Page 3 of 24 FirstFirst 1234513 ... LastLast
Results 31 to 45 of 348

Thread: Harga Pasaran | Nikon D90

  1. #31

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    24

    Re: Harga Pasaran | Nikon D90

    kat pc fair JB dorang tolak D90 dgn harga rm3.5k or rm3.4k ajer,byk freegift lah.kedai mee too rm3888 dgn freegift biasa lah dah jd 8GB bag and tripod cap ayam hehe gerammm gerammmm

  2. #32

    Join Date
    Feb 2010
    Location
    ipoh
    Posts
    27

    Re: Harga Pasaran | Nikon D90

    kwn ak ada recommend website ni. harga mmg murah gile tp ak x sure lah kalao AP set ke atau x. tp kalao berminat blh contact ngan seller nye than jumpa face 2 face. dia siap bg tgk skali camera tu depan mata. lebih2 duit tu blh la beli accessory lain.

    http://www.cresdo.com/psearch?main_p...nikon+d90+body

  3. #33

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    pasir gudang johore
    Posts
    342

    Re: Harga Pasaran | Nikon D90


  4. #34

    Join Date
    Nov 2009
    Location
    KL Perak N9
    Posts
    99

    Re: Harga Pasaran | Nikon D90

    maknanya betul la harga d90 ni dah turun ya?
    klu mmg btl harga skitar rm3.4-rm3.5, mmg nk ambik dah ni...
    cuma takut ap/grey set je...

  5. #35

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    "Alam Fantasi"
    Posts
    812

    Talking Re: Harga Pasaran | Nikon D90

    semalam saya ada p kat Low yat KL.. harga nikon D90 turun bebenar..asik dgr org cerita je.. saya p sendiri ngok dan terjumpa dgn DBoy lak.. hehe.. memang benar Nikon D90 dah murah.. boleh dapat dgn Body+kit lens+acc yg lain dgn harga RM3300/3350/3399/3499... macam2 harga yg di tawarkan.. p cari yg mana terbaik jgn yg terbalik pulak.. hehehe
    Merealisasikan Impian dan Idaman Anda Dengan 1001 Kenangan Terindah....

  6. #36

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,491

    Re: Harga Pasaran | Nikon D90

    TQ tuan serigala di atas info terkini lagi sensasi... bikin gue keterrrrr... isk2.. bajet ooo bajetttt....

  7. #37

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    5

    Re: Harga Pasaran | Nikon D90

    aku baru balik dr the mines. Ada jual D90 rm3350/rm3499 (body+lense).

  8. #38

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Kelate - KL, France
    Posts
    633

    Re: Harga Pasaran | Nikon D90

    bermakna akan kuar d90s kut hehe
    x pon d700s uh tempting

  9. #39

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    pasir gudang johore
    Posts
    342

    Re: Harga Pasaran | Nikon D90

    Quote Originally Posted by xjukie View Post
    bermakna akan kuar d90s kut hehe
    x pon d700s uh tempting

    ade bran.....

  10. #40

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    pasir gudang johore
    Posts
    342

    Re: Harga Pasaran | Nikon D90


    lagi dasyap...

    nampaknye perang fullframe telah bermula.

  11. #41

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,333

    Re: Harga Pasaran | Nikon D90

    Quote Originally Posted by zammie View Post

    lagi dasyap...

    nampaknye perang fullframe telah bermula.
    x mungkin ni... gilo hidef lcd.... kekekeke...

    D95 a bit of logic.... nak compete dgn 550d yg fullHD video tu....
    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  12. #42

    Join Date
    May 2009
    Location
    Orang Melaka Tinggal di Cherating...
    Posts
    281

    Re: Harga Pasaran | Nikon D90

    Quote Originally Posted by akuss15 View Post
    x mungkin ni... gilo hidef lcd.... kekekeke...

    D95 a bit of logic.... nak compete dgn 550d yg fullHD video tu....

    Bro akuss...
    mmg tertunggu komen bro... nak tanya sikit Canon 550D tu apa keistimewaan dia berbanding D90.. dari segi teknologi dan sebagainya orang kata harga accessories barang2 canon lagi mahal ye ke... saya ada try intai2 kedai yg jual canon ni kat melaka ari tu dia punya manual kalau xsilap dahsyat siap dengan contoh2 gambar berwarna lagi.. besar & tebal lak tu.. apasall nikon ni kedekut sangat heheee...

    Senyum hanty zain dengar nntii..

  13. #43

    Join Date
    Feb 2010
    Location
    TERENGGANU | KELANTAN | PAHANG
    Posts
    109

    Re: Harga Pasaran | Nikon D90

    Quote Originally Posted by zammie View Post

    lagi dasyap...

    nampaknye perang fullframe telah bermula.
    Huhuhu.. best2..

  14. #44

    Join Date
    Feb 2010
    Location
    TERENGGANU | KELANTAN | PAHANG
    Posts
    109

    Re: Harga Pasaran | Nikon D90

    Yang macam ni bila plak nak kuar..


    ekekeke...

  15. #45

    Re: Harga Pasaran | Nikon D90

    Quote Originally Posted by ErieAdn View Post
    Yang macam ni bila plak nak kuar..


    ekekeke...
    Dalam kamera ada Photoshop.. hahahhaha....

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •