PDA

View Full Version : 'street photography' kat IPOH



joelaily
20th April 2008, 08:47 AM
Assalamualaikum..

Dalam masa terdekat ni saya rasa macam nak buat street photo kat area IPOH ni.. Or maybe kita boleh buat TT dan sebagainya.. Tapi apa2 hal pun kita mulakan dengan persetujuan ramai dulu lah..

tarikh yg dijangka..
Hari : Ahad (26-04-2008)
Waktu : 8am hingga waktu lunch (makan reramai then pulang)
Lokasi : lorken a.k.a memory lane,pekan lama dan kawasan sekitar nye..
Agenda : Sesi kenal2 dan borak2..kita shooting ramai2 kat sekitar ipoh
Subjek : gelagat manusie..wajah kawasan tu di waktu pagi..
Alatan wajib : camera+kit lense (kalau ade lbih bawak je)
Sampingan : bawak air spare

*kita akan bincangkan skit tentang 'street photography'..
ape yg kena buat..ape yg tak perlu buat...camne subjek nye...
camne komposisi..penataan cahaya..

*kalau bole pakai la pakaian yg santai..takde la panas...
takut ade yang pitam nnt...


Mari buat list tengok..

1)joelaily - ipoh - 019-5712357
2)
3)
4)
5)

Sila copy paste yek..

jejaka
20th April 2008, 09:43 AM
26 Apr ni banyak org dah ke UUM.. apa kata buat hari ahad.. ngeeeee.. cadangan jek..

hatemaster
20th April 2008, 11:38 AM
alamak bestnye..tp xbalek msia lg..insyaAllah kalo buat bln 8 nnt aku dtg

ipoh mali talak sombong - aku le tu

abahalong
21st April 2008, 12:06 AM
ala...............abah ke Teluk Intan le pulak......kalau tidak tentu joint.........bleh berkenalan......

nfirdaus
21st April 2008, 01:03 AM
adoi..dah lama teman tak balik ke tmn pengkalan jaya, pasir putih. Rindu pulak dgn mertua. Insyallah, kalau balik, boleh la turut serta ni.

kalelkikgs
21st April 2008, 10:50 AM
Bro,
Idea yg menarik.... Tapi..26 nie ramai geng Utara ke UUM..

dys
22nd April 2008, 11:47 AM
apa hasilnya?

arjuna
29th April 2008, 12:48 AM
set len la....best gak tu....dpt kumpul reramai dan tambah kenalan....tambah ilmu...