PDA

View Full Version : Night Shoot Jetty



nizambm
26th February 2010, 02:20 AM
http://i889.photobucket.com/albums/ac93/tokpanjang/JETY-800.jpg?t=1267120509

Exposure Time = 25"
F Number = F11
Exposure Program = Aperture priority
ISO Speed Ratings = 100
Metering Mode = Pattern
Focal Length = 48mm

Kali pertama buat night shoot...minta komen dari otai-otai kat sini...

Saufi1523
27th February 2010, 10:34 AM
Nice composition.

budak_comel
27th February 2010, 10:59 AM
perrhh..
smart la...

nizambm
27th February 2010, 12:00 PM
Salam...

Saufi & budak comel...TQ :-)
Ni... first shoot night lanscape dengan long exposesure.

ErieAdn
27th February 2010, 12:11 PM
Salam...

Saufi & budak comel...TQ :-)
Ni... first shoot night lanscape dengan long exposesure.
Kalo long exposure nak kene pakai tripod kan..!!?:-)

nizambm
27th February 2010, 12:20 PM
Kalo long exposure nak kene pakai tripod kan..!!?:-)

Yapp, Erie... untuk long expossure kene pakai tripod atau apa-apa benda yang boleh stabilkan camera dari shaking...

azrulhazle
27th February 2010, 01:54 PM
nice shoot...

dododol
28th February 2010, 01:47 AM
waa...cantik..arr..itu hari aku ade wat gak nite shoot tp....smua jd libang libu...kes xder tripod...kne bli tripod ni...kt jeti mana..haa

nizambm
1st March 2010, 01:40 AM
nice shoot...

TQ azrul...:-)

nizambm
1st March 2010, 01:48 AM
waa...cantik..arr..itu hari aku ade wat gak nite shoot tp....smua jd libang libu...kes xder tripod...kne bli tripod ni...kt jeti mana..haa

Thanks...
Kena beli tripod.., kecualilah bleh pegang cam. tanpa goyang selama lebih 20 sec...
Location ni kat Penang ( sebelah pulau )...bersebelahan tempat Feri berlabuh...
Kalau mai Penang rogerlah boleh pi shot sama2...:-c

8sharp
1st March 2010, 02:02 AM
cun. syabas.

nizambm
1st March 2010, 02:09 AM
cun. syabas.

TQ...bro Sharp

kleo28
1st March 2010, 09:10 AM
Pic ok...cuma framing agak kureng skit...1st punya tiang layar tu kalau xtercrop sure akan lebih elok...maybe u shud try diff angle to get it full...

raden
1st March 2010, 10:36 AM
Cun. Tapi senget sikit. Kalau mampu nanti, beli ballhead yang ada liquid level.

dododol
1st March 2010, 05:09 PM
Thanks...
Kena beli tripod.., kecualilah bleh pegang cam. tanpa goyang selama lebih 20 sec...
Location ni kat Penang ( sebelah pulau )...bersebelahan tempat Feri berlabuh...
Kalau mai Penang rogerlah boleh pi shot sama2...:-c
baru balik Penang....panas dan jammed kt sana...area tg bungah...
tp sebelah glugor nun trafik tenang jer..tp maintain panas...musim la katakan...
terigin gak nk shoot waktu mlm mse kt penang..tp...tripod xde bek xyah..he

nizambm
1st March 2010, 10:45 PM
Pic ok...cuma framing agak kureng skit...1st punya tiang layar tu kalau xtercrop sure akan lebih elok...maybe u shud try diff angle to get it full...

Yup... tiang tu tercrop skit...sy guna D80 frame coverage +- 95% sebab tu sangkakan dah full cover.
Anyway thanks for comment...akan berhati2 selepas ini../:)

nizambm
1st March 2010, 10:50 PM
Cun. Tapi senget sikit. Kalau mampu nanti, beli ballhead yang ada liquid level.

Thanks for comment...tengah kumpul $-) tuk beli new tripod.

nizambm
1st March 2010, 10:57 PM
baru balik Penang....panas dan jammed kt sana...area tg bungah...
tp sebelah glugor nun trafik tenang jer..tp maintain panas...musim la katakan...
terigin gak nk shoot waktu mlm mse kt penang..tp...tripod xde bek xyah..he

Sekarang ni memang panas terutama sebelah utara semenanjung...baru balik dari Kedah, area Kuala Nerang.
Panas ooo...
X pa, lain kali nak turun beli tripod dulu tau pun beli je kat sini...leh kita shot sama2.

isazmie
26th April 2010, 10:45 PM
horizon nampak sedikit sengek..

nizambm
26th April 2010, 11:12 PM
horizon nampak sedikit sengek..

Ya senget skit...
Terima kasih atas komen...akan berhati2 di lain kali.:-)