh Omar laa...huhuhu....jadik amar lak...

aji
31st March 2008, 10:11 AM
lepas nie kalau ade Insyaallah aku menonjolkan diri hehehehhehe pastu jadik macam hanty dok main macro tapi aku main tele ajek hahahahhaha

suda la ko wan
outing dah ada depan mata pun lagi nak nyorok-nyorok
takut kena pow la tu
ttthehe

msharq
31st March 2008, 10:21 AM
senarai kehadiran.......yg hadir untuk outing kali ini

25. amar aka edt83

ehhhh ada lagi ke yg takda list dlm nih.....sila isi.....soriii ttheheee

huhuhuh Omar laa...huhuhu....jadik amar lak...

opss sori.... udah dibetulan

Ridwan
31st March 2008, 10:23 AM
lepas nie kalau ade Insyaallah aku menonjolkan diri hehehehhehe pastu jadik macam hanty dok main macro tapi aku main tele ajek hahahahhaha

suda la ko wan outing dah ada depan mata pun lagi nak nyorok-nyorok takut kena pow la tu ttthehe

hehehehehhe bang aji .. bukan ape 1st time nak belajau jadik stalker nie kena mendalamkan ilmu camo hahahhahahahah .. next time i will be there .. hehehhehee

kalau tak nyuruk camne nak amek gambar bang aji tengah membedek awan tu hehehehehhee

famia
31st March 2008, 10:24 AM
same dengan.
tengs buat semua orga + geng peserta + VIP jemputan enche kamarulzaman.

dboyfotopages
31st March 2008, 10:26 AM
http://img151.imageshack.us/img151/3771/dsc6017yr6.jpg
++ni altanaz jadi model sekejap++

maaf yer kawan2...
lambat sampai sebab ada kerja skit...
sekejap pun enjoi!!! :P

jemputz
31st March 2008, 10:31 AM
senarai kehadiran.......yg hadir untuk outing kali ini

....
21. sazmie
22. magge
23. zul aka mzh82
24. zahaznan
25. amar aka edt83
26. meego
27. famia
28. ahmad dhani ehhhhh dani.......
......

ehhhh ada lagi ke yg takda list dlm nih.....sila isi.....soriii ttheheee

huhuhuh Omar laa...huhuhu....jadik amar lak...

ahahah..
Amar.. Amar...

woyh Amar.. rituh kalo ikan bakar jln tangling bukak aku belanja ko dah..
tapi..
apakandaya

[saje carik alasan.. kakakaka]

msharq
31st March 2008, 10:32 AM
same dengan.
tengs buat semua orga + geng peserta + VIP jemputan enche kamarulzaman.


cik famia...... kan butet dah buat.... topik tuh berasingan?.. utk setiap chekpoint lupa ekkkk ttthehehhe

aji
31st March 2008, 10:32 AM
anda boleh upload gambar di setiap checkpoint di tread berikut

checkpoint pre visualization by mypokcik
viewtopic.php?f=26&t=8014 (http://www.fotopages.com.my/forum/viewtopic.php?f=26&t=8014)

checkpoint shutter speed by zzoux
viewtopic.php?f=26&t=8015 (http://www.fotopages.com.my/forum/viewtopic.php?f=26&t=8015)

checkpoint aperture by ND
viewtopic.php?f=26&t=8016 (http://www.fotopages.com.my/forum/viewtopic.php?f=26&t=8016)

famia
31st March 2008, 10:40 AM
cik famia...... kan butet dah buat.... topik tuh berasingan?.. utk setiap chekpoint lupa ekkkk ttthehehhe
suboh td nk aplod tgk xde thread laie.
sori bos.
akan dipindahmasuk secepat munken.

msharq
31st March 2008, 10:42 AM
cik famia...... kan butet dah buat.... topik tuh berasingan?.. utk setiap chekpoint lupa ekkkk ttthehehhe
suboh td nk aplod tgk xde thread laie.
sori bos.
akan dipindahmasuk secepat munken.

cayalah famia..........pas subuh trus edit... hehehee takdehel punya....

msharq
31st March 2008, 10:56 AM
program bermula dengan presiden FMDC memberikan sepatah dua kata untuk memberi semangat new begineer yang hadir untuk menculik ilmu yang ada pada tenaga pengajar........

http://img256.imageshack.us/img256/7942/dsc9449go4.jpg

lepas Aji bagi ucapang aluang..... program seterusnya... peserta mengenalkan diri masing².....

http://img153.imageshack.us/img153/3555/dsc9452sp2.jpg

msharq
31st March 2008, 11:01 AM
altanaz sekarang dah berambut pendek tuh.....

http://img153.imageshack.us/img153/1379/dsc9451oj2.jpg

dah cam Metallica Reloaded lah pulak.....kawang aku sorang nih.....

Ridwan
31st March 2008, 11:10 AM
best best .. dari permandangan aku yang jauh nie .. semua mencuba sedaya upaya menghasilkan tugasan yang terbaik .. tengok yang carik subjek celah celah dedaunan .. ade yang mencuba teknik mem portrait kan de yang tertunduk tunduk mencangkung .. macam macam aksi lagi .. best tul jadik sniper nie hahahhaha

hajat dihati mmg nak gie perkenalkan diri selepas korang abis tugasan tapi malangnya ade 'kerja' lain menanti so cabut dalam kol 11 lebih sket gitu hehehehhee

mzh82
31st March 2008, 11:12 AM
lagi gambar....

http://farm3.static.flickr.com/2074/2376163968_a94870aa54.jpg?v=0

http://farm4.static.flickr.com/3102/2376163972_2923e2d5b6.jpg?v=0

cruezz
31st March 2008, 11:19 AM
amboi meriah sungguh outing depa...seronok tengok kawan2 bersatu hehehe

Sazahan
31st March 2008, 11:26 AM
seronoknya kalau dapat join sama, tahniah kepada FMDC sebab berjaya lagi buat aktiviti yang sangat² berjaya pada pendapat sy, mudah-mudahan dan insyaAllah berkesempatan dan berpeluang untuk turut serta bagi aktiviti akan datang, bi iznillah

eleh.. ekau pun 2x5 mcm den gak..... :D

norsalina
31st March 2008, 11:29 AM
Antara bakal model2 majalah "Mango" edisi terhad

ni cover bumper issue..hi hi..hero dan heroin pilem...aduh Salina..
http://img407.imageshack.us/img407/4873/img4324brb1.jpg


fuh..dapat gak aku gambo ngan ahli kumpulan metallica yang dah bertaubat. cayala tanaz. kekeke. TQ hanty. i leb u tu. wakakaka.

trexclanz
31st March 2008, 11:35 AM
salina.. ko jgn lelebih minat kat ahli metalicca tuh.. semalm dia dok usung botol susu baby tau...

ma'm nye pun ader semalam... hehhehehe

trexclanz
31st March 2008, 11:39 AM
07.
http://i226.photobucket.com/albums/dd85/maestro_network/MDC%2030hb%20Mac%20Outing/IMG_9496.jpg

..... "nampaknye ader ahli FMDC yang nampak anda...... hehehehheheh"

norsalina
31st March 2008, 11:41 AM
salina.. ko jgn lelebih minat kat ahli metalicca tuh.. semalm dia dok usung botol susu baby tau...

ma'm nye pun ader semalam... hehhehehe


jangan risau kepten. aku minat kat org yg pakai olympus je. wakakaka. terutamanya yg pakai baju putih. :mrgreen:

trexclanz
31st March 2008, 11:47 AM
salina.. ko jgn lelebih minat kat ahli metalicca tuh.. semalm dia dok usung botol susu baby tau...

ma'm nye pun ader semalam... hehhehehe


jangan risau kepten. aku minat kat org yg pakai olympus je. wakakaka. terutamanya yg pakai baju putih. :mrgreen:


aduh.... weiii jgn umum kat dalam ni..

dah tersipu2 dah si OLYMPIAN's tuh...

aku tau.. aku tau... sape dia...

tapi tak boleh cakap kat sini.. rahsia kan..

hehehheheh

rburns
31st March 2008, 11:48 AM
Antara bakal model2 majalah "Mango" edisi terhad

ni cover bumper issue..hi hi..hero dan heroin pilem...aduh Salina..
http://img407.imageshack.us/img407/4873/img4324brb1.jpg


fuh..dapat gak aku gambo ngan ahli kumpulan metallica yang dah bertaubat. cayala tanaz. kekeke. TQ hanty. i leb u tu. wakakaka.

ko jgn xtau salina.. oghang bukit piatu ni ganas2 belaker.. keturunan pendekar..
bini altanaz anak tok giru silat tuuu...

soulzeshifter
31st March 2008, 11:53 AM
Sangat best la ramai2..byk leh kongsi..Maaf..tak dpat nak datang pulak. Saya pagi2 kuar..lalu depan masjid negara, roundabout Bank negara jln tutup..sy terus lagi..ingat nk u-turn dekat2 Dewan bandaraya..jln naik ke Wisma Sime Darby tutup..sy teruskan lg drive..igt nk masuk ikut blkg..laluan ke seremban..pun tutup...sy terus lagi smpi wisma chase perdana...U-turn..igt nk lalu blkg lagi...pun tutup..last2 punya cari jalan termasuk laluan ke kuantan..mmg trus wat urusan personal kat wangsa maju.

kegagalan mencari jalan amat dikesalkan...sy gi amik gambar kat zoo je lepas tensen

Ridwan
31st March 2008, 11:54 AM
07.
http://i226.photobucket.com/albums/dd85/maestro_network/MDC%2030hb%20Mac%20Outing/IMG_9496.jpg

..... "nampaknye ader ahli FMDC yang nampak anda...... hehehehheheh"


perasan tapi tak perasan hahahhaahhahahaa .. mungkin ade yang perasan tapi dieorang tak tahuuuuuu ... :twisted:

hilmi7777
31st March 2008, 11:56 AM
TAHNIAH kepada ABG BUTET dan rakan 2 kerana berjaya menjalankan program ini dengan lancar...... :D :D
Sdikit gambar dari saya..

http://i259.photobucket.com/albums/hh289/mohdhilmi/abgman-1.jpg

http://i259.photobucket.com/albums/hh289/mohdhilmi/ceramah-1.jpg

http://i259.photobucket.com/albums/hh289/mohdhilmi/ceramah2-1.jpg

http://i259.photobucket.com/albums/hh289/mohdhilmi/huntyzain.jpg

http://i259.photobucket.com/albums/hh289/mohdhilmi/model.jpg

http://i259.photobucket.com/albums/hh289/mohdhilmi/shahrol.jpg

http://i259.photobucket.com/albums/hh289/mohdhilmi/cikguartpixal.jpg

msharq
31st March 2008, 11:59 AM
cam nih haaaa cara nak shoot macro..... mungkin itulah yg dikatakan oleh beginner macro....

http://img144.imageshack.us/img144/9690/dsc9513dp0.jpg
datin seri hanty zain

altanaz
31st March 2008, 12:10 PM
Antara bakal model2 majalah "Mango" edisi terhad

ni cover bumper issue..hi hi..hero dan heroin pilem...aduh Salina..
http://img407.imageshack.us/img407/4873/img4324brb1.jpg


fuh..dapat gak aku gambo ngan ahli kumpulan metallica yang dah bertaubat. cayala tanaz. kekeke. TQ hanty. i leb u tu. wakakaka.

wakakak... gambo ni macam aku lentok bebetul atas kepala salina... :lol: apa la hanty... ni... cam paparazi... nampak kat org umah aku... apa la dia pikir...

kepada semua yg hadir semalam aku nak ucapkan terima kasih... terutama buttet... sebab organize benda ni... dapat la... mengeratkan lagi sillaturrahim antara kita... dan ilmu yg dapat kita kongsi bersama... semoga diberkati...

msharq
31st March 2008, 12:19 PM
http://img241.imageshack.us/img241/4382/dsc9452oy6.jpg

http://img509.imageshack.us/img509/7045/dsc9458um9.jpg

http://img182.imageshack.us/img182/6279/dsc9464xf4.jpg

Ayie
31st March 2008, 12:23 PM
alahai seronoknya tgk gambar2 outing ni...
ribuan maaf tak dapat sama2 berkumpul kongsi pengalaman walaupun dah daftar nama awal2. Ada di selatan tanahair jemputan kenduri kawin.

Ridwan
31st March 2008, 12:30 PM
mmg seronok woooo .. aku tengok dari jauh pon best ajek semua hehehehehhee .. rasanya kalau buat lagi mmg ramai la kot .. lepas nie buat kat ZOO lak la hahahahhahahaa ... tak pon taman burung

norsalina
31st March 2008, 12:34 PM
salina.. ko jgn lelebih minat kat ahli metalicca tuh.. semalm dia dok usung botol susu baby tau...

ma'm nye pun ader semalam... hehhehehe


jangan risau kepten. aku minat kat org yg pakai olympus je. wakakaka. terutamanya yg pakai baju putih. :mrgreen:


aduh.... weiii jgn umum kat dalam ni..

dah tersipu2 dah si OLYMPIAN's tuh...

aku tau.. aku tau... sape dia...

tapi tak boleh cakap kat sini.. rahsia kan..

hehehheheh

tau takut...aaa..jgn main-main ngn anak polis tau kepten. thehehe.





fuh..dapat gak aku gambo ngan ahli kumpulan metallica yang dah bertaubat. cayala tanaz. kekeke. TQ hanty. i leb u tu. wakakaka.

ko jgn xtau salina.. oghang bukit piatu ni ganas2 belaker.. keturunan pendekar..
bini altanaz anak tok giru silat tuuu...


aa..elok la tu. aku pon dh lama tak prektis silat ni. wakakaka.





Antara bakal model2 majalah "Mango" edisi terhad

ni cover bumper issue..hi hi..hero dan heroin pilem...aduh Salina..
http://img407.imageshack.us/img407/4873/img4324brb1.jpg


fuh..dapat gak aku gambo ngan ahli kumpulan metallica yang dah bertaubat. cayala tanaz. kekeke. TQ hanty. i leb u tu. wakakaka.

wakakak... gambo ni macam aku lentok bebetul atas kepala salina... :lol: apa la hanty... ni... cam paparazi... nampak kat org umah aku... apa la dia pikir...

kepada semua yg hadir semalam aku nak ucapkan terima kasih... terutama buttet... sebab organize benda ni... dapat la... mengeratkan lagi sillaturrahim antara kita... dan ilmu yg dapat kita kongsi bersama... semoga diberkati...

aaa..tanaz. nnt bebila outing kita pekena hanty zaing plak. kekeke.

Firdaus™
31st March 2008, 12:36 PM
bro ND mcm dah ada batt grip D300 je...huhu...iye ke?

Firdaus™
31st March 2008, 12:38 PM
eleh.. ekau pun 2x5 mcm den gak..... :D

wah wah wah...takde transport...hua huah hua...lenkali kita pi la joom...

m e e g o i s m
31st March 2008, 12:41 PM
hohoho... memamng besh.... pasni leh la join lagi kalo ade outing cam gini....

ice dah mencair sket...... :D

msharq
31st March 2008, 12:45 PM
bro ND mcm dah ada batt grip D300 je...huhu...iye ke?

yup's..... dah lengkap...bleh g 8FPS toowss

trexclanz
31st March 2008, 01:02 PM
hohoho... memamng besh.... pasni leh la join lagi kalo ade outing cam gini....

ice dah mencair sket...... :D

meegoism.. nnt TT kita borak2 panjang la.. ok?
hehhe

altanaz
31st March 2008, 01:07 PM
mmg seronok woooo .. aku tengok dari jauh pon best ajek semua hehehehehhee .. rasanya kalau buat lagi mmg ramai la kot .. lepas nie buat kat ZOO lak la hahahahhahahaa ... tak pon taman burung
Ridwan aku perasan ko... masa aku bawak anak aku jejalan... ko pakai lens tele sigma kan... kikiki kantaoi ngan aku.... :twisted:

Ridwan
31st March 2008, 01:12 PM
mmg seronok woooo .. aku tengok dari jauh pon best ajek semua hehehehehhee .. rasanya kalau buat lagi mmg ramai la kot .. lepas nie buat kat ZOO lak la hahahahhahahaa ... tak pon taman burung
Ridwan aku perasan ko... masa aku bawak anak aku jejalan... ko pakai lens tele sigma kan... kikiki kantaoi ngan aku.... :twisted:


hahahahahhahahahaha .. kantoiii dah ..

zainzubir
31st March 2008, 01:15 PM
Sangat best la ramai2..byk leh kongsi..Maaf..tak dpat nak datang pulak. Saya pagi2 kuar..lalu depan masjid negara, roundabout Bank negara jln tutup..sy terus lagi..ingat nk u-turn dekat2 Dewan bandaraya..jln naik ke Wisma Sime Darby tutup..sy teruskan lg drive..igt nk masuk ikut blkg..laluan ke seremban..pun tutup...sy terus lagi smpi wisma chase perdana...U-turn..igt nk lalu blkg lagi...pun tutup..last2 punya cari jalan termasuk laluan ke kuantan..mmg trus wat urusan personal kat wangsa maju.

kegagalan mencari jalan amat dikesalkan...sy gi amik gambar kat zoo je lepas tensen

Hanty amat simpati...itulah yg seringkita sebut.."we plan but Allah swt decides"..hanty sendiri tidak yakin pada mulanya untuk menemui jalan alternative ke Lake Garden...tapi alhamdulillah..dipermudahkan olehNya...w/pun terlewat. Tak apa, jika minat macro photography, insyallah bulan April ni kita outing bersama Dr. Malek pula... :wink:

zilzals
31st March 2008, 01:56 PM
mmg seronok woooo .. aku tengok dari jauh pon best ajek semua hehehehehhee .. rasanya kalau buat lagi mmg ramai la kot .. lepas nie buat kat ZOO lak la hahahahhahahaa ... tak pon taman burung
Ridwan aku perasan ko... masa aku bawak anak aku jejalan... ko pakai lens tele sigma kan... kikiki kantaoi ngan aku.... :twisted:


hahahahahhahahahaha .. kantoiii dah ..

sigma 18-200 OS kah?hahahhahaa

zainzubir
31st March 2008, 02:00 PM
wei zilzal kamu kat Jordon mana tau??..ni mokcik kamu siap test pegang...400 ma... :lol:

zilzals
31st March 2008, 02:07 PM
err...hehehe....agak je hanty:D
makin ayu la hanty dgn tamron sp90 tu:D

soulzeshifter
31st March 2008, 02:10 PM
hehee..macro kena ada lense macro la eh...sy ada yg filter +4 je...ehehehe

takpe hanty..mekasih kerana bersimpati..

Ridwan
31st March 2008, 02:11 PM
ZilZals ...


hehehhehehehhee ... tanya hanty ... dia dah pegang dah semalam hehehehhehe beratnya cuma 1760g ajek :twisted:

ikanmasin
31st March 2008, 02:17 PM
memula mmg cadang nak datang memeriahkan mjlis.. tapi dpt pangilan dari kmpg kena balik gak.. urgent.. mintak memaaf

malek
31st March 2008, 02:20 PM
Alhamdullulah, nampaknye semua yg dirancang dah berjalan dengan jayanya.
Semoga semua yg hadir mendapat manfaat dah dapat lagi mengeratkan hubungan kekeluargaan FMDC..
Tahniah kepada semua yg terlibat..

:D

aminorazmi
31st March 2008, 02:26 PM
http://i35.photobucket.com/albums/d195/aminorazmi/amin2/Raw00033.jpg

http://i35.photobucket.com/albums/d195/aminorazmi/amin2/Raw00034.jpg

m e e g o i s m
31st March 2008, 02:35 PM
hohoho... memamng besh.... pasni leh la join lagi kalo ade outing cam gini....

ice dah mencair sket......

meegoism.. nnt TT kita borak2 panjang la.. ok?
hehhe



insyaAllah....kalo ade masa lapang... boleh je.... :D
trex ni yang mane ek.... tak ingat le.... mane gambar... up le.... :D

m e e g o i s m
31st March 2008, 02:55 PM
Sangat best la ramai2..byk leh kongsi..Maaf..tak dpat nak datang pulak. Saya pagi2 kuar..lalu depan masjid negara, roundabout Bank negara jln tutup..sy terus lagi..ingat nk u-turn dekat2 Dewan bandaraya..jln naik ke Wisma Sime Darby tutup..sy teruskan lg drive..igt nk masuk ikut blkg..laluan ke seremban..pun tutup...sy terus lagi smpi wisma chase perdana...U-turn..igt nk lalu blkg lagi...pun tutup..last2 punya cari jalan termasuk laluan ke kuantan..mmg trus wat urusan personal kat wangsa maju.

kegagalan mencari jalan amat dikesalkan...sy gi amik gambar kat zoo je lepas tensen

Hanty amat simpati...itulah yg seringkita sebut.."we plan but Allah swt decides"..hanty sendiri tidak yakin pada mulanya untuk menemui jalan alternative ke Lake Garden...tapi alhamdulillah..dipermudahkan olehNya...w/pun terlewat. Tak apa, jika minat macro photography, insyallah bulan April ni kita outing bersama Dr. Malek pula... :wink:


"Wamakaru wamakarallah, wallahu kahirul makirin...."
sesungguhnya manusia merancang, Allah merancang, Allah lah sebaik-baik perancang...

ajimns
31st March 2008, 03:50 PM
rugi betul saya tak dpt join... masa tak mengizinkan...
next time insya-Allah saya nak join sama...

famia
31st March 2008, 04:30 PM
http://i35.photobucket.com/albums/d195/aminorazmi/amin2/Raw00033.jpg
wo.
bes gile ni min.
super bokehlicious.

buttet
31st March 2008, 04:45 PM
tele ka amin?

mr_bun
31st March 2008, 04:59 PM
80-200mm ek?

aminorazmi
31st March 2008, 05:01 PM
yaa...80-200...

buttet
31st March 2008, 05:04 PM
itu aaaa ...Jarak juga memainkan peraan dalam DOF yer adik-adik bukan sekadar apperture

xamirullx
31st March 2008, 05:06 PM
saya gembira sekali dapat berjumpa serta menimba ilmu semalam!
terima kaseh pd bro slumber,kerana menumpangkan VIOS hitamnya ke KL,dan kawan2 serta cikgu2 semua.
juga pd ahmad dani yg di ingati
heee

ada gambar sikit sebagai buah hati-

http://farm3.static.flickr.com/2024/2376755888_61ace7c2c7.jpg
kiri-kanan:buttet,en dasuki,onthespot and ND dlm kelas pemahaman aperture.

