PDA

View Full Version : Auto Show kat Auto City.



azmieibra
7th June 2008, 11:07 PM
Ptg tadi aku pi auto city la... apa lagi... plan nak tgk lotus drift.. tapi ujan plak.. rugi sesangat le... so .. apa lagi.. melawat auto show le.... kalau la semua tu keta aku... pok cik kayo tu...

kalau sapa nak order.. leh order kat aku... haa.. meh order cepat...

http://i303.photobucket.com/albums/nn156/serai_wangi/outdoor/autoshow/DSC_4787.jpg

http://i303.photobucket.com/albums/nn156/serai_wangi/outdoor/autoshow/DSC_4799.jpg

http://i303.photobucket.com/albums/nn156/serai_wangi/outdoor/autoshow/DSC_4840.jpg

ni dia punya agenda......
http://i303.photobucket.com/albums/nn156/serai_wangi/outdoor/autoshow/DSC_4782.jpg

keta aku pun nak buat cam nie gak...
http://i303.photobucket.com/albums/nn156/serai_wangi/outdoor/autoshow/DSC_4803.jpg

azmieibra
7th June 2008, 11:12 PM
nie dia... ada lagi... tapi keta classic la...murah je... RM65,000
http://i303.photobucket.com/albums/nn156/serai_wangi/outdoor/DSC_4827.jpg

nie mat salleh import ni...
http://i303.photobucket.com/albums/nn156/serai_wangi/outdoor/DSC_4839.jpg

aku pun try gak le tunjuk keta aku... he..he...
http://i303.photobucket.com/albums/nn156/serai_wangi/outdoor/DSC_4835.jpg

bersama sama kawan kawan aku....
http://i303.photobucket.com/albums/nn156/serai_wangi/outdoor/DSC_4783.jpg
http://i303.photobucket.com/albums/nn156/serai_wangi/outdoor/DSC_4821.jpg

http://i303.photobucket.com/albums/nn156/serai_wangi/outdoor/DSC_4797.jpg

azmieibra
7th June 2008, 11:16 PM
tapi susah la sbb minyak naik rega... tak pa ..kita guna yang nie...
http://i303.photobucket.com/albums/nn156/serai_wangi/outdoor/DSC_4845.jpg

kira org ramai tak kira... nak jalan pun susah... terpaksa la panjat sebb minat punya pasal...
http://i303.photobucket.com/albums/nn156/serai_wangi/outdoor/DSC_4853.jpg

TAPI HAMPA SEMUA BAYANGKAN ... DLM BYK2 KETA SITU... KETA NIE GAK YG MENANG... CAYA LA PADA YG EMPUNYA KETA TU...
http://i303.photobucket.com/albums/nn156/serai_wangi/outdoor/DSC_4852.jpg

jejaka
8th June 2008, 09:03 AM
kalau dibenarkan utk komen..

saya nak komen beberapa perkara;

i - banyak sgt penggunaan direct flash yg agak tak sedap mata memandang
ii - composition byk tk menarik hati.. mungkin sebab pengunaan lenses(mm) yg tak sesuai
iii - WB - gambaq nampak suram, cuba guna WB shade/cloudy pada masa akan datang
iv - takde shot yg da bomb ka ?
v - takde guna filter polarizer ? boleh bantu buang relection cahaya pada permukaan berkilat/cermin
vi - lain2 komen bagi otai2 la komen.. aku saja2 komen aje.. berdasarkan pemahaman aku yang biasa2 aje nie..

:)

azmieibra
8th June 2008, 09:19 AM
kalau dibenarkan utk komen..

saya nak komen beberapa perkara;

i - banyak sgt penggunaan direct flash yg agak tak sedap mata memandang
ii - composition byk tk menarik hati.. mungkin sebab pengunaan lenses(mm) yg tak sesuai
iii - WB - gambaq nampak suram, cuba guna WB shade/cloudy pada masa akan datang
iv - takde shot yg da bomb ka ?
v - takde guna filter polarizer ? boleh bantu buang relection cahaya pada permukaan berkilat/cermin
vi - lain2 komen bagi kawan2 la komen.. aku saja2 komen aje.. berdasarkan pemahaman aku yang biasa2 aje nie..

:)

actually saya tgh kalut nak pi keje.. keje mlm time tu... lagi pulak ...ujan... mana nak pegang payung lagi... biasa la.. takut camera masuk ayaq.... kira main snap je... tu pun dlm masa tak sampai 1 jam... lps shoot tu terus blah....

undergroundcrewz
9th June 2008, 09:56 AM
nice car nice women heheeeeeeee ,,, bab nk komen gmbr dari segi photgraphy , no komen ,,, just nk layan tgk kereta and wanita , thats it ... bila lagi nk join wedding shoot :D

daiyo
9th June 2008, 10:49 AM
azmi ....sebagai contoh kalo ang amik gambaq kreta nih ....dari pandangan aku la ..better kalo ang amik tuh biaq kena dari angle ..sebagai contoh ang boleh amik gambaq dari sudutnya kah ...lampunya kah..atau apa sahaja yg boleh menimbulkan art kat situ .....heheh just my 2 cents

azmieibra
10th June 2008, 06:38 PM
nice car nice women heheeeeeeee ,,, bab nk komen gmbr dari segi photgraphy , no komen ,,, just nk layan tgk kereta and wanita , thats it ... bila lagi nk join wedding shoot :D

ok bro... actually gua ada ikut kawan kawan kita tu untuk shoot wedding.. so far gua penah tag dgn nae n deelapena... tp time shoot wedding ada gak jumpa dgn yg lain cam black.. amir.. AE... edan... eemm. sapa lagi haaa.. lupa la pulak....haa.. daiyo ada gak jumpa...

azmieibra
10th June 2008, 06:40 PM
azmi ....sebagai contoh kalo ang amik gambaq kreta nih ....dari pandangan aku la ..better kalo ang amik tuh biaq kena dari angle ..sebagai contoh ang boleh amik gambaq dari sudutnya kah ...lampunya kah..atau apa sahaja yg boleh menimbulkan art kat situ .....heheh just my 2 cents

thanx bro sbb komen.. time tu kalut sket... ok.. next time gua ikut lu punya nasihat...

screamer
11th June 2008, 11:36 PM
cun2

screamer
11th June 2008, 11:44 PM
terer2

azmieibra
12th June 2008, 01:35 AM
Bro... hang ada sana gak ka?? alamak... sbb kita tak kenal... kalau tak leh join.....

jigs79
20th June 2008, 03:54 PM
menarik....pics time motorsport event mmg best...xpecially byk chicks kat tepi kete....hehe...
nice shot..

azmieibra
21st June 2008, 08:42 AM
gang pun minat keta gak ke??

harummanis
21st June 2008, 09:03 AM
... Ada lagi tak gambar kreta time tu? Menyirap tengok! Ahaks! Imprezza ka, Evo ka, Focus ka, ada dak? Apa2pun nice coverage.

azmieibra
21st June 2008, 08:05 PM
... Ada lagi tak gambar kreta time tu? Menyirap tengok! Ahaks! Imprezza ka, Evo ka, Focus ka, ada dak? Apa2pun nice coverage.

minat keta gak ka?? ada lagi tp dlm laptop la...

OT :- bro...hang kenai tak dgn saiful yg keje kat kulim..dia org mata ayaq....dulu dia keja kat MIMOS?? dia ckp hang member dia...

harummanis
22nd June 2008, 08:20 AM
... Ada lagi tak gambar kreta time tu? Menyirap tengok! Ahaks! Imprezza ka, Evo ka, Focus ka, ada dak? Apa2pun nice coverage.

minat keta gak ka?? ada lagi tp dlm laptop la...

OT :- bro...hang kenai tak dgn saiful yg keje kat kulim..dia org mata ayaq....dulu dia keja kat MIMOS?? dia ckp hang member dia...


Kenai. Nama dia Tobeng. Naik Myvi Hitam?

azmieibra
22nd June 2008, 09:27 AM
tobeng tu aku tak tau la...kami kat tempat keja pangge dia ipoi saja... nanti aku pangge dia nama tu.. dia marah aku mampuih... nanti bila bila aku balik umah mertua aku kat perlis leh la contact hang... leh sembang2.. lagipun cruezz azzad pun dah nak blk perlis keja sana dah....

harummanis
22nd June 2008, 03:02 PM
.... apapapapun, up la lagi gambernya. Nanti musim rallly jom shooot sama!

azmieibra
22nd June 2008, 09:48 PM
ok...nanti bro bgtau.... sbb kdg2 aku tak tau sgt schedule bila plak ada... nanti aku upload dlm flickr ...hang pi ushar la..