Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23

Thread: CS3 photo editing

  1. #1

    Talking CS3 photo editing

    Salam..
    saya menggunakan Photoshop CS3..
    ingin mintak tunjuk ajar dari tuan² dan puan²
    macamane nak edit gambar jadi mcm ni??
    terang dan menarik..

  2. #2

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Kuala Terengganu
    Posts
    20

    Re: CS3 photo editing

    yup.sy pun nk tahu..macam mana edit gmbr jd terang mcm tu??

  3. #3

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Kemaman & Bandar Puteri, Puchong
    Posts
    1,469

    Re: CS3 photo editing

    banyak cara nak dapatkan keputusan macam gambar kat atas..macam2 teknik boleh guna, bergantung kepada tahap pengetahuan dalam PS tu sendiri.. contoh paling mudah nak dapatkan gambar macam kat atas, manipulasi curve bagi gambar tu..

    satu lagi, macam gambar 1 tu, post processing die lain berbanding gambar2 lain tu..jadi bukan satu teknik je kena guna..berbagai..tapi asasnya ialah, gambar asal tu sendiri, kalau elemen2 asas macam pencahayaan dan sebagainya tak betul, pp sekalipun x cantik jugak..
    Photography is not about the gears,it is about how you photograph.

  4. #4

    Join Date
    May 2010
    Location
    KB/KL/KUANTAN
    Posts
    2,273

    Re: CS3 photo editing

    aku bg tips basic pe yg perlu buh ms ps editing 2...
    1. level
    2. contrast/brightness
    3. curve
    4. hue/saturation
    5. kreativiti

  5. #5

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Putrajaya
    Posts
    73

    Re: CS3 photo editing

    salam warga fotomedia..
    nak tnya..
    ari 2 aku ada dwnload software cs4 extended..dh bleh pakai sftware 2..
    tpi bleh pkai trial version je..
    ada sape2 tau camana nk dptkan licence key cs4 x?
    harap sudi membantu..
    Last edited by Flyguy; 1st February 2011 at 04:58 PM.
    - IT'S NOT WHAT YOU SEE, BUT THE WAY YOU SEE IT -

  6. #6

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Bedong dan Jitra --> KEDAH
    Posts
    606

    Re: CS3 photo editing

    Quote Originally Posted by Flyguy View Post
    salam warga fotomedia..
    nak tnya..
    ari 2 aku ada dwnload software cs3..dh bleh pakai sftware 2..
    tpi bleh pkai trial version je..
    ada sape2 tau camana nk dptkan licence key cs3 x?
    harap sudi membantu..
    kalu aku, aku suka google keygen utk software yg kena ada license key ni.. kena rajin cket.. xpon try masuk sini www.soft2all.net
    mcm2 software ada.. tapi kena register dulu la..
    baru belajaQ...~

  7. #7

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Subang Perdana
    Posts
    903

    Re: CS3 photo editing

    Quote Originally Posted by mushu_th3dragon View Post
    Salam..
    saya menggunakan Photoshop CS3..
    ingin mintak tunjuk ajar dari tuan² dan puan²
    macamane nak edit gambar jadi mcm ni??
    terang dan menarik..
    hang kene tengok tutorial cs ni..meh pm aku kat fb aku ajar camano..hehe

  8. #8

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Putrajaya
    Posts
    73

    Re: CS3 photo editing

    Quote Originally Posted by antera View Post
    kalu aku, aku suka google keygen utk software yg kena ada license key ni.. kena rajin cket.. xpon try masuk sini www.soft2all.net
    mcm2 software ada.. tapi kena register dulu la..
    orite bro..
    nnti aku google..trimas bro
    - IT'S NOT WHAT YOU SEE, BUT THE WAY YOU SEE IT -

  9. #9

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Puncak Alam, Shah Alam, Sabak Bernam
    Posts
    38

    Re: CS3 photo editing

    Quote Originally Posted by kurunabad View Post
    hang kene tengok tutorial cs ni..meh pm aku kat fb aku ajar camano..hehe
    Ada ke tutorial CS3???

  10. #10

    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    1

    Re: CS3 photo editing

    cuba cari di youtube, ade banyak tutorial secara video, senang nak paham

  11. #11

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Subang Perdana
    Posts
    903

    Re: CS3 photo editing

    Quote Originally Posted by paknad View Post
    Ada ke tutorial CS3???
    cs tot ado 5 dvd..mau ka

  12. #12

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,340

    Re: CS3 photo editing

    sini gunanya youtube..... hehe
    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  13. #13

    Join Date
    May 2010
    Location
    Puchong
    Posts
    802

    Re: CS3 photo editing

    Boleh godek2 pada channel red,green, blue pada curve atau level biar sampai kuntang biji mata.

  14. #14

    Re: CS3 photo editing

    nk tnyer la, npe biler aku save gambar yang dah edit pakai ps cs5 gambar tu jadi cam blur?aku save sebagai jpeg file

  15. #15

    Join Date
    Nov 2009
    Location
    *Diamond Bay*KK*
    Posts
    124

    Re: CS3 photo editing

    Quote Originally Posted by SunnySakura View Post
    aku bg tips basic pe yg perlu buh ms ps editing 2...
    1. level
    2. contrast/brightness
    3. curve
    4. hue/saturation
    5. kreativiti
    aku pn slalunye ejes yg tu gk..klu xpuas ht gk rajin2 la tgk tutorial kt youtube...tny uncle google pn bleh gk..taip je photoshop tutorial,
    mcm2 efek bleh buat..kna rajin bljr la sush jgk klu forumer sni nk gto cmna nk buat tu, coz lain org lain citarasa pd sesebuah gmbr

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •