Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 62

Thread: digitaliRis | Home of Malaysian Digital Infrared & False Color Photography

  1. #1

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,522

    Exclamation digitaliRis | Home of Malaysian Digital Infrared & False Color Photography

    Salam semua,



    Dengan ini di umumkan pelancaran tidak rasmi bagi produk terbaru iaitu digitaliRis yang mana kami menyediakan perkhidmatan mengubahsuai kamera dslr anda untuk kegunaan infrared photography.Buat masa ini 5 versi di perkenalkan terlebih dahulu dan versi-versi lain akan menyusul nanti.

    Oleh kerana website rasmi masih belum siap sepenuhnya, anda boleh layari fanpage digitaliRis dan juga group digitaliRis di facebook untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai versi-versi infrared dan bagaimana untuk mendapatkan perkhidmatan kami,


    Fanpages : http://www.facebook.com/digitaliris.malaysia

    Group : http://www.facebook.com/group.php?gid=116520441715716



    Salam Infrared
    Team digitaliRis
    Last edited by dome; 14th July 2010 at 11:10 PM.

  2. The Following 2 Users Like This Post:


  3. #2

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Bandar Diraja Klang
    Posts
    242

    Re: digitaliRis - Home of Malaysian Digital Infrared Photography

    pergh mcm2 versi baru muncul.. x abis lagi mentelaah versi avatar ni.. Congrats!!
    ~Dalam hidup kita seringkali berjumpa dengan pelbagai ragam manusia, kita bijak menilai tiap tindakan orglain betul atau salah, seperti menuntun filem/cerita.. kita sentiasa tidak puashati dengan plot/watak atau jalan cerita dan berharap dapat membetulkannya, tapi bila ianya berlaku kepada kita sendiri.. MAMPUKAH KITA MELAKUKANNYA?? ~~ Web : Http://MobileIRC.net @ Http://Shah.com.my @ http://www.facebook.com/cikebom || Contact : 0133002000 @ cikebom@gmail.com ~

  4. #3

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,522

    Re: digitaliRis - Home of Malaysian Digital Infrared Photography

    Department RnD digitaliRis sedang perah otak untuk hasilkan pelbagai versi lain lagi.. thehehehe

  5. #4

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,522

    Re: digitaliRis - Home of Malaysian Digital Infrared Photography

    digitaliRis telah di daftarkan di bawah Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) dengan lisen perniagaan bernombor 001942594-P


    harap maklum

  6. The Following 2 Users Like This Post:


  7. #5

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Antara Juru, Bukit Mertajam & AU2, Taman Keramat
    Posts
    734

    Re: digitaliRis - Home of Malaysian Digital Infrared Photography

    tak sabar rasanya nak berurusan dengan digitaliRis... ;-)
    "Sesungguhnya ilmu itu datangnya dari langit, pengetahuan datangnya dari pembacaan dan kuliah, ilham pula dari pengamatan, renungan dan pengalaman" - madah pujangga

    http://www.flickr.com/photos/fier1285/
    http://fier1285.fotopages.com

  8. #6

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Balai Polis Bkt Kepong
    Posts
    11,513

    Re: digitaliRis - Home of Malaysian Digital Infrared Photography

    saya sudah ada satu produk digital iris
    artist always say "great images" , " great colour", "perfect timing"..but gearhead always says "what camera did you use" . what lens did you use?", " can we see the EXIF data for the picture"..wakakakakka

  9. #7

    Re: digitaliRis - Home of Malaysian Digital Infrared Photography

    Tahniah buttet...hehehehhe
    Quote Originally Posted by buttet View Post
    saya sudah ada satu produk digital iris

  10. #8

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Petaling Jaya..Jordan
    Posts
    139

    Re: digitaliRis - Home of Malaysian Digital Infrared Photography

    .................??
    - Blue Heart -

  11. #9

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,522

    Re: digitaliRis - Home of Malaysian Digital Infrared Photography

    Quote Originally Posted by Dr Shinogu View Post
    .................??
    ada apa-apa masalah yang boleh di bantu?

  12. #10

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Petaling Jaya..Jordan
    Posts
    139

    Re: digitaliRis - Home of Malaysian Digital Infrared Photography

    Quote Originally Posted by dome View Post
    ada apa-apa masalah yang boleh di bantu?
    mcm xbpe nk paham la..maaf la sy ni beginner sgt
    - Blue Heart -

  13. #11

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: digitaliRis - Home of Malaysian Digital Infrared Photography

    dome deeba baru realise ir ni cantik..sibuk dia tanya camner nak buat..hanty kata "inilah yg abng dome" sibuk2 suh oprek dulu..:..bila hanty suggest oprek 350D tu dia sayang lak..hmm..1)apa solusi yg dicadangkan?? 2)bila shoot in ir perlu edit tak??(ni penting kerna kot2 klau hanty lak tetiba terminat, bab edit tu yang den lomah tu) ahhahaa...timakasih.
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  14. #12

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Balai Polis Bkt Kepong
    Posts
    11,513

    Re: digitaliRis - Home of Malaysian Digital Infrared Photography

    ala aunty kekekekeke



    ok apo gini

    IR manggis (nama baru dia aku lupa wkaka)
    artist always say "great images" , " great colour", "perfect timing"..but gearhead always says "what camera did you use" . what lens did you use?", " can we see the EXIF data for the picture"..wakakakakka

  15. #13

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,522

    Re: digitaliRis - Home of Malaysian Digital Infrared Photography

    Quote Originally Posted by zainzubir View Post
    dome deeba baru realise ir ni cantik..sibuk dia tanya camner nak buat..hanty kata "inilah yg abng dome" sibuk2 suh oprek dulu..:..bila hanty suggest oprek 350D tu dia sayang lak..hmm..1)apa solusi yg dicadangkan?? 2)bila shoot in ir perlu edit tak??(ni penting kerna kot2 klau hanty lak tetiba terminat, bab edit tu yang den lomah tu) ahhahaa...timakasih.
    deeba memang,cium kang baru tau..wakakakakaa
    ada versi tak perlu edit , mcm versi Semporna
    saya byk pakai versi ni pasal dah malas nak edit2 gambar ..thehehehe

  16. #14

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,522

    Re: digitaliRis - Home of Malaysian Digital Infrared Photography

    Quote Originally Posted by Dr Shinogu View Post
    mcm xbpe nk paham la..maaf la sy ni beginner sgt
    kalau tak faham kena .kalau tak tanya itu tanda-tanda nak jadi rockstar photographer

  17. #15

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Bandar Diraja Klang
    Posts
    242

    Re: digitaliRis - Home of Malaysian Digital Infrared Photography

    Price list utk oprek bg setiap version ada x? nak tgk.. dah boleh mula menabung kekekeke
    ~Dalam hidup kita seringkali berjumpa dengan pelbagai ragam manusia, kita bijak menilai tiap tindakan orglain betul atau salah, seperti menuntun filem/cerita.. kita sentiasa tidak puashati dengan plot/watak atau jalan cerita dan berharap dapat membetulkannya, tapi bila ianya berlaku kepada kita sendiri.. MAMPUKAH KITA MELAKUKANNYA?? ~~ Web : Http://MobileIRC.net @ Http://Shah.com.my @ http://www.facebook.com/cikebom || Contact : 0133002000 @ cikebom@gmail.com ~

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •