Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 36 of 36

Thread: Signature Dalam Gambar

  1. #31

    Re: Signature Dalam Gambar

    Quote Originally Posted by Flyguy View Post
    Kalo pkai lghtroom mcmana plak prosedur & tatakerja dia abam Skid? Bleh cite ngn lbih lnjut x? Harap abam2 sudi mmbantu hamba..
    Kemudahan ni terdapat pada Lightroom version 3. Tak perlu plug-in. Senang dan sangat2 best. Bukan sekadar text aje...logo2 yg kita creat pun boleh dimasukan (lebih cantik kalau logo atau gambar tu save as PNG). tutorial akan aku bagi...tapi aku ni tak de tokoh guru. Tak pandai betul le nak ngajar...

  2. #32

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    kedah,penang
    Posts
    92

    Re: Signature Dalam Gambar

    Quote Originally Posted by Flyguy View Post
    Kalo pkai lghtroom mcmana plak prosedur & tatakerja dia abam Skid? Bleh cite ngn lbih lnjut x? Harap abam2 sudi mmbantu hamba..
    lr3 ni simple ja..kalu yg simple watermark.
    1.klik edit
    2.klik edit watermark
    3.pastu plih watermark stail,sama ada grafik atau tulisan.(yg len tuh leh la ejas2 sendiri)
    4.create (save) file(boh la nama pa pun.cth : bunga)
    5.ciap.

    pas2 cra nk gna watermark tuh.
    1.pas abis mengedit gambar,klik file
    2.klik export
    3.pas 2 cri watermarking dan klik.(pilih file yg telah save "bunga" ).
    4.last skali klik export.gambar akan disave bersama watermark anda.

    p/s : gambar di save dlm folder untitled export.

    kalu ada slah tlong betulkan noh..slamat mencoba
    Last edited by dewa_utara; 25th February 2011 at 03:13 PM.

  3. #33

    Re: Signature Dalam Gambar

    Ni untuk video tutorial...

    Harap2 boleh membantu..

  4. #34

    Join Date
    May 2011
    Posts
    2

    Re: Signature Dalam Gambar

    guna watermark paling mudah..

  5. #35

    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    15

    Re: Signature Dalam Gambar

    saya pernah buat tutorial ringkas untuk cara2 mencipta watermark . saudara2 blh lawat di sini : http://cucutokwan-omaq.blogspot.com/...nggunakan.html

    saudara2 yg xtau nk buat watermark boleh la refer kt situ , tegur2 saya yg mna patot . untuk seragamkan watermark dalam setiap gambar saya gunakan plugin photoshop . boleh dapatkan di sini : http://www.photocitizen.com/lessons-...photoshop-cs5/

  6. #36

    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    10

    Re: Signature Dalam Gambar

    apa kelebihan buat signature nih...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •