PDA

View Full Version : Koleksi Gambar - Melaka Bandaraya Bersejarah



polini
29th March 2006, 01:09 AM
Mari lah kita share gambar "MELAKA BANDARAYA BERSEJARAH".... disini..

ambig
29th March 2006, 04:26 AM
http://img66.imageshack.us/img66/8990/0601250059gt.jpg

http://img81.imageshack.us/img81/8567/092rj.jpg

polini
30th March 2006, 12:12 AM
Queen Victoria Fountain

http://img70.imageshack.us/img70/7151/queenvictoriafountain9mj.jpg (http://imageshack.us)

*Please do comment. TQ.*

:D

dome
30th March 2006, 12:16 AM
aku idup dah 30 tahun.tak pernah sampai lagi melaka.rugi tak lompat masuk dlm kete polini mlm tu. thehehehe

menjadi gak gambar air pancut tu cuma objek2 kat belakang tu exp pokok yg buat gambar sedikit 'kureng'.ni pendapat peribadi jek

polini
30th March 2006, 12:20 AM
aku idup dah 30 tahun.tak pernah sampai lagi melaka.rugi tak lompat masuk dlm kete polini mlm tu. thehehehe

menjadi gak gambar air pancut tu cuma objek2 kat belakang tu exp pokok yg buat gambar sedikit 'kureng'.ni pendapat peribadi jek

Bro. Lens-Buruk,

Thanks for the comment & tips..

Melaka dengan KL tak jauh so senang-senang datang aje.. Kita Gang Fotopages Melaka menunggu kedatangan Bro. Lens.

:D

hanis125z
30th March 2006, 12:58 AM
aku idup dah 30 tahun.tak pernah sampai lagi melaka.rugi tak lompat masuk dlm kete polini mlm tu. thehehehe

menjadi gak gambar air pancut tu cuma objek2 kat belakang tu exp pokok yg buat gambar sedikit 'kureng'.ni pendapat peribadi jek


doremong... jgn ditegur pokok besau tuh... kan.. haa.. kene ketulah kan.. hehehe :mrgreen: :mrgreen: juz kiddin :lol:

hanis125z
30th March 2006, 01:01 AM
http://img220.imageshack.us/img220/2064/p10706721zu.jpg

ini namanya Bandaraya Mall.. huhu :wink: tempat remaja melepak.. mat rempit pon ramai gak :P

hanis125z
30th March 2006, 01:02 AM
http://img220.imageshack.us/img220/7963/p10803714tv.jpg

nie 1 lg hasil tembakan sy :D

azryshah
30th March 2006, 01:03 AM
aku idup dah 30 tahun.tak pernah sampai lagi melaka.rugi tak lompat masuk dlm kete polini mlm tu. thehehehe
betul tu brader doraemon.. melaka nie banyak tempat2 yang menarik yang boley di tembak :)

p/s: aku suka gambar fountain tu, tapi mcm yang Lens komen.. background nampak crowded sgt :)

_________

polini
30th March 2006, 01:28 AM
aku idup dah 30 tahun.tak pernah sampai lagi melaka.rugi tak lompat masuk dlm kete polini mlm tu. thehehehe
betul tu brader doraemon.. melaka nie banyak tempat2 yang menarik yang boley di tembak :)

p/s: aku suka gambar fountain tu, tapi mcm yang Lens komen.. background nampak crowded sgt :)

_________

Azry,

Esok nanti saya panggil orang gi tebang pokok tu nanti lepas tu kita gi snap lagi sekali...

Ha!!!! Ha!!! Ha!!!! :D :D

dome
30th March 2006, 01:47 AM
tu dia.terus tebang hehehe
cuba sudut yg berlainan pula polini.cuba baring sket biar air dan tugu pancut tu nampak arah ke langit.jgn terjun lam kolam tu dah le kecuali pakai underwater housing.thehehehe

dome
30th March 2006, 01:48 AM
aku idup dah 30 tahun.tak pernah sampai lagi melaka.rugi tak lompat masuk dlm kete polini mlm tu. thehehehe
betul tu brader doraemon.. melaka nie banyak tempat2 yang menarik yang boley di tembak :)

p/s: aku suka gambar fountain tu, tapi mcm yang Lens komen.. background nampak crowded sgt :)

_________

awek2 melaka ok tak ?
mesti polini dan azry ada lubang baik punya
jeff takleh kacau karang dia kena kejar..hehehe

ambig
31st March 2006, 12:54 AM
awek2 melaka ok tak ?
mesti polini dan azry ada lubang baik punya
jeff takleh kacau karang dia kena kejar..hehehe

Come lote belako...:D
nak port mcm mana...? port dickson...? port klang...? semua ada...

bubba
4th April 2006, 11:00 AM
http://static.flickr.com/15/20415406_eb49ad6afe_o.jpg

bubba
4th April 2006, 11:01 AM
http://static.flickr.com/17/20415407_9493c08293_o.jpg

ambig
5th April 2006, 05:52 AM
Perkampungan Ikan Bakar Terapung Umbai Baru

http://img297.imageshack.us/img297/4682/ikn144qc.jpg
http://img297.imageshack.us/img297/3008/ikn160kz.jpg
http://img153.imageshack.us/img153/4981/main013ec.jpg

