PDA

View Full Version : The best-selling digital photo book ever



zainzubir
4th May 2008, 05:58 PM
dah sampai ke pasaran kita di Malaysia ke buku ni?anyone? :roll:

auntie zain
.................................................. .......................


The best-selling digital photo book ever

NEWS: 2 May 2008 17:51 GMT by Verity Burns

Nielsen Bookscan, the leaders providers of book-related data, have recognised Scott Kelby's "The Digital Photography Book" as the best-selling book ever on, well you guessed it - digital photography.

Over 250,000 copies of the book are currently in print, and include nearly 200 of the most guarded photographic "tricks of the trade".

It also teaches readers how to get the most out of their photographs, from making them sharper and more colourful, to giving them that professional finish they are looking for.

And Kelby certainly knows what he's talking about. He's written a whole host of books on photography, photo-editing and even one on how to get the best out of your iPhone. A multi-talented man it seems.

hatemaster
4th May 2008, 07:44 PM
hmm..saya rase buku ni mmg famous terutama utk org2 yg baru nk berjinak dlm photography ni..saya rase kat kedai buku besar2 insyaAllah ade nih..hanty try kedai kinokuniya ke.check ngan seller kat situ ngan catalog diorg...

azam-neurmaya
4th May 2008, 09:10 PM
yess.. this book dah ada kat local store. price RM61.00 . he provide straight forward answer and highly recommeded for the beginner. skrg dah masuk 2nd volume.

anden
4th May 2008, 11:44 PM
yerp....checked at MPH's website and the first edition is RM58.50 while the latest 2nd edition is RM73.00.....read readers review here (http://www.amazon.com/review/product/032147404X/ref=dp_top_cm_cr_acr_txt/102-6526398-3848963?%5Fencoding=UTF8&showViewpoints=1)...i memang selalu refer to amazon for reviews.... :wink:

zainzubir
5th May 2008, 08:30 AM
thanks I'll get a copy sometimes this week :wink:

AskMe
5th May 2008, 08:58 AM
thanks I'll get a copy sometimes this week :wink:

KZ, tolong belikan utk saya sekali.
Nanti saya bayo cukup gaji bulan nie. :P

zainzubir
5th May 2008, 09:16 AM
I'll insyallah..upah ikan bakar tanglin eik? :lol: sap sap soi lah... :wink:

zainzubir
6th May 2008, 11:06 PM
dah pergi MPH one utama petang tadi...memang ler title ada ..tapi quantity "0" :evil:

sudah2nya hanty beli buku "exciting Iraq:why the US must end the military occupation and renew the war against al Qaeda" :lol: nanti hanty habis baca saper nak pinjam boleh..hanty cas singgit satu page jer..ada 83 pages!!

anden
6th May 2008, 11:48 PM
dah pergi MPH one utama petang tadi...memang ler title ada ..tapi quantity :evil:

sudah2nya hanty beli buku "exciting Iraq:why the US must end the military occupation and renew the war against al Qaeda" nanti hanty habis baca saper nak pinjam boleh..hanty cas singgit satu page jer..ada 83 pages!!


try kinokuniya.....MPH mmg cepat habis stock buku2 dia.....harge lebeh kurang aje pon....borders kat The Curve tak check ke hanty zain oit?kalo nak senang call dulu before p sana....soh depa check sesiap... :wink:

zainzubir
7th May 2008, 09:54 AM
hanty suka tgk sendiri sebab boleh cari buku2 lain (macam lah yg rajin bebeno baca buku) :oops: oh ya semalam terjumpa buku on classic cameras..interesting woo...hanty selak2 jer... :lol:

thanks anden

zul78
7th May 2008, 10:25 AM
buku ni memang best :

http://ecx.images-amazon.com/images/I/41cT1D5tnVL._SL500_AA240_.jpg

kalau berminat untuk memilikinya ........ DIGITAL copy ..... anda boleh download dekat sini :

http://zulkiflee.com/buku/TheDigitalPhotography.chm

msharq
7th May 2008, 10:32 AM
salam zul.... nih format apa nih?

