Page 10 of 10 FirstFirst ... 8910
Results 136 to 137 of 137

Thread: Shoot Ketibaan Pengantin Dibawah Cahaya Matahari Terik

  1. #136

    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    9

    Re: Shoot Ketibaan Pengantin Dibawah Cahaya Matahari Terik

    thread ini memang sangat membantu terutama kpd newbie mcm saya ni..
    thanks kpd otai2 semua.. dah tak tau tanya apa lagi.. setakat ni semua soalan dlm kepala dah member2 lain tolong tanyakan..

  2. #137

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Temerloh, Pahang
    Posts
    20

    Re: Shoot Ketibaan Pengantin Dibawah Cahaya Matahari Terik

    Quote Originally Posted by
    anda boleh cuba, takde masalah.. tengok camna hasilnya, cuma CPL ni biasanya digunakan untuk landscape shooting, UV filter dah tentu takde masalah sebab ianya adalah standard filter untuk memberi protection pada glass lens, x memberikan perbezaan ketara pada gambar, cuma kalau lens yg "cap ayam" di takuti memberikan kesan vignette yang x dikehendaki ataupun kekadang [I
    berlaku masalah focusing lari (back focus selalunya) ...[/I]

    i like
    Last edited by AzamShot; 3rd October 2011 at 04:23 PM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •