PDA

View Full Version : George Town World Heritage Site Celebrations 25th-27th July



sinister
22nd July 2008, 11:16 PM
http://img.skitch.com/20080722-nrehu7ht8d2i2b1spjdkcq9ds2.jpg

http://img.skitch.com/20080722-jjb8s11ppcrrwd713m542dsb1s.jpg

http://img.skitch.com/20080722-r27anebwrm8xe4325mm85ifm7b.jpg

http://img.skitch.com/20080722-8fp98ehgeub7a4pii9y11rgcqd.jpg

http://img.skitch.com/20080722-pec75m2ndefr2qsdjkix2xx6dg.jpg

azmieibra
23rd July 2008, 09:25 AM
cam menarik je....

azri
23rd July 2008, 10:21 AM
cam menarik je....
bukan macam menarik, mmg menarik pun..
rugi kalau takpi..

buttet
23rd July 2008, 10:24 AM
alamak baru minggu lepas turun minggu nie celebrate

sinister
23rd July 2008, 10:27 AM
alamak baru minggu lepas turun minggu nie celebrate

Dtg sekali lagi lah... :D

silmi
23rd July 2008, 11:02 AM
Azri, ari ahad buleh kita pi layan Penang street market kott??

buntalshoot
23rd July 2008, 11:06 AM
menchi menchi.... takper2... bawak bertenang... heeeeee...
kepada mereka yg dah turun minggu lepas.. boleh turun lagi... aritu kita sumer dah praktis kann.... selamat menembak sumer!!! good luck!

azri
23rd July 2008, 11:13 AM
Azri, ari ahad buleh kita pi layan Penang street market kott??
dok rasa macam nak pi sabtu, banyak acara best2..
kalau terlebih rajin, bleh pi sabtu dengan ahad :lol:

pitouch
23rd July 2008, 11:37 AM
menchi menchi.... takper2... bawak bertenang... heeeeee...
kepada mereka yg dah turun minggu lepas.. boleh turun lagi... aritu kita sumer dah praktis kann.... selamat menembak sumer!!! good luck!

bun ..... naik bas ... turun penang suruh ayarx amik jek .... ayarx mmg ada wat part time teksi sapu nieh ... wakakakakka

blacksdesign
23rd July 2008, 01:16 PM
kalau ada sapa2 yg nak turun mai kasi konfirm kat sini...boleh kita pi ramai2...aku teringin la nak join shoot dgn expert2 semua...aku selalu shoot sorang2 aja...maklumlah,buta teknikal camera sikit aku ni...kalau ada expert2 ni,boleh aku tumpang2 belajar...

sinister
23rd July 2008, 02:37 PM
kalau ada sapa2 yg nak turun mai kasi konfirm kat sini...boleh kita pi ramai2...aku teringin la nak join shoot dgn expert2 semua...aku selalu shoot sorang2 aja...maklumlah,buta teknikal camera sikit aku ni...kalau ada expert2 ni,boleh aku tumpang2 belajar...

ko gi sini viewtopic.php?f=23&t=8851. (http://www.fotopages.com.my/forum/viewtopic.php?f=23&t=8851.). aku rasa byk otai2 akan pegi.. tak pun ko tanya je hero/heroine hari tu... :D

KyzerDiablo
24th July 2008, 11:46 AM
ermm menarik ni...tersusun sket aturcara... :D ...26 dan 27 hb tu macam banyak aktiviti yg jarang2 ada...klau 25hb tu...bleh usahakan sniri kot...pastu Jumaat plak...tight sket haritu...yg penting 1.27 ptg ada khutbah Jumaat ...'ralit2' kang bleh terlepas plak yg tu...

stador
24th July 2008, 06:16 PM
ahaa .. baru nak ajak niih... cik mae.. amacam? sabtu nih lepaih tengah hari kot.. muahahah.. adeh.. padat sungguh acara sabtu nih .. warghh .. asai la time tuh ada tonemen bola... waaaarghh!~

nae
24th July 2008, 06:41 PM
kalau ada sapa2 yg nak turun mai kasi konfirm kat sini...boleh kita pi ramai2...aku teringin la nak join shoot dgn expert2 semua...aku selalu shoot sorang2 aja...maklumlah,buta teknikal camera sikit aku ni...kalau ada expert2 ni,boleh aku tumpang2 belajar...

blah la hg black, shoot sorg2, buta teknikal.. :mrgreen:

azmieibra
24th July 2008, 07:46 PM
kalau ada sapa2 yg nak turun mai kasi konfirm kat sini...boleh kita pi ramai2...aku teringin la nak join shoot dgn expert2 semua...aku selalu shoot sorang2 aja...maklumlah,buta teknikal camera sikit aku ni...kalau ada expert2 ni,boleh aku tumpang2 belajar...

blah la hg black, shoot sorg2, buta teknikal.. :mrgreen:

black...nae... kalau ada apa apa outing jgn lupa calling calling.... :D

anden
25th July 2008, 12:15 AM
lah....taktau plak aku yg george town ni UNESCO World Heritage Site..

nae
25th July 2008, 08:27 AM
lah....taktau plak aku yg george town ni UNESCO World Heritage Site..

ada bru2 ni masuk paper n berita :D

ND
25th July 2008, 01:13 PM
hmm..tgh terpk nak ke tak nih..uuhuhu

sinister
25th July 2008, 06:17 PM
hmm..tgh terpk nak ke tak nih..uuhuhu

Tak yah pikir2... pegi je...

KyzerDiablo
25th July 2008, 07:54 PM
jom jumpa kat mana2 hau hau hau...tgh gatai tangan ni...Insya Allah sigma sok dapat my SIGMA 18-200 OS bleh test...kot2 ada yg dah guna...best tak mount kat body D80...(dgn harapan aku best la bila guna)

azmieibra
25th July 2008, 10:18 PM
jom jumpa kat mana2 hau hau hau...tgh gatai tangan ni...Insya Allah sigma sok dapat my SIGMA 18-200 OS bleh test...kot2 ada yg dah guna...best tak mount kat body D80...(dgn harapan aku best la bila guna)

bro...mmg kompom beh la tu.... :)

demonic
26th July 2008, 12:18 AM
Wahh.. cam menarik nih... kalau takder aral aku nak pegi ari Ahad...
Hari sabtu keje plak... adehh...~!!
Sape lagi nak p niee..?

azri
27th July 2008, 01:03 PM
xda sapa pi ka?

Jieloe
27th July 2008, 01:30 PM
http://farm4.static.flickr.com/3123/2705574208_1e4dba572a.jpg?v=0

http://farm4.static.flickr.com/3256/2704751765_df6867a421.jpg?v=0

http://farm4.static.flickr.com/3207/2705575472_094348169d.jpg?v=0

http://farm4.static.flickr.com/3224/2705572930_b9ae16a73c.jpg?v=0

azmieibra
27th July 2008, 01:47 PM
lagi...lagi... nak lagiii...

Jieloe
27th July 2008, 01:51 PM
ada bunga api ekkk semalam.. aku pegi sampai dlm kul 9 lebih.. ingat ka last2 ada la bunga api tapi hampehhhh

deelapena2903
27th July 2008, 03:27 PM
lagi...lagi... nak lagiii...

Bukan hang pun turun gak ker...mana gambar hang...
ps:pi sana ngan saper.....???????wakakakakaa

azmieibra
27th July 2008, 05:13 PM
lagi...lagi... nak lagiii...

Bukan hang pun turun gak ker...mana gambar hang...
ps:pi sana ngan saper.....???????wakakakakaa

ala gambaq aku semua tak jadi la... aku mana ada dua titik lapan cam hang... gambaq byk blurr.. malu la nak upload...bg otai otai upload dah la...

aku up satu dah la....

http://i303.photobucket.com/albums/nn156/serai_wangi/outdoor/DSC_3798.jpg

juan..dzaher.. upload la....tak sabar tggu dah ni...

mat dz
27th July 2008, 09:52 PM
http://i285.photobucket.com/albums/ll79/matdzek/georgetown%20unesco/0249.jpg

http://i285.photobucket.com/albums/ll79/matdzek/georgetown%20unesco/0257.jpg

http://i285.photobucket.com/albums/ll79/matdzek/georgetown%20unesco/0279.jpg

hanya sekadar tontonan...

mat dz
27th July 2008, 10:44 PM
azmieibra...boh la lagi...sapa yg tak pi boleh gak tengok

http://i285.photobucket.com/albums/ll79/matdzek/georgetown%20unesco/0291.jpg

http://i285.photobucket.com/albums/ll79/matdzek/georgetown%20unesco/0315.jpg

http://i285.photobucket.com/albums/ll79/matdzek/georgetown%20unesco/0361.jpg

azmieibra
28th July 2008, 01:08 AM
azmieibra...boh la lagi...sapa yg tak pi boleh gak tengok

http://i285.photobucket.com/albums/ll79/matdzek/georgetown%20unesco/0291.jpg

http://i285.photobucket.com/albums/ll79/matdzek/georgetown%20unesco/0315.jpg

http://i285.photobucket.com/albums/ll79/matdzek/georgetown%20unesco/0361.jpg

ala bro... gua blah awal la mlm tu... tak sempat nak shoot artis cam hampa semua.... gua tggu hampa semua upload saja la....

azmieibra
28th July 2008, 09:28 AM
nie ada sket time bunga api tu... actually time tu aku tak sempat nak standby pun.. nampak je bunga api..terus wak lari kamera dan tripod cokia aku tu.. sempat gak la ambik.. tpi sekali dgn asap dpt la...

http://i303.photobucket.com/albums/nn156/serai_wangi/outdoor/DSC_3760.jpg

Jieloe
28th July 2008, 09:55 AM
selalu bunga api last2 ni awal2 dah ada.. sedehhhh.. patut la time sampai tu nampak ramai org bergerak pulang... huhuhuhu

azmieibra
28th July 2008, 10:00 AM
mmg betoi tu... depa tembak bunga api tu dlm kul 9 lebih.. tu pun aku sempat gak ambik walaupun tak elok...

