Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 36

Thread: Signature Dalam Gambar

  1. #16

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Tmn. Equine, Puchong,Putrajaya
    Posts
    153

    Re: Signature Dalam Gambar

    wahh..tq..tq

  2. #17

    Re: Signature Dalam Gambar

    salam kawan-kawan,

    kalu guna photoscape..boleh..kan...

    t-kasih...

  3. #18

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    di boRneO sekarang
    Posts
    39

    Re: Signature Dalam Gambar

    akhirnye dapat.
    tQ semua!!!
    E S T A B L I S H E D ::2010::

  4. #19

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Putrajaya
    Posts
    73

    Re: Signature Dalam Gambar

    Quote Originally Posted by mail00 View Post
    yup..cara nih lebih senang n pantas..

    tut dia yg aku tahu la..

    1.open ps
    2.new file>saiz tu agak2 la..jgn besa ngat
    3.pilih Text>taipkan apa2 text yg nak sebagai watermark
    4.pastuh pegi Edit>Define Brush Preset>namakan fail Brush tersebut
    5.dah selesai...
    6.nak tengok hasilnya..klik Brush,pastuh tengok kat Brush Preset korang dah ada brush watermark anda...ok

    sesapa ada cara lain??
    salam tuan..
    nak tnya.. hamba dah wat sptmana penerangan di atas..
    dh save, tp kat brush xde..camano ekk?
    - IT'S NOT WHAT YOU SEE, BUT THE WAY YOU SEE IT -

  5. #20

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Subang Jaya
    Posts
    116

    Re: Signature Dalam Gambar

    Quote Originally Posted by abeimm View Post
    salam kawan-kawan,

    kalu guna photoscape..boleh..kan...

    t-kasih...
    photoscape pun buleh...nak senang, create dan save sbg .jpg file

  6. #21

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Putrajaya
    Posts
    73

    Re: Signature Dalam Gambar

    salam..

    1 lg prtanyaan..
    sblm ni sy dah wat spt yg abam mail trangkan..
    dah save..
    masalahnya, sy try wat baru..tapi bila dh siap xleh nak klik kat Define Brush Preset 2..
    harap otai2, abam2 sudi mmbantu..
    - IT'S NOT WHAT YOU SEE, BUT THE WAY YOU SEE IT -

  7. #22

    Re: Signature Dalam Gambar

    Just nak share dan beritahu...pakai Light Room 3 pun boleh dan senang. Boleh buat sama ada tulisan atau pun gambar (logo). boleh buat pre set dan setiap kali export gambo ke JPG...boleh masukkan sekali watermark. err sori, aku tak berapa pandai nak mengajar dalam bentuk menulis ni....

  8. #23

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    kedah,penang
    Posts
    92

    Re: Signature Dalam Gambar

    Quote Originally Posted by Flyguy View Post
    salam..

    1 lg prtanyaan..
    sblm ni sy dah wat spt yg abam mail trangkan..
    dah save..
    masalahnya, sy try wat baru..tapi bila dh siap xleh nak klik kat Define Brush Preset 2..
    harap otai2, abam2 sudi mmbantu..
    flyguy..ko kna klik brush yg ada kt sebelah kiri(yg ada lambang brush tuh) tu dulu.bru akn kuar brush ko wat td.selagi ko x klik,mmg xleh la nak klik kat Define Brush Preset 2...coba ko trai.

  9. #24

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Petaling Jaya, Malaysia, Malaysia
    Posts
    14

    Re: Signature Dalam Gambar

    Photoshop lebih praktikal dan senang kalau nak buat yg ganaz-2....atau nak hebat lagi pakai iDesign atau yg sewaktu dgnnya..

    p.s selalu pakai photoshop ajer..
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    Like Us !

  10. #25

    Join Date
    May 2010
    Location
    Puchong
    Posts
    802

    Re: Signature Dalam Gambar

    Quote Originally Posted by mail00 View Post
    yup..cara nih lebih senang n pantas..

    tut dia yg aku tahu la..

    1.open ps
    2.new file>saiz tu agak2 la..jgn besa ngat
    3.pilih Text>taipkan apa2 text yg nak sebagai watermark
    4.pastuh pegi Edit>Define Brush Preset>namakan fail Brush tersebut
    5.dah selesai...
    6.nak tengok hasilnya..klik Brush,pastuh tengok kat Brush Preset korang dah ada brush watermark anda...ok

    sesapa ada cara lain??
    cara ni yang terbaik. ada satu cara lagi create dalam action. cara buat action ni mudah jer...http://blog.epicedits.com/2008/03/07...oshop-actions/

  11. #26

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    bachok..skarang dok KL
    Posts
    504

    Re: Signature Dalam Gambar

    Quote Originally Posted by Skid493 View Post
    Just nak share dan beritahu...pakai Light Room 3 pun boleh dan senang. Boleh buat sama ada tulisan atau pun gambar (logo). boleh buat pre set dan setiap kali export gambo ke JPG...boleh masukkan sekali watermark. err sori, aku tak berapa pandai nak mengajar dalam bentuk menulis ni....
    menarik ni....cu citer..cu citer plan2 bro..ambo pun nak blajar gak guna lightroom nims wat watermark....

  12. #27

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Shah Alam
    Posts
    37

    Re: Signature Dalam Gambar

    aah..pki LR lagi sng..tp kena install plugin mogrify dlu..pastu kn install imagemagick..utk lebih lanjut tny encik google

  13. #28

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Putrajaya
    Posts
    73

    Re: Signature Dalam Gambar

    Quote Originally Posted by dewa_utara View Post
    flyguy..ko kna klik brush yg ada kt sebelah kiri(yg ada lambang brush tuh) tu dulu.bru akn kuar brush ko wat td.selagi ko x klik,mmg xleh la nak klik kat Define Brush Preset 2...coba ko trai.
    Time ksih pd abam Dewa..2la.. Kompius gak sbb xleh nk klik kt Define brush 2.. Sbb dh try wat sblum ni.. Yg sblm ni signature 2 ada.. Cuma saiz trlampau kecik.. sblm ni boleh klik define brush..yg dh wat sblm ni ada dlm preset 2.. Tpi bila wat baru xleh klik plak.. Gimana ya?
    - IT'S NOT WHAT YOU SEE, BUT THE WAY YOU SEE IT -

  14. #29

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Putrajaya
    Posts
    73

    Re: Signature Dalam Gambar

    Quote Originally Posted by Skid493 View Post
    Just nak share dan beritahu...pakai Light Room 3 pun boleh dan senang. Boleh buat sama ada tulisan atau pun gambar (logo). boleh buat pre set dan setiap kali export gambo ke JPG...boleh masukkan sekali watermark. err sori, aku tak berapa pandai nak mengajar dalam bentuk menulis ni....
    Kalo pkai lghtroom mcmana plak prosedur & tatakerja dia abam Skid? Bleh cite ngn lbih lnjut x? Harap abam2 sudi mmbantu hamba..
    - IT'S NOT WHAT YOU SEE, BUT THE WAY YOU SEE IT -

  15. #30

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    kedah,penang
    Posts
    92

    Re: Signature Dalam Gambar

    Quote Originally Posted by Flyguy View Post
    Time ksih pd abam Dewa..2la.. Kompius gak sbb xleh nk klik kt Define brush 2.. Sbb dh try wat sblum ni.. Yg sblm ni signature 2 ada.. Cuma saiz trlampau kecik.. sblm ni boleh klik define brush..yg dh wat sblm ni ada dlm preset 2.. Tpi bila wat baru xleh klik plak.. Gimana ya?
    cuba ko wat new file,gna photo,saiz (lanskap 4x 6) cuba saiz tulisan dlm 24.ko wat mcm biasa n save.pas 2 jgn lpa klik lambang brush sblah kiri dlu..rsanya kalu ko bkak brush preset mst ada pya.kdang2 dia nmpak kcik kt brush preset.ko kna perhati betul2 brush yg ko save.psal saiz tulisan tuh ko kna try smpai jmpa saiz yg bkenan dihati la.jgn penin dh la bro ..try n eror.
    Last edited by dewa_utara; 25th February 2011 at 02:44 PM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •