Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22

Thread: TSUNAMI DI JEPUN.. semoga kita perolehi iktibar daripada-NYA

  1. #1

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Putrajaya, Penang & Kedah
    Posts
    179

    TSUNAMI DI JEPUN.. semoga kita perolehi iktibar daripada-NYA

    Diantara gambar2 yang turut dikongsi dunia..











    Sekadar berkongsi maklumat..

    untuk gambar2 yang berikutnya.. sila ke sini..
    http://news.ifeng.com/photo/hdnews/d...23866_25.shtml
    p/s: gambar ini bukan saya punya..
    Last edited by gwack; 14th March 2011 at 04:17 PM.
    "=)) Kalau dah takda akar.. rotan pun berguna...
    :-o http://mascovy.cjb.net /!\ Tu pon kalau bleh buka!! "

  2. #2

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    JB-Nilai-Cyberjaya
    Posts
    39

    Re: TSUNAMI DI JEPUN.. semoga kita perolehi iktibar daripada-NYA

    link tak bleh bukak la bos..

  3. #3

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Melaka
    Posts
    3,986

    Re: TSUNAMI DI JEPUN.. semoga kita perolehi iktibar daripada-NYA

    error..gambar x kuar..

  4. #4

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Putrajaya, Penang & Kedah
    Posts
    179

    Re: TSUNAMI DI JEPUN.. semoga kita perolehi iktibar daripada-NYA

    "=)) Kalau dah takda akar.. rotan pun berguna...
    :-o http://mascovy.cjb.net /!\ Tu pon kalau bleh buka!! "

  5. #5

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Subang Perdana
    Posts
    903

    Re: TSUNAMI DI JEPUN.. semoga kita perolehi iktibar daripada-NYA

    mana gambar ni..aduyai

  6. #6

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Melaka
    Posts
    3,986

    Re: TSUNAMI DI JEPUN.. semoga kita perolehi iktibar daripada-NYA



    salah-satu gambarnya...

  7. #7

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    pasir berdengung jb
    Posts
    1,004

    Re: TSUNAMI DI JEPUN.. semoga kita perolehi iktibar daripada-NYA

    trime kasih tuan tanah bg link..aku up skit utk tontonan umum





    p/s - plant nuclear tu da meletup arini buat kali ke2 dlm 3 ari..hope kte berdoa la agar radiasi tu xde smpi negara kte walaupn dr segi logik agak sukar utk smpi kesini..aminn

  8. #8

    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Ampang Jaya/johor bahru
    Posts
    403

    Re: TSUNAMI DI JEPUN.. semoga kita perolehi iktibar daripada-NYA

    amin.. arap2 mcm tu lar...

  9. #9

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Kemaman & Bandar Puteri, Puchong
    Posts
    1,469

    Re: TSUNAMI DI JEPUN.. semoga kita perolehi iktibar daripada-NYA

    Bila bencana2 besar macam ni jadi, memang patut kita buka mata, buka hati dan ambil iktibar atas apa yang berlaku. DIA hanya boleh hancurkan satu negara dalam sekelip mata sahaja dengan kehendak-Nya. Saya terkejut dan sedih dengan nasib yang menimpa rakyat Jepun. Beberapa rakan saya di sana telah saya hubungi, ada yang terlepas dari bencana, ada juga yang menjadi salah seorang yang menghadapinya. Namun, Alhamdulillah semua selamat walaupun dalam keadaan kekurangan air, elektrik, makanan dan sebagainya. Rakan saya di Tsukuba beritahu, elektrik bakal dicatukan, bagaimana dan bila tak pasti.

    Kalau ada yang bermurah hati nak membantu boleh berikan sumbangan melalui Groupsmore (Groupon Malaysia). Hanya RM3 sahaja, mungkin kecil nilainya namun kalau kita bersatu, benda yang kecil akan jadi besar. Sila ke link ini > http://www.groupsmore.com/cities/mul...n-red-crescent untuk memberikan sumbangan. Harap dapat sebarkan berita ni kepada yang lain2.
    Photography is not about the gears,it is about how you photograph.

  10. The Following User Like This Post:


  11. #10

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    pasir berdengung jb
    Posts
    1,004

    Re: TSUNAMI DI JEPUN.. semoga kita perolehi iktibar daripada-NYA

    esok kne berjage2 if hujan di kawasan masing2 kerana berkemungkinan hujan tersebut mmbawa asid or radiasi dr bencana nuklear tu..hrap2 rakan2 sume berjage2 nanti..

  12. #11

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Kemaman & Bandar Puteri, Puchong
    Posts
    1,469

    Re: TSUNAMI DI JEPUN.. semoga kita perolehi iktibar daripada-NYA

    Quote Originally Posted by andy nikon View Post
    esok kne berjage2 if hujan di kawasan masing2 kerana berkemungkinan hujan tersebut mmbawa asid or radiasi dr bencana nuklear tu..hrap2 rakan2 sume berjage2 nanti..
    Minta maaf, berita pasal hujan asid dan sebagainya tu palsu. Hanya khabar angin yang tiada sumber yang boleh dipercayai. Saya harap sesiapa yang menerima mesej ni dapat hentikan penyebaran mesej ni untuk elakkan keadaan panik kepada orang awam. Tiada sebarang amaran dikeluarkan berkenaan hujan asid sebagainya oleh IAEA atau badan2 pemantau nuklear yang lain. Difikir secara logiknya, Jepun sendiri tidak mengeluarkan amaran ini, apatah lagi kita ribuan batu jauhnya dari Jepun. Saya harap penyebaran berita palsu ini dapat dihentikan untuk mengelakkan kekeliruan dan menimbulkan keadaan panik dikalangan orang awam.
    Photography is not about the gears,it is about how you photograph.

  13. The Following User Like This Post:


  14. #12

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    pasir berdengung jb
    Posts
    1,004

    Re: TSUNAMI DI JEPUN.. semoga kita perolehi iktibar daripada-NYA

    ye ker..time kasih bro izzat..mntak maap la sume mane2 yg da tersebar kn psl bnde alah ni..sory gengs..

  15. #13

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Kemaman & Bandar Puteri, Puchong
    Posts
    1,469

    Re: TSUNAMI DI JEPUN.. semoga kita perolehi iktibar daripada-NYA

    Quote Originally Posted by andy nikon View Post
    ye ker..time kasih bro izzat..mntak maap la sume mane2 yg da tersebar kn psl bnde alah ni..sory gengs..
    xper..kita sama2 beringat..kita nak bagi orang prihatin pasal benda ni boleh, tapi sebolehnya sertakan sekali fakta dan sumbernya.
    Photography is not about the gears,it is about how you photograph.

  16. #14

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    pasir berdengung jb
    Posts
    1,004

    Re: TSUNAMI DI JEPUN.. semoga kita perolehi iktibar daripada-NYA

    kwn kt upm yg bg..dlu aku ade gak wt assgmnt pasal chernobyl nuclear plant tu.(wt asgmnt last mnit just utk lulus..hehe)..mmg effect die smpi skrg still ade kesan pd manusia dkat kwsan sekitar nye..jauh berkilometer dr tmpt asal die..tp yg ni xtau la walaupn tak mustahil..harap2 xde la smpi kt sini..

  17. #15

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,340

    Re: TSUNAMI DI JEPUN.. semoga kita perolehi iktibar daripada-NYA

    ada orang kata sebab masa jepun membangun dia tak kaji kawasan sekeliling then tak peka dengan climate change and green technologies. hoho
    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •