PDA

View Full Version : 1 Mac 09 | Photo Hunting Kuala Selangor



dome
3rd March 2009, 03:54 PM
Di saat orang lain nyeyak tido keletihan penangan photorace , beberapa photographer tegar fmdc membuat photo hunting ke Kuala Selangor ,

Car 1 ;

Aji
Dome
Buttet

Car 2 ;

Ahmad faizal
Kupih
BigBro


yang lain2 layan normal photo , cuma aji & dome layan IR , thehehehe
walaupun subjek utama tidak berjaya di rakam tetapi banyak subjek2 menarik lain di kuala selangor.


http://www.digitaldome.org/domeshack/images/149682_DSC4582.jpg


http://www.digitaldome.org/domeshack/images/154850_DSC4598.jpg


http://www.digitaldome.org/domeshack/images/164918_DSC4604.jpg


http://www.digitaldome.org/domeshack/images/35093_DSC4606.jpg


http://www.digitaldome.org/domeshack/images/14808_DSC4611.jpg


http://www.digitaldome.org/domeshack/images/911113_DSC4613.jpg


http://www.digitaldome.org/domeshack/images/703649_DSC4614.jpg


http://www.digitaldome.org/domeshack/images/215866_DSC4615.jpg


http://www.digitaldome.org/domeshack/images/40129_DSC4625.jpg


http://www.digitaldome.org/domeshack/images/302928_DSC4627.jpg


http://www.digitaldome.org/domeshack/images/340235_DSC4636.jpg

tbc....

Alarmist
3rd March 2009, 04:16 PM
macam dah terik je matahari ni
korg sampai tgh hari ke
rugi2 tak dpt join ade hal plak~x(~x(

dome
3rd March 2009, 04:21 PM
sampai pagi2 lagi tapi masa pagi tu habis cari subjek utama....habis dari parit 1 sampai parit 10 kitorang geledah kat area sungai besar

unle.limy
3rd March 2009, 05:24 PM
huhuhuuuuuuu... sempat g nembak lagi :(

dome
3rd March 2009, 05:48 PM
http://www.digitaldome.org/domeshack/images/786044_DOM5918-.jpg

http://www.digitaldome.org/domeshack/images/552418_DOM5995-.jpg

dome
3rd March 2009, 06:25 PM
tengah2 ronda .. tiba-tiba nampak satu makcik ni ...ingatkan aji salah masuk simpang pegi jogja kat trafic light tadi...thehehe


http://www.digitaldome.org/domeshack/images/608869_DOM6000-.jpg
khuyuk dan tawaduk dia tengah layan tangguk ikan dengan satu jenis alat yang tidak di ketahui nama,
dengan pakaian seragam yang unik ,

tiba-tiba lepas buttet keluar dari kereta nak shot, makcik ni cepat2 kemas barang dia ...pastu larik...
siap nampak mulut macam duk cakap sesuatu..agaknya maki kat buttet =))

http://www.digitaldome.org/domeshack/images/807311_DOM6014-.jpg

bigbrother
3rd March 2009, 08:14 PM
Sepohon Kayu Tiada Daunnya...
http://farm4.static.flickr.com/3373/3324476996_4f90a3c8ca_o.jpg

NIKON - All Condition Gear !!!
http://farm4.static.flickr.com/3469/3324477300_05b1eba33f_o.jpg

buttet
3rd March 2009, 10:34 PM
mak tue cakap gila apa..dok shoot pokok mati tue..kedian lari sembunyi dalam semak wakakakakak

dome
3rd March 2009, 11:17 PM
ada lagi tet ,
tak jauh dari situ kita ternampak sorang lagi makcik sedang khusuk cari ikan ,
pakaian dan alat yang di guna lebih kurang sama ,
lalu kita berkejaran ke sana ,
cepat2 suh aji tekan minyak ..thehehehe


http://www.digitaldome.org/domeshack/images/184156_DOM6032-.jpg
mula2 rilek jugak makcik ni ...


http://www.digitaldome.org/domeshack/images/356353_DOM6034-.jpg
nampak je buttet keluar kereta ...dan dan terus bungkus jugak pastu larikkkkk
wakakakakaka

dome
3rd March 2009, 11:19 PM
http://www.digitaldome.org/domeshack/images/351395_DOM6043-.jpg
mengikut kata aji ..diroang lari menyorok dalam semak berhampiran ,
tu la tet ...ang pakai macam komunis sgt hari tu ... thehehe

Firdaus™
3rd March 2009, 11:24 PM
best la tgk gambo², baru sikit je nih...
thehehe...lawak la pasal makcik tu....semunyik dlm semak pulak...hehehe

buttet
3rd March 2009, 11:25 PM
wakakak meniarap dalam semak tue takut orang nampak...

menurut kata pakcik yg pakai baju PBSM tue dia kata makcik nie dah lama dah meninggal wakakakkaka

dome
3rd March 2009, 11:43 PM
tu la tet..mesteri betul .. meninggal kat tali air yg kita shot diorang tu
jadi kita jumpa sapa ari tu tet ?
kenal ajak angkel siker nims pegi sana

Firdaus™
3rd March 2009, 11:50 PM
wakakak meniarap dalam semak tue takut orang nampak...

menurut kata pakcik yg pakai baju PBSM tue dia kata makcik nie dah lama dah meninggal wakakakkaka

oitt...biau btol buttet...seram dan misteri nih...thehehe

buttet
3rd March 2009, 11:57 PM
gila firdaus baru aku pasan semua geng tegar ini geng NIKON kekekeke

dome
4th March 2009, 12:16 AM
http://www.digitaldome.org/domeshack/images/803383_DOM6060-.jpg
ni hah tet ...kamera ang yg jadi model ... thehehe

aji
4th March 2009, 10:05 AM
"kat parit ni dulu ada pompan tua mati terjatuh masa serkap ikan"
kata pokcik othman masa kitorang tanya pasal jerami
adakah pompan tua yang buttet shoot tadi?

ada lagi cerita misteri sepanjang kami di kuala selangor sehari lepas photorace
cerita buttet dikejar makhluk halus masa di hutan paya bakau
revealed after this commercial break

dome
4th March 2009, 10:33 AM
wakakakaka , up gamba ji ,


http://www.digitaldome.org/domeshack/images/732975_DSC4644.jpg
kupih wat macro tow


http://www.digitaldome.org/domeshack/images/183716_DSC4653.jpg
buttet kena kencing kat makcik ni,dia kata dia cari telur penyu...buttet siap nak shot hantar natgeo


http://www.digitaldome.org/domeshack/images/257208_DSC4654.jpg
avam pejal kita dr jauh nampak aksi menoron tepi semak


http://www.digitaldome.org/domeshack/images/824373_DSC4655.jpg
ahmad faizal selaku pegawai pencegah penoron tepi paya bakau pergi ke lokasi kejadian


http://www.digitaldome.org/domeshack/images/983943_DSC4665.jpg
kat sinilah buttet kena 'teguran' yg menyebabkan beliau hampar sawan dan jadi gila-gila remaja...wakakaka


http://www.digitaldome.org/domeshack/images/484568_DSC4680.jpg
ladang paya bakau buttet

aji
4th March 2009, 12:22 PM
http://galeri.infrared.net.my/albums/userpics/10002/bwir_ks_002_copy.jpg

misi meninggalkan buttet di kuala selangor bermula

subjek pertama yang dilihat apabila kami sampai
bajak ni kalau ikut plan asal
akan langgar buttet
dan bila buttet bangun, dia akan langgar lagi sekali masa gostan
tapi buttet tak pergi dekat hanya shoot dpd jauh je
maklum la dah ada tele lens baru 70-200mm vr dia tu
berlagak le pulak

percubaan pertama gagal

aji
4th March 2009, 12:30 PM
http://galeri.infrared.net.my/albums/userpics/10002/bwir_ks_001_copy.jpg

helang tu pun sepatutnya
akan amek buttet daripada atas dan
terbang lari bawa buttet ke jalan mengkibol, kluang johor
tapi bila nampak banyak pulak burung lain
helang tu hilang fokus

percubaan kedua gagal

kingmarul
4th March 2009, 12:45 PM
apada buttetttt.........

aji
4th March 2009, 01:05 PM
http://galeri.infrared.net.my/albums/userpics/10002/bwir_ks_003_copy.jpg

dalam perjalanan ke parit 8 dari parit 1
eh berapa banyak parit la pakcik

aji
4th March 2009, 01:06 PM
http://galeri.infrared.net.my/albums/userpics/10002/bwir_ks_004_copy.jpg

makcik y (bukan nama sebenar) sebelum "pling" ghaib tiba-tiba
dan terus ada kat sini tengah jalan

http://galeri.infrared.net.my/albums/userpics/10002/bwir_ks_005_copy.jpg

buttet terus amek wuduk dan membaca pelbagai surah
dia siap cakap tahun ni dia janji akan bayar zakat fitrah sebelum pulang beraya di kampung

arulz
4th March 2009, 01:26 PM
org lain kuar kete die x nmpon...buttet kuar jelas kelihatan pulop....wakaaakakak...jgn mara tet..hehe

dome
4th March 2009, 02:36 PM
tengah2 kami berjalan...terdengar jeritan avam pejal 'toron....toron...toron........tow'
kelihatan sepasang teruna dan dara sedang berasmara dana di dalam semak di tepi pantai ,
mengikut kata buttet , teruna terbabit menggunakan teknik 8fps

http://www.digitaldome.org/domeshack/images/784574_DOM6072-.jpg

nampak jer buttet angkat kemera ...terus diorang berenti

http://www.digitaldome.org/domeshack/images/415517_DOM6074-.jpg
jom B ...kita cari port lain...menyampah betul...mana2 kita pergi ada jer buttet

bigbrother
4th March 2009, 02:43 PM
dome.. close up sket nye mana.. kasi la up.. hehehe

buttet
5th March 2009, 01:17 AM
wakakakaka makcik vivian tue cong aku dia cakap nak buat istana pasir..wakakakak

dome
5th March 2009, 01:23 AM
yang dia cakap muka hang mcm bekas laki dia tu hang dgr tak tet ? wakakakaka


meh kita tgk kupih buat kawad cam :

http://www.digitaldome.org/domeshack/images/224581_DOM6090-.jpg

http://www.digitaldome.org/domeshack/images/798542_DOM6092-.jpg

aji
5th March 2009, 09:35 AM
http://galeri.infrared.net.my/albums/userpics/10002/bwir_ks_007_copy.jpg

"aku pantang betul kalau budak-budak kamera ni datang mesti masuk melodi nanti"
- "jalan cepat nyah. hat yang badan besar tu kejar kams"

aji
5th March 2009, 09:38 AM
http://galeri.infrared.net.my/albums/userpics/10002/bwir_ks_010_copy.jpg

buttet hanya memerhatikan dari jauh makcik dorang tu pergi sebelum kedua-duanya ghaib
siap bunyik "pling!" lagi masa diorang hilang tu

aji
5th March 2009, 09:42 AM
http://galeri.infrared.net.my/albums/userpics/10002/bwir_ks_008_copy.jpg

dari kiri: dome, ahmadfaizal, tiang lampu, buttet, kupih, bigberrow

dome
5th March 2009, 10:37 AM
http://galeri.infrared.net.my/albums/userpics/10002/bwir_ks_010_copy.jpg

buttet hanya memerhatikan dari jauh makcik dorang tu pergi sebelum kedua-duanya ghaib
siap bunyik "pling!" lagi masa diorang hilang tu

best gamba ni ji ... telus tow tetek buttet...dgn pusat2 nampak... =))

aji
5th March 2009, 10:49 AM
wakakakaka makcik vivian tue cong aku dia cakap nak buat istana pasir..wakakakak

http://farm4.static.flickr.com/3640/3330033478_eed7b913d8_o.jpg

hanty vivian ni dah risau
kalau-kalau lutut ko kena parking basement istana pasir dia tu tet

dome
5th March 2009, 10:53 AM
makcik vivian tu cakap 'wa anak punya ayah sulah lama talak .... wa tengok lu manyak ensem la buntet'
buttet dah cuak dah time tu ,

aji
5th March 2009, 10:59 AM
http://farm4.static.flickr.com/3370/3329217279_b086e4d1f4_o.jpg

berrow: bunyik macam akak monyet kena toron je tows?!
buttet: fuh lawa gak nims boleh hantar national geographics malam nih
kupih: okeng hanty pandang kiri ok ok tahan napas hanty jap jap
hanty vivian: haiya manyak lama. lu shoot ir filter ka? pigi oplek lo sinang kilijer macam wa minya annak

aji
5th March 2009, 11:07 AM
makcik vivian tu cakap 'wa anak punya ayah sulah lama talak .... wa tengok lu manyak ensem la buntet'
buttet dah cuak dah time tu ,

http://galeri.infrared.net.my/albums/userpics/10002/bwir_ks_011_copy.jpg

kembalilah buttet kembali padaku
macam lagu hasnul pulops

zainzubir
5th March 2009, 11:17 AM
http://galeri.infrared.net.my/albums/userpics/10002/bwir_ks_007_copy.jpg

"aku pantang betul kalau budak-budak kamera ni datang mesti masuk melodi nanti"
- "jalan cepat nyah. hat yang badan besar tu kejar kams"


Aji apa menatang yg diorg carry ni eik??agak2 buat buai baby okengke??amat jarang sekali nak lihat menda sedemikian dalam zaman2 GPRS MMS OGDS dan seangkatan ni:=)) ...ada tanya tak bagaimana ia berfungsi??ada sesi temuramah ala2 melodi tak??tanya seperti dibuat dari apa??ada kena modal juta2 tak kalau nak buka factory buat menda tu...yalah ala2 wartawan kosmo punya soklan??ada tak??

bigbrother
5th March 2009, 11:18 AM
Manalah buttet ni hilang.. kata nak gi batam..
http://farm4.static.flickr.com/3591/3328776658_2859f4abed_o.jpg

bigbrother
5th March 2009, 02:08 PM
buttet ngan aji melarikan diri selepas makcik2 penangguk ikan puyu tiba2 ghaib
http://farm4.static.flickr.com/3605/3328777064_7ecfe523f7_o.jpg

parkdude
5th March 2009, 08:35 PM
Manalah buttet ni hilang.. kata nak gi batam..
http://farm4.static.flickr.com/3591/3328776658_2859f4abed_o.jpg

Canteeekkkkk!!!

p/s: kesian abam butet, sedari awal asyik kena ranjau aje.... sobar ye abam butet!

lyanglarhaltz
5th March 2009, 08:51 PM
bestnya photohunting korang

azli09
5th March 2009, 10:29 PM
syabbas sahabt2 satu outing yg gempak
gbr2 pun best2 belaka
mana lagi yg lain? ke dah habis dah:-)

ahmadfaizal
5th March 2009, 10:37 PM
Canteeekkkkk!!!

p/s: kesian abam butet, sedari awal asyik kena ranjau aje.... sobar ye abam butet! buttet ni cakap jer nak pergi batam, batang idung jer pun tak nampak nampak...ke dia pergi cari monyet menoron tadi? 8-}

dome
6th March 2009, 12:37 AM
http://www.digitaldome.org/domeshack/images/565356_DSC4664.jpg

http://www.digitaldome.org/domeshack/images/699659_DSC4671.jpg

http://www.digitaldome.org/domeshack/images/583153_DSC4678.jpg

http://www.digitaldome.org/domeshack/images/226200_DSC4682.jpg

buttet
6th March 2009, 01:37 AM
http://buttet.net/images/2009/kualaselangor/Untitled-2.jpg

hehe iklan kamera dulu

buttet
6th March 2009, 01:52 AM
http://buttet.net/images/2009/kualaselangor/_DSC7634.jpg

hehehehe nie sebelum monyet menoron dalam nie

http://buttet.net/images/2009/kualaselangor/_DSC7621.jpg
saya mau buat istana pasirrrr

buttet
6th March 2009, 01:53 AM
http://buttet.net/images/2009/kualaselangor/_DSC7572.jpg
jahh lari jahh..gila ka apo dok nak shoot nie..kita dah lum pakai bedak lagi nieeeee

buttet
6th March 2009, 01:55 AM
http://buttet.net/images/2009/kualaselangor/_DSC7593.jpg

perahu aji dulu...masa dia datang malaysia dia naik perahu tue la

buttet
6th March 2009, 01:59 AM
http://buttet.net/images/2009/kualaselangor/kupih.jpg
asyik tue tgk monyet menoron

buttet
6th March 2009, 02:00 AM
http://buttet.net/images/2009/kualaselangor/_DSC75653.jpg
sebelum tidur

arulz
6th March 2009, 05:59 AM
mantep gmbrnya.....suke kaler2 pic korg..naik abis..

buttet
7th March 2009, 12:08 AM
ko balik aja arul kami duduk rumah aja

arulz
7th March 2009, 08:07 AM
xper...xper...jaga cik salmah...jgn menyesal...

bigbrother
10th March 2009, 11:23 PM
Avam Kupih towsss...

http://farm4.static.flickr.com/3416/3343348579_edbcb6d8e1_o.jpg

Negatived Scanned | Nikon FM2 + Nikkor 80-200mm AFD ƒ2.8 | Expired 2007 Kodak Portra 160 VC

Lanthar
11th March 2009, 02:00 AM
best betul yerr...

bigbrother
13th March 2009, 05:38 PM
Model Oakley, D3, Leica, Dll.
http://farm4.static.flickr.com/3564/3345025824_f4b2fab985_o.jpg

Buai laju2.. nak kawin anak raja..
http://farm4.static.flickr.com/3654/3344191919_93c5f44500_o.jpg

Terkentut la pulops
http://farm4.static.flickr.com/3392/3345027024_5c5d048410_o.jpg

Negatived Scanned | Nikon FM2 + Nikkor 80-200mm AFD ƒ2.8 | Expired 2007 Kodak Portra 160 VC

bigbrother
16th March 2009, 05:59 PM
Basikal Tua
http://farm4.static.flickr.com/3314/3344191093_9e29b99b3d_o.jpg


Negatived Scanned | Nikon FM2 + Nikkor 80-200mm AFD ƒ2.8 | Expired 2007 Kodak Portra 160 VC

bigbrother
16th March 2009, 06:01 PM
Menanti tekong bot x sampai2 dari seberang.. :D
http://farm4.static.flickr.com/3634/3345026180_775598e6a6_o.jpg

Negatived Scanned | Nikon FM2 + Nikkor 80-200mm AFD ƒ2.8 | Expired 2007 Kodak Portra 160 VC

bigbrother
16th March 2009, 06:05 PM
Tersesat di hutan.. dalam pencarian pulang ke pangkal jalan..
http://farm4.static.flickr.com/3440/3356507375_fa13d25e36_o.jpg

Mana la abam buttet ni.. kata nak saing gi kedai beli basikal...
http://farm4.static.flickr.com/3447/3356506843_d7f40a5f74_o.jpg

Ohhh nampak dah cahaya ke jalan yg benar.. thehehe..
http://farm4.static.flickr.com/3544/3356506313_5e2f56f240_o.jpg

Negatived Scanned | Nikon FM2 + Nikkor 80-200mm AFD ƒ2.8 | Expired 2007 Kodak Portra 160 VC

bigbrother
16th March 2009, 06:06 PM
Syndrome Kesesatan
http://farm4.static.flickr.com/3468/3357324076_0247ca0e30.jpg

Negatived Scanned | Nikon FM2 + Nikkor 80-200mm AFD ƒ2.8 | Expired 2007 Kodak Portra 160 VC

buttet
16th March 2009, 06:24 PM
Tersesat di hutan.. dalam pencarian pulang ke pangkal jalan..
http://farm4.static.flickr.com/3440/3356507375_fa13d25e36_o.jpg

Mana la abam buttet ni.. kata nak saing gi kedai beli basikal...
http://farm4.static.flickr.com/3447/3356506843_d7f40a5f74_o.jpg

Ohhh nampak dah cahaya ke jalan yg benar.. thehehe..
http://farm4.static.flickr.com/3544/3356506313_5e2f56f240_o.jpg

Negatived Scanned | Nikon FM2 + Nikkor 80-200mm AFD ƒ2.8 | Expired 2007 Kodak Portra 160 VC

avamm buttet dok tgk monyet toron towsss

aji
17th March 2009, 11:40 AM
http://galeri.infrared.net.my/albums/userpics/10002/bwir_ks_013_copy.jpg

"budaya lepak bawah pokok"
- incek tat

bigbrother
17th March 2009, 11:46 AM
Mango.. Sekilo RM10..
http://farm4.static.flickr.com/3579/3359860881_3a7eee6304_o.jpg

Negatived Scanned | Nikon FM2 + Nikkor 50mm ƒ1.4 Ai | Expired 2007 Kodak Portra 160 VC