Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20

Thread: apa itu LOW KEY dan HIGH KEY

  1. #1

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    "Kerajaan CINTA"
    Posts
    1,527

    apa itu LOW KEY dan HIGH KEY

    ada kkwn kat dalam forum nih tahu tak?
    boleh kita syer sama2...






    -----------------------------------------------------------
    http://sagafiore.fotopages.com

  2. #2

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Selangor
    Posts
    1,109
    apa benda tu? terangkan sikit...
    http://www.brahym.com
    brahym.fotopages.com

    "It's a tool that lets your eye become the picture, most important thing is just to get comfortable with the tools you have." DAVID BURNETT

  3. #3

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di depannya masjid, di belakangnya mini market..
    Posts
    2,323
    What da....??? Mcm psl note lagu jer nih
    “the only time politicians tell the truth is when they call each other liars” http://abahwafi.fotopages.com

  4. #4

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    "Kerajaan CINTA"
    Posts
    1,527
    ingtkan ada kkwn yg tau..
    apa kata kita tanya pendapat TED ADNAN plk?

  5. #5

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    International Hill, UK
    Posts
    1,309
    Merujuk pada portrait, High Key adalah apabila pengcahayaan secara amnya terang (bright), high contrast. Contohnya macam gambar yg incik ayares ambik ini:



    Low key menggunakan pengcahayaan yang rendah, tetapi menghasilkan photo yang mempunyai "mood" dan warna yang dalam (deep colors), kontrast yang rendah.




    .

  6. #6

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di depannya masjid, di belakangnya mini market..
    Posts
    2,323
    Terima kasih guru Bubba.... :P
    “the only time politicians tell the truth is when they call each other liars” http://abahwafi.fotopages.com

  7. #7

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Selangor
    Posts
    1,109
    TQ TQ, so camner nak buat high/low key tu? maksud saya, apa yang nak disetkan kat kamera kita?
    http://www.brahym.com
    brahym.fotopages.com

    "It's a tool that lets your eye become the picture, most important thing is just to get comfortable with the tools you have." DAVID BURNETT

  8. #8

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    International Hill, UK
    Posts
    1,309
    Ni kena pergi kelas Pengcahayaan Ted Adnan, hari sabtu ni ... banyak membabitkan lighting dan juga metering of the subject.

  9. #9
    High Key and Low Key ..

    Ni di amek dr website tu ...

    COntoh Gambar low key ..



    Contoh Gambor Highkey ..



    Harap Membantu ,,

  10. #10

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    malacca n klate
    Posts
    536
    ooo.. camnie rupenye low key n high key
    ~there are always two people in every picture... the photographer and the viewer~
    _____________________________________
    http://xcrime69.fotopages.com

  11. #11

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    "Kerajaan CINTA"
    Posts
    1,527
    erm..
    thanks..
    hebat2 semua kkwn kat fotopages nih..
    hehehe...



    -----------------------------------------------------------
    http://sagafiore.fotopages.com

  12. #12

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Selatan Tanahair
    Posts
    5,474
    satu info yang amat berguna.... tq juga sifoo bubba kerana meng highlightkan foto ese..heheee..

  13. #13

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    International Hill, UK
    Posts
    1,309
    jangan la panggil sifoo .... segan ese
    ops: ops: ops:

  14. #14

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Selatan Tanahair
    Posts
    5,474
    ala...kalu orang cina2.. tak kira saper yang mengajar dia dan dia belajar ngan orang tuh.. dia kena hormat dan panggil sifoo... citer kungfu cina tuh.. gitu2 la..hehe.. apa nak segankan. kita yang anggap sifoo tuh terlebih power..sedangkan sifoo mana2 pun kena belaja gak lagi.. belajar kan sampai ke liang lahad.. tak gitu sifoo bubba? hehehehee

  15. #15

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Putrajaya
    Posts
    399
    kasi up la satu gambar high key and low key, baru clear sikit
    Insyi @ Ulu Kelang - http://theniceidea.com/blog

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •