Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 48

Thread: New zealand fever....

  1. #31

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    enywhere...and everywhere i belong...
    Posts
    555

    Re: New zealand fever....

    11. Sekitar kawasan Christchurh Art Centre...masa kitaorg dtg ni...belum waktu operasi...so, xbyk tmpt yg buka....;p



    12. Nampak swimming pool kat bawah tu? tu bkn untuk tmpat org berenang, tp untuk itik2 @ burung2 yg ade di sekitar kawasan tersebut. Mostly taman2 di sana, mmg disediakan kolam mcm ni, khas untuk itik2 n burung2...so sape yg ke sane, nmpk plak kolam kat tgh2 taman, jgn dok berangan nk swimmin...ade yg kena patuk nnt...ekeke...;p

    ~ sAYa buDak bARu blAja...~

    http://akishah.fotopages.com ( suka-suki)
    http://akishah.aminus3.com (daily)

  2. #32

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    enywhere...and everywhere i belong...
    Posts
    555

    Re: New zealand fever....

    13. Ini plak YHA Youth Hostel Accomodation...tmpt di mana kami menginap sepnajang roadtrip kami di NZ.... very recommended bg yg nk budget rendah n sgt selesa....



    14. Selain dapur, YHA juga ada menyediakan laundry, WiFi, tmpat santai mantai untuk tgk tv/movie, games, ruang bacaan, n semestinya bilik tidur yg sgt selesa....(sory, xdok gmbo bilik tido...sensored...wakaka)...juga bilik air yg ada certain tmpt kena kongsi laki n pompuan...hoho....;p

    ~ sAYa buDak bARu blAja...~

    http://akishah.fotopages.com ( suka-suki)
    http://akishah.aminus3.com (daily)

  3. #33

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    enywhere...and everywhere i belong...
    Posts
    555

    Re: New zealand fever....

    15. MAsjid A-Nur....Masjid yg terdapat di Christchurch....

    ~ sAYa buDak bARu blAja...~

    http://akishah.fotopages.com ( suka-suki)
    http://akishah.aminus3.com (daily)

  4. #34

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    enywhere...and everywhere i belong...
    Posts
    555

    Re: New zealand fever....

    16. Taste of Bengala....ni la tmpt mkn mlm kami di Christchurch....biasa di sana, kedai mkn plg lewat pkul 8 dah tutup, tp sbb kami, terpaksa la dierrg tutup lewat...kesian juga tgk...dah kemas2...kitaorg ttp nk order...hoho....;p



    17. Nasi Briyani Ayam...ni je menu yg tinggal tiap kali kami dtg...masak spesel...sbb lambat...haha!! belah kanan tu, hidangan untuk seorg...tp kitaorg share 3 org sbb byk...yg selebihnya, kitaorg tapau bawa balik...untuk breakfast keesokan harinya....nasi briyani die mmg best!

    ~ sAYa buDak bARu blAja...~

    http://akishah.fotopages.com ( suka-suki)
    http://akishah.aminus3.com (daily)

  5. #35

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Petaling Jaya..Jordan
    Posts
    139

    Re: New zealand fever....

    cm xsdap je ak tgk nasi ni...

    hehehehe

    sdap lg jordan pny
    - Blue Heart -

  6. #36

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    enywhere...and everywhere i belong...
    Posts
    555

    Re: New zealand fever....

    Quote Originally Posted by Dr Shinogu View Post
    cm xsdap je ak tgk nasi ni...

    hehehehe

    sdap lg jordan pny
    dont judge by it's cover..judge by it's taste...wakaka! eh? sedap ke jordan pye? ok2...terima kasih sbb sudi belanje...;p
    ~ sAYa buDak bARu blAja...~

    http://akishah.fotopages.com ( suka-suki)
    http://akishah.aminus3.com (daily)

  7. #37

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Petaling Jaya..Jordan
    Posts
    139

    Re: New zealand fever....

    Quote Originally Posted by akishah View Post
    dont judge by it's cover..judge by it's taste...wakaka! eh? sedap ke jordan pye? ok2...terima kasih sbb sudi belanje...;p
    hehehe...

    up la lg mknn2 sne plk..cm bes je nk tau
    - Blue Heart -

  8. #38

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    enywhere...and everywhere i belong...
    Posts
    555

    Re: New zealand fever....

    18. Bunga ros di Christchurch Botanical Garden...besau kan?? n lovely lady yg pgng bunga tu is my late fren...Arwah Maryam Sakinah.... Al-Fatihah....



    19. Lagi bunga ros di sini....

    ~ sAYa buDak bARu blAja...~

    http://akishah.fotopages.com ( suka-suki)
    http://akishah.aminus3.com (daily)

  9. #39

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    enywhere...and everywhere i belong...
    Posts
    555

    Re: New zealand fever....

    20. Tram di pekan Christchurch...

    ~ sAYa buDak bARu blAja...~

    http://akishah.fotopages.com ( suka-suki)
    http://akishah.aminus3.com (daily)

  10. #40

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    enywhere...and everywhere i belong...
    Posts
    555

    Re: New zealand fever....

    21. Nasi with kebab...buat kenyangkan perut....didapati di food court shopping mall....(lupe nama mall tu...catatan ilang...huuhu..)...

    ~ sAYa buDak bARu blAja...~

    http://akishah.fotopages.com ( suka-suki)
    http://akishah.aminus3.com (daily)

  11. #41

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Petaling Jaya..Jordan
    Posts
    139

    Re: New zealand fever....

    mntg2 kmbing byk...haha
    - Blue Heart -

  12. #42

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Tatau,Bintulu Sarawak
    Posts
    141

    Re: New zealand fever....

    wow,kwn aku pun tgh kat NZ skng ambik TESL kat Octago...gmbo dia pn best2 gak..bila la nk g NZ ni..hihihih

  13. #43

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    pj, sunway, bangsar, shah alam ,kb
    Posts
    4,955

    Re: New zealand fever....

    Quote Originally Posted by akishah View Post
    6. Kambing biri-biri yang boleh ditemui di mana2 sahaja di New Zeland. Di mana ada rumput, di situ adalah kambing....dikatakan populasi kambing biri-biri di sana melebihi populasi rakyat negara itu...mgkin kedengaran mcm tidak logik, tetapi itulah hakikatnya....Salah satu fakta menarik ttg kambing ini, mereka mempunyai penyakit 'panic blind'...hehe...;p


    "panic blind" tuh penyakit kambing berlakon mati terkejut kn?Yg ni mmg betul2 lawak..tapi ngaper kambing kt kg aku,aku sergah dia hambat aku balik..ekekekek

    btw mmg kelas gitu semua pic saudari kipidap

  14. #44

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    enywhere...and everywhere i belong...
    Posts
    555

    Re: New zealand fever....

    Quote Originally Posted by azmizi View Post
    "panic blind" tuh penyakit kambing berlakon mati terkejut kn?Yg ni mmg betul2 lawak..tapi ngaper kambing kt kg aku,aku sergah dia hambat aku balik..ekekekek

    btw mmg kelas gitu semua pic saudari kipidap
    itu satu...lagi satu panic blind ni....klw kita sergah die...mececet die lari nth ke mana2...sekor ke timur, sekor ke barat, semua lntang pukang....kelako mmg klako...tp comel...haha!!!

    kelas ke? tq la...ni main snap je....jnji ade moment...hoho....;p
    ~ sAYa buDak bARu blAja...~

    http://akishah.fotopages.com ( suka-suki)
    http://akishah.aminus3.com (daily)

  15. #45

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    enywhere...and everywhere i belong...
    Posts
    555

    Re: New zealand fever....

    Quote Originally Posted by Saviour_89 View Post
    wow,kwn aku pun tgh kat NZ skng ambik TESL kat Octago...gmbo dia pn best2 gak..bila la nk g NZ ni..hihihih
    iyeh? saye g gap Otago University tu ( bukan octago eh...huhu...) sempat la pusing2...iwat lawatan n perbincangan ngn staf2 kat sane....uni ni besar n cantek.....
    bile nk pg? time sementara kwn ada la blh pg....sonok ape....;p
    ~ sAYa buDak bARu blAja...~

    http://akishah.fotopages.com ( suka-suki)
    http://akishah.aminus3.com (daily)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •