PDA

View Full Version : Laporan TT Kulim 16 Jun 2008



deelapena2903
17th June 2008, 08:21 PM
Sebagai memulakan laporan TT Kulim malam kelmarin aku upload dulu gambar yang pertama.Isu-isu yang hangat diperbincangkan akan menyusul.
Nak rilex dulu..baru balik kerje.

http://i146.photobucket.com/albums/r257/deelapena/apa%20saja/TT1.jpg

ps: gatai pi shoot dlm raw...dah jadi satu hal lak nak convert to jpeg.Black sorry gambar
lu takde ..saper suruh lu volunteer nak jadi tukang tangkap gambar.

azmieibra
17th June 2008, 09:13 PM
wei.... awat hampa semua tak habaq nak ambik gambar.....aku dah blah time tu.aku blah terus sbb aku kan keje mlm..aku igt tak ada apa dah...rugi...rugi......

blacksdesign
17th June 2008, 10:58 PM
ps: gatai pi shoot dlm raw...dah jadi satu hal lak nak convert to jpeg.Black sorry gambar
lu takde ..saper suruh lu volunteer nak jadi tukang tangkap gambar.

ha...ha...ha...bagus....aku suka...lupa plak nak share semalam,amalkan shoot guna raw...bnyk kelebihannya...rugi beli dslr mahai2 kalau kita x guna format raw ni...itu adalah kelebihan dslr yg x ada kat kamera biasa...mula2 mmg susah...tapi ingat,bukan senang mau senang...utk mendapat yg terbaik,anda perlulah buat yg terbaik...lu org pikir la sendiri....
***x kisah kalau pix aku x ada...korang x perlu kenal rupa aku,tapi kenali karya aku...(lagipun kalau flash tak cukup jgn cuba2 ambik pix aku...)hik...hik...hik

azmieibra
17th June 2008, 11:00 PM
ps: gatai pi shoot dlm raw...dah jadi satu hal lak nak convert to jpeg.Black sorry gambar
lu takde ..saper suruh lu volunteer nak jadi tukang tangkap gambar.

ha...ha...ha...bagus....aku suka...lupa plak nak share semalam,amalkan shoot guna raw...bnyk kelebihannya...rugi beli dslr mahai2 kalau kita x guna format raw ni...itu adalah kelebihan dslr yg x ada kat kamera biasa...mula2 mmg susah...tapi ingat,bukan senang mau senang...utk mendapat yg terbaik,anda perlulah buat yg terbaik...lu org pikir la sendiri....
***x kisah kalau pix aku x ada...korang x perlu kenal rupa aku,tapi kenali karya aku...(lagipun kalau flash tak cukup jgn cuba2 ambik pix aku...)hik...hik...hik

black..kalau nak ambik gambaq hang mmg takat 2 atau 3 flash tak cukup....kena guna spotlite jalan tu... tu pun tal leh ok ka tak....

hang dah dpt msg dari phone aku ka tadi???

deelapena2903
17th June 2008, 11:01 PM
http://i146.photobucket.com/albums/r257/deelapena/apa%20saja/TT3.jpg

Sorry Amir gambar hang tertinggal daa...Patut ler aku kira kurang sorang jer..aku ingatkan Black

Masih terngiang2 di telinga aku..kata2 kau Black..Apakah tujuan kita ambil gambar,diketika itu juga semua terdiam seketika memikirnya....
Apakah tujuan kita beli gear..pastu ambil gambar...fikir2kan ..

ps:Rule berforum kena ingat...

Laporan belum siap lagi .

blacksdesign
17th June 2008, 11:19 PM
black..kalau nak ambik gambaq hang mmg takat 2 atau 3 flash tak cukup....kena guna spotlite jalan tu... tu pun tal leh ok ka tak....



haa mmg pun...kalau setakat kamera murah2 x payah la tangkap pix aku...koman2 pun D300 beserta lense dua titik lapan...ha...ha...ha....ha...ha...ha....
best design hang sham...ada improvement...aku suka percubaan hang...walaupun belum perfect,tapi there is something rather than nothing...hik..hik..hik...falsafah...falsafah...
mana small devil punya laporan tt ni...?

cruezz
17th June 2008, 11:40 PM
aku jadi fobia dah la ni dalam berforum sebab takut apa yg aku tulih nanti tak cukup ilmiah plak ataupun ...OT...
thanks buat semua kawan2...lepas ni aku TT ngan geng kangar plak hehehe...apa2 pun hangpa mmg best...
badge aku tu kalau tidak nak hadiahkan kat black ja...tapi apakan daya...aku kena serahkan kat security b4 blah...

*kita semua sedang dinilai...gerunnnnnn :cry:

hairul
18th June 2008, 12:07 AM
Ramai ka yang pi tt kat sana? tetu boleh dapat banyak ilmu apabila berjumpa dengan kekawan.


Salam dari Sarawak.

blacksdesign
18th June 2008, 12:28 AM
apa2 pun hangpa mmg best...
badge aku tu kalau tidak nak hadiahkan kat black ja...tapi apakan daya...aku kena serahkan kat security b4 blah...

ishk...ishk....terharu plak aku dengar...x pa la...kehadiran hang tu pun dah kira hadiah la tu...keep in touch bro...
hairul---tt adalah masa yg sesuai utk berkongsi idea & pendapat...aku suka acara mcm ni...

azmieibra
18th June 2008, 12:56 AM
apa2 pun hangpa mmg best...
badge aku tu kalau tidak nak hadiahkan kat black ja...tapi apakan daya...aku kena serahkan kat security b4 blah...

ishk...ishk....terharu plak aku dengar...x pa la...kehadiran hang tu pun dah kira hadiah la tu...keep in touch bro...
hairul---tt adalah masa yg sesuai utk berkongsi idea & pendapat...aku suka acara mcm ni...

betoi tu...

black >> jgn lupa kita arrange outing location untuk shoot next month.. kira the nex TT... lepaih tu kita bincang pasal gambar2 yg kita shoot tu.. so TT kita akan lbh bermakna... macam mlm tu aku terpaku sejenak bila hang tanya apa tujuan kita ambik gambar...dan yg paling menarik bila hang ada ckp...biaq gambar yg kita ambik tu bercakap.... aku rasa diri aku nie kerdil sgt.....uhukks.....

tapi lepas tu jiwa aku berkobar kobar dan bersemangat untuk memperjuangkan ilmu photografi nie.... sbb tu aku blah awal sampai tak sempat ambik gambar dgn hampa semua kat depan kedai tu......

ismariza
18th June 2008, 03:04 AM
Sebagai memulakan laporan TT Kulim malam kelmarin aku upload dulu gambar yang pertama.Isu-isu yang hangat diperbincangkan akan menyusul.
Nak rilex dulu..baru balik kerje.

http://i146.photobucket.com/albums/r257/deelapena/apa%20saja/TT1.jpg

ps: gatai pi shoot dlm raw...dah jadi satu hal lak nak convert to jpeg.Black sorry gambar
lu takde ..saper suruh lu volunteer nak jadi tukang tangkap gambar.


selalu tengok gamba and tengok nama je... leh tak sapa2 bagitau nama2 yang ada dalam ni... atleast leh la kenal2 gak... TQ

saupix
18th June 2008, 09:13 AM
http://i146.photobucket.com/albums/r257/deelapena/apa%20saja/TT1.jpg
berdiri dari kiri
??? | saupix | amir | miey | arjuna | sham 2.8 | edan | hakim | ???

duduk dari kiri
wapie | azzad cruezz

belakang kamera
panglima hitam :lol:

azmieibra
18th June 2008, 09:32 AM
alamak....aku tak ada la situ.... uuuhuukkkss.. sapa pun tak kenai aku dah...

deelapena2903
18th June 2008, 10:40 AM
http://i146.photobucket.com/albums/r257/deelapena/apa%20saja/TT3.jpg

Sorry Amir gambar hang tertinggal daa...Patut ler aku kira kurang sorang jer..aku ingatkan Black

Masih terngiang2 di telinga aku..kata2 kau Black..Apakah tujuan kita ambil gambar,diketika itu juga semua terdiam seketika memikirnya....
Apakah tujuan kita beli gear..pastu ambil gambar...fikir2kan ..

ps:Rule berforum kena ingat...

Laporan belum siap lagi .


Azmi hang gambar ader kat sini cuma Amir jer yang tertinggal..
Bermula dgn mamat hitam manis yang pegang badge tu dan seterusnya ke kanan..Blacks,Deelapena,Hakim,????,Saupix(lidah terkeluar),Azmieibra,Wapie,Edan(samseng),Arjuna,?? ????.Mieey,Creuzz/azzad(Pakai Topi)

azmieibra
18th June 2008, 10:45 AM
yg ???? tu member aku yg baru kenai masa nikon workshop... bdk intel..kira kenai dgn wapie tu.. nama dia fazdly.....

nae
18th June 2008, 10:48 AM
ramainy,...rugi x p..bukak ja forum, tgk2 byk jgk hal panas nooo..siap bperang texting sakan..

azmieibra
18th June 2008, 10:51 AM
ramainy,...rugi x p..bukak ja forum, tgk2 byk jgk hal panas nooo..siap bperang texting sakan..

tu la nae...hang tak mai.... kalau hang mai beh gak.... bukan apa nak dgr suara hang saja... depa kata suara pengantin baru nie sedap dgq.... he.. he...

arie_gaban
18th June 2008, 10:54 AM
awat takda gambar aku?

nae
18th June 2008, 10:57 AM
pengantin baru apany...dh nk masuk 3 bulan aku menikah..kduri ja br pas setel..
aku la ni, agak bz brulang alik p GH penang..mak mertua aku sakit teruk + bini aku pn alahan teruk sgt

azmieibra
18th June 2008, 11:00 AM
awat takda gambar aku?

arie.... hang tok sah dok cari..mmg tak ada punya gambaq hang... he..he.. demam cheq dah ok ka??? demam tak jumpa bini kot....

azmieibra
18th June 2008, 11:05 AM
pengantin baru apany...dh nk masuk 3 bulan aku menikah..kduri ja br pas setel..
aku la ni, agak bz brulang alik p GH penang..mak mertua aku sakit teruk + bini aku pn alahan teruk sgt

sama la dgn aku..mak mertua aku pun dok kat wad di perlis gak...kencing manis la katakan... 2 minggu sekali aku blk tgk... parah gak dah la minyak la naik...

saupix
18th June 2008, 11:10 AM
pengantin baru apany...dh nk masuk 3 bulan aku menikah..kduri ja br pas setel..
aku la ni, agak bz brulang alik p GH penang..mak mertua aku sakit teruk + bini aku pn alahan teruk sgt

sorry meng"OT"... nae dah ada tanda² bertiga lebih baik ka..??? :D

azmieibra
18th June 2008, 11:13 AM
pengantin baru apany...dh nk masuk 3 bulan aku menikah..kduri ja br pas setel..
aku la ni, agak bz brulang alik p GH penang..mak mertua aku sakit teruk + bini aku pn alahan teruk sgt

sorry meng"OT"... nae dah ada tanda² bertiga lebih baik ka..??? :D

hang tau alahan teruk tu apa dia??? yg aku tau hang dok layan perasaan sorang saja....he..he..

deelapena2903
18th June 2008, 12:19 PM
Nie cerita dlm kelambu dok kuar lagi...nanti kena sound lak ngan Mod. ....

nae
18th June 2008, 12:38 PM
saupix...aku dh nk bertiga lebih baek..hg dok berseorangan lg..hehe
MOD, apa MOD tu..MOD?apa tu..sham tlg jelaskn kt aku..

yadziz
18th June 2008, 12:49 PM
ni bila nak sampai kangar ni,
geng kompang dah lenyai duk tunggu ni..

cruezz
18th June 2008, 01:30 PM
ni bila nak sampai kangar ni,
geng kompang dah lenyai duk tunggu ni..

hehehe sabaq geng...jejak ja kaki kat kgr...hang org mula2 aku cari...
nae...sapa kata saupix berseorangan...dia ada e-dan...berdua lebih bangang muakaka...
nak OT biar OT betui2...baru berbaloi kena sound pun

saupix
18th June 2008, 01:37 PM
ni bila nak sampai kangar ni,
geng kompang dah lenyai duk tunggu ni..

hehehe sabaq geng...jejak ja kaki kat kgr...hang org mula2 aku cari...
nae...sapa kata saupix berseorangan...dia ada e-dan...berdua lebih bangang muakaka...
nak OT biar OT betui2...baru berbaloi kena sound pun

gambaq mana gambaq.. minit TT mana.. ???

nae
18th June 2008, 01:50 PM
ni bila nak sampai kangar ni,
geng kompang dah lenyai duk tunggu ni..

hehehe sabaq geng...jejak ja kaki kat kgr...hang org mula2 aku cari...
nae...sapa kata saupix berseorangan...dia ada e-dan...berdua lebih bangang muakaka...
nak OT biar OT betui2...baru berbaloi kena sound pun

btoi..alang2

yadziz
18th June 2008, 02:12 PM
ni bila nak sampai kangar ni,
geng kompang dah lenyai duk tunggu ni..

hehehe sabaq geng...jejak ja kaki kat kgr...hang org mula2 aku cari...
nae...sapa kata saupix berseorangan...dia ada e-dan...berdua lebih bangang muakaka...
nak OT biar OT betui2...baru berbaloi kena sound pun

gambaq mana gambaq.. minit TT mana.. ???
hah betul tu..
minit mana minit
siapa su malam tu?

deelapena2903
18th June 2008, 07:53 PM
Mana gambar dari lain...Nah Aku upload satu lagi

http://i146.photobucket.com/albums/r257/deelapena/apa%20saja/TT4.jpg

azmieibra
18th June 2008, 10:34 PM
sapa yg pakai baju merah tu????

mieey
18th June 2008, 10:56 PM
http://i146.photobucket.com/albums/r257/deelapena/apa%20saja/TT3.jpg

Sorry Amir gambar hang tertinggal daa...Patut ler aku kira kurang sorang jer..aku ingatkan Black

Masih terngiang2 di telinga aku..kata2 kau Black..Apakah tujuan kita ambil gambar,diketika itu juga semua terdiam seketika memikirnya....
Apakah tujuan kita beli gear..pastu ambil gambar...fikir2kan ..

ps:Rule berforum kena ingat...

Laporan belum siap lagi .


Azmi hang gambar ader kat sini cuma Amir jer yang tertinggal..
Bermula dgn mamat hitam manis yang pegang badge tu dan seterusnya ke kanan..Blacks,Deelapena,Hakim,????,Saupix(lidah terkeluar),Azmieibra,Wapie,Edan(samseng),Arjuna,?? ????.Mieey,Creuzz/azzad(Pakai Topi)


Azmieibra,Wapie,Edan(samseng),Arjuna,FITRI.Mieey,C reuzz/azzad(Pakai Topi)


Fitri ni satu opis aku.... dia diam sikit mlm tu... tapi dia ni kaki baca forum yang berkenaan photog niii....

arjuna
18th June 2008, 11:29 PM
mieey..upload la gamba........

mieey
18th June 2008, 11:36 PM
Kasi up sikit...
http://i281.photobucket.com/albums/kk233/mieey-foto/TT/TTKulim.jpg
http://i281.photobucket.com/albums/kk233/mieey-foto/TT/TTKulim1.jpg

Salah satu pengisian malam tu -> Kenapa kita tangkap sesuatu gambar tu... kena ada sebab... tak leh main ambek jee... Setiap gambar tu ... harus ada cerita....(Black5punk). Betul tu... kekadang tu aku ni main amik je gambar... tak fikir pun... janji ada angle :D

yang lain.. tolong tambah sikit....

p/s : Siapakah gerangannya pemilik Canon 30D tu... ?

arjuna
18th June 2008, 11:48 PM
http://i224.photobucket.com/albums/dd172/alang05/azzadcrueez.jpg

Tergerak hati aku tuk edit gamba ni khas tuk member kita azzad(cruezz).sempena berangkatnya beliau ke utara semenanjung (Perlis).mungkin saat-saat ini kita tak merasakan ketiadaan beliau.Walaupun tak la sejauh mane azzad meninggalkan kita tapi adakah dia masih boleh sentiasa/selalu berada di TT bersama kita disni.Walaupun aku baru dlm group ni tapi aku dpt rasakan azzad antara org yg penting bg menceriakan group TT disini.
Aku harap,aku masih bleh bersama kalian semua di TT akan dtg."Foto Untuk Semua"

azmieibra
19th June 2008, 12:31 AM
wow....sedih aku dgr ayat hang arjuna....

e_dan
19th June 2008, 07:21 AM
http://i146.photobucket.com/albums/r257/deelapena/apa%20saja/TT1.jpg
berdiri dari kiri
Fitri | saupix | amir | miey | arjuna | sham 2.8 | edan | hakim | fadzley

duduk dari kiri
wapie | azzad cruezz

belakang kamera
panglima hitam

Assalamualaikum...

Alhamdulillah... TT kali ni berjaya juga berjalan seperti yg dirancangkan
aku baru hari ni berkesempatan utk tulis sedikit sebanyak perbincangan kita pada malam tu

LAPORAN TT DINAS, KULIM

KEHADIRAN
1) Edan
2) Sham deelapena
3) Blacks
4) mieey
5) Arjuna
6) Hakim
7) Fitri
8) wapie
9) Amir
10) Azmieibra
11) Saupix
12) Azzad
13) Fadzley

AGENDA
9:00mlm: ketibaan dato' panglima.. serta laskar2x sambil dok tecengat kat bawah dok tunggu tuan yg dipertua Tan Sri Azzad Nordin tiba.

9:30mlm: belum nampak kelibat makhluk halus tu jadi kami terus jer lepak kat atas sambil menanti ketibaan beliu.

9:45mlm: KETIBAAN TUAN YG DIPERTUA TAN SRI AZZAD NORDIN!!!!!!! umah dekat tapi mai lambat.... (tapi tak pa malam ni malam dia....) lepas tu muncul mamat jiwang dari penang..dan last member wapie fadzley

- borak2x kosong, kutuk hang.. kutuk aku perkara biasa..
- aku tak tahan azmieibra kutuk aku.... lain kali cakap ushar keliling dulu!!!! hahahahhaa... nasib baik saupix tak tau.
Sapa yg dok ada mesti perasan azmie kata kat aku :lol:
- ok.. selepas semua dah makan, borak2x kosong. kita mula membincangkan topik2x yg agak bernas yg telah disampaikan oleh Pang5hitam gagah berani. sampai semua org terkedu mendengar hujah serta nasihat beliau. Syabas!!!! TT akan datang hang org yg wajib turun.

11:30mlm: Sessi bergambar dan TT bersurai dengan jayanya. walaupon dah selesai terdapat empat makhluk dok lepak lagi kat situ sampai kol 1:00 pagi

KESIMPULAN
- TAHNIAH!!!! Azzad, kerana dapat pekerjaan baru ditempat lahir beliau. Semoga hang berjaya dalam kerjaya yg bakal ditempuhi.
- TT akan datang bakal mendapat input yg lebih. Seperti yg telah dibincangkan. Insyallah!!!
- next TT no more, Penang, Kulim... may be Seberang jaya... perkara ni dah telah dibincangkan dengan beberapa orang dan ramai yg setuju. Dalam hal ni kita masing2x kena bertolak ansur. kalau ramai share satu kereta mai... sekali. mungkin juga ada lagi member2x baru yg area SPU, SPT atau SPS tak pon dari Sungai Petani yg akan join. Mana la tahu kan!!!!!

Sekian sedikit laporan ringkas dari saya,

arie_gaban
19th June 2008, 08:15 AM
keluar tangkap gambar pulak wei.
TT sepanjang zaman ja nie. kik kik kik..

e_dan
19th June 2008, 08:26 AM
keluar tangkap gambar pulak wei.
TT sepanjang zaman ja nie. kik kik kik..

memang ada.... dah dibincangkan dalam TT hari tu..
bila sampai masanya nanti ...
aku kan roger...

area s.jaya | shoot malam pulak
apa yg nak shoot malam2x.....
tunggu...

kita tgk teknik gambar kita tangkap waktu malam pula...
may be bulan tujuh nanti

azmieibra
19th June 2008, 08:36 AM
http://i146.photobucket.com/albums/r257/deelapena/apa%20saja/TT1.jpg
berdiri dari kiri
Fitri | saupix | amir | miey | arjuna | sham 2.8 | edan | hakim | fadzley

duduk dari kiri
wapie | azzad cruezz

belakang kamera
panglima hitam

Assalamualaikum...

Alhamdulillah... TT kali ni berjaya juga berjalan seperti yg dirancangkan
aku baru hari ni berkesempatan utk tulis sedikit sebanyak perbincangan kita pada malam tu

LAPORAN TT DINAS, KULIM

KEHADIRAN
1) Edan
2) Sham deelapena
3) Blacks
4) mieey
5) Arjuna
6) Hakim
7) Fitri
8) wapie
9) Amir
10) Azmieibra
11) Saupix
12) Azzad
13) Fadzley

AGENDA
9:00mlm: ketibaan dato' panglima.. serta laskar2x sambil dok tecengat kat bawah dok tunggu tuan yg dipertua Tan Sri Azzad Nordin tiba.

9:30mlm: belum nampak kelibat makhluk halus tu jadi kami terus jer lepak kat atas sambil menanti ketibaan beliu.

9:45mlm: KETIBAAN TUAN YG DIPERTUA TAN SRI AZZAD NORDIN!!!!!!! umah dekat tapi mai lambat.... (tapi tak pa malam ni malam dia....) lepas tu muncul mamat jiwang dari penang..dan last member wapie fadzley

- borak2x kosong, kutuk hang.. kutuk aku perkara biasa..
- aku tak tahan azmieibra kutuk aku.... lain kali cakap ushar keliling dulu!!!! hahahahhaa... nasib baik saupix tak tau.
Sapa yg dok ada mesti perasan azmie kata kat aku :lol:
- ok.. selepas semua dah makan, borak2x kosong. kita mula membincangkan topik2x yg agak bernas yg telah disampaikan oleh Pang5hitam gagah berani. sampai semua org terkedu mendengar hujah serta nasihat beliau. Syabas!!!! TT akan datang hang org yg wajib turun.

11:30mlm: Sessi bergambar dan TT bersurai dengan jayanya. walaupon dah selesai terdapat empat makhluk dok lepak lagi kat situ sampai kol 1:00 pagi

KESIMPULAN
- TAHNIAH!!!! Azzad, kerana dapat pekerjaan baru ditempat lahir beliau. Semoga hang berjaya dalam kerjaya yg bakal ditempuhi.
- TT akan datang bakal mendapat input yg lebih. Seperti yg telah dibincangkan. Insyallah!!!
- next TT no more, Penang, Kulim... may be Seberang jaya... perkara ni dah telah dibincangkan dengan beberapa orang dan ramai yg setuju. Dalam hal ni kita masing2x kena bertolak ansur. kalau ramai share satu kereta mai... sekali. mungkin juga ada lagi member2x baru yg area SPU, SPT atau SPS tak pon dari Sungai Petani yg akan join. Mana la tahu kan!!!!!

Sekian sedikit laporan ringkas dari saya,

Bro...rilek la..bukan apa..aku dok tgk hang mesra alam sgt dgn mamat penang tu... mana tau ...aku igtkan hang ikut dia kemana saja dia pergi...

ala..tk apa...lepaih tu aku tak join dah TT hampa semua.. hampa semua guna power power...2.8 la..D300 la...D200 la...D80 la...aku ni apa yg ada....cuma handsome saja yg melebihi hampa semua.... maafkan daku......

e_dan
19th June 2008, 08:39 AM
hahahhaa... aku bukan tak tahan... sebab nak marah hang
tapi tak tahan hang kena gelak balik ngan member2x
azmie: ala depa dua tu la.... saupix ngan edan
black kata tu edan.....!!!! :lol:

aku mesra ada sebab..
hang pon tau kan dia tu power editing....
masa ni la kita nak tanya skill editing dia.

azmieibra
19th June 2008, 08:41 AM
hahahhaa... aku mesra ada sebab..
hang pon tau kan dia tu power editing....
masa ni la kita nak tanya skill editing dia.

ok... kalau cam tu ..nanti aku pun nak mesra gak dgn hang.....he..he...camner? boleh ka???

daiyo
19th June 2008, 09:52 AM
jels jeles aku takleh p hahahahah

mieey
19th June 2008, 10:20 AM
awat tak mai daiyo... ajak lah fani and ect mai sekali.. tong tong ramai2 duit minyak ngan tol.... he he he.. any way.. hang lah pulak buat TT kat Aloq Setaq.... tapi buat lah malam ahad atau malam Isnin..... boleh aku join.. hang pun tau.. hujung minggu aku ada kat ALoq SEtaq...

P/s: lama tak jumpa hang.. last masa Santai UUM dulu.... Hang sihat ka... harap hang sentiasa sihat... bila nak bagi aku pinjam 10-20mm ni.. he he he

arifwan79
19th June 2008, 02:02 PM
Emm.. edan ada plan nak kuar p shoot malam ekkk.. waaa.. syiokk..
Aku tadak tripod.. nak harap ISO kamera aku tak leh blahh... huhuuhu

nasrulhakeem
19th June 2008, 02:18 PM
huhuhuhuh..nyesal x turun....:(

silmi
19th June 2008, 02:29 PM
[quote="arie_gaban":349veg7v]keluar tangkap gambar pulak wei.
TT sepanjang zaman ja nie. kik kik kik..

memang ada.... dah dibincangkan dalam TT hari tu..
bila sampai masanya nanti ...
aku kan roger...

area s.jaya | shoot malam pulak
apa yg nak shoot malam2x.....
tunggu...

kita tgk teknik gambar kita tangkap waktu malam pula...
may be bulan tujuh nanti[/quote:349veg7v]

Berkenaan dgn ambik gambaq malam nie / night photography, aku dan naza usha2.com dah set, insyaallah nak on 28.06.2008, Sabtu malam Ahad. Target tu nak buat Trail Light @ Slow shutter gitu. Lokasi ialah sekitar Stesen Ketapi SP, Jam Besaq dan area Dataran SP. Acara dia santai2 tp menghasilkan gambar wau (bukan wow kik kik). Bermula dari kol 8 di Stesen Ketapi, sbb 8.30 ada satu ketapi malam ke KL lalu dan berenti kat sini.

Rujukan utk night photography kita rujuk2 la kat net atau Majalah DCM bulan Januari tak silap aku. Jadik sapa2 yg free (arie mungkin tak free- selalu sibuk) buleh join terutama mereka2 yang ada wide lenses (buleh pinjam.. he he).

* Tarikh buleh diubah dgn pemberitahuan.

e_dan
19th June 2008, 02:49 PM
cun abang silmi....
memang projek trail light ni memang dalam kepala otak saya...
may be nak buat dalam bulan july...
lokasi ara s.jaya ... shoot dari atas jejantas dekat masjid seberang jaya
dan kemudian ke RnR bagan ajam

tapi kalau nak buat kat sp ni pon ok gak...
tarikh pon rasa macam cun jer....

so...kalau betul2x jadi saya akan try lenjan ke sana bersama beberapa org rakan.
apa kata abg silmi try buka satu topik baru.

mieey
19th June 2008, 03:13 PM
e_dan.... kita buat kat s.jaya je lah.. jimat kos sikit..... aku ngan arjuna sure comfirm join... ( janji buat hari kerja sbb aku keje kat s.jaya). apa kata buat 30 hb malam, sbb minggu ni dah tak sempat... minggu depan lak aku kursus kat langkawi...

nae
19th June 2008, 03:16 PM
[quote="arie_gaban":19z3bc0t]keluar tangkap gambar pulak wei.
TT sepanjang zaman ja nie. kik kik kik..

memang ada.... dah dibincangkan dalam TT hari tu..
bila sampai masanya nanti ...
aku kan roger...

area s.jaya | shoot malam pulak
apa yg nak shoot malam2x.....
tunggu...

kita tgk teknik gambar kita tangkap waktu malam pula...
may be bulan tujuh nanti

Berkenaan dgn ambik gambaq malam nie / night photography, aku dan naza usha2.com dah set, insyaallah nak on 28.06.2008, Sabtu malam Ahad. Target tu nak buat Trail Light @ Slow shutter gitu. Lokasi ialah sekitar Stesen Ketapi SP, Jam Besaq dan area Dataran SP. Acara dia santai2 tp menghasilkan gambar wau (bukan wow kik kik). Bermula dari kol 8 di Stesen Ketapi, sbb 8.30 ada satu ketapi malam ke KL lalu dan berenti kat sini.

Rujukan utk night photography kita rujuk2 la kat net atau Majalah DCM bulan Januari tak silap aku. Jadik sapa2 yg free (arie mungkin tak free- selalu sibuk) buleh join terutama mereka2 yang ada wide lenses (buleh pinjam.. he he).

* Tarikh buleh diubah dgn pemberitahuan.[/quote:19z3bc0t]

cunn..idea serta lokasi amatlah menarik sekali..edan, kalau hg nk buat kt area sbg jaya, xbrp sesuai utk nk experiment light trail..better kita pakat ramai2 p join abg silmi..sbb lokasi yg dipilih amatlah menarik..tobat best wei!

e_dan
19th June 2008, 04:17 PM
ok...
mintak abg silmi buka topik pasal perkara nie...

azmieibra
19th June 2008, 05:25 PM
best gak nie...nak join....tp tarikh tu aku keje mlm le...alamak...sian la kat aku... 4hb july...time tu aku cuti...

deelapena2903
19th June 2008, 07:28 PM
Menarik tu...ayuh kita terjah ..alamak aku keje mlm tu...OT paksa....takleh nak escape dah...

azmieibra
19th June 2008, 10:25 PM
Menarik tu...ayuh kita terjah ..alamak aku keje mlm tu...OT paksa....takleh nak escape dah...

tu la...aku pun nak join tapi keje malam cam hang gak...

arjuna
19th June 2008, 11:33 PM
aku line clear je........hahhaha...nak joiiiinnn.....mesti baaiiikkk punyeee!!!!!

mieey
20th June 2008, 08:52 AM
best gak nie...nak join....tp tarikh tu aku keje mlm le...alamak...sian la kat aku... 4hb july...time tu aku cuti...

weii azmi.. hang ni orang kuat Amerika ke hah...? ! 4 july tu Amerika cuti sbb hari ulang tahun merdeka dia..... hang ni biar betul... nanti aku bagi tau kat Osama.. he he he.....

azmieibra
20th June 2008, 09:22 AM
best gak nie...nak join....tp tarikh tu aku keje mlm le...alamak...sian la kat aku... 4hb july...time tu aku cuti...

weii azmi.. hang ni orang kuat Amerika ke hah...? ! 4 july tu Amerika cuti sbb hari ulang tahun merdeka dia..... hang ni biar betul... nanti aku bagi tau kat Osama.. he he he.....

wei mieey....isyk nama pun cam aku jugak..susah betoi la pangge nama sendiri ni... aku keja shift la...org keja pagi aku keja malam..org cuti sabtu ahad.. aku kena keja... org sambut merdeka.. aku tuang keja la sambut sama...he..he.. tp 4hb tu mmg aku cuti...kalau hang ada apa apa program/outing... calling calling la aku...

arjuna
22nd June 2008, 10:20 PM
minta laluan..minta laluan...memandangkan korang kat sini ramai pengguna Nikon.(sb tu minta laluan).aku tgh dok cari pengguna Canon yang ade lebih2 Wide lens tu atau jenama2 lens yg Canon leh gune(sigma/tamron/tokina.Terutama wide: 10-20mm,11-16mm atau ape yg bersangkut-paut tu.di minta hubungi aku di talian yg tertera di bawah.

p/s azmieibra-nti aku roger2 hg pasal kamera tu.

azmieibra
22nd June 2008, 10:27 PM
minta laluan..minta laluan...memandangkan korang kat sini ramai pengguna Nikon.(sb tu minta laluan).aku tgh dok cari pengguna Canon yang ade lebih2 Wide lens tu atau jenama2 lens yg Canon leh gune(sigma/tamron/tokina.Terutama wide: 10-20mm,11-16mm atau ape yg bersangkut-paut tu.di minta hubungi aku di talian yg tertera di bawah.

p/s azmieibra-nti aku roger2 hg pasal kamera tu.

ala...camera aku tu dah jual la....la nie dah tk ada camera dah nie....guna camera phone saja la...he..he...

arjuna
23rd June 2008, 01:43 AM
azmieibra........hg pakai D200 skg kot......hahhaha....

azmieibra
23rd June 2008, 02:21 AM
azmieibra........hg pakai D200 skg kot......hahhaha....

isyk...dak aihh.... tak beli pun..nak simpan duit naik haji...

undergroundcrewz
25th June 2008, 09:56 AM
ganaz dh semua skrg ni , nice ..... bz la mlm tu klu tak nk join jugak , maybe next time , klu ade ape2 roger plz ,,,, mucho graciassss

azmieibra
25th June 2008, 08:16 PM
tak apa..nanti kalau ada lagi kita roger roger la...