.pdf? apasal aku tak leh nak open ekkkkk

zul78
7th May 2008, 10:40 AM
buku ni memang best :

http://ecx.images-amazon.com/images/I/41cT1D5tnVL._SL500_AA240_.jpg

kalau berminat untuk memilikinya ........ DIGITAL copy ..... anda boleh download dekat sini :

http://zulkiflee.com/buku/TheDigitalPhotography.chm


sila click kanan pada link dan save link as ......
file dalam bentuk.... Microsoft Compiled HTML...
boleh di buka pada mana mana platform windows.....

sekiranya anda menggunakan MAC ...sila download http://chmox.sourceforge.net/
sebagai platform untuk buka CHM file ini.

slumber
7th May 2008, 11:55 AM
Tumpang tanya....Volume 1 dan volume 2 isi berlainan ker....???

zul78
7th May 2008, 12:03 PM
Tumpang tanya....Volume 1 dan volume 2 isi berlainan ker....???

ya

Darmansyah
7th May 2008, 03:17 PM
Thanks zul,kalo nak cari buku dengan nashkah yg ori,cuba cari kat PAGE ONE LOT 10 tp tak ingt kat tingkat berapa. Rasanya hanya kedai tuh je yg bnyk jual buku2 photography.
Kalo harga, erm...mesti atas rm100 tp kedai tuh mmng best. Bila masa student dulu, saya takda duit nk beli buku mahal2 tp sy selalu ke kedai nih sebab sy nak cari refference free. Tuan kedai, very2 professional. Takde marah orng lepak kat kedai dia lama untk membaca free.

zainzubir
8th May 2008, 02:43 PM
zul thank you big big..hanty baru ramdomly browsed...peeeerrgh..best gile spt kata adeeba :lol:

kenyit
4th February 2009, 03:13 PM
buku ni memang best :

http://ecx.images-amazon.com/images/I/41cT1D5tnVL._SL500_AA240_.jpg

kalau berminat untuk memilikinya ........ DIGITAL copy ..... anda boleh download dekat sini :

http://zulkiflee.com/buku/TheDigitalPhotography.chm

takleh masuk pun website ni.. nape yek.

akuss15
5th February 2009, 10:38 AM
takleh masuk pun website ni.. nape yek.

Registry Whois
zulkiflee.com appears to be available!

nampaknya domen itu sudah expired..... maybe abg zul78 tak perasaan?

dome
5th February 2009, 11:27 AM
boleh cuba download ikut web aku ,
http://ebook.digitaldome.org

akuss15
5th February 2009, 11:29 AM
boleh cuba download ikut web aku ,
http://ebook.digitaldome.org

takku sangka abg dome sangat kacak walaupon bergambar katak.

dome
5th February 2009, 11:35 AM
kalau yg ebook digital photography book tu , password unzip - www.fotomedia.com.my

yg lelain tu boleh cuba pass ni ;

www.digitaldome.org
www.fotopages.com.my

kalau tak dpt bagitau balik.pasal file2 lain dah lama aku upload dulu.lupa dah password

akuss15
5th February 2009, 11:35 AM
takku sangka abg dome sangat kacak walaupon bergambar katak.

sebanarnye seekor sumpah sumpah kot... btw..... kekachakkan abg dome sedikit kurang kerana tiada password dibekalkan....

hohohohoh

dome
5th February 2009, 11:41 AM
baru bubuh ebook ni - Absolute Beginner's Guide to Digital Photography
pass - www.fotomedia.com.my


nak tahu banyak ilmu kena banyak baca
nak faham banyak ilmu kena banyak tanya

kenyit
5th February 2009, 11:47 AM
boleh cuba download ikut web aku ,
http://ebook.digitaldome.org

wehee.. best! semua ada...arigatooo!!!

kenyit
6th February 2009, 03:09 PM
kalau yg ebook digital photography book tu , password unzip - www.fotomedia.com.my (http://www.fotomedia.com.my)

yg lelain tu boleh cuba pass ni ;

www.digitaldome.org (http://www.digitaldome.org)
www.fotopages.com.my (http://www.fotopages.com.my)

kalau tak dpt bagitau balik.pasal file2 lain dah lama aku upload dulu.lupa dah password

The.Digital.Photography.Book , dah try tetiga password semua tak boleh...