PDA

View Full Version : Harga Terkini | Canon 40D



jelan
3rd November 2008, 12:36 AM
hai.. harga baru skg bape ek
body sahaja

and harga btry grip die..

tq

ingt nak upgrade lah

ok ke model nih

zainzubir
8th November 2008, 02:25 PM
ShaShinki 40D RM3,295 battery grip RM699

xamirullx
8th November 2008, 06:55 PM
40 D ni dapat je jejak RM 2.5 K for body je,saya mmg beli
hehe

shearazi
11th November 2008, 09:41 AM
time tu aku ingat dh kuar 60D kot..hehe

sajhs
11th November 2008, 10:31 AM
Sblum raye aritu ada kedai kat Bangi, towke tu kata di bole bagi RM3k... Warranty x tanyer la plak Canon Mesia ke tidak????

zainzubir
22nd November 2008, 09:02 AM
hubby hanty baru beli 50d+18-200+hoya filter+4gig cf=RM5,960 dekat bintang maju the curve. :wink:

Firdaus™
23rd November 2008, 01:52 AM
sabtu lepas ada kawanbeli 40D+18-55 IS, dan 4gb RM2500 di Kompleks Warta, Bangi

sydeen04
23rd November 2008, 11:10 AM
40 D ni dapat je jejak RM 2.5 K for body je,saya mmg beli
hehe
masa tu mungkin dah nak masuk muzium... tapi rega musti naik balik pasal dah antik...kekeke

zainzubir
23rd November 2008, 12:30 PM
sabtu lepas ada kawanbeli 40D+18-55 IS, dan 4gb RM2500 di Kompleks Warta, Bangi

murah gila tu...actually those yg dah ada 30/40d takyah nak tukau ke 50d tak ada beza byk..mengabihkan boreh jer jika tukau..

Firdaus™
23rd November 2008, 02:13 PM
mmg murah gila hanty...merudum jatuhnya...hehe

botakk
23rd November 2008, 07:58 PM
mcm best jerrr canong nih.... huhuhuhu

sajhs
24th November 2008, 10:59 AM
sabtu lepas ada kawanbeli 40D+18-55 IS, dan 4gb RM2500 di Kompleks Warta, Bangi

Firdaus, kedai yg mana satu nih??
Bintang maju ke??
Atau yg kedai tingkat atas tu (tatau la plak apa ke nama kedai tu.. ada beli CPL filter sblum raya dulu..)

zainzubir
24th November 2008, 11:49 AM
mcm best jerrr canong nih.... huhuhuhu

dei tanby..mari test ayya punya aaar...blakang 50d juga adaa baru kasi angkat bili... :lol:

shearazi
24th November 2008, 04:19 PM
sabtu lepas ada kawanbeli 40D+18-55 IS, dan 4gb RM2500 di Kompleks Warta, Bangi
wuishh..ko biar btol daus... :shock:

zainzubir
24th November 2008, 04:23 PM
sabtu lepas ada kawanbeli 40D+18-55 IS, dan 4gb RM2500 di Kompleks Warta, Bangi
wuishh..ko biar btol daus... :shock:

sebab dah ramai mcm tak percaya hanty pun terfikir tak silap kat bintang maju the curve package dia paling rendah 5300/5400

zulz
3rd December 2008, 12:59 AM
sabtu lepas ada kawanbeli 40D+18-55 IS, dan 4gb RM2500 di Kompleks Warta, Bangi

betul ke ni....cam menarik je....

zainzubir
3rd December 2008, 08:29 AM
sabtu lepas ada kawanbeli 40D+18-55 IS, dan 4gb RM2500 di Kompleks Warta, Bangi

betul ke ni....cam menarik je....


I doubt...dah survey byk kedai dan dah tahu lebih kurang mana harganya....mungkin tersalah dengar atau tersalah quote...

Firdaus™
3rd December 2008, 10:25 AM
Maaf sy tersilap bagitau..hehe...kesilapan amat dikesali, member beli RM3000 di Warta, tadi tanya dia semula...40D+18-55 IS

zainzubir
3rd December 2008, 10:39 AM
Maaf sy tersilap bagitau..hehe...kesilapan amat dikesali, member beli RM3000 di Warta, tadi tanya dia semula...40D+18-55 IS

masih murah giler tu...di Bintang Maju..negotiate sampai duduk menyangkung macam cina repair beskal pun dia hanya boleh beri 5250 =)) ..itupun lepas tu dia kata..maaf, tersilap kigher, dah cost price dah tu..dah rugi, kena tambah sikit lagi :))

Firdaus™
3rd December 2008, 10:43 AM
2 minggu lepas sy tanya di International Photo diaorang bleh bagi Rm3700, mmber ni mintak tolong surveykan, last˛ dia beli kat Warta sbb jauh lebih murah...

zainzubir
3rd December 2008, 11:10 AM
2 minggu lepas sy tanya di International Photo diaorang bleh bagi Rm3700, mmber ni mintak tolong surveykan, last˛ dia beli kat Warta sbb jauh lebih murah...

hi hi mungkin warta tak tahu pasaran sebenar atau mmg warta nak clear stock...apa2pun jarang org beli kamera kat warta, sebab itu mungkin jauh beza...kalau di JJ tu lainlah cerita...jom kita ke Warta...kat mana ada warta dedekat eik...agak2 5D berapa di warta ya...hanty ni tanya jer, sibuk2 jer...pasang angan2 dulu....org kata dari angan2 mungkin boleh jadi kenyataan..mana tahu tetiba jumpa duit satu guni keemas satu dulang...perrrrgh.... :))

Firdaus™
3rd December 2008, 11:18 AM
2 minggu lepas sy tanya di International Photo diaorang bleh bagi Rm3700, mmber ni mintak tolong surveykan, last˛ dia beli kat Warta sbb jauh lebih murah...

hi hi mungkin warta tak tahu pasaran sebenar atau mmg warta nak clear stock...apa2pun jarang org beli kamera kat warta, sebab itu mungkin jauh beza...kalau di JJ tu lainlah cerita...jom kita ke Warta...kat mana ada warta dedekat eik...agak2 5D berapa di warta ya...hanty ni tanya jer, sibuk2 jer...pasang angan2 dulu....org kata dari angan2 mungkin boleh jadi kenyataan..mana tahu tetiba jumpa duit satu guni keemas satu dulang...perrrrgh.... :))

mungkin jugak kot...hehe...nasib hanty tanya, kebetulan pula smlm ofismate sy pi warta, dia beli 17-40 f4 L rege RM2500, pastu dia tanya 5D bape rege bleh kasi, dan dia dapat harga RM7000++, mengigau member tu nak upgrade...hehe

shearazi
3rd December 2008, 11:33 AM
[quote="Firdaus™":2d86tx7b]2 minggu lepas sy tanya di International Photo diaorang bleh bagi Rm3700, mmber ni mintak tolong surveykan, last˛ dia beli kat Warta sbb jauh lebih murah...

hi hi mungkin warta tak tahu pasaran sebenar atau mmg warta nak clear stock...apa2pun jarang org beli kamera kat warta, sebab itu mungkin jauh beza...kalau di JJ tu lainlah cerita...jom kita ke Warta...kat mana ada warta dedekat eik...agak2 5D berapa di warta ya...hanty ni tanya jer, sibuk2 jer...pasang angan2 dulu....org kata dari angan2 mungkin boleh jadi kenyataan..mana tahu tetiba jumpa duit satu guni keemas satu dulang...perrrrgh.... :))

mungkin jugak kot...hehe...nasib hanty tanya, kebetulan pula smlm ofismate sy pi warta, dia beli 17-40 f4 L rege RM2500, pastu dia tanya 5D bape rege bleh kasi, dan dia dapat harga RM7000++, mengigau member tu nak upgrade...hehe[/quote:2d86tx7b]

hehe..ni maklumat yg baiiikk ni...

sajhs
3rd December 2008, 12:09 PM
[quote="Firdaus™":3dogqqr8]2 minggu lepas sy tanya di International Photo diaorang bleh bagi Rm3700, mmber ni mintak tolong surveykan, last˛ dia beli kat Warta sbb jauh lebih murah...

hi hi mungkin warta tak tahu pasaran sebenar atau mmg warta nak clear stock...apa2pun jarang org beli kamera kat warta, sebab itu mungkin jauh beza...kalau di JJ tu lainlah cerita...jom kita ke Warta...kat mana ada warta dedekat eik...agak2 5D berapa di warta ya...hanty ni tanya jer, sibuk2 jer...pasang angan2 dulu....org kata dari angan2 mungkin boleh jadi kenyataan..mana tahu tetiba jumpa duit satu guni keemas satu dulang...perrrrgh.... :))

mungkin jugak kot...hehe...nasib hanty tanya, kebetulan pula smlm ofismate sy pi warta, dia beli 17-40 f4 L rege RM2500, pastu dia tanya 5D bape rege bleh kasi, dan dia dapat harga RM7000++, mengigau member tu nak upgrade...hehe[/quote:3dogqqr8]

Firdaus... Kat Warta tu ada dua kedai yg jual camera, Bintang Maju & LTK.
Kwn firdaus tu beli kat mane (serious tanya nih...)?? Kalau nak beli kena bawa dia nih baru leh dpt special price kot!!! ;;)

Tanya kat LTK, dia geleng kpla je bila sebut ada org beli RM2.5 K !!!!! .... Kat Bintang maju pun rege cecah RM4K dgn kit lens..

zainzubir
3rd December 2008, 12:30 PM
5d rega 7,000 tu dah lama ada yg offer hanty..tapi hanty biasalah ekseng jer, tanya duit bukan ada...tanya kuar liyo jer..tak kuar duit haper??seriously, hanty mmg tunggu 5D baru...tunggu jer...bukan nak beli,,, :D

widelens
13th December 2008, 11:46 PM
maaf ye tuan2 suma saya mencelah... saya rasa agak musykil la sekarang ni.. saya check ngan canon harga 40d kit lens 18-55 4299.00 manakala 50d kit lens 18-55 4999.00. so kat sini saya dapat menyimpulkan bahawa ada perbezaan harga yang sangat ketara diantara pengeluar asal iaitu canon dgn outlet2 lain.

adakah canon ini cekik darah atau outlet2 yang lain ni yang gila?

fadz
14th December 2008, 06:46 AM
5d rega 7,000 tu dah lama ada yg offer hanty..tapi hanty biasalah ekseng jer, tanya duit bukan ada...tanya kuar liyo jer..tak kuar duit haper??seriously, hanty mmg tunggu 5D baru...tunggu jer...bukan nak beli,,, :D
Kira dlm kategori minat n nak beli gak tu... :D
5D MKII dah ada dlm pasaran harga RM8800

zainzubir
14th December 2008, 07:39 AM
oh ya ke fadz??hmm...baru friday lepas staff hanty bagi tahu difference income tax hanty kena bayau lebih kurang cenggitu :(( :((

*widelens:harga canon dan dealers memang berbeza byk..dan sememangnya ramai tidak beli direct pada canon tetapi dari dealers sahaja...

fadz
14th December 2008, 08:16 PM
Itu dinamakan bisness ngidupkan rakan.
kalo jumpa dkat dealers lagi murah beli ajer la, janji Canon m'sia warranty.

jebonzas
30th December 2008, 10:47 AM
just nak tanya.. xde kaitan pun dgn harga 40d ni..
ape beza 40D dgn 450D??
apa kelebihan kat 40D ada tapi kat 450D xde.. dan sebaliknye..
ada sape2 leh tolong bagi tau... aku nak survey dulu sebelum beli.

fahmishah
30th December 2008, 09:46 PM
just nak tanya.. xde kaitan pun dgn harga 40d ni..
ape beza 40D dgn 450D??
apa kelebihan kat 40D ada tapi kat 450D xde.. dan sebaliknye..
ada sape2 leh tolong bagi tau... aku nak survey dulu sebelum beli.

kalau hang rasa hang beginner hang beli 450D.
kalau rasa hang pro boleh amik 40D.

40D sedap buat boost (6.5fps)
450D lambat sikit kalau boost (3.5)

aku pun cadang nak upgrade. tapi tak tahu nak pakai 40D ke atau 50D.
anyone?

jebonzas
31st December 2008, 08:26 PM
okay , thanks bro.. maksudnye 40D untuk pro ye..
boleh2!!! nak 50D modal x cukup lg..