Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 30 of 30

Thread: Harga Pakej Fotografi Perkahwinan di Batu Pahat

  1. #16

    Re: Harga Pakej Fotografi Perkahwinan di Batu Pahat

    OT sket...maaf.tumpang tanya. biasa kalau kat Batu Pahat. buat outdoor kat mana? adik ipar saya nak kahwin
    lihat dari mata hati...

  2. #17

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Batu Pahat, Johor Darultakzim.
    Posts
    1,296

    Re: Harga Pakej Fotografi Perkahwinan di Batu Pahat

    Quote Originally Posted by mr bandit View Post
    OT sket...maaf.tumpang tanya. biasa kalau kat Batu Pahat. buat outdoor kat mana? adik ipar saya nak kahwin
    banyak bro... nak tasik ke pantai ke hutan ke semua ada...

  3. #18

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    1,898

    Re: harga pakej fotografi perkahwinan di bp

    Quote Originally Posted by princeadnil View Post
    so.. harga tu dah include upah keje 2 hari ek.. cam nie..member baik saya minta saya jadi photographer dier..kawan dari sekolah rendah..nak tolak pun serba salah..tapi kalau buat inilah yang pertama sekali buat.. saya cuba ajak dier kuar n amik gambar dia guna 35mm..tapi x secantik mana.. 50mm baru ok..tapi lau majlis cam susah nak tukar2 lens..
    1. adakah saya patut beli lens lain?kalau ya apa cadangannya??
    2. berapa harga yang patut saya letak??
    harap sudi membantu..terima kasih..

    p/s: saya jarang balik bp coz saya tinggal kat kota damansara.. tapi saya kat bp tinggal kat taman soga.. kalau bebila ada tt lagi insyaallah join..
    Sorrylah nak mencelah gak...Kalau member baik....dan ko x pernah jadi wedding photog...x yah berkirala...kira duit minyak ngan upah cuci pun dah kira ok dah...tul tak? rasanya duit minyak pun x yah sbb ko mmg nak balik Kg pi wedding dia...nama pun member....kalau jadi biasa2 pun dia x leh marah...yela...kalau kau shoot 200 keping...print 4R = RM0.35 sekeping...baru RM70.00...belikan album RM30.00 total RM100.00...habis cerita...kalau nak gak duit minyak ambik la lagi RM100.00 jadi RM200.00... ....ye la...member baik ataupun sedara mara ni x yahla berkira sangat...lainla kalau ko betul2 wedding photog dan ini ko punya income then x salah kalau nak charge sampai RM1,600.00 ataupun lebih...

    Pandangan ikhlas aku je....peace...

  4. #19

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    penang
    Posts
    686

    Re: harga pakej fotografi perkahwinan di bp

    Quote Originally Posted by Jai org Johor View Post
    Sorrylah nak mencelah gak...Kalau member baik....dan ko x pernah jadi wedding photog...x yah berkirala...kira duit minyak ngan upah cuci pun dah kira ok dah...tul tak? rasanya duit minyak pun x yah sbb ko mmg nak balik Kg pi wedding dia...nama pun member....kalau jadi biasa2 pun dia x leh marah...yela...kalau kau shoot 200 keping...print 4R = RM0.35 sekeping...baru RM70.00...belikan album RM30.00 total RM100.00...habis cerita...kalau nak gak duit minyak ambik la lagi RM100.00 jadi RM200.00... ....ye la...member baik ataupun sedara mara ni x yahla berkira sangat...lainla kalau ko betul2 wedding photog dan ini ko punya income then x salah kalau nak charge sampai RM1,600.00 ataupun lebih...

    Pandangan ikhlas aku je....peace...
    ya... mcm tu lah kawan....aku pun pernah melaluinya...masa aku kawen, kwn aku jadi photograper...dia tak amik duit satu sen pun...siap bagi hadiah gambar dlm 2 frame besar + gambar 4r dlm album lagi...sampai hari ni aku kenang jasa dia

  5. #20

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Johor Bahru
    Posts
    387

    Re: Harga Pakej Fotografi Perkahwinan di Batu Pahat

    Tp kalau memang wedding photog, kawan yg kawen tu takyah lah nk berkira sangat. Kawan kawan jugak, bisnes bisnes jugak. Sebagai hadiah, wedding photog tu buatlah special sikit untuk kawannya. Tp harga tetap sama.
    Jangan asyik dok tanya, pergilah membaca.

  6. #21

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    KUANTAN
    Posts
    57

    Re: Harga Pakej Fotografi Perkahwinan di Batu Pahat

    lagi senang dan tak pening kepala..ko ambik upah shoot jer...cuci dan buat album tu suh je member ko buat sendiri..kadang2 susah nak kira bila member2 nie..

    kalau dia tanya berapa..cakap.."bagi jer seikhlas hati dia"

    aku selalu wat camtu..alhamdullilah..rezeki allah bagi ikut lain lak.."dunia ni penuh dgn mesteri"
    facebook saya....taip nama " bardsniper "

  7. #22

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    pasir gudang johore
    Posts
    342

    Re: Harga Pakej Fotografi Perkahwinan di Batu Pahat

    xsemua org mampu nk amik pakej gmbr riban2 punye harga...
    aku penah alami nk kawin time ekonomi down.. rege beras naik giler2.. penim kepala eden..
    nasib baik ade mmber photograper..tolong shoot tp aku cuci sendiri siap g outdoor lg..
    dia x minta pe2..cume mintak boncrot lbh..
    skrg dia dh bukak kedai photograper.. mmg murah rejeki dia.

    skrg aku lak terkene racun dia..ha..ha..ha..

    stail aku= tanye budget diorang baru fitkan pakej... (rege boleh runding)
    pastu rajin2 la survey tmpt cuci murah punye..
    setakat 4r 0.25 cen boleh dpt kalau cuci byk2..
    kalau rajin lg cr tmpt jual sticky album jual borong punye..
    kilang tempah custom album.. emm.. byk lg laa...

    penat naip..
    sekian pndpt yg x seberape...

  8. #23

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    kg kt Georgetown, duduk kt Melaka
    Posts
    205

    Re: Harga Pakej Fotografi Perkahwinan di Batu Pahat

    betul tu...dgn kwn2 xpyh berkira...kalau nk cas pn...kira ambik duit kopi je...
    ikhlas dia la nk bg berapa...xpyh la letak rega ...

  9. #24

    Re: Harga Pakej Fotografi Perkahwinan di Batu Pahat

    Kalau ini kali pertama nak shoot wedding dan iainya adalah wedding sahabat baik anda serta sememangnya telah diminta tolong oleh sahabat baik anda MAKA saya rasa tak perlu charge. Just shoot and burn softcopy bagi kat dia, ataupun kalau dia nak print charge harga print aje. Percayalah rezeki anda akan makin bertambah dan perkahwinan ini akan merupakan platform serta benchmark anda untuk memulakan satu perjalanan yang lebih jauh dalam bidang wedding photography.
    Majulah Fotografi Untuk Negara
    http://rafi.fotopages.com

    Photoshoot in Melaka and need cheap place to stay in big group? Try homestay @ RM120/night
    http://www.homestaymelaka.com

  10. #25

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Johor Bahru
    Posts
    387

    Re: Harga Pakej Fotografi Perkahwinan di Batu Pahat

    Quote Originally Posted by zammie View Post
    xsemua org mampu nk amik pakej gmbr riban2 punye harga...
    aku penah alami nk kawin time ekonomi down.. rege beras naik giler2.. penim kepala eden..
    nasib baik ade mmber photograper..tolong shoot tp aku cuci sendiri siap g outdoor lg..
    dia x minta pe2..cume mintak boncrot lbh..
    skrg dia dh bukak kedai photograper.. mmg murah rejeki dia.

    skrg aku lak terkene racun dia..ha..ha..ha..

    stail aku= tanye budget diorang baru fitkan pakej... (rege boleh runding)
    pastu rajin2 la survey tmpt cuci murah punye..
    setakat 4r 0.25 cen boleh dpt kalau cuci byk2..
    kalau rajin lg cr tmpt jual sticky album jual borong punye..
    kilang tempah custom album.. emm.. byk lg laa...

    penat naip..
    sekian pndpt yg x seberape...
    betul tu..tanya bajet dia. tp rasanya dia org mampu lah nak bayar caj shoot and burn. bagi aku itu pakej yang paling baik. pengantin boleh cuci gambar bila2 masa dia suka iaitu ketika dia ada duit. dia pun boleh design custom album sendiri atau boleh cari kedai yang paling murah. fotog pun tak pening kepala. Cuma fokus kat shoot gambar baek punya.
    Jangan asyik dok tanya, pergilah membaca.

  11. #26

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Batu Pahat, Johor
    Posts
    1,682

    Re: Harga Pakej Fotografi Perkahwinan di Batu Pahat

    Ada kedai amik harga print murah, tapi kerana nak jimat ink gambar jadi meraban over. Biar print mahal sikit tapi gambar berkualiti. Amik gambar kawan tak yahlah berkira sangat. Inshaallah tuhan bagi rezeki lain.

  12. #27

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    SBCR, Sg Buloh Selangor
    Posts
    65

    Re: Harga Pakej Fotografi Perkahwinan di Batu Pahat

    salam..
    setuju sgt dgn ape yg diperkatakan..dengan kawan2 ni x perlu nak berkira sgt..mana yg termampu kita bantu..kita bantu...tgk kawan gembira, kita pun jadi gembira..janji dlm hati kita tu niat nak membantu dan meringankan beban dia yg rsenye mmg terbeban kot..

    *teringat sorg kawan yg kenduri kawinnya tiada photograper, aku tgkap gmbr pakai phone camera..dia tgk gmbr tu terus minta nak cuci..aduhhh sahabatku...*
    .: Kau dan Aku : U All Nak U All Cuber :.

  13. #28

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Batu Pahat, Johor Darultakzim.
    Posts
    1,296

    Re: Harga Pakej Fotografi Perkahwinan di Batu Pahat

    bro aku rasa betul la yg kawan2 lain cakap....

    kau pun rasa mcm belum bersedia lagi... kalau aku la kan passion dlm fotografi nie aku bagi free aje kt kawan2 aku yg kawin. tapi kalau itu adalah sumber pendapatan aku maka aku harap kawan2 lak yg tolong aku dan jgn la nak berkira sgt.. sbb kalau kawan2 tak nak menilai hasil kerja kawan payah la mcm tuh....

  14. #29

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    pasir gudang johore
    Posts
    342

    Re: Harga Pakej Fotografi Perkahwinan di Batu Pahat

    Quote Originally Posted by moque View Post
    salam..
    setuju sgt dgn ape yg diperkatakan..dengan kawan2 ni x perlu nak berkira sgt..mana yg termampu kita bantu..kita bantu...tgk kawan gembira, kita pun jadi gembira..janji dlm hati kita tu niat nak membantu dan meringankan beban dia yg rsenye mmg terbeban kot..

    *teringat sorg kawan yg kenduri kawinnya tiada photograper, aku tgkap gmbr pakai phone camera..dia tgk gmbr tu terus minta nak cuci..aduhhh sahabatku...*
    aduhh... sedih bebenor aku mendengarnya..
    slalu gak g knduri kawin tgk pengntn duk keras atas pelamin (sb xde photog nk tlg posing2) ade la sedare2 amik gmbr pakai hp dgn compact kamera..

    *dalam hati ade taman..

  15. #30

    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Batu Pahat, JOHOR.
    Posts
    125

    Re: Harga Pakej Fotografi Perkahwinan di Batu Pahat

    Quote Originally Posted by zammie View Post
    aduhh... sedih bebenor aku mendengarnya..
    slalu gak g knduri kawin tgk pengntn duk keras atas pelamin (sb xde photog nk tlg posing2) ade la sedare2 amik gmbr pakai hp dgn compact kamera..
    Ni pengalaman saya... saya pernah dapat job sanding olok-olok (photoshoot semula kat tempat Mak Andam) disebabkan foto masa majlis resepsi kurang sangat kualitinya (disebabkan kamera & jurufoto newbie).

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •