PDA

View Full Version : AF Nikkor Lens | Masalah Fungus Dalam Lens



JuanLova
12th January 2010, 07:20 PM
salam..
nak tanye pendapat orang lame..saya pengguna 70-210 f/4-5.6 AF Nikkor
beli dulu murah2 tapi ade fungus.. so sekarang nk hanta pergi servis sbb fungus tu annoying di mata.. tapi takde effect ape2 pun kat gambar..tapi rasanya nak jual lepas servis

so nak mintak advice, kalau servis fungus kat service centre, brape mahal diorang caj dan berapa murah kalau hanta ke kedai2 yg reputable [YL, Keat Camera etc] ? dan tempoh servis tu, SC lagi cepat ke kedai kat luar lagi cepat? tak pernah hantar service ke NIkon centre.. sensor clean pun buat kt midvalley masa Nikon fair.hehe

ingat nk hanta gambak jugak sample fungus tu kat sini tapi lens plak takde macro, so takleh ambik gambar dekat2..:-q

analyzer_mike
12th January 2010, 10:57 PM
erm...aritu ade sorang member cite..die pegi anta service center clean lens die...org tu cas rm180..tataw la betui ke tak kan..huhu...normal ke tu?

footo
21st January 2010, 10:11 AM
erm...aritu ade sorang member cite..die pegi anta service center clean lens die...org tu cas rm180..tataw la betui ke tak kan..huhu...normal ke tu?
aku rse dh stended 180.sblm ni aku tny kt loyak die ckp dlm 150 gitu la..