Jieloe
28th July 2008, 11:12 AM
Double Post :shock:

arulz
28th July 2008, 11:36 AM
selalu bunga api last2 ni awal2 dah ada.. sedehhhh.. patut la time sampai tu nampak ramai org bergerak pulang... huhuhuhu

waaa..g jgk ker..up ler gambo..hihi

Jieloe
28th July 2008, 11:50 AM
selalu bunga api last2 ni awal2 dah ada.. sedehhhh.. patut la time sampai tu nampak ramai org bergerak pulang... huhuhuhu

waaa..g jgk ker..up ler gambo..hihi

org gi tanpa dirancang lerr.. so takda la nak amik gamboo sgt.. plan nak gi makan2 jerrr :mrgreen: :mrgreen:

mat dz
28th July 2008, 09:11 PM
http://i285.photobucket.com/albums/ll79/matdzek/georgetown%20unesco/0430.jpg

http://i285.photobucket.com/albums/ll79/matdzek/georgetown%20unesco/0461.jpg

azmieibra
28th July 2008, 10:31 PM
rugi gak aku tak tunggu dgn hampa semua sampai abih.... time aku blah baru best semua show tu... time kita baru masuk dpn stage tu cam boring je... tu yg aku blah tu.....

mat dz
28th July 2008, 10:50 PM
memula mmg nampak boring...masuk alleycats baru nampak riuh...makasihhhhh

KyzerDiablo
29th July 2008, 04:21 PM
hallamak...memang nak p...asal balik ja keja demam...sempat jumpak saupix kat C&S ja...klau tak demam konfem layan skali dgn Kami tour tu...geramss tul...

demonic
29th July 2008, 11:47 PM
Sayangnya aku pun tak dapat pegi.. ada plan lain plak... Tapi rasanya bagi org cam aku yang tak punyai lens power2 nih kalau pegi pun takder per sangat bleh shoot... sumer main zoom ja nih...

azmieibra
30th July 2008, 08:42 AM
Sayangnya aku pun tak dapat pegi.. ada plan lain plak... Tapi rasanya bagi org cam aku yang tak punyai lens power2 nih kalau pegi pun takder per sangat bleh shoot... sumer main zoom ja nih...

tak apa..join saja.... kit lens pun ok maaa... :)

azri
1st August 2008, 10:47 AM
lambat skit upload, bz skit lately ni :D :D
aku cuma sempat pusing2 kat Islamic Museum, Armenian Street..

Faces of Boria I

http://img.photobucket.com/albums/v510/kr3d/IMG_1881_resize.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v510/kr3d/IMG_1878_resize.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v510/kr3d/IMG_1899_resize.jpg

azri
1st August 2008, 11:02 AM
Faces of Boria II

http://img.photobucket.com/albums/v510/kr3d/IMG_1898_resize.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v510/kr3d/IMG_1887_resize.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v510/kr3d/IMG_1875_resize.jpg

bagan
1st August 2008, 11:37 AM
perh azri
gambaq marka boria tu boost snap ka? hehehe

azri
1st August 2008, 11:57 AM
perh azri
gambaq marka boria tu boost snap ka? hehehe
tak, single frame..
marka boria ni aku dok ushar dari time kat padang kota ari tu lagi..
boria tengah panas time tu, disaksikan oleh aku, buttet dengan ayarx..hahaaa

azri
1st August 2008, 12:02 PM
Ghazal
Islamic Museum, Armenian Street..

http://img.photobucket.com/albums/v510/kr3d/IMG_1912_resize.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v510/kr3d/IMG_1924_resize.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v510/kr3d/IMG_1909_resize.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v510/kr3d/IMG_1930_resize.jpg

azmieibra
1st August 2008, 05:02 PM
Ghazal
Islamic Museum, Armenian Street..

http://img.photobucket.com/albums/v510/kr3d/IMG_1912_resize.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v510/kr3d/IMG_1924_resize.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v510/kr3d/IMG_1909_resize.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v510/kr3d/IMG_1930_resize.jpg

wow bro azri... gambar mmg sharp giler.....