Pintu Gerbang Ayer Keroh
http://img297.imageshack.us/img297/4508/main023qr.jpg

bimmer_man
7th April 2006, 05:58 PM
http://img464.imageshack.us/img464/1345/pix020rx.jpg

http://img464.imageshack.us/img464/9926/pix014xs.jpg

bimmer_man
7th April 2006, 05:59 PM
http://img397.imageshack.us/img397/3327/pic026il.jpg

http://img397.imageshack.us/img397/8729/pic034tz.jpg

polini
18th April 2006, 11:40 PM
http://img383.imageshack.us/img383/7493/windmillmelaka6bv.jpg (http://imageshack.us)

the windmill at night in front of the malacca clock tower.

malek
19th April 2006, 12:30 AM
Kg. Jawa..

http://malek.hpsf.gov.my/components/com_akogallery/img_pictures/B%20RAYA%2001%20clog%20shop.jpg

http://malek.hpsf.gov.my/components/com_akogallery/img_pictures/B%20RAYA%2005%20tools%20shop.jpg

http://malek.hpsf.gov.my/components/com_akogallery/img_pictures/B%20RAYA%2002%20red%20clog.jpg

http://malek.hpsf.gov.my/components/com_akogallery/img_pictures/B%20RAYA%2003%20yellow%20clog.jpg

http://malek.hpsf.gov.my/components/com_akogallery/img_pictures/B%20RAYA%2010%20%20the%20river.jpg


TQ.


....

polini
19th April 2006, 01:23 AM
-- deleted ---

polini
22nd April 2006, 12:07 AM
--deleted--

polini
7th May 2006, 02:23 AM
-- deleted --

Raushan Naim
7th May 2006, 07:13 PM
http://img.photobucket.com/albums/v707/photoleydi/CP_alazim01.jpg

polini
1st June 2006, 06:10 PM
http://img74.imageshack.us/img74/1349/untitled19qe.jpg (http://imageshack.us)

Raushan Naim
3rd July 2006, 09:17 AM
http://i82.photobucket.com/albums/j269/ayahraushan/Apasaja/CP_piramidMelaka.jpg
> Mercutanda ala2 Piramid kat Melaka...Ada piramid, musti ada singa!

pakcik_pc
3rd July 2006, 12:23 PM
http://static.flickr.com/67/180388006_a4cd9a8ef0.jpg

Bukan kat S'wak.....Mini ASEAN, Melaka

http://static.flickr.com/56/180389537_b2926485fc.jpg

Awek nie cun jugak nie...

marcia.zlyana
3rd July 2006, 01:31 PM
wow... indahnye melaka..... goodjob korang!!!! ;)

mercizwa
1st August 2006, 12:03 PM
http://img409.imageshack.us/img409/8206/10zs4.jpg
melaka???.....heheheh....

shamabd
1st August 2006, 06:03 PM
http://img220.imageshack.us/img220/7963/p10803714tv.jpg

nie 1 lg hasil tembakan sy :D

spoilt betul la motor kapcai tu.. wat rosak gambar je hahaha

polini
4th September 2006, 01:46 PM
http://xs105.xs.to/xs105/06355/red_hse.jpg

http://xs105.xs.to/xs105/06355/christ_church.jpg

pak mat
4th September 2006, 05:59 PM
Perkampungan Ikan Bakar Terapung Umbai Baru

http://img297.imageshack.us/img297/4682/ikn144qc.jpg
http://img297.imageshack.us/img297/3008/ikn160kz.jpg
http://img153.imageshack.us/img153/4981/main013ec.jpg


ambig,

tempat nih di mana.... mlm tuh pak mat gi tempat yg lama..

polini
9th October 2006, 01:55 AM
:arrow: deleted

polini
26th February 2007, 12:05 AM
sg mlk...

http://farm1.static.flickr.com/169/402078535_2597221cb1_o.jpg

green-apple
12th February 2008, 12:42 PM
green-apple nk try post jugak about melaka....
muzium lebah sedunia
http://i38.photobucket.com/albums/e103/azieuraya/muzium-lebah-sedunia-melaka.jpg

taman botanikal melaka
http://i38.photobucket.com/albums/e103/azieuraya/tmnbotanikalmelaka.jpg

FaizaLOrcA
12th February 2008, 01:50 PM
nak mencelah jugakkkk

Melaka Dinihari

http://farm3.static.flickr.com/2111/2256700585_ccaa884779.jpg

green-apple
12th February 2008, 02:35 PM
perigi hang tuah
http://i38.photobucket.com/albums/e103/azieuraya/perigihangtuah.jpg

polini
17th July 2008, 10:58 PM
http://farm4.static.flickr.com/3123/2677434860_b8947e03c0.jpg

http://farm4.static.flickr.com/3212/2677387370_6dee836695_o.jpg

Menara Taming Sari which located at Jalan Merdeka, Banda Hilir, Melaka was opened on 18 April 2008. The 110 metre viewing tower was designed based on the legendary Taming Sari Keris.

SHoch08
20th July 2008, 06:47 PM
nak letak jugaklah walau tak chantek...
http://farm4.static.flickr.com/3259/2575675832_b72257f2be.jpg

dan satu lagi
http://farm4.static.flickr.com/3260/2575675788_3eba630c2f.jpg?v=0

dan lagi
http://srv.fotopages.com/2/17307657.jpg

dan lagi
http://srv.fotopages.com/2/17298772/pakcik-becarileks-jer.jpg
dan terakhir
http://srv.fotopages.com/2/17298773/kuning-muning.jpg

reezuan
21st July 2008, 12:21 AM
~ya...menyelit jugalah...

http://i126.photobucket.com/albums/p107/reezuan/MasjidSelatMelaka.jpg
~Masjid Selat Melaka...di Pulau Melaka..menghadap Selat Melaka..semestinya di negeri Melaka...

jass80
21st July 2008, 01:52 AM
http://i105.photobucket.com/albums/m235/vluekanz/IMG_1196.jpg

at the back alley..

zainzubir
31st December 2009, 06:16 PM
tak yah buka topik baru selit sini jer aar eik?
planetarium dan subaidah dari MITC...actly blind shot ni..huluq kluaq tgn dari celahtngkap yg tak boleh dibuka..=))
http://i307.photobucket.com/albums/nn317/zainzubir/MIBC/MIBC2/IMG_5404-1.jpg

zainzubir
31st December 2009, 06:18 PM
actly both pictures ada skit senget tapi hanty dah ejassss..blind shot maa.sure got senget2 oneee...
http://i307.photobucket.com/albums/nn317/zainzubir/MIBC/MIBC2/IMG_5405-1.jpg

zainzubir
31st December 2009, 06:20 PM
jgn hengat kat the curve jer ada aym penyet..kat kota fesyen air keroh pun ada tau...apa lagi Tuan Hj Askme??bila nak bawa kami naik 4x4 outim mkAN SINI?=))
http://i307.photobucket.com/albums/nn317/zainzubir/MIBC/MIBC2/IMG_5574-1.jpg

zainzubir
31st December 2009, 06:27 PM
Jika anda ke Air Keroh..jgn tidak singgah di Planetarium ni...dan jgn lupa saksikan 3D show nya..superb!!
http://i307.photobucket.com/albums/nn317/zainzubir/MIBC/MIBC2/IMG_5693-1.jpg

kat luwau jer bole amik gambau..kat dlm tak boleh!
http://i307.photobucket.com/albums/nn317/zainzubir/MIBC/MIBC2/IMG_5696.jpg

ni posing tiset Fotomedia Malaysia tgh panas sesajer nak ekseng ngan korang aaar.=))
http://i307.photobucket.com/albums/nn317/zainzubir/MIBC/MIBC2/IMG_5757.jpg

shearazi
31st December 2009, 06:28 PM
http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs220.snc1/8733_1165698024200_1280385407_30635134_5505100_n.j pg
planeterium..hanty shot dr mana ek? tmn tasek utama ke?
psst..ayam penyet kat sarawak jugak yg bessstt

zainzubir
31st December 2009, 06:32 PM
kat Kl susah nak gi Mydin..kat Air keroh 2 kali kami gi..jonker's walk kopitiiamnya best giler...ya hanty tak bohongnya...dan baju2 murah2 belaka...apa hanty beli??vega hand protection...kat mydinjer ada jenis yg hanty suka...tak caya??nanti outing hanty eksengler tunjuk=))
http://i307.photobucket.com/albums/nn317/zainzubir/MIBC/MIBC2/IMG_5576.jpg

zainzubir
31st December 2009, 06:33 PM
kami dinner disini dekat jer ngan MIBC...tapi hanty tak recommend aaar...tak sama ngan umbai kot??
http://i307.photobucket.com/albums/nn317/zainzubir/MIBC/MIBC2/IMG_5580.jpg

zainzubir
31st December 2009, 06:37 PM
shearazi..nath dari belah mana pun tak tau aar..blasahjer lah..

yg ini dr dlm MIBC mentara tunggulanes kosong..set timer jer...lepas tu hanty lari2 gi posing=))...sorry aar ni koleksi pemandanagn dlm MIBC..mod jgn ban eik...:-)
http://i307.photobucket.com/albums/nn317/zainzubir/MIBC/MIBC2/IMG_5587.jpg

zainzubir
31st December 2009, 06:41 PM
kami 3 mlm disini..apa nak buat tak rancang betul2 semua hotel dah penuh di Air Keroh..ini pun placed reservation online jer...actly hotel ni hanya hotel persinggahan pelancong...tiap2 mlm masa kami disana berbas2 pelancong dari China keluar dan masuk...kami mcm terpinggir jer...:-(
http://i307.photobucket.com/albums/nn317/zainzubir/MIBC/MIBC2/IMG_5500.jpg

PeLaris
1st April 2010, 02:27 PM
tumpang di sini..
http://i370.photobucket.com/albums/oo147/azmina66/angah_sungai.gif