Page 2 of 28 FirstFirst 123412 ... LastLast
Results 16 to 30 of 409

Thread: Sony Alpha Family | Part 2

  1. #16

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kajang
    Posts
    566

    Re: Sony Alpha Family | Part 2

    berapa harganya...

  2. #17

    Re: Sony Alpha Family | Part 2

    hari tu usha2 kat low yat ngan sg wang start at rm480 ke 500 ++ last2 beli kat fotokem kajang rm600 siap ngan filter.. mahal kan.. lens tu dia jual rm530.. filter uv brand vitacon je.. tu pun sampai rm70.. malas nak banyak citer.. amik terus..

  3. #18

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kajang
    Posts
    566

    Re: Sony Alpha Family | Part 2

    kalau rajin boleh gi the mines jap.. tak jauh... rasanya boleh dpt murah lagi... ari tu tgk 50mm 1.4 boleh dapat RM1050...

  4. #19

    Re: Sony Alpha Family | Part 2

    ye ke.. hurm.. xpe.. target berikutnya nak beli wide lens.. any idea.. sal 11-18 or tamron 10-24.. ataupun de yang basic wide untuk group photo dan high perspektif..?

  5. #20

    Re: Sony Alpha Family | Part 2

    sudah lama tak menjengah sini..

    nak luas ngan aps-c = FISHEYE

    "Is it art? If the photo is strictly a document of a moment with no intent of composing or using elements to convey a message, that photo probably does not qualify as art. But if the photo creates an emotion sense of place. in the viewer, whether it’s nostalgia, melancholy, outrage, or humor, and if it also has craftsmanship, then perhaps it becomes art."-Jay Dickman

    http://www.flickr.com/photos/aqiera

  6. #21

    Re: Sony Alpha Family | Part 2

    adeh.. terus fisheye ke.. nanti la.. slow2.. hehehe..

  7. #22

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Mersing & Shah Alam
    Posts
    182

    Re: Sony Alpha Family | Part 2

    Quote Originally Posted by mcshah View Post
    ye ke.. hurm.. xpe.. target berikutnya nak beli wide lens.. any idea.. sal 11-18 or tamron 10-24.. ataupun de yang basic wide untuk group photo dan high perspektif..?
    tokina 11-16 2.8..pilihan yang terbaik!!
    make.believe
    www.feruzahmad.com

  8. #23

    Re: Sony Alpha Family | Part 2

    salam:

    saya orang baru kat sini, baru pakai a200 tu pun beli second hand ada 2 lens.
    minta pandangan sahabat kat sini, saya nak cari flash untuk a200 bawah 500
    rasa-rasa ada ke...?

  9. #24

    Re: Sony Alpha Family | Part 2

    slmt menjadi geng oren..!! utk a200 saya suggest hvl-f42am.. bleh dpt dlm rm800.. ada model bawah rm500.. hvl-f20am.. tp saya x pasti anda akan berpuas hati dengannya..

  10. #25

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Petaling Jaya..Jordan
    Posts
    139

    Re: Sony Alpha Family | Part 2

    to geng2 skalian..

    nk tny pndapat,ak igt nk usha2 lens yg bes harga bwh 1k..
    igt nk yg agk tele sket..ade cdgn?
    bleh list kn x..
    1lg, truk sgt ke lens yg ade SAM?
    - Blue Heart -

  11. #26

    Re: Sony Alpha Family | Part 2

    kalau nak tele.. saya cadangkan sal55200 or sal75300..

  12. #27

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kajang
    Posts
    566

    Re: Sony Alpha Family | Part 2

    hvl-f42am sama tarafnya dengan sb-600 & 430EX II... berharga RM750 ke bawah... Lense SAM (Smooth Autofocus Motor) terdapat pada lense SONY yg di buat di Thailand (Kit lense A230,330,550)... Lense ini menghasilkan output yg baik... cuma fizikalnya membuatkan ianya terasa seperti lense murah... Secara peribadi saya lebih menyukai kit lense lama buatan China (kit A200 & 350) yang mana Zoom Ring-nya terasa lebih feel (sedikit berat)... lense ini tidak mempunyai motor... bagaimanapun speed autofocus masih boleh di terima...

  13. #28

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Petaling Jaya..Jordan
    Posts
    139

    Re: Sony Alpha Family | Part 2

    Quote Originally Posted by mcshah View Post
    kalau nak tele.. saya cadangkan sal55200 or sal75300..
    ade spe2 x yg dah try lense ni?
    sbb ade bce review,mngatakan kdua2 lense ni agk xbes..
    npe ek xbes..
    - Blue Heart -

  14. #29

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kajang
    Posts
    566

    Re: Sony Alpha Family | Part 2

    apa yang anda bayar, itu yang anda dapat untuk lense yang berharga sekitar RM 500 ~ 700 (bundle price RM200)... jika anda inginkan clarity & sharpness boleh dapatkan 70-300 G SSM... berharga RM2999...

  15. #30

    Re: Sony Alpha Family | Part 2

    hurm.. i'm using sony 75-300mm.. af agak slow.. tp kualiti pueh hati.. pada saya la.. check out my flickr nak tgk hasil sal75300..

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •