PDA

View Full Version : Kembara Foto di Perlis



dR ali
3rd September 2008, 10:45 PM
Alhamdulillah, pada 24 & 25 Ogos yg lepas, kawan dan Jass pergi ke Perlis....
sampai di Perlis pada 23 malam.... tapi kami outing seharian keliling Perlis pada 24hb tu...
cuma pagi tu hujan... tak ada ler sunrise...
namun hujannya berhenti-henti...
sempat juga laa kami shoot di beberapa tempat menarik di Perlis...
terima kasih kepada jejaka yg sudi bagi syor tentang tempat menarik di Perlis melalui SMS...

jadi kawan up dulu beberapa keping gambor... nanti Jass akan top-up...

Empangan Timah Tasoh...

# 001 :

http://farm4.static.flickr.com/3226/2824363139_3c059c9595.jpg

# 002 :

http://farm4.static.flickr.com/3210/2824363361_9c8de99719.jpg

dR ali
3rd September 2008, 10:49 PM
lagi gambor Empangan Timah Tasoh...

# 003 :

http://farm4.static.flickr.com/3108/2825197814_c44b142be5.jpg

# 004 : versi IR

http://farm4.static.flickr.com/3194/2825198254_f0e7f4fb56.jpg

dR ali
3rd September 2008, 10:51 PM
# 005 :

http://farm4.static.flickr.com/3061/2825198852_aeea4571c5.jpg

dR ali
3rd September 2008, 10:52 PM
# 006 :

http://farm4.static.flickr.com/3201/2824364181_e604fc8eac.jpg

insyallah esok kawan tamboh lagi gambor...

jejaka
3rd September 2008, 11:21 PM
apa2 pun minta maaf sebab tak dpt join atas kesilapan teknikal (diri sendiri)..

syfaris
3rd September 2008, 11:28 PM
Cantiknyaaa...macam mana nak buat gambaq jadi macam ni haaa...

blacksdesign
3rd September 2008, 11:44 PM
dr ali...yg ni y depa kata gambaq teknologi IR tu...cantik hooo....gambaq org kalau guna IR ni jadi cam na haa dr...?

azmieibra
3rd September 2008, 11:58 PM
isyk.....cantik giloss....

NazarudinAhmad
4th September 2008, 12:01 AM
Ish......awat cantik sangat2 gambaq Dr.Ali ni haaa..........
Kalau tau mai Perlis, boleh la tumpang menepek sekaki....

jass
4th September 2008, 06:50 AM
# 007

http://img179.imageshack.us/img179/5365/dsc1564modifiedhm8.jpg (http://imageshack.us)

Perlis memang CANTIK

jass
4th September 2008, 06:51 AM
# 008

http://img149.imageshack.us/img149/7609/dsc1571modifiedtm4.jpg (http://imageshack.us)

jass
4th September 2008, 06:52 AM
#009

http://img401.imageshack.us/img401/4329/dsc1572modifiedlr5.jpg (http://imageshack.us)

jass
4th September 2008, 06:54 AM
#010

http://img526.imageshack.us/img526/4704/dsc1576modifiedfi3.jpg (http://imageshack.us)

jass
4th September 2008, 06:55 AM
#011

Siapa gi sini hati hati platform ni dah mula reput

http://img261.imageshack.us/img261/818/dsc1595modifiediu9.jpg (http://imageshack.us)

jass
4th September 2008, 06:58 AM
#012

http://img261.imageshack.us/img261/6548/dsc1596modifiedoe4.jpg (http://imageshack.us)

Sayang bangunan yang mengadap landscape yang cantik ni disia sia kan

jass
4th September 2008, 06:59 AM
#013

http://img170.imageshack.us/img170/6045/dsc1602modifiedxa2.jpg (http://imageshack.us)

jass
4th September 2008, 07:00 AM
#014
In the making

http://img295.imageshack.us/img295/1889/dsc1610modifiedqk3.jpg (http://imageshack.us)

jass
4th September 2008, 07:01 AM
#015

http://img359.imageshack.us/img359/3093/dsc1622modifiedmb7.jpg (http://imageshack.us)

jass
4th September 2008, 07:02 AM
#016

Tak jumpa landscape macam gini kat Johor

http://img143.imageshack.us/img143/6681/dsc1627modifiedmc1.jpg (http://imageshack.us)

jass
4th September 2008, 07:03 AM
#017

Moving foward, official car for the trip

http://img179.imageshack.us/img179/5293/dsc1633modifiedvc7.jpg (http://imageshack.us)

jass
4th September 2008, 07:04 AM
#018

Bayang Bayang

http://img413.imageshack.us/img413/3535/dsc1650modifiedos4.jpg (http://imageshack.us)

jass
4th September 2008, 07:05 AM
#019

http://img413.imageshack.us/img413/9387/dsc1655modifiedlq2.jpg (http://imageshack.us)

jass
4th September 2008, 07:08 AM
#020

Wahai orang orang gunung sekelian, ni boleh buat training ground utk attack summit Rinjani

http://img155.imageshack.us/img155/4320/dsc1693modifiedla0.jpg (http://imageshack.us)

nae
4th September 2008, 07:55 AM
mata aku btoi2 terpana dgn gmbq2 dr ali..cmana nk dptkn gmbq secantik tu?

affacino
4th September 2008, 07:56 AM
cantik gamabq tasik timah tasoh..saya yg dok perlis ni pun tak jumpa cari lagi trek2 tepi tasik ni... :D lepas ni kalau ada sapa2 lagi nak mai perlis habaq na, insyaAllah saya boleh bagi guide sikit2..

tembeling
4th September 2008, 08:15 AM
# 008

http://img149.imageshack.us/img149/7609/dsc1571modifiedtm4.jpg (http://imageshack.us)

wooohooo.....
"Tidaklah Engkau jadikan ini dengan sia-sia"

tembeling
4th September 2008, 08:16 AM
#020

Wahai orang orang gunung sekelian, ni boleh buat training ground utk attack summit Rinjani

http://img219.imageshack.us/img219/8794/dsc1677modifiedun4.jpg (http://imageshack.us)

Berapa meter ni Jass? Kalau bawah 2000m tak mboh lah.... :twisted:

mozakim
4th September 2008, 09:18 AM
Scene feveret kalau nk shoot lanskap kat Perlis... sempoi la Dr & Jass ... tapi memang sayang tempat mengadap ke tasik tu hanya jadi projek gajah putih, dah bertahun-tahun jadi tempat jin melepak jerk.... sedih2 ....

NazarudinAhmad
4th September 2008, 09:26 AM
Tahniah kpd Dr Ali & Jass krn berjaya menghasilkan gambar2 yg superb.
Wahai warga FMDC Utara sekalian.......jom kita outing kat Timah Tasoh lepas raya ni...

jass
4th September 2008, 12:27 PM
Tahniah kpd Dr Ali & Jass krn berjaya menghasilkan gambar2 yg superb.
Wahai warga FMDC Utara sekalian.......jom kita outing kat Timah Tasoh lepas raya ni...

Nanti dulu Nazarudin, ni dR Ali Timah Tasoh pun belum abis up lagi. Suku pun belum kut pasal lepas tu kita gi lagi dua spot kat tasik tu, jumpa nelayan kampung lagi.

Kemudian kami gi menara peninjau di Wang Kelian, lagi superb. Singgah sekejap dipasar Wang Kelian dan lepas tu gi Gua Kelam kat sini jumpa neighbour saya dari Muar pulak. Lepas tu lunch kat Padang Besar kena nasi padprik dan pulut mangga sedap................Dari Padang Besar gi Cuping shot ladang tebu pulak Superb, on the way ke kuala Perlis singgah di Beseri shot landscape bukit batu kapur dan bendang. Tiba di Kuala perlis rodong dR Ali bawak kami makan Laksa kat restourant Kak Su. Waa saya ni peminat laksa johor tapi Laksa Kak Su tu memang Superb A +++ tak malu le rekomen kat orang. Tapi ari tu ramai sangat orang kalau tak mau kena second round.

Lepas tu shoot sunset yang tak berapa nak jadi kat Jeti. esoknya lepas tengahari gi Alor Star pulak.

jass
4th September 2008, 12:35 PM
# 021

http://img528.imageshack.us/img528/7515/dsc1696modifiedvz8.jpg (http://imageshack.us)

jass
4th September 2008, 12:37 PM
# 022

http://img440.imageshack.us/img440/5840/dsc1707modifiedzp0.jpg (http://imageshack.us)

NazarudinAhmad
4th September 2008, 12:55 PM
Jass Wrote.
Nanti dulu Nazarudin, ni dR Ali Timah Tasoh pun belum abis up lagi. Suku pun belum kut pasal lepas tu kita gi lagi dua spot kat tasik tu, jumpa nelayan kampung lagi.

Kemudian kami gi menara peninjau di Wang Kelian, lagi superb. Singgah sekejap dipasar Wang Kelian dan lepas tu gi Gua Kelam kat sini jumpa neighbour saya dari Muar pulak. Lepas tu lunch kat Padang Besar kena nasi padprik dan pulut mangga sedap................Dari Padang Besar gi Cuping shot ladang tebu pulak Superb, on the way ke kuala Perlis singgah di Beseri shot landscape bukit batu kapur dan bendang. Tiba di Kuala perlis rodong dR Ali bawak kami makan Laksa kat restourant Kak Su. Waa saya ni peminat laksa johor tapi Laksa Kak Su tu memang Superb A +++ tak malu le rekomen kat orang. Tapi ari tu ramai sangat orang kalau tak mau kena second round.

Lepas tu shoot sunset yang tak berapa nak jadi kat Jeti. esoknya lepas tengahari gi Alor Star pulak.

Fuyoooo...luasnya area coverage.....jenuh shoot. Sure ada lebih dari 16Gb tak disclose lagi nih. Ish.....tak sabaq nak tengok marvellous shots from both of you.....Upload lagi deh!...

jass
4th September 2008, 01:04 PM
Jass Wrote.
Nanti dulu Nazarudin, ni dR Ali Timah Tasoh pun belum abis up lagi. Suku pun belum kut pasal lepas tu kita gi lagi dua spot kat tasik tu, jumpa nelayan kampung lagi.

Kemudian kami gi menara peninjau di Wang Kelian, lagi superb. Singgah sekejap dipasar Wang Kelian dan lepas tu gi Gua Kelam kat sini jumpa neighbour saya dari Muar pulak. Lepas tu lunch kat Padang Besar kena nasi padprik dan pulut mangga sedap................Dari Padang Besar gi Cuping shot ladang tebu pulak Superb, on the way ke kuala Perlis singgah di Beseri shot landscape bukit batu kapur dan bendang. Tiba di Kuala perlis rodong dR Ali bawak kami makan Laksa kat restourant Kak Su. Waa saya ni peminat laksa johor tapi Laksa Kak Su tu memang Superb A +++ tak malu le rekomen kat orang. Tapi ari tu ramai sangat orang kalau tak mau kena second round.

Lepas tu shoot sunset yang tak berapa nak jadi kat Jeti. esoknya lepas tengahari gi Alor Star pulak.

Fuyoooo...luasnya area coverage.....jenuh shoot. Sure ada lebih dari 16Gb tak disclose lagi nih. Ish.....tak sabaq nak tengok marvellous shots from both of you.....Upload lagi deh!...

Tak luas mana Perlis kecik je. Cuma teringat banyak kali dR Ali cakap kenapa orang utara tak up gambar landscape Perlis yang marvalous ni

harummanis
4th September 2008, 03:55 PM
Tahun depan (insyaAllah) datanglah area bulan April-Mei. Leh pekena mempelam harum manis.

dR ali
4th September 2008, 04:56 PM
apa2 pun minta maaf sebab tak dpt join atas kesilapan teknikal (diri sendiri)..
no problem sahabat...
insyallah lain kali ada rezeki kami pi lagi ke Perlis.... :D


Cantiknyaaa...macam mana nak buat gambaq jadi macam ni haaa...
hmm... alhamdulillah.. hari tu langit memang cantik dan lokasi tu pun memang cantik...
saper pun shot kalau kena compositionnya... insyallah cantik... walaupun guna kamera hand phone...


dr ali...yg ni y depa kata gambaq teknologi IR tu...cantik hooo....gambaq org kalau guna IR ni jadi cam na haa dr...?
insyallah nanti saya up sikit gambar orang versi IR...
tapi kalau nak nengok dulu boleh klik sini... (http://www.flickr.com/photos/2121studio/sets/72157606553504715/)


Tahun depan (insyaAllah) datanglah area bulan April-Mei. Leh pekena mempelam harum manis.
Insyallah...

tembeling
4th September 2008, 05:01 PM
saper pun shot kalau kena compositionnya... insyallah cantik... walaupun guna kamera hand phone...
Ayat psyco ni....Jangan percaya

dR ali
4th September 2008, 05:06 PM
saper pun shot kalau kena compositionnya... insyallah cantik... walaupun guna kamera hand phone...
Ayat psyco ni....Jangan percaya
hehehehe... psycho ker...
kawan baru ajer lepas meracun anok buoh Dr Jamal tadi... wakakaka...:lol:

tamboh sikit gambor...

# 023 : platform peninjau... (sayang dah reput)

http://farm4.static.flickr.com/3025/2824364395_f9d36f3834.jpg

dR ali
4th September 2008, 05:09 PM
# 024 : Jalan entah ke mana...???

http://farm4.static.flickr.com/3165/2824364711_f5456b38c7.jpg

dR ali
4th September 2008, 05:15 PM
# 025 :

http://farm4.static.flickr.com/3232/2827674774_1d3c3d0b49.jpg

dR ali
4th September 2008, 05:16 PM
# 026 :

http://farm4.static.flickr.com/3051/2826838099_ae80cb71b4.jpg

mozakim
4th September 2008, 06:25 PM
Empangan Timah Tasuh ni dulunya termasuk dalam kawasan kampung, kendian dipindahkan sebab nak dijadikan empangan tu. Maybe jalan yang Dr.Ali katakan tu yang menghubungkan ke kampung tu suatu masa dulu....

jass
4th September 2008, 06:53 PM
Tu le sebenornya road to the city of Atlantis

jass
5th September 2008, 07:25 AM
#027

http://img84.imageshack.us/img84/6284/dsc1683modifiedal2.jpg (http://imageshack.us)

jass
5th September 2008, 07:27 AM
#028

http://img352.imageshack.us/img352/8061/dsc1730modifiedcz2.jpg (http://imageshack.us)

jass
5th September 2008, 07:29 AM
#029

Bot Bot nelayan tasik

http://img242.imageshack.us/img242/5674/dsc1731modifiedlp5.jpg (http://imageshack.us)

jass
5th September 2008, 07:32 AM
#030

http://img376.imageshack.us/img376/5990/dsc1752modifiedcc9.jpg (http://imageshack.us)

jass
5th September 2008, 07:35 AM
#031

Rezeki ari ini, kebanyakan ikan dijual untuk dibuat pekasam

http://img504.imageshack.us/img504/319/dsc1726modifiedye2.jpg (http://imageshack.us)

jass
5th September 2008, 07:37 AM
#032

Banyak Haruan tu.............

http://img98.imageshack.us/img98/1488/dsc1736modifiedpc7.jpg (http://imageshack.us)

azmieibra
5th September 2008, 07:59 AM
cantik...cantik... superbbb...lidah kelu bila tgk....

jejaka
5th September 2008, 08:37 AM
# 024 : Jalan entah ke mana...???

http://farm4.static.flickr.com/3165/2824364711_f5456b38c7.jpg

ni jalan lama sebelum tasik ni dibuat.. masa kemarau boleh smpi tengah lagi.. tapi bahaya ada ulau sawo..

sampai jalan ni pun dr ali bole jumpa ya..

hari isnin tu pun sibuk bangat kat tempat kerja.. tak sempat nak bertegur dgn mr jasni..

harap2 dr ali dpt datang perlis lagi sekali..

dR ali
5th September 2008, 09:22 AM
Kawan dah terlambat.. nampoknyer Jass doh sampai kat nelayan tasik... cool... :D

# 033 : Platform meninjau keindahan empangan yg telah terbiar...

http://farm4.static.flickr.com/3278/2828132900_b67e058813.jpg

- Insyallah jejaka... ada umur kawan pergi lagi...

dR ali
5th September 2008, 09:29 AM
# 034 : ni dia rupa bangunan Terinai yg terbior tu...

http://farm4.static.flickr.com/3133/2827296365_3a40a46ed5.jpg

dR ali
5th September 2008, 09:32 AM
# 035 :

http://farm3.static.flickr.com/2114/2828133440_d3aa0179bc.jpg

dR ali
5th September 2008, 09:33 AM
# 036 : bangunan Terinai dilihat dari jauh...

http://farm4.static.flickr.com/3054/2828133266_cb2856f744.jpg

dR ali
5th September 2008, 09:57 AM
Timah Tasoh Dam dari sudut yg lain pula...

# 037 : versi biasa...

http://farm4.static.flickr.com/3283/2828133856_ee65c3a05e.jpg

# 038 : versi INFRARED...

http://farm4.static.flickr.com/3287/2827296917_65abca81ea.jpg

dR ali
5th September 2008, 10:02 AM
# 039 :

http://farm4.static.flickr.com/3266/2827297255_40d088a4c5.jpg

dR ali
5th September 2008, 10:05 AM
# 040 : "Golden Dream" (Infrared)

http://farm4.static.flickr.com/3290/2827297439_b18921c0a2.jpg

azmieibra
5th September 2008, 10:49 AM
mmg cantik sgt....

NazarudinAhmad
5th September 2008, 11:48 AM
Tengok gamabr2 Dr Ali & Jass, rasa macam malas dah nak petik shutter. Rasa mcm nak tengok saja gambar2 Otai.......Sendiri, tak yah ambik gambar lagi dah.....sbb kena tinggal jauh sangat :(

dR ali
5th September 2008, 12:06 PM
Tengok gamabr2 Dr Ali & Jass, rasa macam malas dah nak petik shutter. Rasa mcm nak tengok saja gambar2 kawan2.......Sendiri, tak yah ambik gambar lagi dah.....sbb kena tinggal jauh sangat :(
bahyer nih... patutnya makin rajin petik shutter... :D

# 041 :

http://farm4.static.flickr.com/3219/2829075395_e64efa1019.jpg

dR ali
5th September 2008, 12:10 PM
# 042 :

http://farm4.static.flickr.com/3200/2829911106_21fecbba9d.jpg

jass
5th September 2008, 12:17 PM
# 042 :

http://farm4.static.flickr.com/3200/2829911106_21fecbba9d.jpg

Tembakan laser dari spaceship kearah Perlis, SUPERB

dR ali
5th September 2008, 12:30 PM
# 043 :

http://farm4.static.flickr.com/3046/2829075017_f92f734c5b.jpg

zilzals
5th September 2008, 12:33 PM
# 042 :

http://farm4.static.flickr.com/3200/2829911106_21fecbba9d.jpg

subhanallah......

dR ali
5th September 2008, 12:46 PM
# 044 :

http://farm4.static.flickr.com/3218/2829911534_fc960dd372.jpg

dR ali
5th September 2008, 12:48 PM
# 045 :

http://farm4.static.flickr.com/3239/2829075901_8dbc05e289.jpg

dR ali
5th September 2008, 12:52 PM
# 046 :

http://farm4.static.flickr.com/3121/2829912016_e09a97f107.jpg

amirladong123
5th September 2008, 02:21 PM
wah....best la pic dr ali nie.....

dR ali
5th September 2008, 03:39 PM
# 047 :

http://farm4.static.flickr.com/3157/2830249836_e50e6dd972.jpg

dR ali
5th September 2008, 03:43 PM
# 048 :

http://farm4.static.flickr.com/3246/2830250102_9b9f154e32.jpg

dR ali
5th September 2008, 03:49 PM
# 049 : Timah Tasoh Dam dari sudut yg lain... ada nelayan...

http://farm4.static.flickr.com/3024/2829413985_9be83c8541.jpg

dR ali
5th September 2008, 04:25 PM
# 050 :

http://farm3.static.flickr.com/2407/2829414149_118f8eb54b.jpg

dR ali
5th September 2008, 04:47 PM
# 051 :

http://farm4.static.flickr.com/3074/2830250526_d628c95868.jpg

jass
5th September 2008, 05:15 PM
#052

Beratnya, tapi happy

http://img397.imageshack.us/img397/3481/dsc1741modifiedrj3.jpg (http://imageshack.us)

dR ali
5th September 2008, 05:15 PM
# 053 :

http://farm4.static.flickr.com/3275/2829414407_48f18fb09a.jpg

jass
5th September 2008, 05:17 PM
#053

Rezeki ari ni

http://img253.imageshack.us/img253/6828/dsc1749modifieddy2.jpg (http://imageshack.us)

jass
5th September 2008, 05:22 PM
#054

Nak balik dah, katanya petang tu nak antar anak balik Politek, Alhamdullilah ari ni dapat rezeki lebih, rasenya pak cik ni dapat paling banyak ikan banding dgn nelayan lain.

http://img209.imageshack.us/img209/1478/dsc1757modifiedrv9.jpg (http://imageshack.us)

jass
5th September 2008, 05:28 PM
#055

Memanjat bukit di pondok peninjau Wang Kelian, Macam mana ya view dari atas sana?
Stop sini dulu le tunggu dR Ali catch up sikit.

http://img525.imageshack.us/img525/7572/dsc1759modifiedxh3.jpg (http://imageshack.us)

dR ali
5th September 2008, 05:45 PM
# 056 : Perahu nelayan tasik...

http://farm4.static.flickr.com/3119/2830250812_8a6186714e.jpg

dR ali
5th September 2008, 05:48 PM
# 057 : bersama hasil tangkapan...

http://farm4.static.flickr.com/3080/2829414685_7ef292fec2.jpg

dR ali
5th September 2008, 05:49 PM
# 058 :

http://farm4.static.flickr.com/3134/2830398914_8f69dddfc1.jpg

dR ali
5th September 2008, 05:52 PM
# 059 : Pemandangan tasik dan gunung-ganang Perlis dari puncak Wang Kelian...

http://farm4.static.flickr.com/3037/2829562379_65d4f21697.jpg

dR ali
5th September 2008, 05:53 PM
# 060 : view dari "Penanjakan" Wang Kelian...

http://farm4.static.flickr.com/3049/2829562497_061328083b.jpg

dR ali
5th September 2008, 05:56 PM
# 061 : Panoramic view...

http://farm4.static.flickr.com/3198/2829562671_8d3e251f9b.jpg

Utk gambor besor sila klik SINI... (http://farm4.static.flickr.com/3198/2829562671_f08f698557_o.jpg)

jass
5th September 2008, 06:16 PM
#062

http://img512.imageshack.us/img512/7928/dsc1766modifieduz9.jpg (http://imageshack.us)

jass
5th September 2008, 06:17 PM
#063

http://img166.imageshack.us/img166/8221/dsc1767modifiedbu2.jpg (http://imageshack.us)

jass
5th September 2008, 06:18 PM
#064

http://img166.imageshack.us/img166/931/dsc1769modifiedri1.jpg (http://imageshack.us)

jass
5th September 2008, 06:19 PM
#065

http://img374.imageshack.us/img374/2363/dsc1781modifiedla0.jpg (http://imageshack.us)

jass
5th September 2008, 06:20 PM
#066

http://img395.imageshack.us/img395/8650/dsc1795modifieddg9.jpg (http://imageshack.us)

jass
5th September 2008, 06:22 PM
#067

http://img56.imageshack.us/img56/6660/dsc1800modifiedqu9.jpg (http://imageshack.us)

dR ali
5th September 2008, 06:29 PM
# 068 :

http://farm4.static.flickr.com/3099/2829562837_b561886320.jpg

dR ali
5th September 2008, 06:30 PM
# 069 :

http://farm4.static.flickr.com/3272/2830399708_ed72fc6472.jpg

dR ali
5th September 2008, 09:56 PM
# 070 :

http://farm4.static.flickr.com/3109/2830599154_f2cb17ed86.jpg

dR ali
5th September 2008, 09:57 PM
# 071 :

http://farm4.static.flickr.com/3034/2830599240_5089db6eca.jpg

azliismail
5th September 2008, 10:04 PM
DR Ali & jass kalau ada nak pi outing mana2 camni lagi ajak2 ler kawan.....kawan pong nok join gak sambil bawok fikir agama buleh ler dengor zehin dr ali ke jass punyer targhrib ke

dR ali
5th September 2008, 10:08 PM
# 072 :

http://farm4.static.flickr.com/3083/2830609196_8cbfe0ce16.jpg

dR ali
5th September 2008, 10:11 PM
DR Ali & jass kalau ada nak pi outing mana2 camni lagi ajak2 ler kawan.....kawan pong nok join gak sambil bawok fikir agama buleh ler dengor zehin dr ali ke jass punyer targhrib ke
Insyallah...

# 073 :

http://farm4.static.flickr.com/3289/2829938015_e6c0b9162a.jpg

dR ali
5th September 2008, 10:14 PM
# 074 :

http://farm3.static.flickr.com/2023/2829938857_5ccb3be7e7.jpg

dR ali
5th September 2008, 10:15 PM
# 075 :

http://farm4.static.flickr.com/3136/2830773254_ddafb33fe7.jpg

jass
5th September 2008, 11:10 PM
DR Ali & jass kalau ada nak pi outing mana2 camni lagi ajak2 ler kawan.....kawan pong nok join gak sambil bawok fikir agama buleh ler dengor zehin dr ali ke jass punyer targhrib ke

Azli daftar le gi memanjat Rinjani inshaAllah tersingkap kenangan IPB

azliismail
5th September 2008, 11:11 PM
DR Ali & jass kalau ada nak pi outing mana2 camni lagi ajak2 ler kawan.....kawan pong nok join gak sambil bawok fikir agama buleh ler dengor zehin dr ali ke jass punyer targhrib ke

Azli daftar le gi memanjat Rinjani inshaAllah tersingkap kenangan IPB

tak berani ler jass, takut pancit....lagipun aku tak dpt ipb, bbb dapat ler

jass
5th September 2008, 11:14 PM
#076

Pasar Wang Kelian bahagian Malaysia, Tak berapa ade mood nak shoot kat sini pasal ujan dah mula turun

http://img247.imageshack.us/img247/2065/dsc1807modifiedkt0.jpg (http://imageshack.us)

jass
5th September 2008, 11:15 PM
#077

http://img370.imageshack.us/img370/9402/dsc1810modifiedwl5.jpg (http://imageshack.us)

jass
5th September 2008, 11:17 PM
#078

http://img241.imageshack.us/img241/8909/dsc1813modifiedog3.jpg (http://imageshack.us)

demonic
6th September 2008, 01:10 PM
Ya Allah... cantek sungguh gambar2 kat sini...
Teruskan karya anda....~!!

dR ali
6th September 2008, 02:15 PM
# 079 :

http://farm3.static.flickr.com/2023/2829938857_5ccb3be7e7.jpg

dR ali
6th September 2008, 02:18 PM
# 080 : Bukit Chabang versi IR

http://farm4.static.flickr.com/3293/2830773980_5d012a4241.jpg

dR ali
6th September 2008, 02:46 PM
# 081 : Tasik Timah Tasoh dari puncak Bukit Wang Kelian....

http://farm4.static.flickr.com/3187/2830774318_5049f31f5d.jpg

jass
6th September 2008, 03:09 PM
#082

http://img401.imageshack.us/img401/6351/dsc1864modifiedxc5.jpg (http://imageshack.us)

jass
6th September 2008, 03:11 PM
#083

Beli tiket dulu RM 1

http://img145.imageshack.us/img145/5023/dsc1867modifiedvn3.jpg (http://imageshack.us)

jass
6th September 2008, 03:12 PM
#084

First shot

http://img262.imageshack.us/img262/2923/dsc1872modifiedui7.jpg (http://imageshack.us)

jass
6th September 2008, 03:14 PM
#085

Sila masuk

http://img262.imageshack.us/img262/1064/dsc1878modifiedkt7.jpg (http://imageshack.us)

jass
6th September 2008, 03:16 PM
#086

Semakin ke dalam

http://img399.imageshack.us/img399/7130/dsc1907modifiedza1.jpg (http://imageshack.us)

jass
6th September 2008, 03:20 PM
#087

Nampak ape pulak?

http://img296.imageshack.us/img296/4420/dsc1900modifiedog7.jpg (http://imageshack.us)

jass
6th September 2008, 03:22 PM
# 088

Masuk dalam lagi

http://img374.imageshack.us/img374/3611/dsc1947modifiedxq4.jpg (http://imageshack.us)

jass
6th September 2008, 03:24 PM
#089

http://img378.imageshack.us/img378/5236/dsc1897modifiedib7.jpg (http://imageshack.us)

jass
6th September 2008, 03:25 PM
#090

http://img378.imageshack.us/img378/2554/dsc1928modifiedgm3.jpg (http://imageshack.us)

dR ali
6th September 2008, 03:27 PM
wahh... Jass dah masuk Gua Kelam...
kawan baru kat Wang Kelian... :D

jass
6th September 2008, 03:27 PM
#091

http://img378.imageshack.us/img378/2554/dsc1928modifiedgm3.jpg (http://imageshack.us)

jass
6th September 2008, 03:29 PM
#092

http://img337.imageshack.us/img337/9941/dsc1931modifiedok3.jpg (http://imageshack.us)

jass
6th September 2008, 03:30 PM
#093

Menghala keluar

http://img367.imageshack.us/img367/5719/dsc1886modifieddc6.jpg (http://imageshack.us)

dR ali
6th September 2008, 03:31 PM
# 094 : Suasana di Pasar Ahad Wang Kelian (Infared)

http://farm4.static.flickr.com/3130/2831890281_8a12006411.jpg

ni masih sebelah Malaysia...

jass
6th September 2008, 03:31 PM
#094

Semakin hampir

http://img90.imageshack.us/img90/3297/dsc1885modifiedby3.jpg (http://imageshack.us)

dR ali
6th September 2008, 03:32 PM
# 096 :

http://farm4.static.flickr.com/3273/2831890499_62d8aa313b.jpg

dR ali
6th September 2008, 03:34 PM
# 097 : Satu lagi projek "Gajah Putih" kerajaan...

http://farm4.static.flickr.com/3123/2832727602_5f85870072.jpg

jass
6th September 2008, 03:35 PM
#098

Sampai dah

http://img353.imageshack.us/img353/5195/dsc1880modifiedkv8.jpg (http://imageshack.us)

jass
6th September 2008, 03:38 PM
O kay Ali kawan stop sini petang ni nak ziarah mak kat Melaka, nak gi beli Murtabak Singapore untuk buka kat sana.
Sambung esok edisi Cuping dan ladang tebu.

dR ali
6th September 2008, 05:12 PM
# 099 : Jalan ke Gua Kelam...

http://farm4.static.flickr.com/3121/2832847350_a3a7a52e9c.jpg

dR ali
6th September 2008, 05:13 PM
# 100 : Sungai yg mengalir dari Gua Kelam...

http://farm4.static.flickr.com/3075/2832010695_2a60a0b683.jpg

dR ali
6th September 2008, 05:15 PM
# 101 :

http://farm4.static.flickr.com/3251/2832847634_034efee62b.jpg

dR ali
6th September 2008, 05:18 PM
# 102 : Pintu Gua Kelam...

http://farm4.static.flickr.com/3292/2832848494_215ca4e7df.jpg

# 103 : Versi INFRAmerah

http://farm4.static.flickr.com/3232/2832848682_cf1d931443.jpg

dR ali
6th September 2008, 05:20 PM
# 104 :

http://farm4.static.flickr.com/3080/2832011853_d18febb60f.jpg

waja1197
6th September 2008, 05:21 PM
Sungguh luarbiasa perbandingannya......

dR ali
6th September 2008, 05:22 PM
# 105 : Menjelajah ke dalam Gua Kelam...

http://farm4.static.flickr.com/3202/2832012573_a329288db2.jpg

dR ali
7th September 2008, 08:05 AM
# 106 :

http://farm4.static.flickr.com/3292/2832849110_61de757306.jpg

ambo_az
7th September 2008, 10:40 AM
hebak hebak gambar kat Perlis ni...

jejaka
7th September 2008, 01:55 PM
hebak hebak gambar kat Perlis ni...

tau tak pe..

jass
7th September 2008, 02:04 PM
#107

Pulut mangga Sedap..................... kat Pdg Besar, tak banyak ambil gambar kat sini pasal ujan tengah lebat

http://img404.imageshack.us/img404/5072/dsc1958modifiedyg9.jpg (http://imageshack.us)

jass
7th September 2008, 02:06 PM
#108

Ladang Tebu Cuping

http://img238.imageshack.us/img238/3234/dsc1962modifiedhd7.jpg (http://imageshack.us)

jass
7th September 2008, 02:07 PM
#109

http://img337.imageshack.us/img337/9173/dsc1983modifiedat5.jpg (http://imageshack.us)

jass
7th September 2008, 02:09 PM
#110

Tebu seluas mata memandang

http://img337.imageshack.us/img337/9895/dsc1989modifiedod5.jpg (http://imageshack.us)

jass
7th September 2008, 02:11 PM
#111

Nak tenguk lagi luas, naik le pondok peninjau ni

http://img135.imageshack.us/img135/3019/dsc1990modifieddd4.jpg (http://imageshack.us)

jass
7th September 2008, 02:14 PM
#112

Tebu lagi

http://img135.imageshack.us/img135/5236/dsc1994modifiedez5.jpg (http://imageshack.us)

jass
7th September 2008, 02:15 PM
#113

Dimana mana tebu

http://img179.imageshack.us/img179/21/dsc2000modifiedip4.jpg (http://imageshack.us)

Ladang pembekal kencing manis utama Malaysia

jass
7th September 2008, 02:17 PM
#114

Menara peninjau lagi

http://img372.imageshack.us/img372/6186/dsc2009modifiedvg9.jpg (http://imageshack.us)

jass
7th September 2008, 02:19 PM
#115

Jalan dihadapan kilang tebu

http://img354.imageshack.us/img354/3482/dsc2023modifiedfe0.jpg (http://imageshack.us)

jass
7th September 2008, 02:21 PM
#116

Tebu baru tanam

http://img122.imageshack.us/img122/3066/dsc2030modifiedyx5.jpg (http://imageshack.us)

jass
7th September 2008, 02:24 PM
#117

Bukit batu kapur

http://img365.imageshack.us/img365/7125/dsc2033modifiedbt3.jpg (http://imageshack.us)

jass
7th September 2008, 02:26 PM
#118

Tebu lagi, tebu dimana mana

http://img175.imageshack.us/img175/3663/dsc2036modifiedmh0.jpg (http://imageshack.us)

jass
7th September 2008, 02:28 PM
#119

Meninggalkan ladang tebu, nak gi mana pun tak tau? kanan?kiri? depan ? hentam aje le labu.

http://img411.imageshack.us/img411/3913/dsc2039modifiedpu5.jpg (http://imageshack.us)

Next stop Berseri

dR ali
7th September 2008, 03:11 PM
waa.. Jass doh sampey kat ladang tebu...
kawan hok gua tu pun tok sempat nok usik lagi nih...

dR ali
7th September 2008, 04:42 PM
# 120 : Mulut Gua Kelam (Infrared)

http://farm4.static.flickr.com/3243/2835775218_2f84ba1f45.jpg

dR ali
7th September 2008, 04:43 PM
# 121 : dalam gua (IR)

http://farm4.static.flickr.com/3261/2835775366_1c13342bcd.jpg

norsalina
7th September 2008, 05:26 PM
nak menyibuk sat. gambar lama. doc ali ingat ni gambar ni. thehehe

http://farm4.static.flickr.com/3220/2432881713_36dafdc7ba.jpg

jass
8th September 2008, 09:08 AM
Ali kawan up terus gambar perlis ni, pasal lepas ni sibuk petang ni dah nak gi Pasir Gudang.

jass
8th September 2008, 09:10 AM
#123

Tak de padi dah, dah habis kena tuai

http://img176.imageshack.us/img176/3885/dsc2053modifiedcq8.jpg (http://imageshack.us)

jass
8th September 2008, 09:11 AM
#124

http://img176.imageshack.us/img176/8259/dsc2071modifiedmf3.jpg (http://imageshack.us)

jass
8th September 2008, 09:12 AM
#125

Bendang ni dah mula membajak pulak

http://img388.imageshack.us/img388/9554/dsc2076modifiedey0.jpg (http://imageshack.us)

jass
8th September 2008, 09:14 AM
#126

http://img84.imageshack.us/img84/3626/dsc2078modifiedix8.jpg (http://imageshack.us)

jass
8th September 2008, 09:15 AM
#127

http://img84.imageshack.us/img84/7397/dsc2081modifiedxf2.jpg (http://imageshack.us)

jass
8th September 2008, 09:16 AM
#128

http://img214.imageshack.us/img214/2858/dsc2087modifiedgk6.jpg (http://imageshack.us)

jass
8th September 2008, 09:18 AM
#129

http://img160.imageshack.us/img160/668/dsc2099modifiednn8.jpg (http://imageshack.us)

jass
8th September 2008, 09:19 AM
#130

http://img84.imageshack.us/img84/9855/dsc2102modifiedgm8.jpg (http://imageshack.us)

jass
8th September 2008, 09:21 AM
#131

http://img242.imageshack.us/img242/9192/dsc2107modifiedjb8.jpg (http://imageshack.us)

jass
8th September 2008, 09:22 AM
#132

http://img254.imageshack.us/img254/2518/dsc2110modifieddd9.jpg (http://imageshack.us)

jass
8th September 2008, 09:23 AM
#133

http://img390.imageshack.us/img390/911/dsc2117modifiedko8.jpg (http://imageshack.us)

jass
8th September 2008, 09:24 AM
#134

http://img300.imageshack.us/img300/5070/dsc2119modifiedku1.jpg (http://imageshack.us)

jass
8th September 2008, 09:25 AM
#135

http://img60.imageshack.us/img60/2509/dsc2123modifiedsf1.jpg (http://imageshack.us)

jass
8th September 2008, 09:26 AM
#136

Laksa Power

http://img352.imageshack.us/img352/8580/dsc2126modifiedal5.jpg (http://imageshack.us)

jass
8th September 2008, 09:27 AM
#137

Kedai Laksa power

http://img296.imageshack.us/img296/2694/dsc2128modifiedth3.jpg (http://imageshack.us)

jass
8th September 2008, 09:30 AM
#138

Sunset di Kuala Perlis yang tak berapa nak jadi

http://img217.imageshack.us/img217/826/dsc2147modifiedjy4.jpg (http://imageshack.us)

Dengan gambar ini abis le gambar trip ini yang saya nak uploadkan gambar lain simpan kat HD je. InsayaAllah dR Ali akan sambung lagi
dengan gambar gambar dia yang lagi comel. TQ

jejaka
8th September 2008, 09:37 AM
subhanallah..

benda yg dok nampak hari2 ni.. tak terasa keindahannya.. bila tgk gambaq org jauh snap.. terus nampak kehebatannya..

lepas ni.. tak yah nak pi jauh2 dah..

snap kat perlis je la..

apa2 pun.. kami tetap menantikan kemunculan semula Dr Ali n Mr Jass ke perlis..

hemoi.. hemoi..

tembeling
8th September 2008, 09:48 AM
#138

Sunset di Kuala Perlis yang tak berapa nak jadi

http://img217.imageshack.us/img217/826/dsc2147modifiedjy4.jpg (http://imageshack.us)

Dengan gambar ini abis le gambar trip ini yang saya nak uploadkan gambar lain simpan kat HD je. InsayaAllah dR Ali akan sambung lagi
dengan gambar gambar dia yang lagi comel. TQ

Jass....acu try HDR kan gambar ni....macam ada potensi aje :D

jass
8th September 2008, 10:04 AM
Try le Dr saya tak reti HDR HDR ni tau tulis HDR je. Saya akan ke Kuantan jugak before raya ni, nanti jumpa di sana.

dR ali
8th September 2008, 12:08 PM
perghh... Jass doh khatam....

# 139 :

http://farm4.static.flickr.com/3225/2835775418_2836b72c07.jpg

dR ali
8th September 2008, 12:09 PM
# 140 :

http://farm4.static.flickr.com/3040/2834938101_c8e99082da.jpg

dR ali
8th September 2008, 12:24 PM
# 141 :

http://farm4.static.flickr.com/3217/2835775596_540ae473f5.jpg

dR ali
8th September 2008, 12:25 PM
# 142 :

http://farm4.static.flickr.com/3092/2835775664_8815a10b90.jpg

dR ali
8th September 2008, 02:44 PM
# 143 :

http://farm4.static.flickr.com/3158/2839263174_406c6bce45.jpg

dR ali
8th September 2008, 02:45 PM
# 144 :

http://farm4.static.flickr.com/3023/2838430555_2f6e6b23b2.jpg

dR ali
8th September 2008, 02:46 PM
# 145 : Formasi unik di dalam Gua Kelam...

http://farm4.static.flickr.com/3106/2839263692_351b1b1616.jpg

dR ali
8th September 2008, 02:47 PM
# 146 :

http://farm4.static.flickr.com/3258/2839263894_0b495d90b9.jpg

dR ali
8th September 2008, 04:03 PM
# 147 :

http://farm4.static.flickr.com/3056/2838431497_f3c99464bb.jpg

dR ali
8th September 2008, 04:06 PM
# 148 :

http://farm4.static.flickr.com/3201/2839264506_0a680edc39.jpg

dR ali
9th September 2008, 09:58 AM
# 149 :

http://farm4.static.flickr.com/3241/2839264798_6cec033e3b.jpg

dR ali
9th September 2008, 10:32 AM
# 150 : di Masjid Padang Besar...

http://farm4.static.flickr.com/3267/2841079279_e5da58fe97.jpg

dR ali
9th September 2008, 10:35 AM
# 151 : Ladang tebu Chuping...

http://farm3.static.flickr.com/2366/2841915112_f688447273.jpg

dR ali
9th September 2008, 10:36 AM
# 156 :

http://farm4.static.flickr.com/3255/2841079917_df7008397d.jpg

dR ali
9th September 2008, 10:38 AM
# 157 :

http://farm4.static.flickr.com/3078/2841080405_c2b7c8b520.jpg

dR ali
9th September 2008, 11:34 AM
# 158 : Unser dan ladang tebu...

http://farm4.static.flickr.com/3171/2841080749_743b443bf1.jpg

dR ali
9th September 2008, 11:35 AM
# 159 : Ladang tebu sejauh mata memandang...

http://farm4.static.flickr.com/3153/2841916710_5d294d3019.jpg

dR ali
9th September 2008, 11:54 AM
# 160 :

http://farm4.static.flickr.com/3217/2841917026_169ca59994.jpg

dR ali
9th September 2008, 11:55 AM
# 161 :

http://farm4.static.flickr.com/3171/2841081781_9d263b37ac.jpg

dR ali
9th September 2008, 12:57 PM
# 162 : Pondok Peninjau Ladang Tebu Chuping....

http://farm4.static.flickr.com/3018/2841462539_0a9ac3544e.jpg

dR ali
9th September 2008, 02:26 PM
Ladang tebu Chuping...

# 163 : versi biasa

http://farm4.static.flickr.com/3282/2842298446_99172aff23.jpg

# 164 : Versi Infrared

http://farm4.static.flickr.com/3049/2841462797_bf5c5ccd83.jpg

dR ali
9th September 2008, 02:29 PM
# 165 : Pokok kat depan Kilang Gula Chuping...

http://farm4.static.flickr.com/3081/2841463337_01c3e28aa8.jpg

dR ali
9th September 2008, 03:01 PM
# 166 : Anak tebu...

http://farm4.static.flickr.com/3155/2842298984_0afe07da31.jpg

dR ali
9th September 2008, 03:29 PM
# 167 :

http://farm4.static.flickr.com/3064/2841463761_ef1f7ce089.jpg

dR ali
9th September 2008, 03:34 PM
# 168 :

http://farm4.static.flickr.com/3016/2842299376_e0b25401bd.jpg

arulz
9th September 2008, 03:36 PM
makin ngacam ir dr ali nih....popaleh!!

dR ali
9th September 2008, 03:49 PM
makin ngacam ir dr ali nih....popaleh!!
popaleh weh....

# 169 : Primax | Power to go the distance...

http://farm4.static.flickr.com/3167/2841464117_9e32c2abbc.jpg

dR ali
9th September 2008, 04:02 PM
# 170 : Bukit Baru Kapur @ Beseri...

http://farm4.static.flickr.com/3034/2842636460_768dcea1f4.jpg

dR ali
9th September 2008, 04:04 PM
# 171 :

http://farm4.static.flickr.com/3279/2841802179_f0520b6a5d.jpg

dR ali
9th September 2008, 04:21 PM
# 172 :

http://farm4.static.flickr.com/3161/2842637556_22dd879f3f.jpg

dR ali
9th September 2008, 04:53 PM
# 173 :

http://farm4.static.flickr.com/3010/2842638100_1111b41d79.jpg

dR ali
9th September 2008, 08:03 PM
# 174 :

http://farm4.static.flickr.com/3034/2842859326_56645c5755.jpg

azliismail
9th September 2008, 09:51 PM
mantap

dR ali
9th September 2008, 10:36 PM
# 175 :

http://farm4.static.flickr.com/3090/2842859586_470d754425.jpg

dR ali
9th September 2008, 10:53 PM
# 176 : Petani @ Beseri

http://farm4.static.flickr.com/3189/2843252720_b4730f80e7.jpg

dR ali
9th September 2008, 10:54 PM
# 177 : "Giant" on the road...

http://farm4.static.flickr.com/3264/2843253520_664899b0a5.jpg

dR ali
10th September 2008, 10:57 AM
# 178 : Bot nelayan Kuala Perlis...

http://farm4.static.flickr.com/3202/2843254392_5934bc2d96.jpg

dR ali
10th September 2008, 10:58 AM
# 179 :

http://farm4.static.flickr.com/3207/2842420519_9ded623b77.jpg

mudme
10th September 2008, 11:05 AM
Ladang tebu Chuping...

# 163 : versi biasa

http://farm4.static.flickr.com/3282/2842298446_99172aff23.jpg

# 164 : Versi Infrared

http://farm4.static.flickr.com/3049/2841462797_bf5c5ccd83.jpg

2 2 versi lawa nih..
ehehee... best btl...

dR ali
10th September 2008, 11:05 AM
# 180 : Laksa Kuala Perlis.... memang beh amat laksa nih... memang luarbiasa..

http://img364.imageshack.us/img364/8266/99laksakualaperlismc3.jpg

- Kalau gi Kuala Perlis kena gi Restoran Kak Su.... dia hanya jual laksa...

dR ali
10th September 2008, 11:31 AM
# 181 : Sunset @ Kuala Perlis (INFRARED)

http://farm4.static.flickr.com/3269/2843256236_1deff57834.jpg

dR ali
10th September 2008, 12:02 PM
# 182 : satu lagi sunset versi IR...

http://farm4.static.flickr.com/3001/2842422749_19e53a5f37.jpg

whiteshutter
10th September 2008, 12:29 PM
racun IR makin lama makin kuat betul ....

dR ali
10th September 2008, 01:02 PM
racun IR makin lama makin kuat betul ....
hehehe.... kalau IR kat ataih Rinjani macamana laa rupa dia yek..?? :roll:

dR ali
10th September 2008, 02:15 PM
# 183 : lagi sunset versi Infrared...

http://farm4.static.flickr.com/3140/2845364878_fb69a10203.jpg

tembeling
10th September 2008, 02:17 PM
racun IR makin lama makin kuat betul ....

D80 cantik kut kalau oprek IR....
Pastu beli pulak D700...peh....

dR ali
10th September 2008, 02:34 PM
racun IR makin lama makin kuat betul ....

D80 cantik kut kalau oprek IR....
Pastu beli pulak D700...peh....
betul... betul... betul.... :D

# 184 :

http://farm4.static.flickr.com/3151/2845364884_e565f8f4ea.jpg

dR ali
10th September 2008, 02:59 PM
# 185 : Sunset versi biasa-biasa...

http://farm4.static.flickr.com/3250/2845364890_afd2cdf885.jpg

whiteshutter
10th September 2008, 03:04 PM
racun IR makin lama makin kuat betul ....

D80 cantik kut kalau oprek IR....
Pastu beli pulak D700...peh....



uhuhuhu...nie kira racun dah bercampur dengan tuba sekali .... mujur lah imam masih kuat lagi....

dR ali
10th September 2008, 03:24 PM
Gambor penutup utk siri kembara foto di Perlis kali nih....

# 186 : Afterglow @ Kuala Perlis...

http://farm4.static.flickr.com/3127/2845364896_351c7205ab.jpg

remiglobal
10th September 2008, 06:51 PM
# 179 :

http://farm4.static.flickr.com/3207/2842420519_9ded623b77.jpg


speechless....SUBHANALLAH

azryshah
11th September 2008, 08:27 AM
hebat2 gambar dr. Ali dan abang Jass kita. Banyak jugak diorang cover area Perlis nie. Popaleh wei..!!

dR ali
12th September 2008, 04:59 PM
hebat2 gambar dr. Ali dan abang Jass kita. Banyak jugak diorang cover area Perlis nie. Popaleh wei..!!
masih ada area hok kami tok sempat cover...
tok sempat... sehari jer outing...

jass
12th September 2008, 05:08 PM
hebat2 gambar dr. Ali dan abang Jass kita. Banyak jugak diorang cover area Perlis nie. Popaleh wei..!!
masih ada area hok kami tok sempat cover...
tok sempat... sehari jer outing...

Ali lain kali gi kita cari trek pusing tasik tu.

dR ali
12th September 2008, 05:26 PM
Ali lain kali gi kita cari trek pusing tasik tu.
menarik jugok tu...
lepas tu kita gi taman ulor...
kalau bulih kita lajok terus ke Langkawi... :D

jass
12th September 2008, 05:34 PM
Yes yes Langkawi 3 ke 4 ari inshaAllah lepas raya.

tembeling
12th September 2008, 06:19 PM
Langkawi? Jeles betul.......

jass
12th September 2008, 09:23 PM
Langkawi? Jeles betul.......

Ala Dr naik bas dari Muar baru RM 50 rasenya dari Kuantan lebih kurang kut

jass
12th September 2008, 09:28 PM
Langkawi? Jeles betul.......

Ala Dr naik bas dari Muar baru RM 50 rasenya dari Kuantan lebih kurang kut

dR ali
13th September 2008, 01:44 PM
Langkawi? Jeles betul.......

Ala Dr naik bas dari Muar baru RM 50 rasenya dari Kuantan lebih kurang kut
kalau tok pun... naik Firefly... syok sikit aerial shot... :D

azliismail
13th September 2008, 01:48 PM
Yes yes Langkawi 3 ke 4 ari inshaAllah lepas raya.

aku nak ikut gak
naik ape pun takde hal nyer
janji buleh join shoot ngan otai2 nims