http://farm4.static.flickr.com/3044/2375923763_6b85cd565e.jpg
diambil selepas nasihat dari mypokcik tentang kemahiran melihat secara dalam sebelum snap gambar.

http://farm4.static.flickr.com/3193/2376760106_5cfd18cabe.jpg

:)

badangperkasa
31st March 2008, 05:19 PM
Saya nak juga join outing ni, tapi hari tu datang lambat la..
ini antara ekspressi wajah2 selepas tamat outing ...
Separuh gambar ni memang ada dalam kamera saya..

http://img239.imageshack.us/img239/8136/img1946nb2.jpghttp://img367.imageshack.us/img367/9507/img1963pw2.jpghttp://img266.imageshack.us/img266/2214/img1930we9.jpg

http://img164.imageshack.us/img164/808/img1964ft3.jpghttp://img374.imageshack.us/img374/8463/img1960sh4.jpghttp://img371.imageshack.us/img371/8847/img1955kf0.jpg

http://img257.imageshack.us/img257/3678/img1951ip0.jpghttp://img525.imageshack.us/img525/7108/img1937jq7.jpghttp://img530.imageshack.us/img530/2355/img1935te9.jpg

http://img144.imageshack.us/img144/2932/img1943ay2.jpghttp://img441.imageshack.us/img441/4285/img1926gg2.jpghttp://img257.imageshack.us/img257/383/img1950ym4.jpg

http://img516.imageshack.us/img516/1896/img1956db5.jpghttp://img360.imageshack.us/img360/5223/img1953xh8.jpghttp://img516.imageshack.us/img516/6606/img1940wc5.jpg

Ridwan
31st March 2008, 05:22 PM
hehehehhe nasib baik takde gambar sniper hahahahhaa

msharq
31st March 2008, 05:23 PM
http://img144.imageshack.us/img144/2932/img1943ay2.jpg

naga....berasap tthehehee...

sori bang man.....

norsalina
31st March 2008, 05:26 PM
Saya nak juga join outing ni, tapi hari tu datang lambat la..
ini antara ekspressi wajah2 selepas tamat outing ...
Separuh gambar ni memang ada dalam kamera saya..

http://img144.imageshack.us/img144/2932/img1943ay2.jpghttp://img441.imageshack.us/img441/4285/img1926gg2.jpghttp://img257.imageshack.us/img257/383/img1950ym4.jpg




aaa..ni aku prektis moment on cikgu kamaruzaman. Ok ke cikgu? Thehehehe.

badangperkasa
31st March 2008, 05:43 PM
Dalam banyak2 ekspressi.. saya suka yang ini...
Bukan senang nak jadi organiser dan jadi guru dalam waktu yang sama woo...
Saper ambik gambar ni ekk?

http://img394.imageshack.us/img394/6066/img1962ur1.jpg

xamirullx
31st March 2008, 05:48 PM
Saya nak juga join outing ni, tapi hari tu datang lambat la..
ini antara ekspressi wajah2 selepas tamat outing ...
Separuh gambar ni memang ada dalam kamera saya..

http://img239.imageshack.us/img239/8136/img1946nb2.jpghttp://img367.imageshack.us/img367/9507/img1963pw2.jpghttp://img266.imageshack.us/img266/2214/img1930we9.jpg

http://img164.imageshack.us/img164/808/img1964ft3.jpghttp://img374.imageshack.us/img374/8463/img1960sh4.jpghttp://img371.imageshack.us/img371/8847/img1955kf0.jpg

http://img257.imageshack.us/img257/3678/img1951ip0.jpghttp://img525.imageshack.us/img525/7108/img1937jq7.jpghttp://img530.imageshack.us/img530/2355/img1935te9.jpg

http://img144.imageshack.us/img144/2932/img1943ay2.jpghttp://img441.imageshack.us/img441/4285/img1926gg2.jpghttp://img257.imageshack.us/img257/383/img1950ym4.jpg

http://img516.imageshack.us/img516/1896/img1956db5.jpghttp://img360.imageshack.us/img360/5223/img1953xh8.jpghttp://img516.imageshack.us/img516/6606/img1940wc5.jpg

dah mcm carta ahli2 kabinet lak
hehe
beshnya smlm dpt rs IS bro badang
mmg benar lah apa yg dikata org
ianya lazat sekali

heeee

nazwan
31st March 2008, 06:43 PM
Wah besh le gmbo sume..
Thnk bebyk kat cikgu sume & kengkawan. Sume tadak sombong.
My pic tak smpt lg nk load sbb abis je outng tu terus kena p outstesen.
Yg best tu first time dpt tgk by face 'legendary' hanty zain dan aji, kire mcm jmpa celebrity..Hehe..

m e e g o i s m
31st March 2008, 06:51 PM
hehehe tu celebrity FMDC terhangat di pasaran tu.... :D

zainzubir
31st March 2008, 07:25 PM
hehehehhe nasib baik takde gambar sniper hahahahhaa

tunggu aar...bila hanty dah habih gian macro tauler nasib nanti....saper nyekodeng saper... :evil: (sambil tunjuk penumbuk)

**En Badang..wei...kabinet tu dah identify menteri pengangkutan tak??kak zaing cop eik??juta2 masuk tu...

sazmie
31st March 2008, 09:12 PM
Alhamdulillah..syukur kehadarat illahi,dengan limpah kurnianya xtvt "Beginners Outing,Taman Tasik Perdana,KL" dengan jayanya telah dianjurkan oleh FMDC,terima kasih bnyk2 kepada organiser yg bertungkus lumus menjayakannya,kepada cikgu2..tidak lupe juga pada Presiden FMDC (Abg Aji -ps ade ape2 cedera tak kene lnggr ngan ank mat salleh semalm?) dan kepada kawan2 yg bnyk tunjuk ajar..moga2 ilmu yang diajar akan berkekalan.. :D ..semoga kite berouting lagi.. :mrgreen:

antara aksi2 yg sempat dirakam..

Abg Aji ( Presiden )
http://img01.picoodle.com/img/img01/4/3/31/f_IMG0032m_311d922.jpg

OnTheSpot
31st March 2008, 10:18 PM
kalau si risya dayangku risyar kan anty..yang ni duyungmu hanty_zain ekkeke
http://i172.photobucket.com/albums/w17/Nikerawk/beginners%20outing/_DSC0875.jpg

camni tau cara nak rocks ekekke
http://i172.photobucket.com/albums/w17/Nikerawk/beginners%20outing/_DSC0877.jpg

aishifu "hai bantal..bru jap tinggal dah rindu"
http://i172.photobucket.com/albums/w17/Nikerawk/beginners%20outing/_DSC0879.jpg

OnTheSpot
31st March 2008, 10:33 PM
dorang ni tgh di ajar bermain aperture...aku csnap kat dorang plak ekkeke
http://i172.photobucket.com/albums/w17/Nikerawk/beginners%20outing/_DSC0895.jpg

model sambil lalu ekke
http://i172.photobucket.com/albums/w17/Nikerawk/beginners%20outing/_DSC0941.jpg
http://i172.photobucket.com/albums/w17/Nikerawk/beginners%20outing/_DSC0946.jpg
http://i172.photobucket.com/albums/w17/Nikerawk/beginners%20outing/_DSC0958.jpg

OnTheSpot
31st March 2008, 10:36 PM
ha aku yg bermian ngan low angle..larik dari topik yg di ajors...hehe
marah cikgu amin nanti nieh
http://i172.photobucket.com/albums/w17/Nikerawk/beginners%20outing/_DSC0965.jpg

ha nila pasukan sniper yg menerajui tentera FMDC
http://i172.photobucket.com/albums/w17/Nikerawk/beginners%20outing/_DSC0954.jpg

oh jelingan mu dani..memukau cewah
http://i172.photobucket.com/albums/w17/Nikerawk/beginners%20outing/_DSC1030.jpg

OnTheSpot
31st March 2008, 10:38 PM
isma dua puluh sen " dua puluh sen dua puluh sen " heheh
http://i172.photobucket.com/albums/w17/Nikerawk/beginners%20outing/_DSC1086-1.jpg

hanty sy skodeng abg badang kite ni dr spek artpixel..tp over sket sbb ade lighting lebeh dari abg badang
http://i172.photobucket.com/albums/w17/Nikerawk/beginners%20outing/_DSC1051.jpg

insan yang diskodeng dari celah ketiak mypokcik
http://i172.photobucket.com/albums/w17/Nikerawk/beginners%20outing/_DSC1079.jpg

OnTheSpot
31st March 2008, 10:41 PM
aishifu "dah abih...bantal!!! nantikan kepulanganku" hehe nila colan ( calon ) pontianak harum sundal siang
http://i172.photobucket.com/albums/w17/Nikerawk/beginners%20outing/_DSC1092.jpg

ske arr gambos ni.. hehe
http://i172.photobucket.com/albums/w17/Nikerawk/beginners%20outing/_DSC1048.jpg

dah abih..yg lain tu kemudian lak ek gmbors xde edit resize jerk

Ridwan
1st April 2008, 12:30 AM
hehehehhe nasib baik takde gambar sniper hahahahhaa

tunggu aar...bila hanty dah habih gian macro tauler nasib nanti....saper nyekodeng saper... :evil: (sambil tunjuk penumbuk)



hahhahahahhaa .. hanty dok syibuk carik spendar ops silap lagi carik spider .. mane ade masa snap gambar orang hahahhahahaha ..

mudme
1st April 2008, 09:52 AM
Dalam banyak2 ekspressi.. saya suka yang ini...
Bukan senang nak jadi organiser dan jadi guru dalam waktu yang sama woo...
Saper ambik gambar ni ekk?

http://img394.imageshack.us/img394/6066/img1962ur1.jpg

ahahaa.. tet.. apa nih?
sempat lg hang nih..

norsalina
1st April 2008, 10:42 AM
ni hanty paling glamer kat tmn tasik hrtu. wakaka.
http://img89.imageshack.us/img89/4540/hantyfc2.jpg

ni grupmate saya kat checkpoint aperture
http://img404.imageshack.us/img404/7933/grupxd4.jpg

ND
1st April 2008, 10:53 AM
Dalam banyak2 ekspressi.. saya suka yang ini...
Bukan senang nak jadi organiser dan jadi guru dalam waktu yang sama woo...
Saper ambik gambar ni ekk?

http://img394.imageshack.us/img394/6066/img1962ur1.jpg

ahahaa.. tet.. apa nih?
sempat lg hang nih..

Ini tandanya organizer bekerja keras...sampai penat tuu..hehehe

Firdaus™
1st April 2008, 10:57 AM
5 star utk buttet and the team....lepas ni bleh organize lagi... :)

re : insyaAllah akan join...tak sabau...

Asmara
1st April 2008, 01:54 PM
Waaa. Ada jugak gambo2 saya terselit kat sini.
Anyway, thanks so much to cikgu2 & ND sbb inform & ajak for outing ni.
Balik tu terus prektis lagi kat playground.

mr_bun
1st April 2008, 02:15 PM
Dalam banyak2 ekspressi.. saya suka yang ini...
Bukan senang nak jadi organiser dan jadi guru dalam waktu yang sama woo...
Saper ambik gambar ni ekk?

http://img394.imageshack.us/img394/6066/img1962ur1.jpg

ahahaa.. tet.. apa nih?
sempat lg hang nih..

bagi yg tak tau..
abam buttet kita sempat menamatkan larian marathon antarabangsa Ambank tuh..
patut la penat semacam jek...
:D

zainzubir
1st April 2008, 02:28 PM
Waaa. Ada jugak gambo2 saya terselit kat sini.
Anyway, thanks so much to cikgu2 & ND sbb inform & ajak for outing ni.
Balik tu terus prektis lagi kat playground.


hi hi perkenalkan ler diri kat mylens...ramai dah ternganga tu...nak tahu details, alamat,no talipon, no surat beranak, no kad tesco...hi hi..

ND
1st April 2008, 03:08 PM
Waaa. Ada jugak gambo2 saya terselit kat sini.
Anyway, thanks so much to cikgu2 & ND sbb inform & ajak for outing ni.
Balik tu terus prektis lagi kat playground.


hi hi perkenalkan ler diri kat mylens...ramai dah ternganga tu...nak tahu details, alamat,no talipon, no surat beranak, no kad tesco...hi hi..

Hahahaha..habis la ko As...
nasib baik ko terangkan yg ko pangkat kakak ...kalo tak nnt diorang ni bergossip plak..wahahahahah...

Tu ramai nak kenalan tu...sila buka topik di MyLens...kehkehkeh

OnTheSpot
1st April 2008, 03:12 PM
hanty..nanti buat citer duyung 2 ek ekekkeke

Asmara
1st April 2008, 03:51 PM
Waaa. Ada jugak gambo2 saya terselit kat sini.
Anyway, thanks so much to cikgu2 & ND sbb inform & ajak for outing ni.
Balik tu terus prektis lagi kat playground.


hi hi perkenalkan ler diri kat mylens...ramai dah ternganga tu...nak tahu details, alamat,no talipon, no surat beranak, no kad tesco...hi hi..

Hahahaha..habis la ko As...
nasib baik ko terangkan yg ko pangkat kakak ...kalo tak nnt diorang ni bergossip plak..wahahahahah...

Tu ramai nak kenalan tu...sila buka topik di MyLens...kehkehkeh

Hehehe.
Takpe..takkan kena gossip punye la :P
Anyway, dah bukak pun kat MyLens

m e e g o i s m
1st April 2008, 05:31 PM
hm.... er.... ahmad dani tak bukak topik kat MyLens ke? harharharhar

aishifu
1st April 2008, 07:58 PM
http://i48.photobucket.com/albums/f204/aishifu/DSC00152.jpg
CAK!!! from Cekgu Butet.

http://i48.photobucket.com/albums/f204/aishifu/DSC00157.jpg
Air pasang dalam, surut pukul 5.....Cekgu Zzoux

http://i48.photobucket.com/albums/f204/aishifu/DSC00175.jpg
Mana aku nak letak muka nie..aduuu....Sifoo ArtPixel

http://i48.photobucket.com/albums/f204/aishifu/DSC00229.jpg
Aku dah lapar laaaaaaa.....Sifoo Aminorazmi

artpixel
1st April 2008, 08:14 PM
yeyyy.....apa da gmbr montot aku...kang tergoda plak yg sejenis naya aku...kakakakak

jemputz
2nd April 2008, 07:55 AM
hm.... er.... ahmad dani tak bukak topik kat MyLens ke? harharharhar

rasanya ade je die dah buat.. heheh

mypokcik
2nd April 2008, 08:57 AM
jempuzzz, kitorang lagi suka nick Ahmad Dani... ada komersil value thehehe

edt83
2nd April 2008, 12:56 PM
Permulaan kelas ...smua kosentret...
http://img.photobucket.com/albums/v247/edt83/IMG_0195.jpg

Ucapan presiden Aji..
http://img.photobucket.com/albums/v247/edt83/IMG_0200.jpg

Ucapan dan nasihat Celebriti Hanty Zain.
http://img.photobucket.com/albums/v247/edt83/IMG_0217.jpg

nazwan
2nd April 2008, 01:34 PM
http://i280.photobucket.com/albums/kk194/nazwanpics/DSC_0073.jpg
"as, meh la abe nak teropongkan hidung nko tu".

jemputz
2nd April 2008, 01:39 PM
jempuzzz, kitorang lagi suka nick Ahmad Dani... ada komersil value thehehe

mypokcik;
saje mengaburi pihak lawan..

akekeke..

hilmi7777
2nd April 2008, 01:44 PM
aishifu....ooo up gamba org tonggeng eehhh.......die gamba nko

aishifu kelaparan

http://i259.photobucket.com/albums/hh289/mohdhilmi/aishifukelaparan.jpg

http://i259.photobucket.com/albums/hh289/mohdhilmi/_EMY8475.jpg

aishifu
4th April 2008, 06:28 PM
sebnrnye gamba hilmi pun ada la sy skodeng..tp x up..
gamba bunga2 :twisted:

Ridwan
4th April 2008, 08:11 PM
uiks pertarungan gambar skodeng lak hahahhahahaha

hilmi7777
4th April 2008, 09:53 PM
aishifu terima kasih kerana tak mengupkan gamba saya.......ekekekekekek

artpixel
4th April 2008, 09:59 PM
http://farm3.static.flickr.com/2158/2386816781_264cc5143e_o.jpg

errr...sorriii lambat up gambar family....hehehheee...kalo mod nak pindahkan ke muka depan pun okeng....

fahmishah
5th April 2008, 01:19 AM
bile lagi nak organize outing utk yg x dapat hadir?huhu

arulz
5th April 2008, 02:53 PM
waaaaa...aku br perasan thared nih...best gilos..rindu lame x ouitng cmnih...aku blk nnti kt wat lg yeek..outing beginner part II. aku pon bnyk nk balajr dr korang nih...buat la..buat laaa :mrgreen: :mrgreen:

mr_bun
5th April 2008, 03:58 PM
http://farm3.static.flickr.com/2158/2386816781_264cc5143e_o.jpg

errr...sorriii lambat up gambar family....hehehheee...kalo mod nak pindahkan ke muka depan pun okeng....


ni gambar nikon tu ek..
best nih..thehehe
size ori bleh dapat tak bro?

xamirullx
6th April 2008, 12:03 AM
http://farm3.static.flickr.com/2158/2386816781_264cc5143e_o.jpg

errr...sorriii lambat up gambar family....hehehheee...kalo mod nak pindahkan ke muka depan pun okeng....
ala
xde pun nama

:(

xamirullx
6th April 2008, 12:05 AM
hm.... er.... ahmad dani tak bukak topik kat MyLens ke? harharharhar

rasanya ade je die dah buat.. heheh
ohhh
ni ke ahmad dani nya
ngatkan sape la

heeeee

:)

red
6th April 2008, 11:10 AM
meriahhh tul korang outing. iskk.. iskk... frust x dapat ngikut. melepas nak dapat otograp ahmad dani.

aji
6th April 2008, 11:59 AM
http://farm3.static.flickr.com/2158/2386816781_264cc5143e_o.jpg

errr...sorriii lambat up gambar family....hehehheee...kalo mod nak pindahkan ke muka depan pun okeng....

okeng art
dah bubuh kat depan sekali
thks

mikagami
6th April 2008, 05:44 PM
http://i35.photobucket.com/albums/d195/aminorazmi/amin2/Raw00033.jpg

http://i35.photobucket.com/albums/d195/aminorazmi/amin2/Raw00034.jpg

sian akishah..asek blur je muke die...hehehee...jangan nangis ye adik... muahahaha...

m e e g o i s m
8th April 2008, 01:24 PM
http://farm3.static.flickr.com/2158/2386816781_264cc5143e_o.jpg

errr...sorriii lambat up gambar family....hehehheee...kalo mod nak pindahkan ke muka depan pun okeng....

en art pixel ...mintak izin nak upload gambar ni kat fotopages buleh?!

zainzubir
8th April 2008, 02:41 PM
apsal tak lawo eik gambo ni??....cabuuuutss...

edt83
8th April 2008, 03:03 PM
apsal tak lawo eik gambo ni??....cabuuuutss...

ahakss...hanty....btul juga ek...macam blur2 ajer.....join hanty cabuuuuuutsss

m e e g o i s m
8th April 2008, 03:17 PM
apsal tak lawo eik gambo ni??....cabuuuutss...


eh... cube tengok betul2 gambar tu.... bukan ke hanty angkat thumb tu sebab amek gambar gune nikon?! wakakakaka :lol: :lol:

bigbrother
8th April 2008, 03:54 PM
camera nikon jer ada function button gausian blur.. siap leh ejas opacity lg.. tekan je button tu snap.. gambar trus jadi camtu.. canon leh ker? hehehhe...

badangperkasa
8th April 2008, 05:22 PM
camera nikon jer ada function button gausian blur.. siap leh ejas opacity lg.. tekan je button tu snap.. gambar trus jadi camtu.. canon leh ker? hehehhe...


Kat Photoshop macam2 function ada :mrgreen:

artpixel
8th April 2008, 09:15 PM
salam...pada yg nak original file...nanti saya uploadkan...skang ni tgh bz banget....

fahmishah
8th April 2008, 09:30 PM
camera nikon jer ada function button gausian blur.. siap leh ejas opacity lg.. tekan je button tu snap.. gambar trus jadi camtu.. canon leh ker? hehehhe...

org terer mana pakai function2 ni..org canon pakai manual..haha pikap skit..

mikagami
8th April 2008, 10:19 PM
Nikon dah sampai angkasa tau hanty... ehehehehe

mizipasillas
24th April 2008, 05:09 PM
Ini En. Kamarulzaman sedang memberi talk selepas aktiviti.
http://img248.imageshack.us/img248/6558/img4299bro8.jpg



mcm ku kenal bro yg pakai baju kuning brkapla bulat, brambut nipis, brkaca mata tu..bleh tau x sape gerangan abg kacak tu?huhuhuh...hanty knal x?
sj btanya..

zainzubir
24th April 2008, 05:15 PM
yang empunya diri tolong perkenalkan diri/jawab soklan ni....hanty ni dah tua tanya nama tapi storan nya very week!! :lol:

mizipasillas
24th April 2008, 05:23 PM
hehehe..xper hanty..jgn nyusahkan storan hanty kalu xleh nk restore..kang xpasal2 ter'format' plak..hehe..
biar yg empunya tu je jwb..:)

Firdaus™
24th April 2008, 08:06 PM
yg baju kuning ada stripe biru tu namanya zack, http://zachtwo.fotopages.com

mizipasillas
25th April 2008, 08:50 AM
tq bro firdaus..office mate sy tu..patut la mcm kenal..heheh..

mzh82
25th June 2008, 08:35 AM
laa.... ni keje korang ek... adeh.... sowwi aa pacik lama x on9... bz aa... mcm2 ada...
ermmm... yg baju kunin tu ek? eh... pacik aa tuh... mueheheheheh....
ko ni mizi... bikin panas la.... adeh... hehehhe.....

stripes
20th October 2009, 04:48 PM
best nyer outing cmni, tp sumer 2008... yg kat dataran merdeka tu pon 2008. outing beginner 2009 xder ker? kan best kalau ader